За добрата козметика - 2

• 138 384
  • 943
  •   1
Отговори
# 495
Ако не сложа ФДТ около очите, въобще за какво се мажа с него  Grinning

С години мажа абсолютно цялото лице, дори клепачите отгоре, досега не съм усетила раздразнение или някакъв проблем.

# 496
По принцип знам, че не трябва да го слагам под очите, но ми се струва, че не е чак болка за умиране.

А откъде знаеш Simple Smile?
Всички фон дъо тени (и особено пък тониращи овлажнители) могат да се ползват за цялото лице.
Да не говоря за твоя продукт наизуст, но това е общия принцип.
Погледни си опаковката и виж има ли предупредителен текст "avoid eye area". Ако не - тогава какъв е проблема?

Има съставки противопоказни за околоочната зона (най-често багрила и парфюми) и за тях има специални регулации, ако не попадат в тази категория могат да бъдат използвани в продукти за около очи. Ако пък попадат - това винаги е обозначено на опаковката.

Разликата при коректорите в сравнение с продуктите за цялото лице е в нивото на покривност и цветовата гама, с 2 думи качественият състав на един околоочен коректор е често същия като на съответния фон дъо тен (количеството на пигментите и комбинациите между тях са различни).

Благодаря ти за разясненията, Софи!  Hug Пише си да авойдвам ерията. Но тъй като го срещам на доста продукти за лице се надявах да е един вид застраховка, която се пише наизуст единствено заради евентуални алергени  Embarassed. Страничните ефекти в такъв случай само алергични реакции ли могат да бъдат или и такива, които постепенно се отразяват върху състоянието на кожата и водят до дехидратация, бръчки и т.н. В смисъл ако кожата ми не реагира по никакъв начин означава ли, че е ок или въпреки това е по-добре да не използвам продукта там?
Извинявай за смешните въпроси. Както казва една моя приятелка „сърби, боли, драго ми е”, та и аз така.

# 497
Ако не сложа ФДТ около очите, въобще за какво се мажа с него  Grinning

С години мажа абсолютно цялото лице, дори клепачите отгоре, досега не съм усетила раздразнение или някакъв проблем.

Люлякова, и аз преди слагах фдт под очите, но сякаш коректорите вършат по-добра работа. Имат по-голяма покривност, по-трайни са и не се събират в гънките под очите. Обаче да нацелиш цвят е почти невъзможно. Почти никакъв избор няма. А и тенът ми е един специфичен. Всичко светло ми розовее, а всичко жълтеещо ми е тъмно. И започва едно смесване на цветове, мазане едно върху друго  ooooh!. С фдт поне цветът не е голям проблем, но едва ли всеки става за около очите. Мисля си например за фдт за мазна кожа със себумабсорбери. Надали са най-доброто и за без друго сухата кожа там  newsm78.

Последно си взех коректорът Avene Couvrance Beige Concealer Pen. Много е добър, но се предлага в един единствен цвят. Че и тестер нямаха и го взех на късмет. По-скоро е за светла кожа или най-много леееко мургава. Много неутрален цвят и супер покривност. За замаскирване на петънца, пъпчици или бенки е идеален. Под очите нещо не ми харесва как ми стои.
http://skincarerx.com/Avene-Couvrance-Beige-Concealer-Pen.html
Хвърлила съм око на Nuxe Touche Prodigieuse. Някой да има впечатления от него?
http://www.beauty.bg/article40_26_944.html

# 498
  • Торонто
.beauty.bg/article40_26_944.html[/url]

Може и за застраховка да е написано.
На пръв поглед не виждам нищо, което да не може да присъства в коректор за около очи освен парфюма (макар че има и парфюмирани коректори).
Особено щом не чувстваш раздразнение наистина не ти е болка за умиране.

А пробвала ли си Dior Skinflash 002 - светъл е и не е розов?

Какви са другите продукти, които имаш и съдържат този надпис?

# 499
Все по-често хората търсят козметика без парабени. Има ли такава? И ако да, то какви консерванти се използват, които да са по-безвредни от тях? Благодаря ви предварително! Hug
Стига да не се използват още по-гадни от парабените, разбира се: като например бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, ДМДМ Хидантоин, Йодобутил Пропинил Карбамат, Диазолинидил Уреа и други, които завършват на уреа. В смисъл - това, че не съдържат парабени може съвсем да не значи, че са добри!
Неконсервантите с такова действие са: глицерил каприлат, глицерил капрат, каприлил гликол, етилхексилглицерин, трополон, и много се крият зад "парфюм" - пара анизова киселина, левулинова киселина.
Има огромен резон в избягването на гадните консерванти: неконсервантите имат съвсем меко и безобидно действие към кожата, и безпощадно към бактерии, плесени и дрожди.

CI, въпросните гадни консерванти като бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, йодобутил пропинил карбамат /за другите два знам от предишни твои постове/ вредни ли са? И ако са вредни, защо тогава имам два продукта с въпросните консерванти - шампоан и крем за лице, които са тествани в института Дерматест за безопасност? Не би ли трябвало този институт да одобрява само безопасни продукти? Нещо май съвсем се обърках ...    Confused

# 500
.beauty.bg/article40_26_944.html[/url]

Може и за застраховка да е написано.
На пръв поглед не виждам нищо, което да не може да присъства в коректор за около очи освен парфюма (макар че има и парфюмирани коректори).
Особено щом не чувстваш раздразнение наистина не ти е болка за умиране.

А пробвала ли си Dior Skinflash 002 - светъл е и не е розов?

Какви са другите продукти, които имаш и съдържат този надпис?

Супер! Много ти благодаря!  Heart Eyes

Освен на козметика за акне, избелване и пилинг, съм срещала въпросния надпис и при съвсем обикновени хидратиращи кремове, както и при някои противобръчкови, които съм вземала на майка. Не мога да се сетя обаче конкретно на кои продукти. Не пазя листовки, а по принцип там го пишат или на кутиите.

Така и не си направих труда да пробвам коректор на Диор. Моя позната от няколко години е с писалката и все ходи с наслоено в гънките. Даже в началото си мислех, че се маже с фдт. Не изглежда плътен и с голяма покривност, а се наслагва. Но може и тя да прекалява с количеството.

# 501
  • Торонто
Аз само за цвета го препоръчах. И според мен се наслагва, но всичките ми познати твърдят, че им е супер и даже тук във форума го дискутираха, че стои добре.
Явно и това е индивидуално Simple Smile

Между другото ние имаме няколко марки Tinted Moisturizers, на нито един не пише да се избягва зоната около очите (но са без парфюм).

# 502
Декоративната козметика подобно на парфюмите на различните хора стои различно.  Така, че ще пробвам коректора след като има толкова доволни. Може на мен да стои добре.
А попадала ли си на коректор, който да не стои матов на кожата, да се разнася лесно и равномерно и в същото време да не се събира в гънките?

# 503
  • Торонто
Декоративната козметика подобно на парфюмите на различните хора стои различно.  Така, че ще пробвам коректора след като има толкова доволни. Може на мен да стои добре.
А попадала ли си на коректор, който да не стои матов на кожата, да се разнася лесно и равномерно и в същото време да не се събира в гънките?

Ох, и ти като нашите клиенти Simple Smile))) плюс да струва 10$ на килограм, а по магазините 40$ за 2мл Simple Smile).
Шегувам се, естествено, че ще търсиш най-доброто, но аз лично не съм срещала такъв - не е проблем да не е матов, лесното и равномерно разнасяне също е леснопостижимо, но събирането в гънките е предизвикателство за формулатора.
Сещам се бяхме харесали в лабораторията един на Bobbi Brown в малко стъклено бурканче (около 2g), hot pour тип продукт. Не знам има ли го в БГ, но него го оценихме като добър в това отношение. Освен това имат много цветове.

# 504
Случайно попаднах на една нова козметична серия- българска и евтина, но без парабени /поне така пише на опаковката, а и не са упоменати в състава/. Купих си я за проба- ами страхотна е! Особено серумът. Пускам линк:
http://www.rubella.bg/products.php?w=skin&groupid=52
Ако някой проявява интерес, мога да препиша точно съставките. Във всеки случай кремчетата са с перфектна консистенция.

# 505
Нощен: Aqua, glycerin,  glyceril stearate, algae extract, silybum marianum seed oil, ceteareth- 25, paraffinum liquidum, isopropyl palmitate, ciclopentasiloxane, ceteareth- 6, stearyl alcohol, macadamiaternifolia seed oil, sodium polyacrilate,cetearyl alcohol, petrolatum, parfum, disosium edta, ubiquinone, dichlorobenzil alcohol, 2- bromo- 2- nitropropane- 1,3- diol, benzyl salicilate lilial, hexyl cinnamal, linalool, limonen.

Дневният е с по- дълъг списък на съставките и в момента не ми се преписва. А как ви изглежда този крем?

# 506
Сещам се бяхме харесали в лабораторията един на Bobbi Brown в малко стъклено бурканче (около 2g), hot pour тип продукт. Не знам има ли го в БГ, но него го оценихме като добър в това отношение. Освен това имат много цветове.

Ооо, прословутата Боби Браун! Няма тук нейна козметика  Sad. Чела съм много хубави неща за нея.

# 507
Все по-често хората търсят козметика без парабени. Има ли такава? И ако да, то какви консерванти се използват, които да са по-безвредни от тях? Благодаря ви предварително! Hug
Стига да не се използват още по-гадни от парабените, разбира се: като например бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, ДМДМ Хидантоин, Йодобутил Пропинил Карбамат, Диазолинидил Уреа и други, които завършват на уреа. В смисъл - това, че не съдържат парабени може съвсем да не значи, че са добри!
Неконсервантите с такова действие са: глицерил каприлат, глицерил капрат, каприлил гликол, етилхексилглицерин, трополон, и много се крият зад "парфюм" - пара анизова киселина, левулинова киселина.
Има огромен резон в избягването на гадните консерванти: неконсервантите имат съвсем меко и безобидно действие към кожата, и безпощадно към бактерии, плесени и дрожди.

CI, въпросните гадни консерванти като бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, йодобутил пропинил карбамат /за другите два знам от предишни твои постове/ вредни ли са? И ако са вредни, защо тогава имам два продукта с въпросните консерванти - шампоан и крем за лице, които са тествани в института Дерматест за безопасност? Не би ли трябвало този институт да одобрява само безопасни продукти? Нещо май съвсем се обърках ...    Confused
за мен са гадни - защото са потенциално вредни за кожата: аз не бих използвал, и не използвам такива продукти, които ги съдържат.

# 508
Нощен: Aqua, glycerin,  glyceril stearate, algae extract, silybum marianum seed oil, ceteareth- 25, paraffinum liquidum, isopropyl palmitate, ciclopentasiloxane, ceteareth- 6, stearyl alcohol, macadamiaternifolia seed oil, sodium polyacrilate,cetearyl alcohol, petrolatum, parfum, disosium edta, ubiquinone, dichlorobenzil alcohol, 2- bromo- 2- nitropropane- 1,3- diol, benzyl salicilate lilial, hexyl cinnamal, linalool, limonen.

Дневният е с по- дълъг списък на съставките и в момента не ми се преписва. А как ви изглежда този крем?
гаден - на Арома трябва да е.

# 509
Случайно попаднах на една нова козметична серия- българска и евтина, но без парабени /поне така пише на опаковката, а и не са упоменати в състава/. Купих си я за проба- ами страхотна е! Особено серумът. Пускам линк:
http://www.rubella.bg/products.php?w=skin&groupid=52
Ако някой проявява интерес, мога да препиша точно съставките. Във всеки случай кремчетата са с перфектна консистенция.
Рубелла нямат продукти без консерванти

Общи условия

Активация на акаунт