Зимата си замина вече, расте си ЮНСКОТО човече! Тема №38

• 11 547
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, Прекрасни!!!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, rosicp и takanat!!! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ПРЕКРАСНИ БЕБОЦИ ЮНИ!!!  smile3525 newsm51

Петя, съжалявам мила!!!

Кате - споко. Всичко ще е наред!!! Само положителни мисли и чувства! Hug

Относно адресната регистрация - за майчинството не е проблем, тъй като се плаща от НОИ и с него се занимава шефът ви ( счетоводството ). За еднократната помощ - подава се молба към общината, в която сте регистрирани. Заедно с оригиналният акт за раждане, ксерокопие на акта, личната ви карта. За първо дете - помощта е 250 лв., а за второ - 600 лв. Не бързайте да ламинирате акта за раждане ( който мисли и иска да го прави ), защото се удря печат на самият акт, че сте си получили помощта. Това се прави само на оригинала, а ако сте го  ламинирали, няма как да стане и отказват да ви изплатят помощта и има много разправии. За социалните помощи за дете - няма значение дали имате сключен брак или не, всеки получава от Държавата ( Социалното министерство ) помощи наречени детски. Забравих........ Embarassed но май бяха 35 лв. на месец. Отново се подава молба, удостоверение от общината за семейното ви положение ( с или без брак ), акта за раждане на бебо, служебна бележка с доходите ви 12 месеца назад. Ако сте с брак - служебна бележка и на съпругът ви задължително. Тези документи отново се подават в общината, в която сте регистрирани. С едно изречение за мамите не регистрирани там, където живеят - НАПРЕВЕТЕ СИ АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ.
Ако има още въпроси - на разположение съм. Източникът е сигурен ( свекито работи в соц. министерство ).

# 136
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ!Много здраве и хубави бебоцо!
Аз започнах да си качвам килограми ей така от нищото.Странна работа,още поне 5кг ще кача до края.Вчера обядвах краставици и моркови,а днес закусвах кивита и черен хляб.

# 137
Fate , благодаря за точната информация    Hug

# 138
Честит рожден ден на rosicp  и takanat , да сте живи и здрави   bouquet

Петя съжалявам за загубата ти Sad

Кате всичко ще бъде наред, не се тревожи.

Само да ви напомня, ако нямате адресна регистрация в София, непременно си направете ( тези които живеят тук). Това е от голямо значение по-късно за записване в детските ясли и градини,  вече е един от критериите за прием на детето ( има значение и от колко време сте регистрирани в София).

# 139
*Слънчице*, не временната адресна регистрация, а постоянния адрес /този по лична карта/ е важен критерий за класиране в яслите и детските градини в София.

Момичета, къде последно и в колко часа ще бъде срещата утре?

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 11:43 от Франческа Салиери

# 140
За килограмите, чета и мартенските мами,  мамите родили преди 10 -15 дни вече са с по 12-15 кг по-малко, били са качили по 25-30кг по време на бремеността си! дават ми надежда, че и аз ще се разделя в първия месец след раждането поне с половината излишни килограми!! Mr. Green

# 141
rosicp и takanat ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВСИЧКО НАЙ НАЙ-ХУБАВО ВИ ПОЖЕЛАВАМ!

Ох, да somebody и аз на това се надявам, ами то покрай стреса в болницата и после първите безсънни нощи просто няма начин. И аз не можах да се наспя тази нощ, но поради много гадна хрема, то и без това носът ми си беше постоянно полузапушен, но сега е върха.
Довечера сме на тържество в детската градина по случай Осми март, този път с таткото, че той миналата година го пропусна поради предразсъдъка че нямало да има татковци. Вчера цял ден моето съкровище ми рисува картички за подарък, сега рисува за баща си и наистина са много красиви. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 11:53 от vanny_76

# 142
somebody , това за килограмите наистина е така. Предния път още в болницата свалих 10 кг.Но при мен корема ми се прибра по-трудно- може би, защото родих секцио.

# 143
somebody, разбира се, че така ще стане. И аз така се успокоявам - наистина, доста съм нашишкавяла, ама видимо не повече от 12-13 килограма. Което ме води до извода, че останалото са течности и други бебешорски неща, голяма част от които още при раждането ще си отидат...

# 144
Не се успокоявайте много, то и аз с вас де Rolling Eyes от болницата излязох -10, а бях качила почти 40 Embarassed После 1 месец не мръднах, но след това доста бързо свалях де. Благо беше на 1 година, аз даже бях свалила 4 кила повече.
Отивам на лекар, после ще ви пиша Hug

# 145
Как искам да ви се оплачааа ... тъкмо се наканих да ходя на лекциите на 9 месеца и да започвна да си ги посещавам редовно . Тръгнах и след 20 метра колата започна да пуши ... Колегите дойдоха към 10 и нещо и после поеха колата да я оправят ... и толкова ме е яд, че не успях ...  Дано следващия петък имам по-голям късмет Simple Smile
Момичета, някой може ли да ми каже тази първата кошара, на коя фирма е? Много съм зле май с очите  Shocked  ooooh! В долният й десен ъгъл пише, ама...
http://www.shtarkel.com/a3.html

Такава кошарка и ние сме си харесали Simple Smile и мисля, че я видях качена в снимките с покупки дори в два цвята.
Бъдещото ми кръщелниче спи в такава и майка му и баща му са много доволни от кошарката ... и не е скъпа въобще, в сравнение с всички останали Simple Smile

# 146
Rosicp, Takanat, сестричке на Гъделичкова, честит рожден ден! Да сте живи и здрави, обичани и обичащи и много, много щастливи!

Кате, опитай се да не се шашкаш (макар че едва ли е възможно да не се притесняваме). Стискам палци малките принцески да са добре!

Петя, моите съболезнования. Наистина е по-добре да не ходиш, твърде тежко и разстройващо за теб ще бъде!

Момичета, доста пишете за Вис Виталис и Штъркел в Пловдив. Миналата седмица бяхме там и пообиколихме набързичко. Впечатленията са ми следните - Вис Виталис е доста по-голям и зареден, стори ми се, че дрешките са по-евтини. В Штъркел много ми допадна обслужването - едно момиче изключително подробно обясняваше на всеки клиент, задал въпрос за определен продукт. Не купихме нищо - сега сме на фаза оглеждане само къде какво има. После бяхме на гости при моите родители и се оказа, че майка ми е подготвила някои неща (дрешки, пеленки, плетива) - тя в интерес на истината от 10 години по нещичко добавя към "бебешкия чеиз"  Laughing (че аз нали няма да съм от най-младите мами  Mr. Green)

# 147
За килограмите- за мен си е до метаболизъм и до ген дали ще може една жена да отслабне бързо след раждането или не. Съща е важно и наистина колко кг. е качила
Аз съм от тези, за които казват, че само хабят храната и никога не съм имала проблем с килограмите въпреки промишленото количество храна, която поглъщам. С Кати бях качила 7 кг. и половина, а от болницата си излязох -2 кг. от тези преди забременяването. Съответно не съм и пазила диети. Е, то и нямаше как да се подложа на такава заради кърменето.
Казвала съм ви за снаха ми- забременя 50 г., роди в началото на 9-ия месец, а беше вече 102 кг. Сега 6 години след раждането си към 80-85 кг. и даже и отстъпват място, защото я мислят за бременна. Но пък тя не прави нищо, с което да свали тези кг.- яде като разпрана и въобще и не се сеща да поспортува малко.
Може и да не се свалят лесно тези натрупани килца, но с упоритост и желание всичко се постига. Peace

# 148
Здравейте момичета!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  rosicp и takanat ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, ЩАСТИЕ, ЛЮБОВ И ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ ПРЕЗ ЮНИ  Hug

Аз не разбрах къде ще е срещата утре и за колко часа остана, за да видя дали ще мога и аз да дойда.
Франческа  ти ще взимаш ли Кати на срещата, че аз ако идвам може би ще съм с малкия, тъкмо няма да им е скучно ако са двамата.

Браво, браво усещам, че ще си направим срещичка в Овча купел скоро. Аз съм в Овча купел 1 от доста години, но може би като се роди бебка ще се преместим в Младост, временно   ще си разменим апартаментите със свекър ми и свекърва ми, докато си купим по - голямо жилище, че в тая гарсониера дето сме е доста тясничко, а с ученик и бебе съвсем става сложно. Както и да е и при нас темата е дълга.............не ми се говори. Пак е временно решение докато си купим по- голямо жилище.

Лек ден засега от мен  Hug

# 149
Aya прави списък за срещата, за сега Джимис на Кристал, часът май беше 11.  newsm78

Fate  Hug

Общи условия

Активация на акаунт