Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 530
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Sofia
dream09 , при моят син беше същото,при това доста години. Повтаряше си реплики от филмчета или някоя интересна за него фраза.чак ставаше досадно на моменти. Всъщност и сега продължава да е така. Госпожата в училище се оплаква,как по цял ден повтаря разни думи, при това не много приятни и така провокира децата да се смеят в час.

# 1 066
 semelyna, ти нправо ме изуми, колко голям е сина ти? Поставена ли му е някаква диагноза? С малката напоследък се опитваме да ограничим до минимум филмчетата - по около 30 мин. на ден и различни (за да не успява да запамети думичките), предимно приказки. Мога да кажа, че има ефект. Малката маймумка напоследък, когато ме уговаря да й пускам филмче ми обещава, че вече няма да говори `безсмислици`. въобще опитваме се да й обясним, че така не може и че другите деца няма да я разбират и т.н. Но за сега ефекта е краткотраен. Вие как се справяте с проблема?  Понякога кто я слушам как се вживява направо ми се струва, е  готова за Натфиз  Grinning

# 1 067
  • Sofia
И аз си мисля понякога,че ще стане страхотен комик. Втори клас е и с диакноза Хиперактивност и дефицит на вниманието.

# 1 068
Здравейте, отново вече имаме дата за преглед в Св. Никола, след него ще пиша за резултатите. Стискайте палци! Прегреда ни ще бъде при д-р Бистрян, някой има ли впечатления от нея???? Търсих  коментари в нета, но не успявам да открия. Ако някое от вашите деца е било на преглед при нея, моля споделете, ще съм благодарна за всяка информация.

# 1 069
Здравейте, отново вече имаме дата за преглед в Св. Никола, след него ще пиша за резултатите. Стискайте палци! Прегреда ни ще бъде при д-р Бистрян, някой има ли впечатления от нея???? Търсих  коментари в нета, но не успявам да открия. Ако някое от вашите деца е било на преглед при нея, моля споделете, ще съм благодарна за всяка информация.

dream09
, мина ли ви прегледа. Ще се разпишеш, нали ?

# 1 070
Здравейте отново,

да бяхме на първия преглед и се записахме за прием (наколкодневното наблюдение) през септември,така че тогава ще знаем със сигурност състоянието ни. Като цяло лекарката беше много мила, внимателна и обясни че само след наблюдението ще може да се каже нещо конкретно. Според нея (първото й впечатление) е, че няма абсолютно нищо притеснително и вероятно тревогите ни са неоснователни. (Един от първите й въпроси би - това първо дете ли ви е? на което отговорихме - "да" и тя ".. . а, ясно" Simple Smile)) С съпруга ми бяхме доста притеснени, още повече, че докато чакахме видях няколко деца, които бяха там за прегледи и направо се бях съвсем ошашкала... Споделих нещата които ме притесняват (разсеяност, филмчета и т.н.), но според лекарката много деца на нейната възраст имат подобно поведение и т.н. Между другото малката се държа изключително добре, отговаряше на всичките й въпроси, играха с чашки и чинийки. Интереното бе че я попита "Ти момиче ли си или момче?" и "А твоя приятел в градината -той момиче ли е или момче" - странно ми се стори?!  И след преглада от известно време като наблюдавам малката установявам, че изключително добре си модулира поведението спрямо ситуацията. Съвсем различно дете е когато е само сред възрастни и сред деца, държи се коренно различно. Ще пиша пак малко по-късно

# 1 071
Здравейте.   bouquet Сигурно е обсъждано в темата, защота извинете ме, ако се повтарям, но ще попитам първо и после ще прочета, защото се притеснявам.   bouquet

Вчера бяхме налогопед, и тя, без да поставя диагноза ни обясни, че синът ни има симптоми на хиперактивност. Ще продължим да ходим при нея два пъти седмично, но искам да знам какво още може да направим. Къде е най-добре да отидем, при какви специалисти и има ли възможност това да стане по Здравна каса?

# 1 072
В Александровска болница си запишете час. След първия преглед, той е безплатен, ще Ви кажат дали трябва да се направи по- обстойно обследване.

# 1 073
  bouquet Благодаря!

# 1 074
# 1 075
какво бихте казали за товаhttp://www.store.bg/search?srchstr=%F5%E8%EF%E5%F0%E0%EA%F2%E8%E2%ED%EE%F2%EE+%E4%E5%F2%E5&p=s&=%D2%FA%F0%F1%E8+%E2%FA%E2+%E2%F1%E8%F7%EA%E8+%F0%E0%E7%E4%E5%EB%E8&sin=0

# 1 076
  "Хиперактивното дете " от Милена Манова. Някой чел ли я?Някакви мнения?

# 1 077
Купих цялата гама по  темата - те са общо  5 книги от различни автори- засега нищо интересно. Получих линка като реклама.

# 1 078
Поглеждам от време на време темата с надеждата някой да е писал нещо да е казал.... да е споделил ,че нещо се е променило.....,че нещо е повлияло тази " хиперактивност".......
Моето дете е много инатливо и своенравно ,но без воля цяло лято на компютър, телевизор както голяма част от децата.Просто ми е болно.

# 1 079
И аз често поглеждам, но очевидно няма нови коментари, може би е поради отпускарския сезон. И аз съм се замисляла за компютрите, телевизията и влиянието им върху развитието на децата ни. Хем научават по нещо от там, .. хем не е добре да се прекалява (по мнението на всички) Определено детството им е различно от нашето, а и проблемите им също.

Общи условия

Активация на акаунт