Здравословно хранене за децата - 2

• 109 934
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте, аз пиша в тази тема за пръв път, но се оптвам от как се е родил малкия да му осигурявам здравословна храна, по принцип цялото ни семейство се храни така. Скоро обаче детето се завърна от гости при баба си, която му дала мляко с Нескуик. Аз по принцип не съм привърженик на прахообразни щуротии и му обяснявам, че Нескуик не е хубаво и т.н, но той моля ти се каза: Баба каза, че е полезно. Позледният път когато бяхме на гости на 3 пъти настоя да пие какао и тя му подари цяла опаковка. Няма да влизам в дълги обяснения защо не съм тропнала с крак и защо не съм възроптала ( това е за друга тема), та исках да питам: Имате ли инфо какво точно съдържа този Нескуик, дали има много Е - та и консерванти и дали давате на децата си. За сега гледам да не му обръщам внимание и дано в един момент да му омръзне. Този метод при нас действа.

Аз също не харесвам тези прахообразни истории. Но тази година на зимната почивка бяхме с още едно семейство, а те са представители на Нестле. Всяка сутрин детето им закусваше с мляко с нескуик. Нямаше начин и моето да не опита. Нещо не му хареса тоя вариант на млякото и не пи и не е искал повече. Но специално продуктите на нестле съм им гледала Етата - имат, но са от най-безопасните. Вече е въпрос на гледна точка дали искаш да му позволиш и някои вредни храни, защото те не са в графа здравословни. Но аз лично правя малки компромиси.

# 796
За съжаление по - ми е криво, че никой не ми поиска мнението. Аз се правя на ударена сега, т. е не му забранявам, за да не предизвикам инат. Не че чак толкова нещо ще му стане от една лъжица нескуик, но може и без него. Лошото е, че като казвам на възрастните уж "разумни" хора, те ми отговарят: "Ейй, ти пък си вманиачена, то и въздухът е вреден, ама дишаме." Не можело детето да го лишавам от такива работи, ами другите деца като ядат, а моето гледа... ей такива, и вие сте ги чували сигурно.

# 797
Права си! Не винаги възрастен човек е равно на разумен човек. Дядовците и бабите понякога си мислят, че са на този свят за да угаждат и глезят внуците си. И това още повече усложнява нашата задача да ги научим да се хранят здравословно.
Например дядо му вчера за да се представи му взе 2 огромни топки сладолед и то кафяв, а детето когато му разреша да яде сладолед си избира плодов и то само половин топка.
В 22ч същата вечер дядо му и баба му пристигнаха по спешност у нас, за да му донесат "животоспасяващи" меденки, които му купили през деня и вечерта детето се сети и им се обади за да си ги иска.
Това поведение далеч не е разумно! Така че елемента дядо и баба е доста опасен понякога!

# 798
  • Madrid
Аз правя млякото с какао като слагам натурамно какао и подслаждам с кафява захар или мед.
Напълно те разбрах и можи би всеки,който е решил да храни детето си здравословно, се сблъсква с подобни ситуации.Моята например-дядото-?ее,защо не му даваш на детето бонбонки,горкото,аз като малък по половин буркан захар с лъжицата изяждах и нищо ми няма!"Е,то на човека мисленето му е изкривено,аз как да му обясня защо предпочитам да не яде бонбони. Tired
И приятелки са ме обвинили за маниачка,ама вече не ми пука. Crossing Arms

# 799
Не са прави бабите и нашата прави така, но като ги гледам как обичат децата ни . Кой ще ти дойде в 22 часа за да ти донесе нещо. Но баба може  Wink  Е вярно не е донесла правилното нещо, но са толкова мили с децата.
Нашата баба беше готова да си откаже лятната ваканция , за да гледа детето 1 седмица  Wink

# 800
И моето дете като види някой да яде нещо и гледа с интерес.
Аз също имам проблеми с бабата и с мъжа ми. И двамата са и давали да си близне от техния сладолед. Свекървата извади аргумента, че това било мляко Simple Smile Свекървата и дава солети. Може и Зайо Байо да и е давала, но не ми е казвала. Излизат с едно детенце на което дават такива неща и може и на моето да са предложили.  Мъжът ми пък и дава разни неща точно преди ядене... Simple Smile Иначе аз и давам само едни био крекери със зехтин или овесен крекер. Солети яде в много редки случай. Примерно сега по пътя за морето.

# 801
  • София
  И аз да се оплача. От три четири месеца каките не са на ясла и по цял ден съм навън с тях и бебето. Е честно толкова боклуци изядоха, че всеки ден се вбесявам. Аз например съм им направила микс от овесени, ръжени, ечемичени и тн ядки с кисело мляко и те си ги хапват с удоволсвие или овесени сладки с мед, докато не се появи баба или мама с пълна чанта със ЗАйо байо, някакви картофени мечета, чипс и тн. Хем съм им казала да ме питат, хем ми е кофти защото веднага се нареждат и се нацупват ако не им давам, хем продължават да им дават дори зад гърбът ми. Единия ден пак поглеждам след като съм се занимавала с бебето нещо и в ръцете им някакъв бонбон. Някаква съвсем непозната леличка си черпи наред. Направих и вече забележка тотално вбесена защото беше преди обяд точно, а и беше третия боклук подред. Тя ми каза че го е дала за да ги зарадава и сигурно си вярва, но аз и отговорих че е петата подред и вече ми е писнало само боклуци да ядат. Хем ядат глупости хем аз съм кривата и всички ме гледат насмешливо. Като прибавим и кърменето навън и изпишкването на бебето, представям си каква слава ми се носи... Лошото е че в тази жега има малко места където става за игра, има пясъчник например и има сянка. Няколко пъти като видях че идват другите се изнесох, но и това не става, няма къде да отида, а засега с трите не съм и много мобилна. Нося ябълки за следобяд например и те си ги ядат, дори  и другите деца ги ядат докато отново не накупят всякакви желирани бонбончета и тн, които моите дори от земята се опитват да ги взема защото иначе не им давам. Направо съм издивяла вече. Дори се радвам от септември като отидат на детска, че колкото и глупости и там да има, пак ще са по малко отколкото навън в градинката.

# 802
И аз имам проблем с другите деца на които им се дават всевъзможни "лакомства"! Излизаме често с едно семейство на което децата си хапват за закуска гевреци и сок,солети , а за обяд нещо подобно аком са навън! Моето дете не пожела фда вземе геврека ,но ако й бях дала Сигурно щеше да го хапне! онзи ден за 1 ви път опита солети и как само одобрително ме гледаха всички,направо ме е срам да си помисля! тя е почти на 14 месеца и вече може според всички да си хапва всичко!Дори и баща й като знае колко време прекарвам в готвене на здравословна храна и варианти на не токлова полезните ,ме дразни,че й дава да си близнела от неговия сок или бира!Добре,че реално нищо не опитва ,а само се облизва,но настръхвеам!имаме многобройни разговори по тази тема и той е съгласен за повечето ,но като започне с този сок и .... #Crazy Иначе и правих палачинка тази сутрин и много я хареса.Беще с домашно прясно мляко,яйце и типово брашно! Hug

# 803
  • София
Момичета, голяма скорост сте набрали!!!

А следите ли тази тема? http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=1476

Новините са чудесни! От 15 -ти септември в лавките и столовете в училищата ще са забранени нещата , които не ви харесват... и даже трябва да има ежедневно сандвичи с пълнозърнест хляб, айран без сол, пресни плодове и зеленчуци...

Моля ви да вземете отношение! Имаме нужда от свежи попълнения!

Лично аз, след като се обнародва наредбата, ще я нося в себе си и на майките въоръжени със зайчета-байчета и желирани мечета ще им я размахвам.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 23:58 от ОП

# 804
Ние нямаме такива проблеми тук с яденето на други деца или боклуци от бабите. Два пъти оба4е се случва да излизаме с приятели и си поръчват пържени картофи. Малката не беше яла дотогава и като й дадоха да опита, доста й харесаха. После правих вкьщи на фурната  и също й харесват. Според мен стават дори по-вкусни. Покрай приятелите ни обаче винаги омита и по някой боклук. А те нямат още деца и ужасно се забавляват да гледат как похапва неща, които по принцип не давам. Хубавото е, 4е винаги ме питат дали да й дадат, но каква полза от това при положение, 4е картофите или бонбоните са под носа й и ако кажа не, ще вдигне врява до небесата.

# 805
Айла, не знам на теб каква ти е славата, но моите деца са ги запомнили. бяхме преди 2 години на детски рожден ден, та там имаше само боклуци. вярно си беше голям цирк да гледаш теди как се тъпче с 2 ръце със зрънчо. та срещам онзи ден бабата на детето, не съм я виждала оттогава, и тя веднага ми напомни.
моите също ги черпят непознати, че се набиваме на очи. близалките успявам да им ги взема после, но ако са желирани мечета няма шанс.

# 806
  • Madrid
Мен ме дразни факта,че повечето не разбират,че на мен ми е ясно,че от два бонбона и малко чипс нищо няма да му стане на детето,а това,че с тяхната реакция-усмихнати до уши,все едно са спечелили някаква битка срещу мен ooooh!,създават на детето впечатление,че този забранен плод е много специален.Имало е изключения,в които Самуил е ял в Макдоналдс с баща си,но и на него обяснявам,че не трябва детето да остане с впечатление,че едва ли не това е малък празник.При нас е така-ако види,че някое дете или братовчедка му яде нещо буклучаво,веднага си поисква,но ако не вижда,никога не се сеща.

# 807
Аз не искам да вземам нищо насила, както и да си мисли, 4е забраненото е по-вкусно и точно малък празник, както казва Илинди4ка. Навремето майка ми така ми забраняваше да ям сладко и резултатът беше, 4е аз си купувах тайно и ядях огромни количества. Затова и не правя голяма драма като й дадат. Ако поиска й давам, но винаги й казвам кое е полезно и кое не. Не съм вземала от нея бонбони или близалки насила. По-скоро, ако мога да я баламосам и тогава да ги скрия, но насила не. Но тук проблемът с яденето на боклуци е наистина мноого по-малък, защото го няма това масово ядене по площадките, а и баби няма Grinning

# 808
моите ми ги дават доброволно  Mr. Green на сила нищо не се прави у нас. определено тук проблема е доста по-малък отколкото в бг.

# 809
Аз не искам да вземам нищо насила, както и да си мисли, 4е забраненото е по-вкусно и точно малък празник, както казва Илинди4ка. Навремето майка ми така ми забраняваше да ям сладко и резултатът беше, 4е аз си купувах тайно и ядях огромни количества. Затова и не правя голяма драма като й дадат. Ако поиска й давам, но винаги й казвам кое е полезно и кое не. Не съм вземала от нея бонбони или близалки насила. По-скоро, ако мога да я баламосам и тогава да ги скрия, но насила не. Но тук проблемът с яденето на боклуци е наистина мноого по-малък, защото го няма това масово ядене по площадките, а и баби няма Grinning
Peace

Общи условия

Активация на акаунт