Мами в Белгия - 12

• 16 745
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
Еми, ти турбо атака си й направила на косата - и влага и обем Joy имаш ли снимки от кубинският си период hahaha
Имам да , ама ние бяхме там на почивка, не сме живели там

# 31
калинке не може дете живееЩо в България да се запише предварително тук на детска градина Shocked

Блонди тръгнахте ли на у-Ще  Grinning,разказвай

Не може да се запише, да  Peace

Не сме ходили още  Embarassed Снощи пак до късно откарахме с гости  Crazy Grinning Може би утре, вече не смея да кажа и аз  Embarassed Rolling Eyes

Калинке, детска градина е (те му викат училище, де, но по нашенски си е детска градина). Ами нормална е, те са или частни или общински. Тази си е общинска, обикновена. Питахме за такса, казаха, че няма никаква, това е  Simple Smile
Но той засега е записан от 9 до 12, без да обядва, Себастиян казва, че обядът бил платен (3 евро ли, нещо такова), но аз не знам.

# 32
  • В облаците
калинке не може дете живееЩо в България да се запише предварително тук на детска градина Shocked ,ние тук дет Чакаме датата за записване да не сме балами  Laughing ,то ако можеше така нали цяла африка и изтоЧна европа Щеше да прави така  ,нали му трябва адресна регистрация на детето ,а как Ще я полуЧи ако поне един от родителите му тук не е легално на работа или прибиваваЩ ...Вие ходите в обЩинска ясла ,яслата(прегардиен) и уЧилиЩето(от 2 г 5м) са съвсем разлиЧни неЩа .А Щом  ходите в обЩинска трябва да плаЩате някаква минимална такса,все пак те се финансират от обЩините  .За Частните градини е ясно Че се плаЩа никой няма да ни гледа децата гратис нали  Grinning .В Частните ясли съЩо няма места ,там си имат лимит за еди колко си деца и децата се записват оЩе преди да са се родили .А това за заЧервеното дупе е много относително ,ей на  ние от 2 месеца сме постоянно с такова дупе силно инфектирано ,Чак до кръв се е стигало ,сменям я постоянно ,но не е от памперсите ,ами сега като и растът всиЧки зъби на един път и акото и е едно такова асидно и веднага инфектирва интимните и Части .Така Че зълва ти може да заведе на лекар детето , да му изпишат едно леЧебно кремЧе и  да търсят приЧината и там да дава да го мажат , може и да е уроинфекция

Еее, айде сега Simple Smile кой казва, че тук хората са балами, но ние всъщност не знаем дали примерно съпругът й вече не е тук. Тогава не виждам пречка таткото да запише детето. Това имах предвид, ама от това пусто бързане...Peace. И естествено, че възпаленото дупе е относително, и аз съм го виждала какво е то това  Wink , това дете, за което писах си е ходило на лекар, давали са му мазила и определно се знаеше каква е причината Stop Факт е, че не може да има голямо качество на услугата "частна ясла", когато децата се гледат в едно помещение, в което се готви, там играят и спят Shocked Не знам какво имаш предвид само под дата на записване - до колкото знам има само изискване за навършена възраст.Примерно сега, малкият като навърши година и осем месеца май беше трябва да го запишеме за училището (това ни казаха от администрацията на яслата). Нямам никакви претенции, че всичко ми е ясно, нали затова ще се влючат и другите с каквото знаят Simple Smile А и не мисля, че около 350 евро е минимална сума. Вярно не е примерно 500, но и ако и аз работех и ни се увеличи дохода и към толкова  ще стане. Изобщо не съм казвала, че искам без пари (което би било хубаво като се замисля Thinking)   Wink
калинке не може дете живееЩо в България да се запише предварително тук на детска градина Shocked

Тази си е общинска, обикновена. Питахме за такса, казаха, че няма никаква, това е  Simple Smile
Но той засега е записан от 9 до 12, без да обядва, Себастиян казва, че обядът бил платен (3 евро ли, нещо такова), но аз не знам.

Ние сигурно щото сме чужденци (смисъл с българско гражданство сме и двамата) за нас няма без пари Rolling Eyes или мъжът не знае какви въпроси да задава (че той ходеше да обикаля ясли, градини, де каквото има в нашия квартал). Ама нормално е да е така, аз съм доволна, че имаме и тази възможност, просто ми беше интересно, защото не знаех.  Peace

# 33
Ние сигурно щото сме чужденци (смисъл с българско гражданство сме и двамата) за нас няма без пари Rolling Eyes или мъжът не знае какви въпроси да задава (че той ходеше да обикаля ясли, градини, де каквото има в нашия квартал). Ама нормално е да е така, аз съм доволна, че имаме и тази възможност, просто ми беше интересно, защото не знаех.  Peace

И ние и тримата сме си само с българско гражданство  Simple Smile Явно си зависи от самата градина и условията там  Simple Smile

# 34
Цитат
Ние сигурно щото сме чужденци
не е важно какви сте Щом живеете тук ,правата са еднакви за всиЧки ,само дето в еди коя си ситуация е по разлиЧно инъЧе Щом сте граждани ,ей например за нас  няма обЩинска ясла(трябвало е да си запазя мястоооо оЩе доакто съм била бременна) ,заЩото е няма места  ,е да се сърдя ли сега ?НиЩо, да се надяваме ,Че място в у-Щето Ще има ,за мен това е по важно  .За дата на записване имам впредвид , при нас тук си има дати(пример 4 май е за нашите набори) според датата  на раждане на детето и записването става в един ден на всиЧки наборЧета  .Мисля ,Че тук на всиЧки ни е ясно ,Че в яслите няма как да гледат децата ни както у дома ние си ги  гледаме ,все пак там са по 10-15  бебета ,хранят ги под Час ,сменят ги под Час и персоналът се състои  е около 3-4 жени .За у-Щето съЩо не можем да разЧитаме на майЧина любов от страна на уЧителките .По-важно е децата да се Чувстват добре и да науЧават нови неЩа и да прогресират  в развитието си ,да няма боиЩа и тн ,това е работата на уЧителките .
Ето например аз не работя ,нямам сега възможност и не искам (то и докато я вземат и се освободи място Ще стане време за у-Ще  Laughing)да си давам детето на ясла ,гледам си го ,няма на кой да го дам и за минута ,ами Ще си я гледам и като тръгне на у-Ще Ще поЧна курсове ала бала и там квото съм решила ,какво да се прави  за мен детето е на първо място .Та така  ,Че ти си решила да го даваш ,така ви се налага ,а в повеЧето слуЧаи   удоволстията струват пари  ,особенно пък веЧе като сме станали родители  Simple Smile,дано си ме разбрала  Wink .
Аз никъде не съм писала и не претендирам ,Че много знам Simple Smile ,осведомявам се от интернет и информацията която полуЧавам от уЧилиЩата където съм ходила  Peace

Блонди утре да заведеш детето докато иска и има желание ,да видим дали Ще му хареса Simple Smile ,той обиЧа ли да си играе с деца ?Аз сега съм сербез ама сигурно и на нас като ни дойде денят за тръгване Ще ми треперят ръцете и краката .Обадили се на уЧителките да ги предупредиш ,заЩото Четох някъде ,Че ако детето не ходи и родителите му не предупредят за отсъствието му след около един месец може да загуби мястото си ,не да те плаша ама да го имаш впредвид ,винаги като отсъства да им казваш . Ама какъв е тоз обяд 3 ? newsm78 ,туй са само -+60? за обяд на месец .

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 16:05 от Shakira26

# 35
Блонди утре да заведеш детето докато иска и има желание ,да видим дали Ще му хареса Simple Smile ,той обиЧа ли да си играе с деца ?Аз сега съм сербез ама сигурно и на нас като ни дойде денят за тръгване Ще ми треперят ръцете и краката .Обадили се на уЧителките да ги предупредиш ,заЩото Четох някъде ,Че ако детето не ходи и родителите му не предупредят за отсъствието му след около един месец може да загуби мястото си ,не да те плаша ама да го имаш впредвид ,винаги като отсъства да им казваш . Ама какъв е тоз обяд 3 ? newsm78 ,туй са само -+60? за обяд на месец .

Да, права си, много съм несериозна  Crazy Утре ще гледам да идем, да не казвам големи думи, че после пак ще се изложа  Joy Не съм се обаждала  Confused
Аз лично разбрах, че няма ниаккви такси, а мъжът ми откъде ги е чул тия 3 евро за обяд - не разбрах. По-натам, като посвикне и ако му хареса, ще го оставям и за обяд и следобед и ще разуча какс тои въпроса.  Simple Smile
А иначе то е голямо училище и от едната страна са малките, в двора имат отделено с ограда място с детски катерушки, а и да не се разбягат с големите. Та ако е хубаво и сме още в този апартамент, ще си продължи там и на училище  Simple Smile Божкееее, кога го раждах, кога за училище говоря  Tired Sad  ooooh!

# 36
[ Божкееее, кога го раждах, кога за училище говоря  Tired Sad  ooooh!

Хахахаха да така е и аз като гледам снимките от бебе и сега ,а колко оЩе трябва да растеееее ,ама нормално е ,ако не го заведеш се обадете ,да знаят .Ние оЩе с буля Лина спиме заедно Joy ,тя посредата като патрон ,ние сме по ръбовете  Joy hahaha...За мен е важно много да ги гледат децата да не се сбиват ,Че като ходихме по кидс факторито и там такива разбойниЧета имаше дето родителите им пушеха вън цигари ,а децата се бориЧкаха .Имаше едно дойде специално при нас ,за да я ударя по главата  #Crazy и ние неоЧакваме такава реакция нали ,мъжът ми като се ядоса ,бързо намери родителите му(те вън пафкаха цигара след цигара Shocked) да си го узаптят и даже там си е писано в условията ,децата да не се остават без надзор особенно пък малките .Ама с какъв акъл отиват и си оставят детето незнам ...Та винаги трябва да има надзор ,аз затова я питах уЧителката изришно дали ги оставят сами да спят ,да играят и тн  ,тя ми каза не и Че през цялото време има въздрастни покрай тях ...

# 37
Да, има такива деца, и аз много се дразня  Twisted Evil В градината ни показаха как са- в една голяма стая, с много активитета разни, учителката седи с тях, рисуват, всеки си се занимава тихо и кротко с каквото иска, няма боеве и такива неща, внимават. Надявам се да е все така.  Simple Smile

# 38
Аз вече почнах да се обвинявам за бъдещето на детето ни преди да е станало каквото и да е , нали ще живеем в Бг уж , та се успокоявам че и тук ги има свинщините като деца-побойници и чакане с дни пред училищата за да се запишат децата.

# 39
Нали ви е ясно че не могат да се наблюдават 15 деца постоянно. Белите стават за секунда. В миналото училище на дъщеря ми, едвам не и извадиха окото. Ама то е станало за секунда. Учителката с какво е виновна. Онзи ден пък, като я взимам, едно момченце със синьо око. Минало покрай него друго дете, бутнало го, то се ударило и ето белята.

Блонди, май си намираш оправдания да не го пуснеш Криско   Wink   Недей, стегни се и отиди утре. За негово добро е. А обяда разбира се че е платен. При нас е 2?. Иначе такса няма ама все за нещо си плащаме.Както обича да казва мъжът ми 'и мама на тати не дава безплатно', така че нормално е.

# 40
  • Overijse, Belgie
Аз вече почнах да се обвинявам за бъдещето на детето ни преди да е станало каквото и да е , нали ще живеем в Бг уж , та се успокоявам че и тук ги има свинщините като деца-побойници и чакане с дни пред училищата за да се запишат децата.

Абе, Жеже, навсякъде ги има такива! И не мисли, че децата в БГ са изроди! Мартин там ходеше на ясла - хубаво, частна беше, но много хубаво се грижиха за тях. Ще му намерите хубава градина на малкия, не се притеснявай!

# 41

Знам че не са изроди , никога не съм го казвала.За мен изродите са тук ,затова се и махаме  Peace
А ти вземи че обучи мъжа си как да ни уведоми като родиш  Laughing

# 42
За мен изродите са тук ,затова се и махаме  Peace

Какво ти провокира чак толкова силни думи?  Thinking

Бони, ще отидем. И да, не ми се пуска хич  Cry

# 43
За мен изродите са тук ,затова се и махаме  Peace

Какво ти провокира чак толкова силни думи?  Thinking
Ох Блонди не ми се обяснява честно , а пък и ще ми наскачате.Мое мнение , имам примери колкото искаш , но няма да ви занимавам  Hug

# 44
Нали ви е ясно че не могат да се наблюдават 15 деца постоянно. Белите стават за секунда. В миналото училище на дъщеря ми, едвам не и извадиха окото. Ама то е станало за секунда. Учителката с какво е виновна. Онзи ден пък, като я взимам, едно момченце със синьо око. Минало покрай него друго дете, бутнало го, то се ударило и ето белята.

Абе тоо е ясно Че няма да ги гледат под бинокъл ,въпроса е да не стават побоиЩа и да се реагира веднага .ИнъЧе бутнах та ти падна -да става за секунди ,дано само да няма лоши последствия ,при нас плоЩадката е с трева ,Че да видим.
Навремето(преди около година) имаше един аксидент в една ясла  10 м бебе беше надрано жестоко до кръв от по голямо дете на около 2 годинки ,педиатрите тогава се Чудеха как това бебе при тези натиски  не се е задушило .Какво е станало лелките там сложили децата да спят и излезли от стаята и 2 годишното да вземе да прескоЧи през леглата и да стигне до бебето ,естетвено е Че е поЧнало да реве горкото ,ама те като не са били в стаята да видят какво става сигурно са си помислили ,Че някое не може да заспи или му се реве .Таквоз поведение не е оправдаваЩо хората дават сумати пари по тия ясли и да стават такива тъпи аксиденти е направо срамота .Как Човек да не стане паранояк като се слуЧват такива работи ,Че и да не развие някоя психоза  Rolling Eyes

А Че има изроди има ,ма то къде ли няма  newsm78,ма Чак пък тук да са най-големите  Rolling Eyes,то и зависи дано никога не им пресеЧем пътя  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт