Здравословно хранене за децата - 2

  • 109 914
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 855
  • Мнения: 2 132
И аз го търся тоя агар. Със сигурност го има някъде в БГ, но къде ли? Simple Smile

# 856
  • Мнения: 2 652
И аз го търся тоя агар. Със сигурност го има някъде в БГ, но къде ли? Simple Smile

Ето тук намерих семпла тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268428
Явно по китайските магазини го има.

# 857
  • Мнения: 28
[kakvo e agar-agar newsm78  bouquet

# 858
  • Мнения: 4 370
Момичета страхотни сте. Покрай вас започнах да ям сурови ядки и установих че са много по вкусни от печените. Станах им голям фен. Само да не надебелея сега!

# 859
  • Мнения: 1 178
Момичета страхотни сте. Покрай вас започнах да ям сурови ядки и установих че са много по вкусни от печените. Станах им голям фен. Само да не надебелея сега!

А още по-вкусни и полезни от суровите са накиснатите във вода ядки- стават разкошно хрупкави и свежи. Crazy
 Обожавам престояли около 24 часа бадеми и фъстъци, имат съвсем друг свеж вкус. А и се активират процеси на покълване, което пък ги прави по-лесно усвоими и пълни с полезности  Mr. Green

# 860
  • Мнения: 4 370
Аз ги слагам понякога в мед, но чисти са ми най-вкусни. Във вода не съм пробвала.

# 861
  • Мнения: 5 714
Само да не надебелея сега!
Няма!  Laughing
Пробвай накиснати бадеми, божествени са. Аз ги и беля.

# 862
  • Мнения: 3 743
Момичета страхотни сте. Покрай вас започнах да ям сурови ядки и установих че са много по вкусни от печените. Станах им голям фен. Само да не надебелея сега!

А още по-вкусни и полезни от суровите са накиснатите във вода ядки- стават разкошно хрупкави и свежи. Crazy
 Обожавам престояли около 24 часа бадеми и фъстъци, имат съвсем друг свеж вкус. А и се активират процеси на покълване, което пък ги прави по-лесно усвоими и пълни с полезности  Mr. Green

И аз така най ги обичам Hug. И слънчогледовите семки също така ги ям Peace

# 863
  • Мнения: 4 370
Само да не надебелея сега!
Няма!  Laughing
Пробвай накиснати бадеми, божествени са. Аз ги и беля.

Да, белени са още по вкусни.
Все си мислех че сурови ядки се купуват за да си ги опечеш в къщи.  Crazy Добре че започнах да чета в тази тема. И се оказа че и детето ги обича много. Колко ли още полезни неща че почерпя от тук!  Simple Smile

# 864
  • Мнения: 2 152
Много интересни идеи давате тук,ще ви следя Hug

# 865
  • Мнения: 1 178
Днес за първи път видях и си купих брашно от рожкови.  Grinning
Много ще съм благодарна ако някой препоръча лесна рецепта за нещо, подходящо за дете на 2 год. с рожкови.
Мерси!  Hug

# 866
  • Мнения: 19 999
Брашното от рожкови се полzва като zаместител на какаото, тоест всяка една рецепта с какао може да я направиш с брашно от рожкови.

# 867
  • Мнения: 743
Правя кекс на дребния и слагам от това рожково брашно,става божествен!Честно казано,вкусът му ми харесва повече от този на какаото.Ще напиша и рецептата на кекса:

6 яйца
3/4 ч.ч. захар
2 ванилийки
около 2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
3/4 ч.ч. олио
1 почти пълна ч.л. рожково брашно
орехи по желание

Правя го на 2 цвята,преди да сложа рожковото брашно сипвам във тавата(правя всичко в тава,за да стане по-тънко,за да съм сигурна ,че ще се опече Rolling Eyes) или формата 1/3 от сместта и после прибавям към останалата смес рожковото брашно.изпича се много бързо,на средна температура.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 17:45 от rozi-maxi

# 868
  • Мнения: 2 652
Брашното от рожкови се полzва като zаместител на какаото, тоест всяка една рецепта с какао може да я направиш с брашно от рожкови.

Най, ама най-лесно ми е да забъркам 1 лъжичка кокосово масло с малко рожково брашно и върху препечена филийка (евентуално палачинка), посипано отгоре с орехи.
Другото лесно ми е пасиран банан с 1 лъчижка рожково брашно - шоколадов крем.
В млякото... и така.

# 869
  • Мнения: 1 178
Брашното от рожкови се полzва като zаместител на какаото, тоест всяка една рецепта с какао може да я направиш с брашно от рожкови.

Най, ама най-лесно ми е да забъркам 1 лъжичка кокосово масло с малко рожково брашно и върху препечена филийка (евентуално палачинка), посипано отгоре с орехи.
Другото лесно ми е пасиран банан с 1 лъчижка рожково брашно - шоколадов крем.
В млякото... и така.


Аууууу, ето сега веднага ще си направя с кокосовото масло, представям си го като течен шоколад.  Mr. Green

Благодаря ви за идеите!   chef

Общи условия

Активация на акаунт