ЮНСКИ мами 2009!Тема №37

• 15 298
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
the1-  аз да ти кажа съм "за" телевизор. Ние вкъщи имаме във всяка стая телевизор, в противен случай стават други кавги. Моя мъж почти постоянно гледа спорт и ако беше едни да сме се хванали за гушите. При теб лошото е, че свекито гледа да се наложи в чужда къща. Чак пък специален гардероб .....

# 196
Ние имаме телевизор в спалнята и няма  да го махаме.Не смятам че вреди по някакъв начин.Чак такива изолации,няма нужда.

# 197
Благодаря ви, момичета!

# 198
И ние в къщи имаме телевизор във всяка стая. Аз не мога да си представя да си легна без да позяпам преди това ( колкото и да съм изморена ). Но всеки си преценява сам за себе си.

# 199
Здравейте момичета аз най-накрая се завърнах от болницата мисля че вече съм добре излекувана и се радвам че съм си в нас тези 8 дни бяха кошмарни там но всичко мина сега трябва да се пазя повече че след тази пневмония незнам.....
Сега отивам да си почина малко и ще се връщам да чета назад че доста съм изпуснала лек ден и се пазете  Hug

# 200
Честита годишнина на Ayas- още много години щастлив семеен живот!   bouquet

За телевизора и ние сме от хората, които имат във всяка стая, заради Андрей, аз пък слушам много музика, затова освен телевизор във всяка стая имаме мини уредби-без телевизия аз лично мога, но без музика не мога- сутрин с отварянето на очите пускам уредбата, без музика не мога да се приготвям за никъде, нито пък мога да правя нещо! Така, че където ще е бебето ще има и телевизор и уредба, може би само компа ще го изкараме, че няма да има място за креватчето от бюрото, където стои!!

За количките -поръчала съм на една приятелка в Испания да огледа за колички, защото са по-евтини, каза ми за един модел на Чико  комбинирана ,който тук е  бил на цена от 1200лв, пък една нейна приятелка си го взела същия от там за 300Е- тук са много надписани цените! Аз вчера си харесах в Пигис Хаус - ето това моделче на Пег-Перего в кафяво http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/5557 , и ако го има в Испания  по-евтино го взимаме направо, ако не ,моята приятелка ще се огледа за нещо качествено на тази цена!

# 201
baby12 , все още не съм се записала при никой, но по препоръка на моя гинеколог ще раждам при др.Данаил Илиев. Мисля да отида да се запиша към края на 7 месец или дори по-късно.
Надявам се да бъде в Токуда до края на юни, ако не, ще го следвам  Simple Smile.

# 202
И ние имаме телевизор,но все пак трябва вие да си вземете това решение.Не трябва да позволявате никой да ви се бърка в семейството,защото ще имате проблеми.Най-добре е да сте си сами.Иначе после ще почне едно бъркане и във възпитанието на детето и във всичко.Виждаш,че е започнало вече,относно гардероба и телевизора.Затова не е уместно толкова време да има друг човек при вас.При майка ми беше така и всички разправии с татко са били само заради баба ми.Знам го от личен опит.

# 203
ayas честита годишнина  bouquet

the1 аз лично не обичам да има телевизор там където се спи но въпреки това в детската стая се принудихме да сложим понеже детето иска да гледа едно ние с мъжа ми др. и така Rolling Eyes
Но бебето като се роди първата година ще е при нас в спалнята хем на мен да ми е удобно хем да не буди батко си  Peace

# 204
the1, 6-7 години са адски дълго време  Sad. Мисля, че телевизорът е най-малкият проблем. Все пак, ако жената е при вас, вероятно за всички ще е по-лесно ако си има отделен телевизор в отделна стая... Така и вие и тя ще имате поне някаква самостоятелност. Само дето и детето ще свикне от малко на непрекъсната стимулация...

Иначе за себе си ще се опитам детето да гледа колкото се може по-малко телевизия. Ние вкъщи пускаме телевизор само за новините вечер и чат-пат за някой съботно-неделен филм. Приятелят ми го нарича "Макдоналдс са душата."

# 205
Ayas, честита годишнина!

Желая ви още много по толкова години любов и щастие!

the1, аз също съм против телевизор в детската стая, изобщо съм против децата да гледат телевизия, защото това им пречи на нормалното развитие. При нас телевизора е във всекидневната и гледаме чак когато децата си легнат.

# 206
albena35   - Чувала съм хубави отзиви за него  smile3521
Аз също се бях насочила към Токуда, при доктор Диков (и за него чух, че май щял да се мести), че сестра ми ражда при него и беше доволна, само че аз нещо не останах много доволна от отношението му и се пренасочих към Шейново.
Условията в Токуда са много хубави, но аз след като се разочаровах реших да сменя болницата не само лекаря.
Пожелавам ти успех и дано това е твоя лекар  smile3525

# 207
the1, и ние имаме телевизор във всяка стая. Не мисля, че ще вреди на бебето. При нас всеки гледа различно предаване по телевизията и ако нямахме щяхме да се изпокараме.
А за помощта -6-7 г е страшно много време. Мисля че 10 дни помощ е напълно достатъчна.

# 208
somebody снаха ми имат този модел на Пег перего и тъй като доста съм я управлявала мога да кажа че докато бебчето гледа към теб е трудна за управление , тъй като въртящите колела са тези които са към теб , после като порасне бебчето няма проблем тъй като дръжката се обръща на другата страна .
Това според мен е минус  Peace

Ангелика , дорбе дошла , радвам се че си добре  Hug

# 209
Както писах по-рано, не ме притесняват лъченията и такива подобни! Притеснява ме факта, че като изключа два-три канала(научно популярните) повечето представят модели за поведение, който според мен са абсолютно деградивни! Не искам да възпитавам зомбита! Племеникът ми е до толкова привикнал към телевизор, че ако не му го пуснеш започва да става агресивен! Другата страна на проблема е, че имам желание да въведа правила във възпитанието на детето и да изградя човек, който да може да прекарва интересно време без телевизия и компютър! Ние с таткото сме комп. специалисти(той е хардуеърист, аз съм информатик) и сме наясно със всеки един аспект на технологията! Живота ни се върти около високите технологии, но едно от нещата който ни държат заедно е именно това, че успяваме да разговаряме и много често отиваме в другата стая и си лежим и просто си разговаряме! За мен това много важно! Пускането на телевизор за мен е равно на изключване на диалога, което е неправилно, че даже и деградивно! Това е личното ми мнение и не го налагам на никой, но както вчера подчертах, не ме дразни, че жената има някаква зависимост от този уред. Дразни ме факта, че още преди да мога да започна да възпитавам детето си вече някой се опитва здраво да се намеси и да разруши правилата! Аз лично не изпитвам нужда от TV, по цял ден не се сещам да го включа! И нямам нищо против да си гледа каквото и когато си поиска! Винаги ме пита дали искам да гледам нещо, но винаги е получавала един и същ отговор от мен:"Пусни си каквото искаш". А сега изкача проблема със иска телевизор в стаята където ще спи! Имам чувството, че "изпускам юздите преди още да съм оседлала коня", образно казано! Надявам се разбирате гледната ми точка и въпреки това ще се радвам на още мнения "за и против".

Общи условия

Активация на акаунт