За добрата козметика - 2

• 139 377
  • 943
  •   1
Отговори
# 390
Темата е много интересна и огромна, като се има предвид и предишните теми. Би ли могъл някой да обобщи в един постинг най-вредните съставки в козметичните продукти. Имам предвид тези, които на всяка цена трябва да се избягват, защото алергизират, имат канцерогенно действие итн.итн.

# 391
Темата е много интересна и огромна, като се има предвид и предишните теми. Би ли могъл някой да обобщи в един постинг най-вредните съставки в козметичните продукти. Имам предвид тези, които на всяка цена трябва да се избягват, защото алергизират, имат канцерогенно действие итн.итн.
[/quote

Ако всеки напише по някоя съставка за която е питал и знае, накрая ще стане много лесно да обобщим, аз мога да започна:
DMDM Hydantoin-особено вредна е в продукти оставащи върху кожата, като кремове например.

Също може да се опитаме да обобщим и продуктите, за които има добри отзиви от Софи и СИ newsm78

# 392
Вредни съставки - cyclotetrasiloxane,, Petrolatum, Minareal Oil, Propylene Glycol, бутил и изобутил парабените , тетрасилоксана , Dmdm hydantoin (and) lodopropynyl butylcarbamate- отделя формалдехид, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE- вреден консервант, Benzophenone 3
Също така всякъкви оцветители (CI) в кремовете за лице не са препоръчителни т.е "бялата козметика" е добре да си бъде бяла.

# 393
  • Sofia
Нещо явно съм пропуснала, защо изведнъж изчезнаха всички специалисти от темата? newsm78

# 394
Здравейте на всички,
харесала съм си едно кремче за стрии (марката е skindoctors) и много ще се съм ви благодарна, ако споделите впечатления за него, ако някой го е ползвам, както и коментари относно неговия състав.
Ето го и него: Water (Aqua), Glycolic Acid, Glyceryl Stearate SE, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Dimethicone, Retinyl Palmitate, Polysorbate 20, Glycine Soja (Soybean) Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Tocopherol, Retinol, Ceteareath-20, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Salicylic Acid, Phytonadione, Diazolidinyl Urea, Allantoin, Methylparaben, BHT, Propylparaben, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Disodium EDTA.
В момента ползвал продукт за подкожни косми на същата марка от който съм много доволна Peace и затова много съм се навила да пробвам и този за стрии. Ще се радвам ако направите някакви комантари за съставките му, дали са толова ефективни колкото пише в описанието?  Thinking Благодаря предварително!

# 395
Здравейте, искам мнение за този продукт , тъй като го ползвам за детето си . Състава го пиша на БГ защото така е даден на етикета .
TIPA -лаурет сулфат, триглицерид на каприловата к-на,лаурет-2, масло от Oenothera biennis, пропилен гликол, пентиленгликол, PEG- 9 кокоглицериди,пантенол, Buxs chinensis,токоферол,хидрогениран цитрат на глицериди от палмово масло.
Благодаря предварително.

# 396
къде изчезнаха всички?  Sad

# 397
  • Пловдив
Вместо запис ще попитам вещите в областта дали  тези продукти вършат работа и по принцип какво е мнението им за козметиката от тази марка

ELIZABETH ARDEN CERAMIDE ADVANCED TIME COMPLEX CAPS

Ingredients from packaging: CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE, SQUALANE, ISOSTEARIC ACID, SPHINGOLIPIDS, CERAMIDE 6, RETINYL LINOLEATE, RETINYL PALMITATE, TOCOPHEROL, BORAGE SEED OIL (BORAGO OFFICINALIS), HEXADECANOLIDE

ELIZABETH ARDEN LET THERE BE LIGHT RADIANT SKIN LOTION, SPF 15

Ingredients from packaging: ACTIVE INGREDIENTS: OCTYL METHOXYCINNAMATE (7.5% W/W), TITANIUM DIOXIDE (2.5% W/W), OXYBENZONE (2.0% W/W) INACTIVE INGREDIENTS: WATER, DIMETHICONE, TRIDECYL SALICYLATE, MICA, BUTYLENE GLYCOL, SOYBEAN OIL (GLYCINE SOJA), STEARETH-21, DIOCTYLDODECYL DODECANEDIOATE, SQUALANE, ALGAE EXTRACT, GRAPESEED EXTRACT (VITIS VINIFERA), LICORICE EXTRACT (GLYCYRRHIZA GLABRA), ROSEMARY EXTRACT (ROSMARINUS OFFICINALIS), SOYBEAN STEROL (GLYCINE SOJA), SODIUM HYALURONATE, ARACHIDONIC ACID, LINOLEIC ACID, LINOLENIC ACID, RETINYL LINOLEATE, TETRAHEXYDECYL ASCORBATE, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, LECITHIN, STEARETH-2, PEG-100 STEARATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TRIETHANOLAMINE, FRAGRANCE, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, IRON OXIDES
Първо за капсулите. На мен лично ми харесват. Предполагам, че при редовна употреба биха довели до резултат и най - малкото са добър вариант за анти ейдж продукт.  Peace
И дневното лосионче ми допада също. На четене си изглежда доста прилично. Добър СПФ, доста активни съставки,омега -3 и 6  ненаситени мастни киселини. Има парабени както се вижда, но това не е болка за умиране.   Тези железни оксиди за какво са ги сложили?  Скоро слушах една презентация за положителното действие на хематита и как водел да усилен синтез на колаген, но тук по вероятно са ги сложили за цвят.  Thinking

# 398
  • Пловдив
Аз пак да питам Embarassed Надявам се този път да получа отговор Praynig

Ще си избирам нов крем и много се чудя какъв да е.Това е един на Олаз в два вариянта:

Total effects
-за всички типове кожа:
Water, Glycerin, Isohexadecane, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Isosteartate, Polyacrylamide, Zinc Oxide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Camellia Oleifera Leaf Extract, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Sucrose Polycottonseedate, C13-14 Isoparaffin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Stearyl Alcohol, Titanium Dioxide, Dimethiconol, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Laureth-7, Propylparaben, Disodium EDTA, PEG-100 Stearate, Stearic Acid, Sodium Hydroxide, Methylparaben, Oleth 3-Phosphate, Ammonium Polyacrylate, Vitamin B3, Pro-Vitamin B5, Vitamin E.

-за проблемна кожа:
Active Ingredients Salicylic Acid 1.5% - Inactive Ingredients Water (Aqua), Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether, Dimethicone, Polymethylsilsesquioxane, Polyacrylamide, Titanium Dioxide, Stearyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Dimethiconol, Cetearyl Alcohol, Isohexadecane, Laureth-7, Tocopheryl Acetate, Panthenyl Ethyl Ether, Steareth-21, Fragrance, Tocopheryl Nicotinate, Disodium EDTA, Polyhydroxystearic Acid, IronOxides, Triethoxy Caprylylsilane

Въпроса ми е имат ли съществена разлика и съдържат ли слънцезащитен фактор?!Хубави ли са?!
Предварително благодаря  bouquet

На пръв поглед първият ми хареса повече. Не видях химически ув филтри, само физически и в двата крема. Вторият не разбрах срещу каква проблематика се бори. Дали са хубави е много относително понятие. Този, който е за всички типове кожа изглежда по богат на активки. Считам, че и сензориката им е добра. Най добре е даси вземеш тестерчета и да видиш индивидуално за теб кое е по добър вариант.

# 399
  • Пловдив
Ще помоля за мнение за новото кремче на Виши за проблемна кожа. Става въпрос за този Normaderm Anti-Imperfection Hydrating Care

Според рекламата почиства порите, намалява ги и успокоява възпаленията. Попадна ми тестер и усещането ми хареса, но дали е добър срещу пъпките. Ето състава:
AQUA/WATER, ALCOHOL DENAT, POLYETHYLENE, GLYCERIN, C12-13 ALKYL LACTATE, PHENYL TRIMETHICONE, NYLON-66, C13-14 ISOPARAFFIN, TOTAROL, ZINC PCA, GLYCYRRHETINIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SALICYLIC ACID, POLOXAMER 338, NYLON-12, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, TETRASODIUM EDTA, LAURETH-7, EPERUA FALCATA/EPERUA FALCATA BARK EXTRACT, DEXTRIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ACRYLATES/STEARYL ACRYLATE/DIMETHICONE METHACRYLATE COPOLYMER, POLYACRYLAMIDE, MICA, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 42090/BLUE 1, PARFUM/FRAGRANCE

Моето непрофесионално око вижда салициловата киселина, която доказано ми действа добре, но не разбирам дали е в добро съотношение/количество. Някои други съставки се коменрирали преди - мика, глицерин, титаниум диоксид.  Обаче какви са тия багрила (ако това са багрила), не са ли вредни? Забелязвам, че няма парабени - това дали означава, че са се опитали да го "изчистят" откъм вредни химии или има други дето не ги разпознавам? Другите съставки са ми мъгла Embarassed

Все забравям да питам - тестерите дали задължително се правят със същото съдържание, като нормалните разфасовки? Възможно ли е тестер да е с по-висока концентрация на активните съставки, за да остави по-добре впечатление от продукта? newsm78
Би трябвало тестерите да са абсолютно идентични с масата на продукта, който рекламират. Много ме съмнява някой да си позволява да лъже.
За кремчето - като активни съставки мисля си е съвсем ок. Спиртът на второ място не ми допадна и масата като изпълнение е доста "химична". Вярно е, че няма парабени, много е вероятно със спирта да са консервирали. 

# 400
  • Пловдив
Здравейте, до сега само се възползвах от информацията, която давате...  bouquet
След препоръка на моя позната си взех крем и гел за околоочен контур с ройбос, тъй като тъмните кръгове и на мен са ми проблем.
Пиша състава, с тайната надежда, че това ще е кремчето,  отговарящо на критерия-ниска цена-високо качество Mr. Green

Aqua, Steareth-21, VITIS VINIFERA, PRUNUS ARMENIACA, ASPALATHUS, CAPRYLIC/CAPRILIC TRIGLYCERIDE, GLICERIN, PHENYL TRIMETICONE, CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE, Steareth-2, TOCOPHERIL ACETATE, RETINYL, PALMITATE, PANTENOL, ACRYLATES/C10-30, ALCYL ACRYLATE, CROSSPOLYMER, BHT, EDTA, TEA, METHYLPARABEN, PROPILPARABEN, PARFUM, BUTYLPHENYL, METHYPROPIONAL
Пише, че влияе върху тъмните кръгове и фините линии около очите, с екстракт от екологично чист Ройбос, притежаващ силно регенериращои успокояващо действие.
Момичета, CI ще се радвам да споделите мнения за кремчето.
За околоочен крем мисля, че можеше да е малко по нежен.  Crazy Тези емулгатори не ми допадат. Парфюмиран, консервиран... Като цяло мисля, че не е много удачен вариант както  за тъмни кръгове, така и за околоочен продукт.

# 401
  • Пловдив
Здравейте на всички,
харесала съм си едно кремче за стрии (марката е skindoctors) и много ще се съм ви благодарна, ако споделите впечатления за него, ако някой го е ползвам, както и коментари относно неговия състав.
Ето го и него: Water (Aqua), Glycolic Acid, Glyceryl Stearate SE, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Dimethicone, Retinyl Palmitate, Polysorbate 20, Glycine Soja (Soybean) Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Tocopherol, Retinol, Ceteareath-20, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Salicylic Acid, Phytonadione, Diazolidinyl Urea, Allantoin, Methylparaben, BHT, Propylparaben, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Disodium EDTA.
В момента ползвал продукт за подкожни косми на същата марка от който съм много доволна Peace и затова много съм се навила да пробвам и този за стрии. Ще се радвам ако направите някакви комантари за съставките му, дали са толова ефективни колкото пише в описанието?  Thinking Благодаря предварително!
Какво значи за стрии? Искаш да ги превентираш ли или да ги заличаваш?
Този крем на пръв поглед ми заприлича на избелващ продукт. Има пилинг ефект. Доколко би се справил с наличните стрии е много трудно да се каже. Най вече зависи от стриите - колко са дълбоки, от кога датират, какъв тип ти е кожата... Аз лично не очаквам чудеса. Но ако пробваш и подейства - похвали се.   Flutter

# 402
  • Sofia
Иланг-иланг, благодаря ти   bouquet

# 403
Искам да си взема една маска за коса,отдавна съм й хвърлила око Laughing,маската е за боядисана коса,но ме интересува дали става за мазна коса и дали придава обем ,защото съм с рядка коса и малко обем ще ми е от полза Mr. Green,и изобщо добри съставки ли има?
Ето я и маската:
MYPA с алое вера  :aqua,aloe barba-densis leaf juice,cetyl alcohol,glyceryl stearate se,isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate,glycerin,panthenol,tocopheryl acetate,iacinamide,guar hydroxypropyl trimonium chloride,hydroxyethylcellulose,parfum,lacton,citric acid,linalool,phenoxyethanol,methylparaben,ethylparaben,propylbaraben,butylparaben,isobutylparaben,ci 19140,ci 42090
Ако може и мнение за това?

# 404
  • Пловдив
Искам да си взема една маска за коса,отдавна съм й хвърлила око Laughing,маската е за боядисана коса,но ме интересува дали става за мазна коса и дали придава обем ,защото съм с рядка коса и малко обем ще ми е от полза Mr. Green,и изобщо добри съставки ли има?
Ето я и маската:
MYPA с алое вера  :aqua,aloe barba-densis leaf juice,cetyl alcohol,glyceryl stearate se,isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate,glycerin,panthenol,tocopheryl acetate,iacinamide,guar hydroxypropyl trimonium chloride,hydroxyethylcellulose,parfum,lacton,citric acid,linalool,phenoxyethanol,methylparaben,ethylparaben,propylbaraben,butylparaben,isobutylparaben,ci 19140,ci 42090
Ако може и мнение за това?
По принцип аз избягвам да се изказвам за продукти за коса, защото не съм капацитет. Не съм наясно кои продукти постигат обем, за мен маските за коса са сгъстени балсами... В тази маска има ув филтър - това е нещото, което ми направи впечатление. Кондиционерът ми е непознат, но ми звучи добре.  Crazy Обаче ми се струва малко количеството. Активните състевки не са кой знае какво, консервирано е с парабени - цялата гвардия. Мисля, че може дасе  изисква от маска за коса повечко - и като активки и като наличие на натурални масла и поне малко силикони да бяха сложили...
Пак казвам - не съм много наясно и по добре ще и СI да си каже мнението.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт