Септември'09 - 10

• 14 789
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
лейди мармалейд и на мен ми се случи вчера на 2-3 пъти такова мокричко изпускане, и според мен си е точно от мехура. Не знам какво става с мен, но снощи изядох една купа леща, а през ноща сигурно около 10л течност изхвърлих. И всеки ден е така. По 10 пъти на нощ ставам. Толкова не приемам на ден, колкото ходя по 100 пъти до тоалетна. А коремчето още не ми се е показало, та да натиска мехура.
 Между другото да се похваля, бяхме на преглед вчера и видяхме бебчето. Всичко си има, крака, ръце, мозък Simple Smile и т.н. даже се събуди по едно време и взе да рита и да се обръща. Таткото каза, че това било най-хубавия филм, който бил гледал досега  newsm62
И цял ден се хиля и като се сетя как мърдаше ми става толкова хубаво.......нямам търпение да се роди.
Пожелавам на всички здрави и хубави бебчета на есен  newsm07

# 76
  • София
Чифлигарова и аз започнах със болки в гърлото и налепи, после хрема и накрая докарах синузит. Да не те плаша! Това което ми помогна за гърлото беше Гранофорин /мазане/ отвратително е, но за 1 ден имаше ефект, който не постигнах 7 дни с гаргарата с лайка или мазането на сода и мед в гърлото. Другото, което ти препоръчвам /и то е гадно/ Цитросепт. Аз успях така да сеоправя без да стигам до антибиотици.Успех!
gungerina първите изследвания кръв, урина, кръвна група и резус фактор ми ги направиха в поликлиниката 10-11 седмица.

Момичета аз съм се побъркала. Бях на преглед в петък и всичко беше наред , а вече се притеснявам дали продължава да е наред newsm78Луда работа. Викам на мъжо - Да вземем да си купим един видеозон и да си се гледам в къщи всеки ден за да съм спокойна Joy

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 11:10 от bubara

# 77
Честита баба марта и от мен и лека и безпроблена бременност на всички   bouquet
Аз да се похваля- сега се връщам от преглед, бебето е 14 см. и 50 гр. и беше невероятно, защото през цялото време махаше на видеозона с ръчичка и се галеше по главата. Наистина няма по-хубаво изжияваване. Слава богу изследванията са много добри, та докторът каза единствено да огранича баничките, че съм качила 3,5 кг. , а до лятото ще ми натежат бая. Та сега ще се заредя на работа със зеленчуци  Confused Хубав и успешен ден на всички.
Чифлигарова, за налепите по сливиците - лъжица мед със сода бикарбонат и си я прецеждаш по гърлото. Много помага. Ако не те боли много пробвай да си ги махнеш с клечки за уши и сода, мн е неприятно, но пък като ги махнеш няколко пъти и изчезват, поне при мен е така. Поздрави и успех Simple Smile

# 78
Момичета, много ми е странно с кръвните изследвания, защо ви ги правят толкова късно. На мен в момента, в който ми взеха кръв, за да потвърдят, че съм бременна ми дадоха списък с 10-15 изследвания, които рябва да направя ( в 4 г.с), записах си час за след 3 седмици, а  в 6 г.с- гинеколога ми се кара, че още не съм ги направила , написа ми ги като спешни и ми ги направиха на следващия ден - токсоплазмоза, цитомегаловирус, рубеола, кръв, урина, захар, спин, венерически, хепатит, таласемия, кръвна група и т.н. След като направих всички сега всеки месец ми вземат общите кръв и урина, и за токсоплазмозата, за която нямам антитела.

Чифлигарова аз от началото на бременността съм с болно гърло и непрекъснато подсмърчам. Това, което discover препоръчва с меда и содата наистина е много резултатно за сливиците, правила съм го преди да забременея, отвратително е, но помага. От два дена ям по 1-2 лимона и ми направи впечатление, че гърлото значително ми се подобри, ако не ти се прави другото може да пробваш и това- изтискваш два лимона в една чаша, добавяш вода и 1л захар или мед. Помага и при главоболието

# 79
  • София; Дружбето
Ние с малката пак ме в къщи болни Tired с кашлица и хрема и двете. Докторката вече не знае какво да ми изписва. А шефчето със сигурност ще ме изволни, защото по телефонаа усетих, че не прие добре новината. Ама вече съвсем спря да ми пука
Аз също не съм пускала никакви изследвания. Другата седмица като се запиша на ЖК ще ми пуснат. Токсоплазмоза и тем подобни се заплащат отделно Rolling Eyes но аз и не мисля да пускам. Само искам да видя бебока колко е пораснал, че на последния преглед не видях нищо, та от плоден сак нямам инфо как изглежда Crazy

# 80
Честита Баба Марта!
Желая ви здраве,щастие и успешна бременност Hug
Аз също бях извън София при родителите ми-изкарахме си чудесно Simple SmileЕдинственото ми притеснение беше,че носих за няколко минутки едно 6 месечно детенце на едни наши роднини,което тежи 10кг.а аз съм 45кг. беше за няколко минутки,но сега от време на време си ме понаболява корема и яйчниците.Ако се е случило нещо лошо с бебчето  би се отразило,бих прокървяла нали така или греша?Имам ли основание да се притеснявам?
Иначе съм все така- Sick, ooooh! главоболие...
neky стискам ти палци всичко да е наред с теб и бебето.
А на мен ми казаха,че изследванята за токсоплазмоза, цитомегаловирус, рубеола, кръв, урина, захар, спин, венерически, хепатит, таласемия, кръвна група и т.н. ще ми ги пуснат в 3 месец за да важат за раждането.
 ooooh! тъкмо мислех да не мисля за нищо лошо,но току що съпругът ми ми звънна да ми каже,че се е набол на някакъв ръждив пирон и ще ходим довечера след работа да го имунизират.Кофтито е,че офисът му е извън София и няма на близо аптека Sad

# 81
Здравейте и от мен!

Edalia, добре дошла при нас!

Venilove, discover  радвам се за добрите новини. Настина е много вълнуващо, гледайки как мъничкото същество маха с ръчички и крачета. Просто е неописуемо.

Чифлигарова, много неприятно е това с налепите. Момичетата вече са те посъветвали, дано бързо се оправиш.

maliby, дано да не се инфектира раната на мъжа ти. И на моят веднъж му се беше случило, много е гадно.

tsveta, наистина хич да не ти пука за шефовете ти. Важното е бързо да се оправите с малката.

Аз тъкмо се приготвях да пускам моята дъщеря отново на детска градина от понеделник (след шестмесечно стоене в къщи), накупихме анцузи,пантофки и т.н. и тази нощ изведнъж както спеше, започна силно да хърка. Нослето й беше много запушено, хъркаше по-силно от баща си и съответно аз не можах да мигна цяла нощ. Естествено веднага се уплаших, че пак са сливиците. В момента сме на кантар дали да вадим третата или само двете, а аз се моля непрекъснато въобще да не се стига до там. И така след кошмарната нощ, цял ден я гледам как диша трудно, гласа й е променен, стори ми се че гърлото й е леко зачервено. Направо ми писна, а я държа далеч от другите деца, за да е здрава. Следобяд ще я заведа на лекар, но не очаквам добри новини.  Cry

# 82
здравейте момичета... толкова хубаво ми дойдоха тези почивни дни, че днес все още съм на празнична вълна.

discover, много е сладко това, което разказваш, че си видяла бебо как се е разбудил и мърда с ръчички и се гали по главата. Сигурно усещането е невероятно.
Аз незнам дали на 2D може да се види как се движи плода или не?

Чифлигарова, на мен много ми помага Цитросепт, който може да се употребява по време на бременност. Той подсилва и имунната система, която по принцип много отпада по време на бременност.

Явно това с изследванията, навсякъде е различно. При мен още в 8-ма седмица като отидох на ЖК и ми пуснаха всички изследвания. Ама по принцип и аз съм чувала,че в повечето случаи изследванията ги пускат в края на 3-ти месец.

# 83
  • around the world
Аз пак искам да попитам всички ли се записаха на женска консултация и си направиха изследванията? Аз още не съм и чак в 13г.с. ще ходя при гинеколожката по ЗК, днес си взех направление от личната лекарка.

Ianita28 и аз не спирам да се чудя на родителите, които пушат до децата си. Вчера спряхме по пътя да ядем от всички страни се димеше ужасно, а дечицата буквално до цигарите.

Gingerina,
и аз все още не съм се записала на ЖК и не са ми правени никакви изследвания, а утре влизам в 13 г.с.. Миналата седмица си взех направление от личната лекарка и си избрах д-р за ЖК и в понеделник съм вече на преглед.  Тогава вероятно ще ми пуснат и изследванията. На мен ми казаха че в повечето случаи ЖК по ЗК поемали бременните от 12-13 г.с. преди това ходиш на преглед при избрах от теб гинеколог. Явно предпочитат да записват за ЖК главно след3 месец или по-късно когато рискът е значително намалял.

И аз изобщо не разбирам хората как могат да пушат когато децата им са до тях  ooooh!. На мен също ми става ужасно лошо от цигари, но като чели започва да става все по трудно човек да намери хубава заведение със зала за непушачи. В повечето заведения в момента масите за непушачи са в непосредствена близост или направо залепени до масите за пушачи #2gunfire. С това пушене направо вече не ми се излиза, само като си помисля и започва да ми се гади Tired Tired.

# 84
Аууу,момичета,много болни дечица и мами пак.Мойто ми го върна свеки със сополи. #Cussing outСега давам вит.С и ехинацея и днес няма,само киха.Играли в снега с брадовчед и и подгизнали целите.Поне са се  наиграли децата  Mr. GreenТа днес ще сме си у дома,ама то и времето тук е едно смотанооо..Бързо оздравяване на всички. Hug
maliby :не се тревожи,мойто е повече от 17кг вече,всеки ден я вдигам,няма как.Най-малкото да я сложа в стола в колата.Ако имаше още едно детенце,щеше да го носиш,особенно ако е около годинка,годинка и нещо.
За  Токсоплазмоза си поисках да ми пуснат,ама по касата мина,не ми искаха пари newsm78
Момичета, много ми е странно с кръвните изследвания, защо ви ги правят толкова късно. На мен в момента, в който ми взеха кръв, за да потвърдят, че съм бременна ми дадоха списък с 10-15 изследвания, които рябва да направя ( в 4 г.с), записах си час за след 3 седмици, а  в 6 г.с- гинеколога ми се кара, че още не съм ги направила , написа ми ги като спешни и ми ги направиха на следващия ден - токсоплазмоза, цитомегаловирус, рубеола, кръв, урина, захар, спин, венерически, хепатит, таласемия, кръвна група и т.н. След като направих всички сега всеки месец ми вземат общите кръв и урина, и за токсоплазмозата, за която нямам антитела.

Така е в БГ,колкото и безумно да е.То и аз се чудих предния път как може чак след 3 месец да те заведат на ЖК и да ти взимат изследвания,ама ей на.То и затова има толкова ранно приключващи бременности Sad

Gorska_Kitka:вижда се на 2Д,всичко се вижда Wink

# 85
здравеите,момичета.аз съм новичка тук! бременна съм 12 седмици.вчера бях на изследв ането за даун.всичко е наред ,слава богу!беше много интересно и вълнуващо.

# 86
Днес си записах час за фм при доц. Димитрова за 28.04. Изненадващо любезна беше госпожата отсреща.
Чифлигарова, аз от 2 дни съм със зверски болки в гърлото. Вчера цял ден седях с изварата, но не ми помогна, а предния път за 1 ден ми мина.Сега хомеожен ще си купя. Наливам се с изцеден лимон, смуча и Стрепсилс с мед и лимон и нищо.Дано не цъфна и аз с налепи,че тогава аб не ми мърда  Tired Довечера ще се овъртоля с жълтък и сол, дано ме пооблекчи.

# 87
Здравейте момичета!
Да се запиша в новата тема, че за тия дни доста сте изписали и ще взе да се заключи.  Simple Smile  Докато изчета всичко направо се омаях!
Ние ходихме почивните дни до Гоце Делчев /баща ми е от там/ и си починахме блаженно. Яд ме е, че си забравихме банските и пропуснахме къпането с минерална вода на Огняново. Вчера не ми се  прибираше направо  Sad
Чифлигарова аз си мажа гърлото в такива случаи с нишадър - продават го на пакетче в аптеките. На молив намотавам памук, намокрям го с вода, потапям го в нишадъра и си мажа обилно. Боли, ама за 3-4ри мазания ми минава. При мен ги няма сливиците  и всичко се лепи директно на гърлото. За афти в устата си разтварям една щипка в чаша вода и се жабуря, като задържам и известно време течността. Така майка ме е лекувала от дете.
В петък съм пак на лекар и се надявам всичко да се развива нормално. За ФМ се записах в 13та седмица, а на ЖК още не съм отишла. Нещо не мога да си намеря доктор по ЗК, ама има още време.
Гаденето понамаля / усилва се като си наведа главата /. Най-лошото е, че нямам никакъв вкус в устата  Cry
Целувки на всички! Скорошно оздравяване на болничките!

# 88
bamba, добре дошла и на теб!

Момичета, днес само лоши новини при мен. Току-що ми излезе резултата за антитела срещу Варицела и е отрицателен, тоест не съм боледувала. Само за Рубеолата имам антитела, а това означава че в никакъв случай не бива да пускам детето на детска. Ужас направо, толкова броях дните, толкова се радвах че пак ще е сред деца, ще си играе по цял ден, ще я учат на какво ли не, а сега - нищо. Пак ще си стоим по цял ден вкъщи и ще умира от скука. Вече на знам с какво да я занимавам, а и тя вече не иска с нищо да играе, само детски я интересуват и игри на компа.  Sad Док каза, че Варицелата вече не е опасна след петия месец, тоест чак тогава евентуално мога да я пусна. След малко ще си разбера резултатите и от МБ, ама както е тръгнало днес, сигурно и те няма да са добри.

Извинявайте, че ви натоварих, ама нещо много се сдухах.

# 89
  • around the world
bamba, добре дошла и на теб!

Момичета, днес само лоши новини при мен. Току-що ми излезе резултата за антитела срещу Варицела и е отрицателен, тоест не съм боледувала. Само за Рубеолата имам антитела, а това означава че в никакъв случай не бива да пускам детето на детска. Ужас направо, толкова броях дните, толкова се радвах че пак ще е сред деца, ще си играе по цял ден, ще я учат на какво ли не, а сега - нищо. Пак ще си стоим по цял ден вкъщи и ще умира от скука. Вече на знам с какво да я занимавам, а и тя вече не иска с нищо да играе, само детски я интересуват и игри на компа.  Sad Док каза, че Варицелата вече не е опасна след петия месец, тоест чак тогава евентуално мога да я пусна. След малко ще си разбера резултатите и от МБ, ама както е тръгнало днес, сигурно и те няма да са добри.

Извинявайте, че ви натоварих, ама нещо много се сдухах.
Кiαrrα,
съжалявам мила Sad.
Стискам палци резултатите от МБ да са добри Praynig Praynig.
Момичета, тъй като и малкия ходи на детска градина и не е боледувал нито от Рубеола нито от Варицела започвам да се замислям дали и аз да не си направя тест. Знам че като малка боледувах от шарка, но нито майка ми нито аз имаме спомен какъв вид беше, а картона ми за съжаление е изгубен.
На всякъде ли мога да си пусна такъв тест- извинявам, ако се повтаря въпроса ми? До колкото разбирам това е кръвен тест, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт