Отговори
# 300
И аз да се включа, докато гръмогласния пумпал се е закротил.
За лохиите - при мен още си капят, капят, надявам се да спрат вече, ама ще видим. Аз ходих на преглед още първата седмица след раждането и доста се бях спекла от самия преглед и от онзи уред на мъченията  - спекулума. Но за мое щастие почти нищо не усетих, всичко зараства нормално, гледаха ме и на ехограф, но при микробиологията ми откриха някаква бактериална инфекция/забравних как се казваше/ и резултатът беше свещички за 10 дни.
За упражненията - преди седмица започнах да правя коремни преси, но чувствам някакъв дисконфорт и гледам да не се претоварвам много, да не стане някоя беля и после да се чудя откъде ми е дошло.
Коликите - просто съм без думи и без отговор - пие Еспумизан, Био Гайя, Саб Симплекс, но нищо не помага. Инфаколът твърдо съм го изхвърлила от употреба след две кошмарни нощи. Давам на всяко ядене, но различно количество. Мисля да ги давам, докато не му минат.
Ние днес ходихме на черква, но на мен не са ми казвали сума да давам  - точните думе бяха"каквото вие обичате за отеца". Исках да сложа като дарение някакви парички, но Краси така пъшкаше и плачеше, аз се препотих 100 пъти и забравих да оставя. Но пак ще отида тези дни и ще сложа тогава.
Честита месечинка на wondertedy7 !
Честита рожба на Снежа!
Раде, браво на вас! Дано скоро се прибере малкия сладур!
Никой не ми отговори, но аз пак ще питам - мамите със слинг дайте съвети как точно се справяте с него, че аз нещо все не успявам!

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:28 от kuco_pate

# 301
  • Стара Загора
Моля тези които имат слинг да си кажат доволни ли са или не  Praynig

# 302
zabche Hug когато кажеш - ние сме винаги готови за разходка. Вие в кой квартал живуркате - ние сме на "Три чучура север" ама си мяткаме крачолите из центъра.
Честита месечеинка на всички бебчовци днес  Two Hearts
ioli много сте сладки пу, пу...
emym не се впрягай толкоз - мъжете понякога не мислят преди да кажат нещо, просто му покажи, че те е засегнал и после  luvbed
sneja81 честито ти бебче   bouquet да ти е жив, здрав и много щастлив  Peace
4erveno6iika радвам се за оченцето ви. И да знаеш, че ще сляда кога навършвате един месец  Rolling Eyes защото обещаното ще си го търся като наследство  Wink
autumnsphere ние оставихме 10лв.+ една пита. като се има впредвид, че ни е познат и каза, че са много. Незнам при вас в София  newsm78
 alximika аз въдих мъдрец с месна упойка докато бях бремена в 6-тия месц.
radka80 домиля ми за твоето малко съкровище - дано по-скоро си го вземете вкъщи  Praynig Praynig

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 18:04 от betunga

# 303
Ради, живи и здрави да сте, дано скоро се приберете у дома всички заедно  Praynig
Пате, аз моя слинг още си го чакам, но като ми го дадат, ще видя инструкциите, имало такива  Wink
Атмосферче, аз мисля 30 лв. да му оставя и да занеса едни бонбони. После ще ходя на гости с дребния, че така трябвало.

Еми, миличка и аз така се чувствам понякога, особено в следобедните часове. Накрая пратих големия на градина (от два дни е на градина) и се видях в свободно време  Embarassed защото ми отпаднаха две от готвенията и други екстри. Ако обаче не издържи, ще го спра отново.Той просто пощръкля, стана лигав, кисел, за ревността да не говорим  Confused аз също отнесох упреки доста по този въпрос  Sad Вече се убедих, че само човек, който се е допрял лично до нещо, знае за какво точно става въпрос. Преди да родя първия път гледах други майки и се чудех от какво се оплакват, по цял ден си се дундуркат у дома, гушкат бебоците, пият кафета ....защо пък са толкова уморени, а ние дето бачкаме по цял ден какво да кажем. После вдъщност видях колко ангажиращо и грледането на детето, какви комбинации прави човек и колко е уморително, като през цялото време си мислех, че тези които ходят на работа, си почиват там. Така и нашите мъже - за тях изглежда лесно отстрани и нищо не е в състояние да ги убеди в противното, даже напротив - мрънкането ги настройва още по-зле. Да не говорим пък каква идилична гледка ми се струваше майка с количка + батко/кака на разходка. Сега като си помисля какво чудо е обличането и подготовката за разходка и пот ми потича  Mr. Green и тн. затова просто се настройвам позитивно и гледам да не се обяснявам с любимия и другите особено. Само на вас може  Heart Eyes

За коликите имам друга теория - много гушкане, носене, топличко. Дарко само това го оправяше. Просто всички допълнителни илачи се страхувам да не му направят ленива отделителната система, че това ще му навреди завбъдеще.

Мия, и на теб ти се пече яйце на дупето  Wink тази вашата професия е просто най-неблагодарната според мен. Свекито е счетоводител и съм наясно.

Десика, аз още не съм се изчистила от лохиите и затова не съм ходила на преглед  Rolling Eyes иначе д-р Ташков в ТК съветваше след 1м. да започнеп с леки упражнения за дупе, крака без натоварване на пресата, а след 3-ти месец да вкараме за преса и то съвсем плавно според това как ни понася. Аз нося колан за след раждане и кожата определено се прибира, та мисля така с колана да поспортувам скоро с леки упражнения.

ух, спирам, че нямам нерви с 1 ръка да пиша, искам си слинга  Crossing Arms

# 304
Гал, четох ги тези инструкции, гледах картинките, ама нещо не мога да се справя с този слинг.  Ебати сложната работа е това за мен! Хем имам висше образование и семестриално завършено второ, ама нещо не можем да се разберем с това чудо! newsm78 Joy hahaha
Зъбче, иначе като изключа това, че не мога много добре да се справя съм доволна - вече 2 пъти кърмих навън без да се притеснявам, а без него това не можех и да си го помисля,  освен това го носих в него и едновременно бутах количката, че иначе с Краси на ръце и количката бутам направо ми се завива свят. Но Краси е много ревлив и честно казано само ръцете ми са като слинг станали - иска постоянно да го подхвърляш/силно казано де/ и сленга много не ми е от полза - просто зависи от бебето, но като цяло е една добра инвестиция.
Така както го написах май не те навих да си вземеш, ама прецени по детето!

# 305
zabche, аз имам слинг, тип шал. Честно казано първоначално не вярвах, че ще е удобно. Като видях едно дълго парче плат съвсем бях готова да го отрека, но сега го намирам вълшебен. Бебето седи доста смачкано вътре, но това май му се отразява добра, защото на минутата заспива вътре. Тежестта му също почти не се усеща. А и можеш бързо и лесно да излезеш до магазина да речем, просто ти трябва по-широко яке за студеното време, че да го позавиеш.

Така че, да, доволна съм.

# 306
  • София
Lory_v, според мен детето се е дърпало, заради секретчетата в носа, ако му е запушено нослето, то не може да диша и затова спира да суче, за да поеме въздух и това го дразни, освен това при бебчовците най-често хремата е задна, не се стичат тсополки навън, а секретът отива в гърлото и ако погълне този секрет, което няма как да не стане, това може да предизвика и повръщането, спокойно, просто си имаш хремаво бебе, но е хубаво да го види педито, за да прецени какво да правите с тази хрема Simple Smile

За памперсите и аз да се включа, ползвам памперси на Pampers New Baby, голямата опаковка е 94 броя, но не са с ластик лентичките, хм...между другото, при бебчо пропускат само вечер, защото той така  или иначе ака веднъж дневно в 10 сутринта и аз вечер не сменям памперса, за да не го разбуждам, но напоследък забелязвам, че понякога е пропуснал памперса, дупето иначе е наред, не е червено, аз ползвам судокрем, а като свърши ще мина на бочко, да видим какво ще е положението, имам между другото и памперси Sleep and Play пак на памперс и те са 2ка, от 3-6 кг., купих ги за да занеса в болницата, ама купих 2 пакета и единия остана вкъщи, тогава не бях много ориентирана за марки и т.н., та някой знае ли каква е раликата между New Baby и Sleep and Play, на мен ми се струват еднакви, само картинките на вторите са по-шарени  Laughing

За килограмите какво да ви кажа, аз преди да забременея имах 20 излишни килца, свалих 8 и забременях, после по време на бременността качих 25, което не е никак малко, последните 3 месеца качих 12, от болницата си тръгнах -10, а вкъщи за 3 седмици свалих още 3 кг, остават ми 27 Simple Smile, ама съм оптимист, не съм се отказала, а не кърмя, но нали имах усложнения и доки ми каза, никаква диета 6 месеца, че ме тъпкаха с много силни антибиотици венозно и други през устата след тях и беше направо ужас, ама мина Simple Smile

И за слинга, куцо_пате, аз не се включих със съвети, че срам не срам, ама и аз не мога да си сложа бебето в него, а като си го взимах ми обясниха надълго и нашироко с едно плюшено мече как става, ама нали съм си патица, та сега уж съм запомнила, ама не става и не става, то и корема ми пречи, че не се е прибрал съвсем, а доста тлъстинки и по него съм качила, но все пак не вярвах, че ще м ие чак толкова трудно, уффф, като се видим с някои от вас, ще обяснавате как става тази трудна процедура и аз искам да ис ползвам слинга, ама не мога  Sad  Cry (а, да уточня, че моят слинг е с халки и с донапренени уплънения по края на плата, казва се Dee Dee, ама не знам говори ли ви нещо), та ако някой знае това нещо как се слага, да помага  Praynig

# 307
Мами, кажете ми вие как си карате бебоците да се оригват? Ние неможем и повръщаме.
И още един въпрос: слагате ли възглавничка под главичката на бебо? Как е по добре? Аз слагам заради пустото неуригване. Да не се задави ако повърне. Ама да не му се изкреве гръбчето се чудя.

За килограмите - аз качих 19, сега съм 4+. Най ми е чудно, че шкембето ми беше огромно,а нямам нито 1 стрия. Като се има впредвид, че не съм в първа младост  newsm78 . Дали е от Палмърс?

# 308
  • Пловдив
krassina77 , като оригваш гледай да не натискаш коремчето.

За възглавница-аз не слагам.Те още нямат извивка като големите и нямат нужда.За да не се задави при повръщане,го слагай да ляга на една страна и подпирай гръбчето на бебето с възглавница или навито одеало.Така няма да се обръща по гръбче.

# 309
  • София
Мерси на всички за отговорите. Heart Eyes

zabche, аз съм ужасно доволна от моя слинг. Бебето спи като къпано в него и мога да си ходя, където си искам. С количката не е толкова лесно. Плюс това му действа много успокояващо до сърцето на мама. Ето тук пуснах една тема за слинга:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375262.0

# 310
Момичета, ще ни затворят темата, а аз не знам паролата за общия профил, за да пусна нова........... newsm78 А и заглавие не сме измислили ........... давайте идеи и паролата, ако някой я знае.

# 311
Здравейте и от мен ,да са ви живи и здрави малките февруарчета и ние искаме да се присъединим към вас като ново февруарско бебе.Ще се радвам да обменяме информация.  bouquet

# 312
  • София
*sofi_val* добре дошла в сектичката.  Laughing
Десика ето какво намерих за ваксините: http://www.bg-mamma.com/articles/index/0/35
http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=69&postdays=0 … 712d43748631f695e
http://www.biberonbg.com/info/vaksini.htm
Момичета няма ли кой да пусне нова темичка.

# 313
Sneja81 - честита ти рожба!
Раде, мн е сладък бебока - дано мн скоро си го гушкаш вкъщи!
Mia66 - успокоих се че не съм сама - в последните дни набирам фактури и правя деклр.1 и 6 с бебе в едната ръка - не ме питай как е - дано не омотая нещо, че после яйце ще ми се пече на дупето! Добре, че годишното приключване го свърших до средата на февруари - мн не им беше кеф на собствениците,че им давах зор, ама поне сега ми е по-спокойно!
Emym- и ние в последно време само се караме с мъжа - знам че мн работи да имаме парички, ама вече не се трае! Прибира се късно, аз къпя сам сама детето, забравя какво е трябвало да свърши през деня, детето ако реве повече от 5 минути - що реве - да съм направела нещо по въпроса Shocked ами освен да си взема вълшебна пръчка против бебешки рев #Cussing out Ама ми писна да се ядосвам и да рева - имам си достатъчно работа и ядове, за да си го слагам и него на сърцето Crossing Arms

# 314
Много бързо включване и от мен,

Еми не се терзай миличка. Както всички други са казали, когато децата направят нещо нередно - майката е виновна, а когато направи нещо похвално - веднага става детето на тати.

Инче глюкозата може да я разреждаш във вода ко е 20% от ампула. Аз процедирах по следния начин  - сипвам ампулата в шишето и доливам до 100 мл. с преварена вода /това беше по съвет на педито/ Но моя Йоанчо се дави много от водата и затова преминахме на глюкоза от банка. Взимам 5% глюкоза на Актавис , сипвам 100% в шишето  така я давам. Само да вмъкна, че глюкозата от банка трябва да се съхранява в хладилник след като се отвори, за максимум 3 дни.

Лара благодаря за инфото за ваксините

Общи условия

Активация на акаунт