Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 89 993
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Burgas, Bulgaria
чудя се ако бачкаш за 500лв. как ще ги даваш ама това е друга тема-почвам да се чудя аз ли съм най-големия идиот ,че не мога да работя за повече пари  Rolling Eyes

# 1 156
Споко не си а между другото аз пък за нищо на света не бих си дала детето там най-малкото защото Братово е на 2км от Лукойл

# 1 157
Кофтито е че: "Учебната година 2010/2011 започва на 15 септември 2010 г. и приключва на 15 май 2011 година".
Иначе,цената ми се струва добра за условията който предлагат.

# 1 158
КАКВО ИМ Е ТОЛКОВА НА УСЛОВИЯТА.ТОВА Е ЕДНА КЪЩА В КОЯТО ЖИВЕЯТ АРАБИ.

# 1 159
Айде сега араби ooooh!

# 1 160
Цената не е висока за нещата, които са включени, но просто хората нямат пари, криза е и по-лошо ще става.
Дано все пак се намерят достатъчно богати родители, защото е хубаво за града да има такъв център.

# 1 161
Слава богу че има и позитивни, мислещи хора. За сведение на тези, които публикуват обидни расистки коментари искам да поясня, че собственика на Центъра е британски гражданин, който живее там от 3 годишна възраст, носител е на много награди там. Жена му е българка, детето му е родено и израстнало в България. За създаване на Центъра той предоставя дома си, рекунструиран и обновен с много средства и внимание към детайлите. Няма база в България, която да предоставя по-добри условия за обучение и игра. Вземете за пример само 4 декара двор, специално изградената външна площадка отвън и огромния игрови център за най-малките вътре. Много от вас плащат за по-малко по 5-6 лв. на час. Да не говорим за многото допълнителни занимания като езда, свирене на музикални инстументи, музикални уроци, танци, език. Всичко това е включено в цената. Това е различното и факта че не трябва да купуваш чаршафите и леглото на детето си или да спонсорираш ремонта на базата.
За да няма допълнителни негативни реакции от страна на част от майките ще поясня, че нямам нищо против държавните детски градини. Но никой не може да отрече и техните недостатъци - остарялата база, липсата или ниско ниво на разнообразни образователни мероприятия, недостатъчен персонал, неадекватно отношение към децата понякога.
Така че за мен Братскул е алтернатива, възможнот детето ми да се развива интелектуално и да се чуства комфортно.
И за това аз избрах да давам по-голямата част от заплатата си. Това е моят избор и нека никой, който чете постинга ми да не се чувства лично засегнат или обиден.

# 1 162
  • Burgas, Bulgaria
ами мила аз не съм негативно мислещ човек. Просто не ме е срам да кажа, че на МЕН ми е скъпо-и няма място за сравнение с държавната градина, защото там плащам 54лв, а не близо 600лв.
няма лошо-дай Боже някой ден и аз като някой хора да давам по 500евро за английски език ,но на този етап-ще си го учим в къщи  Mr. Green
ааа ти да не си ПР-а  Mr. Green

# 1 163
  • Бургас
Цената не е висока за нещата, които са включени, но просто хората нямат пари, криза е и по-лошо ще става.
Дано все пак се намерят достатъчно богати родители, защото е хубаво за града да има такъв център.
  202uu
Само дано да не става по-лошо! Simple Smile

Някой има ли инфо за частната градина в Сарафово? Или други алтернативни места?

# 1 164
air_fairy,"допълнителни занимания като езда, свирене на музикални инстументи, музикални уроци, танци, език". Това не е публикувано в сайта им.
Ако твоето дете посещава Братскул, разкажи нещо повече  Praynig

# 1 165
Детето ми е на 2.4 и от Септември ще посещава Братскул. Заниманията, които ви описах са част от програмата. Естествено са заложени  за децата от по-големите групи 2 и 3. Малките деца 2 - 3 години ще учат Английски по-скоро пасивно, в процеса на играта. За по-големите има уроци 20 часа седмично. Директорката ме увери, че подготвят документите за придобиване на лиценз за училище от 1 до 4 клас. Всеки, който се обади ще получи същата информация.
Относно таксите след като направих проучване в София и Варна /защото само там има подобни градини/ се оказа, че цената тук е по-ниска а като база и учебен план е доста по-разширена.
Наясно съм, че разликата в цената е голяма, но реално поучаваш това, за което си плащаш. И искрено съжалявам, че имаме толкова нисък стандарт и такива места не са достъпни за много родители. Искрено вярвам, че всеки иска най-доброто за детето си и ако има възможност би се възползвал от услугите на такова училище. Аз също го правя за сметка на лишения от моя страна. Надявам се да се приеме проекта за финансиране на частните учебни заведения и тогава таксата ще падне на половина.
Другата възможност е да приготвяте храна на детето и така таксата става 480 лв. А и разбрах, че има някакви спонсорства, може да се поинтересувате.
Не съм техен ПР Simple Smile 

# 1 166
  202uu

Доколкото знам няма алтернативни места, поне не и в Бургас. Има Монтесори Център за деца над 3 години, които имат и целодневни занимания, но е в двустаен апартамент, децата не спят, няма изхранване и не ги извеждат навън. Цената е към 600 лв. отново.
Ако има майки от Сарафово с инфо нека кажат ако знаят нещо.

# 1 167
E кога пък Монтесори стана 600 лв., че и без храната!? Преди няколко месеца ми казаха цена 480 лв. целодневно и не съм убедена дали това включваше храната, но ако не, то с нея ще е вече 500 лв. и нещо. Нека да сме коректни все пак. Няма лошо да хвалим иначе своя избор.
ПР какво точно значи? Ще ме извините не съм наясно с форумските съкращения, освен ЖЗ (живот и здраве), което ми го разясни една приятелка, която пише в Отчетния.

# 1 168
 Деси, ПР не е форумско съкращение - Пи Ар /идва от public relations PR/ е:  „Безплатна популяризация на стоки, личности и услуги чрез прес-съобщения или поместени в медиите материали” най общо казано  Peace

# 1 169
  202uu

Доколкото знам няма алтернативни места, поне не и в Бургас. Има Монтесори Център за деца над 3 години, които имат и целодневни занимания, но е в двустаен апартамент, децата не спят, няма изхранване и не ги извеждат навън. Цената е към 600 лв. отново.
Ако има майки от Сарафово с инфо нека кажат ако знаят нещо.
Air fairy , така ли ми се струва ......или май сте обсебена от кухата идея за «английска» или не знам каква си там детска градина. Най-напред трябваше да бъде английска детска градина. После започна да става езиков център.Сега чета ,че ще е начално училище. Прекрасно ! Но, нека започне да работи ,за да видим КАК работи. Не товарете форума с празна информация как ще изглежда "нещото " в Братово. Можехте да напишите по каква методика ще работи ,надявам се не я съчиняват сега ,за да преценят родителите дали им харесва....и толкова .
ЗА МОНТЕСОРИ ГРАДИНАТА на "Драма"11.
Днес ли бяхте там и видяхте ,че е в апартамент??? Не ...Вие не сте я виждали.Ако искате, някой ден можем да се договорим и да дойдете с мен за да я видите.
Защото аз в 9 ч. заведох дъщеря си и всичко си беше като вчера.
Монтесори градината е разположена в Центъра за ранно развитие, който заема цял офисен етаж с четири ателиета. Самата градина е разположена на 220кв.м. площ - разделена на 3 зали.
Зала Монтесори-75кв.м ,Зала Милада - 70кв.м и новата зала 3 - 40кв.м ,плюс стая за педагозите  и санитарни помещения. Т.е. залите за обучение и игра ,за хранене и отдих са отделни. Това ,за квадратните метри го пиша за да не спекулирате повече с това ,че се намира в «апартамент».
Намира се на етаж със статут на място предлагащо обществено полезни услуги – такива са и училищата. Освен това пред сградата  децата имат своя собствена градинка ,където се грижат за различни разтения ,наблюдават ги,отглеждат ги. Таксата от самото начало е 450лв.-за цял ден ,с включена 3 пъти храна.

И най-важното......там е ясно по каква методика се работи – по тази на великата Мария Монтесори / справка в Интернет/. Дъщеря ми е там от откриването, от март 2009г.,  и резултатите в израстването и са поразителни.
Та исках  да Ви кажа  Air fairy , че в това отношение Монтесори градината наистина няма алтернатива в Бургас. Затова и в нея почти няма свободни места.

Общи условия

Активация на акаунт