5-то класници

• 22 831
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Шани, да, 19.5 получихме! То си е отговор, нали учат десетични дроби в училище  Laughing. На 2-рата вторият отговор също е десетична дроб, то даже си пише да се закръгли!
 Ето ви още една олипиада:
http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=8864

# 91
  • София
Здравейте, момичета!
МерСедес, Ali_sun, голямо благодаря и от мен!  bouquet

Моята тутка за сега я докара до 2 задачи,
До тук сме получили на първата 19.29
на втората съответно 0.2 и 0.290 (със закръгление)
продължаваме нататък...

# 92
  • с/у ОколоМръсТното
аааааааа M4, аз и мъжО дружно получаваме то това, на 2-рата задачка:

- 1.765т от дка;
- 0.682т. от дка.
И да те питам - в "а" клас ли е детето ти?

# 93
  • София
Може, Шани, може! Laughing
Тез резултати детенце ги получи, пък мен тъй като ме мързеше да смятам, проследих от горе-отгоре логиката на решаване... Та... отивам да смятам и аз!
И да те питам - в "а" клас ли е детето ти?
В "г"

# 94
  • с/у ОколоМръсТното
един колега сега смята 3-тата задачка.
Но все още няма резултат  Confused
В "а" клас е детето на кумата ми. Simple Smile

# 95
Здравейте майчета на петокласници Hug
Отдавна не съм се включвала. Embarassed
При нас в неделя е олимпиадата по математика, а следващата седмица е Европейското кенгуру.
И от мен успешен и приятен ПЕТЪК 13 Peace
Мерси за задачките, довечера ще му дам да ги реши и да видим моичкия Марти какви отговори ще получи.

# 96
  • София
аааааааа M4, аз и мъжО дружно получаваме то това, на 2-рата задачка:

- 1.765т от дка;
- 0.682т. от дка.

Така... открихме грешката, който пише с краката си и после не знае 3 или 5 е написал...
та, за трапецовидния участък -  1.765,
ама другия както и да го смятам ми излиза 45 дка на 90т картофи = 2т/дка  Confused

В "а" клас е детето на кумата ми. Simple Smile
Може би се познават децата... Шани, да не сме съкварталци с тебе?

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 14:44 от M4

# 97
  • с/у ОколоМръсТното
не, за жалост.
Но много би ми се искало, защото това е кварталът на моята младост  Laughing
Но почти цялата ми рода е в него. Та даже и кумувете ни  Hug

90т. са да.
Но декарите са 132, според мен.

# 98
  • Бургас
Здравейте момичета  Hug
Нямам време да пиша, но чат пат влизам да ви "видя"!

Али-сън, радвам се че детето е добре, пожелавам тази случка да остане само лош спомен и нищо друго. Това с гадните пожелания от съучениците, просто нямам думи! Сигурна съм че има деца, които нямат нищо детско в душите си, а са лоши, подли и злобни от малки. Имам такова познато дете, съученик на Гери от стария клас, еми кофти е и това е. Малко като се опита да е добро и някак му свършва енергията, друго си е да е гаден - направо е склонен на постъпки като голям. Много пъти съм се чудила от къде му идват тези неща на ум, кой го е научил, явно му идват отвътре. Както и да е. Много време отделих да пиша за него, не го залужава. Съгласна съм с Лени че аз на твое място бих помислила да преместя детето в друго училище.  ooooh!
Скоро моя приятелка (декември месец) се принуди да премести сина си. В началото мислеше че малко преувеличава за тормоза, който е от втори клас, но последната случка преля чашата. Събрали се въпросните трима бабаити и го намази с фекалии. И това в елитно бургаско училище  Crossing Arms

Честито с малко закъснение на всички рожденници   bouquet

И моят дядо е роден на 03.03, но е записан на 07.03.1923 година. Времето било лошо и го записали явно като се оправило. Неговата версия обаче е друга, но ще ви я разправям друг път. Абе да ми е жив и здрав, всеки ден прави по 4 километра разходки край морето  Whistling!

Гери е на олимпиада на 28.03 в Ямбол  newsm78, но не знам каква, вече им изгубих дирите.

# 99
1.   стойността на израза е  19,2

2. първи участък 45 дка,   90т,  среден добив - 2т/дка
    втори участък  61,2 дка,  108т,  среден добив - 1,765т/дка

3.  три езика  - 5 туристи
     два езика  - 46 туристи
     един език  -  15 туристи
     нито един  - 11 туристи

# 100
  • с/у ОколоМръсТното
2. първи участък 45 дка,   90т,  среден добив - 2т/дка

да, да - така е.
И аз си хванах грешка. Blush

А може ли по-подробно да опишеш метода за решение на 3-тата задачка, моля...

# 101
  • София
И на мен ще ми бъде интересно. Моето човече е направило следното: От говорящите английски, немски и френски е извадило тези които говорят по още един език, получава съответно 12, 1 и 7. От общата бройка вади 5 (говорещите 3 езика) и получава 15. Които събираме съответно с 46 говорещи по 2 езика (23+12+11) + 5-те с по три и накрая вади сумата от общата бройка..

Само че пък според логиката на нашия татко поляците са 6... Confused

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:22 от M4

# 102
  • Бургас
Шани, тази задача се решава с помощта на кръговете на Ойлер, но може и с множества.
И Гери получи 6, за 2 минути  Crazy

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:57 от Pagocт

# 103
Здравейте!
Голямото ми дете е в 5ти клас, но учи в Щатите (Тексас).
Любопитно ми е има ли предмет природознание (или някакъв друг свързан с науки като биология, физика, химия, геология) и какво се изучава по него?

Тук се изучава предмет, наречен просто наука и  е микс от няколко науки - през тази година учиха за Слънчевата планета, малко геология, смеси и разтвори, жизнени цикли. За първи път в края на годината ще държат и задължителен тест (тук има такива тестове всяка година от 3 клас до 12) по наука.

Ето тук има примерен тест, който е даван на всички 5класници през 2006. Тестът е задължителен, но не е решаващ за преминаването в 6ти клас (държат още и по математика и четене и те са вече са решаващи - трябва да получат оценка минимумй 75 от 100).

Не искам да правя някакви сравнения, просто ми е любопитно как е сега в българските училища.

Благодаря.

# 104
  • София
А може ли по-подробно да опишеш метода за решение на 3-тата задачка, моля...
Шани, методът е илюстративен  Laughing
Три кръга, които се застъпват два по два, и всичките три се застъпват и в средата.
Почваш да надписваш с цифри общите части и самостоятелните части, като гледаш да не забравиш, че в средата се пресичат и трите - тава дава най-честа грешка при децата.

КТВ, добре дошла   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт