Здравословно хранене за децата - 2

• 111 281
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 095
Моля, дайте идеи, към кого да се обърнем и на какво да се позовем. Hug

Отиваш в градината и искаш менюто за седмицата. После питаш от кого е съставено, трябва да имат диетолог.
Има изисквания за менютата в детските завдения, обади се в РИОКОЗ и питай към кого да се обърнеш, защото не се дават никакви сурови плодове и зеленчуци - ако трябва ще им предоставиш менюто. Ако не се контролира от тях, поне ще те ориентират къде да се обадиш.
Успех в тежката битка.  Hug

# 1 096
  • София
  Тъкмо и аз се замислях за това меню в ДГ. Вчера когато ги взех следобед малко по-рано ми връщиха следобедната им закуска. Е оказа се от най-смотаните опаковани по еденично шоколадови вафли!! Това нормално ли е за ядене на дечица по 3 годинки? Мисля че и в яслата менюто е същото...

# 1 097
  Тъкмо и аз се замислях за това меню в ДГ. Вчера когато ги взех следобед малко по-рано ми връщиха следобедната им закуска. Е оказа се от най-смотаните опаковани по еденично шоколадови вафли!! Това нормално ли е за ядене на дечица по 3 годинки? Мисля че и в яслата менюто е същото...
Оле, ужас , това е недопустимо според мен.И моите тръгнаха на градина и уж менюто е добро,всеки обяд имат плод, но въпроса е какво изяждат.От както тръгнаха, в къщи през почивните дни и вечер не искат никакви манджи и супи, които преди са ги яли без проблем.Опасявам се, че там наблягат на хляба и това е Close

# 1 098
Аз пък останах много приятно изненадана от менюто в детската градина. За закуска винаги имат нещо + зеленчук , след това в 10ч ядат плод и 12ч им е обяда който е без десерт. Един вид ядат си десерта 2 часа преди храна. А в яслата десерта - плод винаги беше на обяд.

# 1 099
Аз пък останах много приятно изненадана от менюто в детската градина. За закуска винаги имат нещо + зеленчук , след това в 10ч ядат плод и 12ч им е обяда който е без десерт. Един вид ядат си десерта 2 часа преди храна.

Peace Ани, моля те, дай ми на лични координатите на тази ДГ.  Hug Явно са много в час. Искам да разбера, кой ги е образовал така и да се свържа с тях. Heart Eyes

При нас добре, че една майка направи запитване до общината, защо досега не е имало плодове и зеленчуци и днес беше добавено с химикал към напечатаното меню "салата от домати и краставици" и гроде за десерт, но ужасно ме ядосва, че плодовете са за десерт да му се не види. ooooh!
Не се знае и дали няма да е само днес.
Иначе имаха пържена риба. Sick Толкова ли е трудно да я хвърлиш в една тава във фурната?

Мулти, идеята е, заедно с това да се спазват и онези принципи , които се спазват в градината, за която Ани писа. Иначе лесно ще им дадат по една ябълка за десерт и готово.
Представяш ли си: при нас в целия град е така, защото менюто е едно за всички градини. Ужас някакъв! Crazy

# 1 100
  • Пловдив
И в ДГ, в която ходи синът ми е така: плод в 10,00ч., и то отдавна, още откакто дъщеря ми беше в първа група в същата градина, пък тя е вече на 9г.  Wink
Мислех, че това е държавна политика и че навсякъде е така... newsm78

# 1 101
И в ДГ, в която ходи синът ми е така: плод в 10,00ч., и то отдавна, още откакто дъщеря ми беше в първа група в същата градина, пък тя е вече на 9г.  Wink
Мислех, че това е държавна политика и че навсякъде е така... newsm78
>Явно живея в друга държава.. Tired

# 1 102
Спиролина, ще ти пратя координати на лични, но гадината е в Шумен. Това устройва ли те?
Предполагам телефона на Директора ще свърши работа.

# 1 103
  • София
Момичета,никога не съм предполагала, че в детска градина в България има плод преди основното хранене, а не за десерт!
Вие сте късметлийки!

# 1 104
Момичета,никога не съм предполагала, че в детска градина в България има плод преди основното хранене, а не за десерт!
Вие сте късметлийки!
Е, хайде сега и в нашата градина (8 ОДЗ София) е така и то от години. Не мисля, че това е рядкост.
Дават им също ашуре вместо кисели, рибена чорба и задушена риба, мюсли с кисело мляко и т.н. На обяд имат задължително прясна салата. НО в петък след обяд закуската е пакетирана вафла, меденка или др. подобно.

# 1 105
  • София
На мен ми обясниха, че в петък кухнята приключва с обяда и лелките от си тръгват, връчвайки кашончетата с вафли и меденки. За да не мият купички и т.н.
Но какво пречи да е нещо по-малко боклучаво, въпреки, че е пакетирано?

Ели, и ти си мислиш, че това не е рядкост! Радваш ме, дано да си права!

# 1 106
Ели, на мен ми обясниха, че кухнята приключва с обяда и лелките от кухнята си тръгват, връчвайки кашончетата с вафли и меденки. За да не мият купички и т.н.
Но какво пречи да е нещо по-малко боклучаво, въпреки, че е пакетирани?

..например плод или за тези, на които не им стига - филия пълнозърнест хляб + домат или нещо такова. Пак няма миене. Wink
Но трябва малко фантазия. Grinning

# 1 107
Спиролина, ще ти пратя координати на лични, но градината е в Шумен. Това устройва ли те?
Предполагам телефона на Директора ще свърши работа.
Не само , че ме устройва, но вече говорих с нея. Peace Laughing
Разбрахме се, беше много любезна и всичко ми обясни.
Благодаря ти!  bouquet
Това се прави на местна почва. Ако бъде предложено и одобрено, всичко може да стане.  Hug

# 1 108
  • Пловдив
Още да добавя за нашето ОДЗ: дават им, в повече от половината пъти, пълнозърнест хляб, за плода в 10ч. писах, правят им наместо различни кексове - солени или сладки, за следобедна закуска, винаги на обед има прясна салата + супа и основно, но без десерт. Понякога им дават и мляко с мюсли.
Готвеното е във фурна, не е пържено, с изключение на пържени филийки, но мноого рядко... Wink

# 1 109
Бенджи много хубаво меню!  Peace

И пак да си похваля момчето. Днес са в София с баща си. Обади ми се по телефона да ми каже че имал много подаръци и бонбони, обаче били вредни и нямало да ги яде, а като се прибере щял да ги сложи в кутията. Отделила съм му една кутия в която слагаме всичко вредно което му подаряват. Чак не мога да повярвам колко добре ми се получи. Без да му забранявам каквото и да било, но почти всеки ден си преговаряме кое е полезно и кое не и той сам прави избора! Пу пу, дано не му минат тези мераци да си подбира храната.

Общи условия

Активация на акаунт