ЮНСКИ мами 2009!Тема №37

• 15 297
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
За здравословното хранене, аз не го ям защото е = на качване на килограми( в предвид че винаги съм била 46 кила), а защото ме кара да се чувствам здрава (всъщност от както спортувам и се храня здравословно,почти не съм боледувала), с много енергия и желание за живот.

Телевизор-опитвам се да го ограничавам,за мен е загуба на време.Предпочитам да си пусна някой хубав филм.

Име с Д за момиченце - Деа,пазя си го за третото детенце Wink

Радвам се че Максим ви е харесало.Ух още съм в чуденка за второто..За съжаление имам дефект в говора и не мога да казвам буквата Р,и не ми се ще в името да фигурира тази буква.Че като взема да ги навиквам в градинката,хората ще се спукат от смях,иначе Ерик е много яко.Антонио също.

Вчера и днес съм с едни постоянни болки в слабините.Доста силнички.Пих магнерот повече бройки и нош па.Това каза док.
Знам че е често срещано но кажете моля нещо за утеха.Какви са тези болки

# 211
Момичета, кажете към какъв прах за пране сте се ориентирали за бебоците. Че за мен това е важно? Сега перем с Persil, но за бебо............?

# 212
the1, аз лично не съм против ТВ-то. Във вкъщи имаме във всяка стая. Но и аз мисля, че на теб най-малкия проблем ще ти бъде телевизора. Сигурна съм, че проблемите ще се задълбочат до такава степен, че изобщо няма да се сетиш за проблем с ТВ.
Две жени на едно място немогат да виреят.

ayas, честита годишнина. Още дъъъъъълги години любов и разбирателство!   bouquet

# 213
Заеш ли Fate, преди ден два една приятелка ме попита с какво ще пера и аз се зачудих чак тогава! Скоро гледах специално на Persil сензитивния вариант и смятам да пробвам с него! Та тя се зачуди, защо такива марки като Persil, Ariel, Tide нямат бебешка серия. Та тогава се сетих, че някъде бях чела, че навън всички ползват сензитивните серии и че никъде не можеш да намериш специален бебешки прах! Това тук в България било просто рекламен трик и нямало никакви по-различни съставки от тези на другите серии прахове, освен намаленото количество избелващи вещества! Та според мен ще си остана на течния Persil само, че сензитивната версия, а ако забележа непоносимост ще пробвам и с другите!  

# 214
the1, и аз като други смяам, че съжителство ти със свекито 6-7 години е  не само нежелателно, но и направо проблем. Не разбрах кой го е решил това, но и аз да кажа от опита на моята майка-категорично НЕ за съжителството! А за телевизора-ми то като сте и отделили стая(дори да е детската) сигурно си е в правото да има такъв. Ние нямаме телевизор и това ме радва, защото като имахме той ми "изяждаше" целия ден.  Grinning

# 215
ayas честита годишнина
the1 нали отначало детенцето ще е при вас в спалнята.А що се отнася до свекито извинявай за въпроса,но тя да ти помага ли ще идва или на почивка.
Аз вчера май съм настинала и сега се тъпча с портокали/мразя лимони/,чайове с мед и всякъкви плодове.Цяла нощ не съм спала.Май имах вътрешна температура,защото ми беше адски горещо,а тялото ми студено.Бебчо също не спираше да ме рита/притеснявам се да не би и на него да не му е било добре/.Иначе и ние ходихме да гледаме за дървени кошари и колички,но после ще купуваме.

# 216
somebody снаха ми имат този модел на Пег перего и тъй като доста съм я управлявала мога да кажа че докато бебчето гледа към теб е трудна за управление , тъй като въртящите колела са тези които са към теб , после като порасне бебчето няма проблем тъй като дръжката се обръща на другата страна .
Това според мен е минус  Peace

Точно това смятах да напиша и аз. Имах подобна количка, но управлението е невъзможно с две предни  невъртящи се колела, все се налага да вдигнеш предницата за да завиеш.
Ако имаше 4 въртящи се  колела тогава супер.

Аз пера с Тео бебе и съм доволна. Много зависи от това дали бебето няма да е алергично, има специални прахове ако има такъв проблем, но са доста скъпи.
И аз не съм виждала специално бебешки прахове в чужбина.

# 217
ayas честита годишнина!!! Вместо пожелание ще ти цитирам една моя любима фраза - "Където има любов, там има живот!" Обичайте се!!

the1  - едно малко по-различно мнение от мен
Аз лично, противно на мнението на всички, съм против телевизор при бебето. Не заради вредните излъчвания - в апартамента ловим поне 10 уайърлес мрежи, от тях няма измкване. В това отношение само против компютъра съм - вентилаторите му издухват доста миризлив отровен въздух.
Но четох в една книга, че не е добре телевизор в стаята на бебето, защото то тепърва отваря очи и изучава света - предметите, светлината и т.н. Ако има телевизор погледа му е все там закован и някои бебета и деца забравят да си играят, да си говорят на играчките и да си измислят сами игри (помните ли като малки как беше, аз лично цели сценарии си измислях с куклите, къщи им правех...) и т.н. оказва се, че тези игри спомагат за развитието на детето, на въображението му, а телевизора поднася всичко наготово и то забравя за околния свят.
Не мисля, че мога много да го държа настрана от телевизията, но поне до 2 годинки ще опитам. Помните ли в американските филми как децата искат разрешение да гледат телевизия и им се разрешава само за час-два дневно. Нека се научат да играят първо, като поотраснат само на компютъра ще висят.

Ние също имахме телевизор в спалнята и само с него се приспивах, мъжа ми пък без него не можеше изобщо да заспи и като фон го държах включен. Но сега като се размествахме го махнахме директно от спалнята. Приспиваме се с книжка. Свикнахме. Сега и ние гледаме по-малко телевизия, което всъщност е добре  Wink

somebody положението с музиката е съвсем различно. За съжаление сега в работата не успявам да слушам музика, но мисля малкия да го науча да спи на музика и въобще постоянно да пускам такава. Мисля, че това е хубаво, сестра ми така е научена като малка и сега е абсолютен меломан. В стаята и постоянно е пусната музика, докато работи също, по-добре се концентрирала така. И въобще тя е творческа личност, за което мисля че има влияние и музиката. И без това в апартамента лятото само звуци на трафика и близкия строеж се чуват. Звуците на природата и тишината ще изучаваме в парка  Simple Smile

докато си пиша супер дългия коментар и 14 нови отговора  Simple Smile

Sv. много свеж коментар, "Макдоналдс за душата." хахах супер точно!!  Wink

Катя както веднъж вече казах, при вас на север има една по-друга култура на отглеждане на децата и въобще на отношение към живота и природата, която много ме радва  Simple Smile

the1 ти вече имаш правилното отношение според мен. А защо просто детето не е във вашата стая, пък свекървата да помага само през деня с чистене, пране, готвене, пазаруване, гладене...  Twisted Evil(

прах за пране за бебето - Бамбино Мио и биопрепарати. Всичко друго е алерген.

# 218
  • София
ayas, Честита годишнина! Още много годишнини да посрещнете заедно и с много любов     bouquet
anyto, радвам се, че се чувстваш по-добре, искам да те питам за Лопедиума, доктор ли ти го изписа? Питам защото аз рабрах, че съм бременна във втори месец и по време на пърия съм пила Лопедиум и все ми е малко притеснено заради това.
the1, бебето ще спи при нас в спалнята в началото и мисля да махна телевизора от там, но ако имах свекърва в къщата щях да махна първо нея. Моята си е добра жената, но две жени в една къща си пречат.

# 219
Green, а от къде този прах Бамбино Мио?

# 220
Първоначално бебето ще бъде при мен в спалнята, а там така или иначе си имаме телевизор който не мисля да махам. То и като се замисля няма и накъде. Навсякъде в другите помещения има. При нас таткото ще се изнася от спалнята като се роди бебо, което изобщо не ме радва. Нямало да може да се наспива моля ви се. Не че няма да е така, ама хич не ми се спи самичка.
the1, ти си знаеш, но аз 6-7 години не бих искала свекърва ми да ми е в къщата. То и седмица ми се вижда много  Thinking
Относно праха за пране нещо не ми допада миризмата на Тео-то и мисля да пробвам Сано. За други бебешки прахове не съм чувала за момента. Ако някой знае за други да казва  Simple Smile
Amorevole, благодаря  Hug

# 221
Да поясня, че ние в момента (и сигурно още поне 6 месеца след раждането на бебето) живеем в моя миниатюрен апартамент, който се състои от стая, кухня и баня. Стаята играе ролята и на хол, и на спалня. В нея е телевизорът, в нея ще е и бебето. Разликата е, че при нас телевизорът е почти излишна мебел - много рядко го включваме, докато свекървата на  the1 явно непрекъснато ще го държи включен.

Едно предложение, моята майка също непрекъснато гледа телевизия и най-често използва телевизора в кухнята на техния апартамент. Там е много уютно, тя си шета, готви, има и диванче ако иска да поседне, а телевизорът е като фон. Ако вашата кухня не е към всекидневната и позволява нещо такова, може и там да сложите телевизора за свекървата.

# 222
ivi_81 , а и този прах Сано - три дена, обикаляйки магазините гледах къде ли не и никъде не видях такъв прах за пране. За това и повдигнах темата.

# 223
AYAS, СЪСЕДКЕ СКЪПА, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА! ДА СТЕ ВЛЮБЕНИ ОЩЕ 100 ГОДИНИ!

Хубава тема сте захванали - телевизорите.
the1, много добре си го казала за зомбирането, компютрите и ТВ-тата.

edno_momiche, обожавам говорен дефект на "р" - толкова е чаровно ! Simple Smile Не мисля, че някой ще пада от смях  Simple Smile

Момичета, как ме мързи... или съм изгубила тонуса си, но дори не ми се пише... А това е супер нетипично за мен, пфуу... тъпа работа Simple Smile

# 224
  • Варна
ЗДРАСТИ БРАТСТВО. Връщам се на борда, компа в къщи беше се затъкнал от вируси горкия, а на работа обучавам нова колежка, която ще ми заеме мястото и немога да се докопам до форума, отгоре на всичко кучето го взе един да го гледа и то избягало, три дни никъде неможем да го намерим, вчера се прибра и хич не ми беше до писане. И така мога още да се оправдавам за липсата ми ама стига толкоз. Ето малко снимки от събитието  http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=397654863&albumId=1410090
 Сега да чиститя на всички, които са имали и имат повод през това време, добре дошли на новите мами /май има такива, доколкото видях/.
 Честит ви женски месец и само хубави неща ви пожелавам. Дано вече взимам повечко участие.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт