За добрата козметика - 2

• 138 262
  • 943
  •   1
Отговори
# 480
www.bodid.net.И все пак дали ще може специалистите да погледнат продуктите и да ни светнат,дали може да ползваме нещичко от там.Козметиката им не ми се видя скъпа,но дали евтиното е и евтино като качество.Благодаря ви предварително.

# 481
Отново моля за мнението на специалистите CI,SOFI  Praynig
Става въпрос за PIZ BUIN BRONZE tanning lotion,на преведеното описание пише,че би трябвало да се получи страхотен тен 2 пъти по-бързо и че има UVA/UVB филтри,но няма указан фактор,което силно ме наведе на мисълта,че е нещо като лосион за ускоряване на тена,но не предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи.Консултанката в аптеката ме увери,че лосионът ще е достатъчно предпазващо средство,но все пак се надявам компетентните ни консултанти да дадат своята крайна присъда  Peace
aqua,ethylhexyl methoxycinnamate,butylene glycol,glycerin,C12-15 alkyl benzoate,butyl methoxydibenzoylmethane,VP/hexadecene copolymer,glyceryl stearate,PEG-100 stearate,acetyl hexapeptide-1,dextran,caprylyl glycol,xanthan gum,potassium cetyl phosphate,cetearyl alcohol,ammonium polyacrylate,isohexadecane,PEG-40 castor oil,disodium EDTA,tocopheryl acetate,phenoxyethanol,methylparaben,parfum.
наистина суперпротиворечие, и то спокойно може да иде на съд, ако сме нормална държава!
Има УВ -филтри: ethylhexyl methoxycinnamate, butyl methoxydibenzoylmethane.
С просто какаово масло се ускорява потъмняването, има и други меланино-ускорители.

Като че ли съм на друго мнение.
Казват, че има УВ филтри - да, има.
Не е упоменат СПФ - не са длъжни да го правят.
Ускоряване на тена - да, използвали са acetyl hexapeptide-1 за тази цел.
Няма лъжа според мен.

Sofi,извинявай че те занимавам отново,но смяташ ли тези УВ филтри за достатъчни за да предпазят кожата ми от изгаряне или да си ползвам лосион с фактор и между другото и лосиончето на  PIZ BUIN BRONZE като ускорител?
И как оценяваш PIZ BUIN BRONZE като цяло(съставките му),дали да потърся техен лосион с фактор или да се насоча към друга марка?
Ето тук може да разгледаш и останалите им продукти ако проявиш интерес  http://www.pizbuin.com/summer_suncare.jsp
Благодаря за отделеното време,чудесни сте двамата със CI  Peace

# 482
Моля за мнение относно козметиката на Доктор Брандт или по точчно така хвалената му серия за проблемна кожа с лъскавина,пори и пъпчици.Интересува ме не само дали се бори с проблемите,но като цяло дали е добра,има ли качества и заслужава ли си високите цени.Поствам няколко продукта за да се има обща представа.Предварително благодаря  bouquet
pores no more® pore effect - дневен/нощен крем
POLYACYLADIPATE-2,  METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE, MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE, MELALEUCA, ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL,, SALIX ALBA (WILLOW) BARK EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL, SODIUM HYALURONATE, ORYZA SATIVA (RICE) STARCH, ALLYL METHACRYLATES, CROSSPOLYMER, SALICYLIC ACID
В червено са себумабсорберите, има успокояващи съставки, но е парабени.
pores no more® moisture - лек дневен овлажнител
CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, BETULA ALBA BARK EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL, SALIX ALBA (WILLOW) BARK EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, ORYZA SATIVA (RICE) STARCH
Дали е лек, че май не?
pores no more® vacuum cleaner® blackhead and oil remover - "изсмукваща"маска за дълбоко почистване
SILICA, BENZYL ALCOHOL, ALCOHOL DENAT., METHYL LACTATE, GLYCOLIC ACID,  LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, SALICYLIC ACID, ROSA MULTIFLORA FRUIT EXTRACT,
В лилаво - антисептичните и противогъбични съставки.
pores no more® poreless® gel - освежаваш иуспокояващ гел
HAMAMELIS VIRGINIANA(WITCH HAZEL) EXTRACT, GLYCERYL POLYMENTHACRYLATE,PROPYLENE GLYCOL/PVM/MA COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, SILICA, SALICYLIC ACID, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE VP COPOLYMER,  MENTHYL LACTATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL
Май само ментил лактата ава такъв ефект, а , и лавандулата е! Може а пробваш тестер и да кажеш, но ако са по над 15-20 лв за 50 мл... ясноо !

На първия крем имам мостра и го ползвам вече два пъти преди лягане.Много е гъст,трудничко се разнася,но попива и оставя лицето подсушено,успокоено и гладко.
Втория крем го пробвах в магазина,лекичък ми се стори но не знам как ще е на лицето Thinking
Маската не я знам,но ми се ще да я пробвам.
Последното,гелчето го имам и ползвам вече 2 дни като дневен крем...наистина свива порите и заглажда лицето,но ми се струва-дотам...нищо друго не прави...имам впредвид грижа за лицето като цяло.
Всичките продукти са с цена над 40 евро Thinking

# 483
  • Варна
Здравейте! В крайна сметка не си взех този флуид на Юсерин, а взех на La Roche - Posay SPF 30 флуид за мазна кожа.
И сега искам да се обърна към специалистите в темата.....Състава е следния:

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, OCTOCRYLENE, ALCOHOL DENAT., CYCLOHEXASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, TITANIUM DIOXIDE, GLYCERIN, DIMETHICONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, SILICA, NYLON- 12, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIPHENYL DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DODECENE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, LAURYL PEG/PPG-18 / 18 METHICONE, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, PHENOXYETHANOL, POLOXAMER 407, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE

Та въпроса ми е дали съм взела правилния флуид /много се колебах/?
Кожата ми е мазна, акнетична за съжаление.

# 484
Здравейте, ще съм ви безкрайно признателна ако отделите малко време за преглед на състава на тези два продукта:

1. Шампоан за коса Алое Вера на LR, цена 18 лв. за 200 мл:
Aqua (water), Aloe Barbadensis Gel, MIPA-Laureth Sulfate Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-15 Glyceryl Isostearate, Panthenol, Sodium Lauroamphoacetate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-44, Polyquaternium-10, Parfum (Fragrance), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Niacinamide, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Mgnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, Triethilene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene, Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

Въпросът ми е: струва ли си цената, добър ли е и има ли съставки за обем?

струва ли си цената - Не
добър ли е -Да
 и има ли съставки за обем? - Не достатъчно
Това си е мое мнение, много е вероятно другите да не го споделят.

2. Дневен крем Nanogold  на LR - цена 43 лв. за 50 мл.
Aqua, Ethylexyl methoxycinnamate, Dycaprylyl carbonate, Glycerin, Dieththylamino Hydrobenzoyl hexyl benzoate, Cetearyl alcohol, Coco-caprylate/caprate, Dextrane, Oryza sativa bran oil, Sodium stearoyl glutamate, Cyclomethicone, Glyceryl stearate, Hydrogenated coco-glycerides, Behenyl alcohol, Lauril alcohol, Myristil alcohol, Cetyl Alcohol, Palmitic acid, Stearic acid, Lecithin, Fibroin, Gold, Carbomer, Xantan gum, Acetylhexapeptide, Mannitol, Cyclodextrin, Arctostaphylos, Uca ursi leaf extract, Glycogen, Avena strigosa extract, Parfum, Potassium sorbate, BHT, Phenoxiethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Butylphenyl methylopropional, Linalool, Hexyl cinnamal, Alpha-isomethyl lonone, Limonene, Benzyl salicylate.

Въпросът ми отново е струва ли си цената, има ли комедогенни съставки, добър ли е според вас?

Комедогенни не виждам на прима виста, има много анти-ейдж - дали са достатъчно не съм сигурна, много лоша консервираща система.
За цената ти си знаеш, на мен ми се вижда нормална или по-скоро малко по-скъп от заслуженото.
Ако бях в БГ нямаше да дам тези пари за този крем.

Sofi, за шампоана казваш, че не си струва цената, но бих искала да те попитам в сравнение с шампоана Node fluid, който оценихте като добър в предната тема, който струва 22 лв. за 200 мл., този как ти се струва? Добър колкото него, по-малко добър, на доста по-ниско ниво или направо много по-зле? Защото като преценявам дали си струва цената сравнявам продукти в същия ценови клас. Например шампоана на Фито за боядисаната коса струва също долу-горе толкова и беше оценен от CI като дъбър.
А какво имаш предвид под лоша консервираща система за крема - съдържаща вредни съставки или недостатъчно надеждна?
П.П. за всеки случай поствам и състава на шампоана Node Fluid.
WATER (AQUA), CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-150 DISTEARATE, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, PEG-15 COCOPOLYAMINE, DISODIUM EDTA, QUATERNIUM-80, PROPYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).

Благодаря ти още веднъж.

# 485
  • Paris
Все по-често хората търсят козметика без парабени. Има ли такава? И ако да, то какви консерванти се използват, които да са по-безвредни от тях? Благодаря ви предварително! Hug

# 486
Все по-често хората търсят козметика без парабени. Има ли такава? И ако да, то какви консерванти се използват, които да са по-безвредни от тях? Благодаря ви предварително! Hug
Стига да не се използват още по-гадни от парабените, разбира се: като например бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, ДМДМ Хидантоин, Йодобутил Пропинил Карбамат, Диазолинидил Уреа и други, които завършват на уреа. В смисъл - това, че не съдържат парабени може съвсем да не значи, че са добри!
Неконсервантите с такова действие са: глицерил каприлат, глицерил капрат, каприлил гликол, етилхексилглицерин, трополон, и много се крият зад "парфюм" - пара анизова киселина, левулинова киселина.
Има огромен резон в избягването на гадните консерванти: неконсервантите имат съвсем меко и безобидно действие към кожата, и безпощадно към бактерии, плесени и дрожди.

# 487
www.bodid.net.И все пак дали ще може специалистите да погледнат продуктите и да ни светнат,дали може да ползваме нещичко от там.Козметиката им не ми се видя скъпа,но дали евтиното е и евтино като качество.Благодаря ви предварително.
Много малка, семейна фирма. Имат прилични неща, а може скоро и да ни изненадат с много добри продукти.

# 488
CI, Sofi отново ви моля за малко помощ Wink
След упорито търсене се сдобих с продукти на Биофреш - Биороза. На опаковката на био серума предпазващ от стареене пише: Осигурява висока степен на UV защита. Мога ли да разчитам наистина на защита и коя е съставката, която я осигурява. Кожата ми е предразположена към пигментиране и не знам отгоре дали да слагам крем с висок SPF, има ли смисъл в градси условия?
Здравейте.Аз съм правила формулациите на тези продукти.Съставката, която осигурява УВ защита е thermus thermophyllus ferment.Поздрави за  колегите Sofi i CI.
FDA, най- искрени поздравления за професионализма! Удивена съм от качеството и резултатите върху моята кожа! За една седмица ми се успокои лицето, няма пъпки и неравности, усещането е за мека и кадифена кожа. И точно по-тази причина питах дали мога да разчитам на самостоятелна UV защита от този продукт, тъй като се чувствам добре само с него. Колко му е SPF -а?

# 489
За пореден път моля да си формулирате въпроса! Това тук е като "каква е разликата в крокодила" - но и там има отговор - по- е зелен, отколкото дълъг (защото е зелен и на дължина и на ширина, а дълъг - само на дължина).

Не мога да схвана какво не се разбира....
Интересува ме мнение за продуктите с тази марка (Isispharma) и по-спецално за тези, на които съм написала съставките.
Ако има някой, който ги е ползвам, моля да сподели:) или компетентните на база изброените съставки да изкажат мнение дали се очква ползването им да има резултат (добър) при проблемна кожа.

Благодаря предварително на отговорилите!

Надявам се този път да съм по-ясна:)

# 490
Да попитам  и аз за състава на тази маска за коса :

Water/aqua/ eau,cetearylalcohol,glycerin,behentrimoniumchloride
Myristy  myristate, amodimethicone, hydroliyzed keratin, hydrolyzed silk,
Isopropyl alcohol, trideceth-5 sodium PCA phenyl trimethicone,
Octyldodecyl  PCA  panthenol, lactic acid, trideceth-10 , quaternium -80
Propylene glycol, alcohol denat, glycoproteins, methylparaben, propylparaben, phenoxyethanol  fragrance, butylphenyl methylpropional  limonene
Linalool  benzyl salicylate, orange 4/c.i. 15510  yellow 5/ 19149  blue 1/c.i.42090  red 33/ c.i 17200

Любопитно ми е мнението на специалистите , в съседна тема се коментираше марката ,
GOLDWELL - цената на маската е  25 лв

Въпроса ми е доколко е ефикасна за суха изтощена коса?
Благодаря предварително !

# 491
В момента ползвам тонирания овлажнител Nuxe Teint ultra prodigieux, който придава много хубав сияен и леко бронзов тен, без да е автобронзант. На фона на него обаче, всички коректори под очите стоят прекалено матово и бледо. И тъй като без коректор не мога, мацвам върху него малко от кремчето, за да уеднаквя лъскавината. Въпросът ми е дали съставът му е крайно неподходящ за деликатната зона на околоочния контур или се преживява. По принцип знам, че не трябва да го слагам под очите, но ми се струва, че не е чак болка за умиране. Ще съм безкрайно благодарна ако специалистите споделят професионалното си мнение.
Ingredients:
Aqua (water), bis-PEG-18 methyl ether dimethyl silane, glycereth-7, dimethicone, glycerin, butylene glycol, pentylene glycol, PEG-32, polyethylene glycol monomethyl ether, methyl methacrylate crosspolymer, nylon-12, cyclomethicone, dimethicone crosspolymer, acrylates/palmeth-25 acrylate copolymer, lecithin, imperata cylindrica root extract (cichorium intybus (chicory) root extract), caprylyl glycol, tocopherol, parfum (fragrance), ethylhexylglycerine, potassium hydroxide, ethylhexyl palmitate, sodium styrene/acrylates copolymer, helianthus annuus (sunflower) seed oil, alumina, benzophenone-4, dehydroacetic acid, microcrystalline cellulose, rosmarinus officinalis extract (rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract), gymnema sylvestre leaf extract, camellia sinensis extract (camellia sinensis leaf extract), carbomer, potassium sorbate, BHT, cellulose gum, sodium citrate, acrylates/dimethicone copolymer, silica dimethyl silylate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, citric acid, sodium hyaluronate.
May contain : mica, silica, CI 77499 (iron oxide), CI 77491 (iron oxide), CI 77492 (iron oxide), CI 77891 (titanium dioxide), tin oxide.

Другият по-малко сполучлив на вид вариант е да слагам върху коректора от мултифункционалното масло на Nuxe със златните частици. Дали е за предпочитане?
Ingredients:  Cyclomethicone, Octyldodecanol, Caprylic/capric Triglyceride, Isodecyl Neopentanoate, Isononyl Isononanoate, Olive Fruit Oil, Sweet Almond Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Camelia Oleifera, Borago Officinalis, Butyl Methoxydibenzoymethane, Fragrance, Tocopherol, Sunflower Seed Oil, Rosemary Leaf Extract, Hypericum Perforatum, Benzyl Salicylate, Butylpehnyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxide, Silica.

