За добрата козметика - 2

• 139 315
  • 943
  •   1
Отговори
# 510

[/quote]

CI, въпросните гадни консерванти като бронопол, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон, йодобутил пропинил карбамат /за другите два знам от предишни твои постове/ вредни ли са? И ако са вредни, защо тогава имам два продукта с въпросните консерванти - шампоан и крем за лице, които са тествани в института Дерматест за безопасност? Не би ли трябвало този институт да одобрява само безопасни продукти? Нещо май съвсем се обърках ...    Confused
[/quote]
за мен са гадни - защото са потенциално вредни за кожата: аз не бих използвал, и не използвам такива продукти, които ги съдържат.
[/quote]

CI, мисля, че изтълкува погрешно въпроса ми. Може би и аз не го зададох както трябва. Целта не беше да изразя съмнение в твоето мнение за тези консерванти. Още повече, че по-горе съм постнала състава на моите два продукта, които ги съдържат и Софи също ги критикува. Такова "двойно" потвърждение ми е повече от достатъчно по въпроса. По-скоро исках да изкажа възмущение от факта, че продукти, съдържащи потенциално ВРЕДНИ СЪСТАВКИ са одобрени от институт като Дерматест. Т.е. оказва се, че не можем да се доверим на 100% на дерматологично тествани продукти, а какво да говорим за такива, които не са изпитвани въобще.
В този ред на мисли исках да попитам теб и Sofi /и ще ми бъде много полезно ако ми отговорите/ какво точно се тества при дерматологичните тестове и когато видим надпис "дерматологично тестван", какво трябва да ни говори това и дава ли ни това някаква гаранция относно качествата, безпасността и най-вече ефекта на продукта?

# 511
Да попитам  и аз за състава на тази маска за коса :

Water/aqua/ eau,cetearylalcohol,glycerin,behentrimoniumchloride
Myristy  myristate, amodimethicone, hydroliyzed keratin, hydrolyzed silk,
Isopropyl alcohol, trideceth-5 sodium PCA phenyl trimethicone,
Octyldodecyl  PCA  panthenol, lactic acid, trideceth-10 , quaternium -80
Propylene glycol, alcohol denat, glycoproteins, methylparaben, propylparaben, phenoxyethanol  fragrance, butylphenyl methylpropional  limonene
Linalool  benzyl salicylate, orange 4/c.i. 15510  yellow 5/ 19149  blue 1/c.i.42090  red 33/ c.i 17200

Любопитно ми е мнението на специалистите , в съседна тема се коментираше марката ,
GOLDWELL - цената на маската е  25 лв

Въпроса ми е доколко е ефикасна за суха изтощена коса?
Благодаря предварително !
[/quo

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 22:20 от dgeni

# 512
Случайно попаднах на една нова козметична серия- българска и евтина, но без парабени /поне така пише на опаковката, а и не са упоменати в състава/. Купих си я за проба- ами страхотна е! Особено серумът. Пускам линк:
http://www.rubella.bg/products.php?w=skin&groupid=52
Ако някой проявява интерес, мога да препиша точно съставките. Във всеки случай кремчетата са с перфектна консистенция.
Рубелла нямат продукти без консерванти

Благодаря   bouquet. За ръце ще станат, не съжалявам, понеже са за без пари и миришат приятно.

# 513
  • Варна
Здравейте! В крайна сметка не си взех този флуид на Юсерин, а взех на La Roche - Posay SPF 30 флуид за мазна кожа.
И сега искам да се обърна към специалистите в темата.....Състава е следния:

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, OCTOCRYLENE, ALCOHOL DENAT., CYCLOHEXASILOXANE, DICAPRYLYL CARBONATE, TITANIUM DIOXIDE, GLYCERIN, DIMETHICONE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, SILICA, NYLON- 12, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIPHENYL DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DODECENE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, LAURYL PEG/PPG-18 / 18 METHICONE, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, PHENOXYETHANOL, POLOXAMER 407, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE

Та въпроса ми е дали съм взела правилния флуид /много се колебах/?
Кожата ми е мазна, акнетична за съжаление.

Аз дълго избирах слънцезащитен според състава и си взех точно този, но е 50+ фактор, моята кожа е бяла и имам лунички. Сравнявах много и стигнах до извода, че този е много добър. Сам по себе си е супер, не запушва пори, не се обривам, но за съжаление ми дразни очите, което ми беше ясно, надявах се да не е така, но уви трябва да си взимам за морето и околоочен крем с фактор. По принцип няма как да се намери универсален крем със защита, който да върши работа и за околоочния контур, трябва да се вземе конктерен такъв. Имат доста съставки, които дранят ако попадне в окото. Най-важното е, че е много ефективен и според мен съставките му са читави.

Да и аз забелязах. че дразни очите, но това само като си пипна окото с ръка/случи се на няколко пъти/...започват силно да сълзят, но докато се усетя че е от крема.....
както и да е, но флуида наистина е добър, на това слънце което бях изложена лицето ми дори не се зачерви..с две думи много съм доволна. Аз съм с мазна кожа и наистина това е от малкото продукти които не ми омазняват допълнително лицето  Peace

# 514
  • Варна
Здравейте,
Давам съдържанието на крема sky face. Има отделна тема за него, в която се обсъжда благотворното му влияние върху кожата (след епилация): изтънява и разрежда космите, намалява болката при епилация, мека и хидратирана кожа. Тук ако може специалистите да се изкажат дали това масло от яйца на мравки застрашава с нещо, защото явно това е активната съставка, която води до горепосочените ефекти.

AQUA, CETEARETH 12, GLYCERYL STEARATE, GLYCERINE, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, PEG-50 CASTOIR OIL AND SODIUM CETEARYL SULFATE, CAPRYLIC CAPRIC TRIGLYCERIDE, ANT EGG OIL, CARBOMER ТRIETHENOLAMINE, CYCLOPENTA SILOXANE, DIMETHICONNE, FRAGRANCE, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHORIDISOTHIAZOLINONE, MENTHYLISOTHIAZOLINONE.

# 515
Да попитам  и аз за състава на тази маска за коса :

Water/aqua/ eau,cetearylalcohol,glycerin,behentrimoniumchloride
Myristy  myristate, amodimethicone, hydroliyzed keratin, hydrolyzed silk,
Isopropyl alcohol, trideceth-5 sodium PCA phenyl trimethicone,
Octyldodecyl  PCA  panthenol, lactic acid, trideceth-10 , quaternium -80
Propylene glycol, alcohol denat, glycoproteins, methylparaben, propylparaben, phenoxyethanol  fragrance, butylphenyl methylpropional  limonene
Linalool  benzyl salicylate, orange 4/c.i. 15510  yellow 5/ 19149  blue 1/c.i.42090  red 33/ c.i 17200

Любопитно ми е мнението на специалистите , в съседна тема се коментираше марката ,
GOLDWELL - цената на маската е  25 лв

Въпроса ми е доколко е ефикасна за суха изтощена коса?
Благодаря предварително !
[/quo
маската е много добра - има всичко за изтощена коса - и протиенови диривати, и силикони, и кондиционери - има всичко, но е с парабени. Но 25 лв ми се виждат много, дори и 500 гр да е!

# 516
CI, а за този балсам какво мислиш? По принцип е за 24ч. по-права коса, но не това е ефектът, който ме впечатли. Освен по-гладка прави косата ми супер жива. Нямах намерение да питам за него, тъй като е евтин масмаркет. Купих го от чисто любопитство и определено ме изненада.
Gliss Asia Straight Conditioner

Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycol Distearate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Dimethicone, Dicaprylyl Carbonate, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Polyquaternium-37, Parfum, Panthenol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lactic Acid, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, PPG-1 Tideceth-6, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Orchis Mascula Extract, Bambusa Vulgaris Extract

Екстрактите като са последни значи ли, че са в символични количества и съответно само с маркетингов ефект?

Шампоанът от серията не съм го пробвала.
Gliss Asia Straight Shampoo

Ingredients: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Benzoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Laureth-2, Salicylic Acid, Propylene Glycol, Panthenol, Prunus Ameniaca Kernel Oil, Glycerin, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Butylphenyl Methylpropional, Laurdimonium Hydroxpropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citronellol, Sodium Acetate, Hydrolyzed Keratin, Orchis Mascula Extract, Bambusa Vulgaris Exract, CI 60730, CI 17200

# 517
маската е много добра - има всичко за изтощена коса - и протиенови диривати, и силикони, и кондиционери - има всичко, но е с парабени. Но 25 лв ми се виждат много, дори и 500 гр да е!
[/quote]

Благодаря ти CI  200 мл е но може би и веригата производител - купувач е доста дълга...

# 518
CI, а за този балсам какво мислиш? По принцип е за 24ч. по-права коса, но не това е ефектът, който ме впечатли. Освен по-гладка прави косата ми супер жива. Нямах намерение да питам за него, тъй като е евтин масмаркет. Купих го от чисто любопитство и определено ме изненада.
Gliss Asia Straight Conditioner

Ingredients: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycol Distearate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Dimethicone, Dicaprylyl Carbonate, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Polyquaternium-37, Parfum, Panthenol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lactic Acid, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, PPG-1 Tideceth-6, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Orchis Mascula Extract, Bambusa Vulgaris Extract

Екстрактите като са последни значи ли, че са в символични количества и съответно само с маркетингов ефект?

Шампоанът от серията не съм го пробвала.
Gliss Asia Straight Shampoo

Ingredients: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Benzoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Laureth-2, Salicylic Acid, Propylene Glycol, Panthenol, Prunus Ameniaca Kernel Oil, Glycerin, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Butylphenyl Methylpropional, Laurdimonium Hydroxpropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citronellol, Sodium Acetate, Hydrolyzed Keratin, Orchis Mascula Extract, Bambusa Vulgaris Exract, CI 60730, CI 17200

Да, простичък е балсама и всичко след феноксиетанол-а е под 1 %. Но има един интересен кондиционер - Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, който е "виновника" за ефекта, споменат от теб - доста дълговерижен е и прави филм!
Шампоанът - същата работа, като даже си мисля, че не са написани както трябва в реда си съставките - не може лимонеата киселина да е толкова напред, щото хептен нищичко си няма както му е реда!

# 519
исках да попитам теб и Sofi /и ще ми бъде много полезно ако ми отговорите/ какво точно се тества при дерматологичните тестове и когато видим надпис "дерматологично тестван", какво трябва да ни говори това и дава ли ни това някаква гаранция относно качествата, безпасността и най-вече ефекта на продукта?
Ами незнам какво им тестват. По принцип за различни ефекти има различни тестове. За безопасността - също.
В реда на мисли - ами като видите такива съставки - просто на пазара има следното - купувам/НЕ купувам!

# 520
Интересувам се за този гел за измиване на лице-става ли за смесена към мазна кожа,подходящ  ли е за кожа с пъпчици?
SENSITIVA balanced cleansing gel with plant extracts-aqua,peg-40 hydrogenated castor oil,peg-7glyceryl cocoate,propylene glycol,cocamidopropyl betaine arctium majus root extract,salvia officinalis(sage) leaf extract quercus/oak root extract,triethanolamine,carbomer,sodium chloride,imidazolidinyl urea,methylparaben,benzophenone-4 mentha piperita(peppermint)oil,camphor,menthyl lactate disodium edta,magnesium nitrate,limonene,sorbitol,phenoxyethanol,methylchloroisothiazolinone,magnesium chloride,methylisothiazolinone,butylparaben,ethylparaben,isobutylparaben,propylparaben,ci 42090/blue 1
От 100 метра се вижда,че е пълен с парабени Mr. Green,за другите съставки какво ще кажете?
Благодаря предварително Grinning

# 521
Да, простичък е балсама и всичко след феноксиетанол-а е под 1 %. Но има един интересен кондиционер - Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, който е "виновника" за ефекта, споменат от теб - доста дълговерижен е и прави филм!
Шампоанът - същата работа, като даже си мисля, че не са написани както трябва в реда си съставките - не може лимонеата киселина да е толкова напред, щото хептен нищичко си няма както му е реда!

Благодаря ти! Hug

А от тези филмо-образуващи полимери има ли по-по-най или общо взето вършат една и съща работа?

Относно хидролизираните протеини четох, че не е толкова от значение източника им, колкото големината на протеиновите частиците. Винаги ли се използват достатъчно малки, които да могат да проникнат в ствола на косъма? Пишеше и, че протеините много лесно се извличат обратно от косъма при миенето на косата. Това означава ли, че ако ще използваме балсам с протеини е най-добре той да е без отмиване?

И последно продуктите за коса с УВ защита ежедневно ли трябва да се нанасят?

# 522

Благодаря ти! Hug

А от тези филмо-образуващи полимери има ли по-по-най или общо взето вършат една и съща работа?

Относно хидролизираните протеини четох, че не е толкова от значение източника им, колкото големината на протеиновите частиците. Винаги ли се използват достатъчно малки, които да могат да проникнат в ствола на косъма? Пишеше и, че протеините много лесно се извличат обратно от косъма при миенето на косата. Това означава ли, че ако ще използваме балсам с протеини е най-добре той да е без отмиване?

И последно продуктите за коса с УВ защита ежедневно ли трябва да се нанасят?

В косъма нищо не навлиза (или поне не току-така: справка боите за коса: амоняк или други алкализиращи средства)! Ако беше така лесно, щяхме много бързо да останем без коса!
Косъмът е от 100 % мъртви клетки - ерго - само повърхността е важна.
И понеже всичко, което полепва го прави на принципа на физично привличане, следователно се отмива; и слава Богу де! В противен случай: билд-ап (натрупване), утежняване на косъма и най-вече.... фалит за козметичната индустрия! Кой тогава ще има нужда всеки път след къпане да си слага балсам?
С или без отмиване: всеки си преценява; няма огромно значение.
УВ-филтрите имат почти нулево сродство към косъма: най-добре да са на спрей: при миене се махат. УВ-филтър в шампоан...да се посмеем по-добре!

# 523
Интересувам се за този гел за измиване на лице-става ли за смесена към мазна кожа,подходящ  ли е за кожа с пъпчици?
SENSITIVA balanced cleansing gel with plant extracts-aqua,peg-40 hydrogenated castor oil,peg-7glyceryl cocoate,propylene glycol,cocamidopropyl betaine arctium majus root extract,salvia officinalis(sage) leaf extract quercus/oak root extract,triethanolamine,carbomer,sodium chloride,imidazolidinyl urea,methylparaben,benzophenone-4 mentha piperita(peppermint)oil,camphor,menthyl lactate disodium edta,magnesium nitrate,limonene,sorbitol,phenoxyethanol,methylchloroisothiazolinone,magnesium chloride,methylisothiazolinone,butylparaben,ethylparaben,isobutylparaben,propylparaben,ci 42090/blue 1
От 100 метра се вижда,че е пълен с парабени Mr. Green,за другите съставки какво ще кажете?
Благодаря предварително Grinning
да

# 524
В косъма нищо не навлиза (или поне не току-така: справка боите за коса: амоняк или други алкализиращи средства)! Ако беше така лесно, щяхме много бързо да останем без коса!
Косъмът е от 100 % мъртви клетки - ерго - само повърхността е важна.
И понеже всичко, което полепва го прави на принципа на физично привличане, следователно се отмива; и слава Богу де! В противен случай: билд-ап (натрупване), утежняване на косъма и най-вече.... фалит за козметичната индустрия! Кой тогава ще има нужда всеки път след къпане да си слага балсам?
С или без отмиване: всеки си преценява; няма огромно значение.
УВ-филтрите имат почти нулево сродство към косъма: най-добре да са на спрей: при миене се махат. УВ-филтър в шампоан...да се посмеем по-добре!

Не съм чувала за шампоан с УВ защита. Само това липсва. Имах предвид продуктите без отмиване. Не си мия косата всеки ден и исках да знам дали на следващия ден трябва пак да нанасям, в моя случай пръскам.

А това за протеините може и аз да съм се изгубила в превода – Conditioning of the hair can also attempt to slightly increase the hair strength by allowing hydrolyzed proteins of molecular weight 1000 to 10000 to diffuse into the hair shaft through defects in the protective cuticular scale. The sourse of the protein is not as important as the protein size. However, the protein readily diffuses out of the hair shaft with cleansing, as the nonliving status of the hair shaft precludes permanent incorporation.

Но не са рядкост в описанията на разни балсами и маски изречения от рода на Conditioning ingredients penetrate deep into the hair...

Общи условия

Активация на акаунт