Отговори
# 225
честит имен ден на именниците   bouquet злато само хубави моменти от тък на сетне Two Hearts

# 226
Честити месечинки на Денис Белята и Мецанка !  Да са здрави и мноооого палави  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря за честитките за Ванюшко - шушко.  Hug
Вчера минахме на консултация, наложи се да го накърмя в кабинета, защото беше адски гладен, не можа да застане мирен на везната, та ми се струва, че не го претеглихме баш точно. Излиза, че е наддал "само" 630 г за месеца, което при кило - кило и двеста от предишните месеци ми се струва малко. Но пък е дръпнал с цели 5! сантиметра. Педиатърката ме успокои, че всичко му е наред и че си е екстра бебето. Само имахме лек спор относно захранването, скара ни се, че "закъсняваме", беше изумена, че не давам сок, а трябвало вече и плодово пюре. И ми обеща бой с точилка, ако му докарам анемия на 6-я месец. Мда.
Рони, пак силно гуш, всичко ще е наред, нека бебка да стои на топло в хралупката, я какъв студ сви, изобщо не става за навън Wink
Пожелавам ти на 22-ри април да се поздравим взаимно, че и аз тогава съм родена Grinning
Светле, радвам се, че проблема е отшумял. А хомеопатията е много добро решение според мен - писала съм за проблемите на Кристина и как излекувахме тежък отит само с хомеопатия.

# 227
  • София
Честити месечинки на Денис и Неви!

Нефче
,дано се оправите бързо!Сигурно ли е ,че е конюктивит?Да не е секрет от слъзните канали нещо.С Жори имахме такъв проблем и голямо мазане падна и голямо почистване,оказа се накрая запушени канали.В Белгия обаче не ги отпушват (както на Бобчето) ,ако не мине определена възраст и се направят разни други прегледи.В крайна сметка мина само,но ни тормози поне 4-5 месеца. Close

Шушу,браво на порасналото момче! Hug

А за педито- аман вече,не се образоваха тези хора.
Добре че сложихме всички дози Превенар в Белгия,защото тук се оказва ,че доста педита не са наясно с тази ваксина и не искат да я бият. Close
Аз сокчета още  не съм давала,мисля скоро да започна ,но аз да ги правя,не купешки.

# 228
  • на дъното
Nefertity и ние бяхме с конюнктивит в началото и нашето педи ни изписа Фуситалмик и за 4-5 ден мина всичко.Дано бързо мине и при вас.

# 229
Светле, с педиатърката й от неотологията по начало бяхме решили да я захранваме 5-6 месец обаче тя започна да пие вода и то много, а преди това въобще не искаше не й стигаше млякото и затова решихме че е по-добре да я захраним отколкото да й увеличаваме млякото едва ли не през седмица-можело да й се разшири коремчето и така се наложи да я захраня но много внимавам страх ме е все пак. Тя обясни че по принцип сега се захранват по нова програма колкото се може по-късно препоръчителное но не и че е грешно ако се захрани по-рано. Определено сега Цветето е много по-спокойна и с такъв кеф си яде пюрето-е те са по 3-4 лъжички но много й харесва и й понася добре. 

# 230
Зори, и личната и офталмоложката са категорични че не е от слъзния канал, днес бяхме уж при най-добрата офталмоложка в Бургас, която на всичко отгоре е и приятелка на Митко на баба му. Аз и без това исках да го види заради това че беше в кувьоз, нали казват че такива деца може после да имат проблеми с очичките, да тя го прегледа доста обстойно
А и да ви попитам още нещо, днес личната каза че е най-добре консултация с ортопед да се направи когато Шошко е на 4 месеца, а аз имам някакъв спомен че се ходи по-рано, посъветвайте ме какво да правя да го водя ли сега или да чакам
И аз ваксините съм в голяма чуденка, коя да купувам Пентаксим или Тетраксим

# 231
Хей, аз нали съм блейка:

frej, Честит Рожден Ден, другарче! Да си жива и здрава! А следващият рожден ден да празнувате с поне едно ново попълнение в семейството!  bouquet  bouquet  bouquet

Злато, честит празник! С искрено сърце ти пожелавам твоето щастие да те чака някъде напред!
Hug

Рита, не съм дете, че да ми се караш непрекъснато. А това на каква мама са попаднали децата ми  определено ми прозвуча кофти. Няма да се оправдавам защо съм решила да давам Цитроспет, нито пък какво провокира мислите ми дали не съм сгрешила сега. От реакцията и от факта, че дума не обели по повод среднощните разходки с Вики, оставам с впечатлението ,че ти не си прочела.  Peace Педиатърката знае за Цитросепта, просто не тя ми го препоръча и не тя взе решението за него.

Шушу, съвсем нормално е да започнете да качвате по-малко вече. Това да не те притеснява. И аз се притесних първия път. Mr. Green

Нефче, да ви минават проблемите с очичичките. Peace А на ортопед се ходи на 1 месец и после на 4 - това ти се полага по касата.  Peace Ние слагахме Пентаксим и като се замисля май повечето мами също.  Peace

Тале, щом док така е решил, значи всичко е ок!  Peace

Лили, сребърната вода я давам по два начина - на капчици през нослето и разтворена във водичка за гаргара.  Peace На сайта им има доста инфо по въпроса.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 18:28 от svetlana_78

# 232
  • София
ами това е добре тогава,че с тези канали е голяма борба! Hug
Дано нямате проблем от кувьоза! PraynigИ Жори беше,но само за 4 дни,та се надявам всичко да ни е ок!
За ваксините - Пентаксим е хубава ваксина!
За ортопед - още първият месец се води!Не чакай до 4-тия.Аз водих Жоро на 2,5 защото тогава си бяхме в БГ,но е хубаво по-рано!

frej,честит празник!Да си здрава,щастлива и обичана!  bouquet

# 233
Oх като ви чета направо се изумявам ooooh!с какви темпове напредва медицината.Ние се захранихме първо със сокче на 40-ят ден и след това постепено с пюрета.А на 6м.вече давах попара и жълтък.Шушу винаги е имало спор между педиатрите кога да се захранват бебетата.

Нефче,моя приятелка си заведе бебето на ортопед на 4м.,Всъщност тогава педи й е дала талон.И аз мисля,че на 3-4м трябва да се заведе.А относно ваксините немога да ти помогна,защото на мен нямаше кой да ми каже за тези ваксини и затова сложихме тези,които ги слагат педиатрите.И сега много ме е яд,но...........сега единствено мога да му сложа противоменингитната,но малко ме е страх.

newsm59 newsm51 frej пожелавам ти много щастие и любов

# 234
                                         Честит Рожден Ден  frej!
                          Желая ти много здраве, щастие и любов!

Честит празник и на именниците!Злато специално за теб много прегръдки!

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 18:14 от reni _805

# 235
  • София
Светле , извини ме! Няма да те закачам повече, спокойно. Не го приемай толкова лично казаното за децата , ако не си забелязала аз съм си такава, и казвам всичко, което мисля директно, повечето уважават това ми качество, за някои положително за други отрицателно. Както и да! Дано нямате повече проблеми , поне не такива които да ви изправят косите.
Исках само да добавя, че вероятно не ти е било до мен в трудния момент, но не стощ във форума постоянно, и няма как да разбера за проблемите. Вчера случайно влезнах да прочета как сте отгоре отгоре, ако не бях го направила нямаше и за Рони да разбера.

# 236
Лили, заповядай:

http://www.arcol.hit.bg/

# 237
  • на дъното
Nefertity нашето педи ни дади направление още първия месец и каза до втори да сме минали.Водихме го при Христов много са внимателни и любезни двамата със сестрата.За ваксината на Крис слагахме Пентаксим и сега смятам пак да сме с нея.
frej, Честит Рожден Ден  bouquet бъди здрава и щастлива.

# 238
  • София
frej, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН. ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ.
И нашето Педи ни прати при Христов в Горна Баня. Каза до до края на втори месец да сме минали през кабинета му.
Той самият беше много отзивчив и отговаряше на всякаквите ни въпроси.

# 239
  • Варна
 Честито на днешните месечинковци! Да растат здрави и щастливи!

frej Честит празник, миличка!

smile3501 на Рони за добрите вести! Да стиска още малко, а ние тук ще стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт