В КИПЪРСКАТА ръкавичка, място има за всички.(21)

• 17 478
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕЧИЦАТА на  БУБУЛИНО и ЖУЖИ . ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО ИМ ЖЕЛАЯ!  newsm59
Кате, напомни ми за мен самата и кипърския диалект. Говорех само на гръцки и отказвах да използвам кипърски изрази. А сега какво стана - гъркините , с които пием кафе всеки вторник тук , ме гледат и се пулят, защото не разбират какво им говоря . Laughing 
Дани, мисля че нямаш причина да стоиш повече на това работно място. Даже колкото по-бързо се махнеш, толкова по-добре.
Мастер, страшни кафета правиш !
Муци и Жабка, ако не ви харесва да ринете сняг, заповядайте тук да метем пясък.  afwitch clean clean по цял ден това правя . Особено , ако има пясъчна буря...
За скайп - търсете ме с познатия ник , но добавете цифрите 9979. Винаги съм на линия  Wink .
След малко излитам, че след детската ще хапнем нещо набързо някъде и после сме на плуване от 3.30 и на гръцки от 4.30.
Лек ден

# 91
Мирка, забравих да ти кажа, че Coinstar работи с  Алианс и Централна Кооперативна Банка . Издават ти и членска карта с номер , с която ползваш отстъпка всеки следващ път. Коректни са.

# 92
Първо Добър Ден на всички!Аз съм в Кипър от почти година.Обръщам се към вас за малко помощ или информациа незнам как да го нарека.Та след като пристигнах тук в Ларнака след месец и половина ми се наложи да влезна в болницата понеже бях започнала да изхварям нещо явно камъни от бъбреците и от там страхотна инфекциа на бъбреците и пикучния мехур.Та закараха ме в частна клиника при доктор Стелиос Стелиану(или както там се пише).До тук добре за 3 дни изчисти всичко от бъбреците ми и всичко беше наред.(освен цифрата която платих за това но без значение вече).Януари месец си отидох до БГ и посетих моя лекар за да види дали сам наред и т.н.Пих някакви лекарства и всичко беше наред докато не се върнах тук.Хвана ме цистита (имам хроничен цистит от години) и айде пак при въпросния доктор.Ако искате ми вярвайте близо месец пих какви ли не лекарства и какви ли не гадории.Аптеката в която ходя е една и съща - човека там като ме види и започва да се смее вече.Както и да минах и контролни прегледи и всичко беше наред.(уж).Та няма и 2 седмици и айде същата история пак цистита но с по-големи болки,повече кръв и т.н.И понеже беше Събота му се обадихме на доктора и той каза да започна да пия антибиотци(отново) до Понеделник докато отида ПАК на преглед.И ето дойде въпросния Понеделник и пак при доктора преглед дори ме изпрати за кръвни проби и смени антибиотика понеже този не му харесвал който пих 2 дни.И днес резултатите ми от лабораторията бяха готови и нищо ми няма според въпросния лекар
.
Моля ви кажете ми какво да си мисля за този лекар като съм си сършила антибиотиците пак при него.Е извинете ме ама за 2 месеца съм дала близо 400 евро за прегледи и лекарства щото нищо да ми
няма и след 2 седмици съм пак там.Просто искам да ми кажете ако имате информация за добър уролог или клиника която да посетя незнам какво да правя вече.

# 93
  • Larnaca, Cyprus
Мастерче що не ресторант бе такава елитна готвачка като теб само там ще се изяви най добре.....  chef  chef....ама ти ще си шефа де пък други ще бъркат манджите Joy Joy
Винаги аз пък като бях в Гърция за три четири дена с малките и мъжо така смешно изчаквах и се чудих точно как е книжовната дума преди да се изкажа че децата ей тъй ме гледаха Shocked Shocked....а на мъжо му беше много интересно защото и той по забавено говореше и аз пък децата си праскаха кипърските глупости и ние превеждаме след тях абе ужас общо взето #Crazy #Crazy.....а и аз съм мераклийка да мета пясък .... Peace
Силвия добре дошла първо  bouquet......за уролог незнам не ми е трябвало до сега но така като четя какво си преживяла бих ти дала един съвет поне за да си спестиш излишни разходи ..........ако си на постоянна работа извади си карта за болницата там работят също много добри лекари пък и лекарствата и прегледите са ти безплатни ..... Peace
Трябва ти документ от работодателя какво ти е заплатата и с него и личната ти карта или паспорта отиваш във така наречената служба за улеснение на гражданите .......Ексиперетиси Политон ....... и ще ти я извадят за пет минутки и оттам направо в болницата ще ти направят пълни изследвания и каквото там искаш ..... Peace

# 94
Мастерче що не ресторант бе такава елитна готвачка като теб само там ще се изяви най добре.....  chef  chef....ама ти ще си шефа де пък други ще бъркат манджите Joy Joy

Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ааааа,не ставам аз за ресторант  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сложиш ли ме в рамки и ми заминава и вдъхновение и всичко  hahaha hahaha hahaha
А пък ние имахме доскоро един ученик...Той голям човек де на 44 години...Та той имаше ресторантче и казваше,че в БГ имаш ли заведение и те скъсват от рекети разни ми ти там данъчни,ХЕИ,пожарната и още каквито институции се сетиш....Така,че не благодаря!  Joy Joy Joy Joy

# 95
  • Larnaca, Cyprus

Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ааааа,не ставам аз за ресторант  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сложиш ли ме в рамки и ми заминава и вдъхновение и всичко  hahaha hahaha hahaha
А пък ние имахме доскоро един ученик...Той голям човек де на 44 години...Та той имаше ресторантче и казваше,че в БГ имаш ли заведение и те скъсват от рекети разни ми ти там данъчни,ХЕИ,пожарната и още каквито институции се сетиш....Така,че не благодаря!  Joy Joy Joy Joy
АААААА ела да видиш в Кипрото как те разпорват  Mr. Green Mr. Green....тук например за първи път чух такса за смет обаче не тази дето си плащаш в кметството ами друуууууга такса за смет на този чичко дето ти кара кофите за боклук до главната улица и оттам вече идва колата с боклука който я кара друг чичко който няма нищо общо с първия чичко Shocked Rolling Eyes hahaha Joy Joy

# 96

дани случката я оставям без коментар защото ти си отскоро тук аз какво съм виждала също го оставям без коментар давам обаче съвет .....ДАлЕчЕ ОТ ВрЕмЕННО ПрИбИВАВАЩИ СТрАНАТА бЪлГАрСКИ ГрАЖДАНИ Mr. Green...колкото и грозно да звучи това е голата истина проста има хора които не заслужава да си хабиш дори плюнката за да ги оплюеш... Joy Joy

В този контекст се сещам за нещо ,което баща ми ми беше казал преди много години:

"В чужбина човек трябва да се пази от куршум,змия и българин!"

Тогава се смях много...но за съжаление с годините,разбрах какво точно означава тази поговорка.

Но има и мн читави хора,но трябва време и късмет,за да ги откриеш

# 97

горната реплика искаx да я маркирам като цитат na Katy6,ама нещо не се получи...да ме извините...новак съм Rolling Eyes

# 98
Ето ме и мен!
Аз няма с какво да се похваля...но за оплакване има.Болестния период ни продължава... Sad Cry Аз още не съм съвсем укрепнала и направо мъжа ми не издържа вече толкоз време без джиджи биджи  Wink На всичкото отгоре чакам да ми дойде,та направо не го мисля.... Laughing Детето сега пък две нощи повръща,а сутринта ми сервира и ужасна диария... Shocked просто вече не знам какво да си мисля и ми писна от болести.
Миркатадано поне вие оздравявате бързо.
Данипотресена съм,други думи нямам,наистина.Дръж се и намирай друга работа,а за отпуската винаги можеш да обясниш евентуално на новия си работодател,че вече имаш купени билети и т.н.
silvia_85 имам периодично същите проблеми,но тук не ми се е налагало да ходя на лекар.Съчувствам ти много,това е ужасно.Това което знам е че не бива да пушиш,да пиеш кафе и е хубаво да наблегнеш на млечните храни и на течностите.Убедила съм се и че билколечението приложено за дълъг период от време е по ефикасно от антибиотичното.Като спреш антибиотика продължавай с чайчета и т.н.
Хайде да почвам аз да чистя,че заради детето и нейното обезводняване имам да пускам поне две перални..... Sad

# 99
Може и да посетя държавната.По принцим аз имам карта  която си направих в БГ.От здравната каса и ми казаха че с тази карата която важи 1 година мога да ходя в държавната болница и да заплатя такса от 2 евро

дани .....ДАлЕчЕ ОТ ВрЕмЕННО ПрИбИВАВАЩИ СТрАНАТА бЪлГАрСКИ ГрАЖДАНИ Mr. Green...колкото и грозно да звучи това е голата истина проста има хора които не заслужава да си хабиш дори плюнката за да ги оплюеш... Joy Joy

"В чужбина човек трябва да се пази от куршум,змия и българин!"

Тогава се смях много...но за съжаление с годините,разбрах какво точно означава тази поговорка.

Но има и мн читави хора,но трябва време и късмет,за да ги откриеш
Не съм много отдавна тук и въобще в чужбина но вече имам горчивия опит на българи,дори"приятели" -който познавам от години.Просто хората или по специално българите се променят страшно много явно в чужда обстановка незнам как да си го обясня.Но по принцип първите думи който чух когато дойдох тук бяха"Настрана от всякакви  българи"(от баба ми която е тук от доста отдавна)Но нали трябва първо да се опариш.......

# 100
Здравеите моми4ета от Кипър натрисам ви се като гост с един въпрос които сигорно 4есто полу4авате.Оба4е нали темата ви е в Кипърската ръкави4ка има място......та и ние това лято искаме да изкараме едно море на слън4евите ви плажове.Сега вися по саитовете  и търся евтин хотел,квартира и др. под. в Ларнака.Някои от вас да може да ми препоръ4а нещо за края на септ. на4алото на октомври.Много сте съм ви задължена.Предварително благодаряяяяяя Sunglasses

# 101
Добро утрооо,Калимера,Буенос диас мучачас!
Весел и хубав ден на вси4ки! Hug Hug Hug

Едно кафенце от мен.Мойто го пия на екс и офейквам на работа.... Peace  Wink

# 102
Добро и от мен!Цвети,мерси за кафето и за пожеланието-да ви се връща! HugАма вчера имаше температура Лъчка,след АБ-то!Вече не знам,какво да я правя?И после нищо...Почвам да си мисля,че термометъра се е скапал... newsm78Дадох ефералган и от тогава,да чукна на дърво е ок!Но и днес ще си останем вкъщи.Само дето ще пропуснем тържеството на мама в градината,ама и те пък-чак днес го направиха!Ми то аз вече забравих за 8-ми март.... Simple SmileА и Лъчка не е по масовите мероприятия.Ще си стоим вкъщи и ще си печем фигурки от тесто!Като стана въпрос за тесто,искате ли мекички?

Айде оставям ви за сега.Лек ден!  bouquet
П.п.vinagi,мерси за инфото!И за това, че се включи на скайпа!  bouquet

# 103
   Привет, малки, големи и още по-големи момичета и момчета/ това е за ПДД, който го е хванала липсата отдавна/!
Най-напред поднасям по кафенце! Това е извинението ми, т.к. напоследък само се оплаквам и ви карам да се замисляте за отрицателните неща в живота!

Днес е петък 13-ти! Чудя се дали ще имам приключения на работа...В досегашния ми живот на 13-то число са ми се случвали все хубави неща, но сега съм "на тръни". Вчера се опитах да обясня, най-спокойно нещо за работата, на прекия ми началник/ този, който ми създава проблемите през последните 7-8 месеца/, но той пак се развика. "Спокойно" е непозната за него дума напоследък. Нещо е гузен и не дава на никой "евала" дето се казва. Колежката, която напусна, случайно го засякла да минава през улицата на другата колежка, с която сме приятелки и да се оглежда. Той се страхува явно да не се събираме да си говорим за него/ а ние го правим/ и да замисляме отмъщение  smile3532! Много е забавно, т.к. ние просто обсъждаме неговото безочие, наглост и безсрамие, и си търсим нова работа по вестниците. А той, горкия, се страхува...Но НЕКА, заслужава да се пържи на такъв бавен огън! .........................................
ТОКУ ЩО МИ ЗВЪННА КОЛЕЖКАТА, ЗА КОЯТО ВИ СПОМЕНАХ ПО-ГОРЕ - УВОЛНИЛИ СА Я! Ох, почва се отново!!! Тъкмо мислех, че нещата ще се оправят.........

# 104
  • Larnaca, Cyprus
момичета добро утро включвам се мнооого телеграфно защото токлова работа имам днес направо като си помисляяяяяяяяяяя Mr. Green
та понеже днес е петък 13 а на мен този ден незнам защо ми се падна точно така но какво да правим тааааааааа на този ден преди седем годинки се е случило нещо много специално за мен и по този повод да ви почерпя .........за рожденния ден на малкия ми сладък и неповторим син Луис
заповядайте..............ииииииии..........иииииии.....
моля ви стискайте палци че пак ще правим парти в къщи този път с класа на малкия дано всичко мине добре независимо от деня .........пожелавам ви на вас приятен и щастлив ден а сега ще тичам балонииии......торта.......кремове от свекито към нас......подарък.......фризиор .....о ужас май за последното няма да успея ................а моля моля Муци ......имам си нова камера ако няма усложнения и не съм много изморена може още довечера да кача нещичко Peace

Общи условия

Активация на акаунт