# 492
CI, Sofi отново ви моля за малко помощ Wink
След упорито търсене се сдобих с продукти на Биофреш - Биороза. На опаковката на био серума предпазващ от стареене пише: Осигурява висока степен на UV защита. Мога ли да разчитам наистина на защита и коя е съставката, която я осигурява. Кожата ми е предразположена към пигментиране и не знам отгоре дали да слагам крем с висок SPF, има ли смисъл в градси условия?
Здравейте.Аз съм правила формулациите на тези продукти.Съставката, която осигурява УВ защита е thermus thermophyllus ferment.Поздрави за  колегите Sofi i CI.
FDA, най- искрени поздравления за професионализма! Удивена съм от качеството и резултатите върху моята кожа! За една седмица ми се успокои лицето, няма пъпки и неравности, усещането е за мека и кадифена кожа. И точно по-тази причина питах дали мога да разчитам на самостоятелна UV защита от този продукт, тъй като се чувствам добре само с него. Колко му е SPF -а?
Здравейте!Благодаря за поздравленията.Серума няма химични филтри и не е пресмятан SPF( това се прави с математически формули) и не е деклариран и не е доказван такъв.Има само натурална съставка thermus thermophyllus ferment, която оказва УВ защитна функция на кожата и още много други полезни неща.Ако желаете, ще ви изпратя подробна информация за действието и.Мисля, че ако не се излагате на слънце, в градски условия този серум ви е достатъчен.Вие сама ще усетите.

# 493
Здравейте! В крайна сметка не си взех този флуид на Юсерин, а взех на La Roche - Posay SPF 30 флуид за мазна кожа.
И сега искам да се обърна към специалистите в темата.....Състава е следния:

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, OCTOCRYLENE, ALCOHOL DENAT., CYCLOHEXASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, TITANIUM DIOXIDE, GLYCERIN, DIMETHICONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, SILICA, NYLON- 12, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIPHENYL DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DODECENE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, LAURYL PEG/PPG-18 / 18 METHICONE, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, PHENOXYETHANOL, POLOXAMER 407, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE

Та въпроса ми е дали съм взела правилния флуид /много се колебах/?
Кожата ми е мазна, акнетична за съжаление.

Аз дълго избирах слънцезащитен според състава и си взех точно този, но е 50+ фактор, моята кожа е бяла и имам лунички. Сравнявах много и стигнах до извода, че този е много добър. Сам по себе си е супер, не запушва пори, не се обривам, но за съжаление ми дразни очите, което ми беше ясно, надявах се да не е така, но уви трябва да си взимам за морето и околоочен крем с фактор. По принцип няма как да се намери универсален крем със защита, който да върши работа и за околоочния контур, трябва да се вземе конктерен такъв. Имат доста съставки, които дранят ако попадне в окото. Най-важното е, че е много ефективен и според мен съставките му са читави.

# 494
  • Торонто
По принцип знам, че не трябва да го слагам под очите, но ми се струва, че не е чак болка за умиране.

А откъде знаеш Simple Smile?
Всички фон дъо тени (и особено пък тониращи овлажнители) могат да се ползват за цялото лице.
Да не говоря за твоя продукт наизуст, но това е общия принцип.
Погледни си опаковката и виж има ли предупредителен текст "avoid eye area". Ако не - тогава какъв е проблема?

Има съставки противопоказни за околоочната зона (най-често багрила и парфюми) и за тях има специални регулации, ако не попадат в тази категория могат да бъдат използвани в продукти за около очи. Ако пък попадат - това винаги е обозначено на опаковката.

Разликата при коректорите в сравнение с продуктите за цялото лице е в нивото на покривност и цветовата гама, с 2 думи качественият състав на един околоочен коректор е често същия като на съответния фон дъо тен (количеството на пигментите и комбинациите между тях са различни).

Общи условия

Активация на акаунт