Мами чули сърчице,чакат ОКТОМВРИйското дете!

• 12 323
  • 320
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Много се радвам, че има и други, които мислят като мен. Относно храните - вчера прекалих със сиренето и сега само при мисълта за него и ми се повдига.

# 91
Леле записвам се чак на 6-та страница, толкова сте изписали, и толкова теми сте захванали.  ooooh!
Започвам подред. Първо да се похваля, че се записах на женска консултация, за целта си взех половин ден отпуска.
Според доки бебето е в 10 седмица, и е 2,5 мм.
За раждането, аз първият път отидох доста наплашена, имах тежко раждане с много разкъсвания, и големи мъки, но резултата си струва, Решила съм пак да раждам нормално, ако няма проблеми. Но този път съм по-подготвена.
За кърменето предишният път не се справих. Един месец се мъчихме с детето. Не и стигаше кърмата, не качваше на тегло, като се има предвид че ни изписаха 2,500 кг, повръщаше, имаше зверски рефлукс. Мен ме тъпчеха с антибиотици, заради проблеми с шевовете, и накрая на първият месец детето се отби. Сега се надявам да се справя. Знам че няма нищо по-ценно от кърмата.
За цигарите, като бивш много сериозен пушач, искам да кажа, че никога не бих спряла цигарите рязко, докато съм бременна, бих ги намалила до една-две но не бих ги спряла. Аз си бях в идеална форма като ги спрях, и пак преживях голям стрес, пък какво остава докато съм бременна. И съм чела, че не е редно да е рязко. Просто ги намаляте и постепенно ги спирате, ако можете, ако не една-две цигари, няма да навредят чак толкова.
с Герчо съм съгласна, че храните са ужасни, а за въздуха да не говорим, така че не се втелясвайте толкоз, няма вече нищо полезно  Peace
За работата, като се има предвид, че съм се върнала на 9 месеца на детето, е ясно и моето мнение. Не е важно дали си цял ден с детето или 4 часа, на ден, важното е времето прекарано заедно да е пълноценно. Сега се прибирам в 18:30 и до 12 сме нон стоп с детето, с ръка на сърце признавам, че рядко готвя, или върша домакинска работа, отделям цялото време на детето и съпругът ми. В този ред на мисли, не смятам, че съм ги лишила от нещо. Има хора които си седят в къщи, но правят всичко, друго но не и да гледат детето, готвят чистят, гледат тв, вършат си тяхната работа, а лапето играе отстрани, само, ако поиска вниманието на мама, бива наругавано. Има и хора които ходят на работа, не се връщат вечер, или се връщат след като детето е заспало отдавна, уикенда, гледат само как да се отървът от него, тоест им е в тежест. Не зависи от това дали човек работи или не, зависи си от самият човек.

# 92
Добро утро и от мен, Дами! И аз днес като по-вечето съм на работа и на това отгоре ни се заяви ,че да предупредя вкъщи, че няма да се прибирам навреме. Имаме проверка и приключване, дано някак с ииздържа тази седмица Rolling Eyes
Ger4o, как си? Да знаеш,че много се моля всичко да е наред с бебето. Стискам палци Praynig Praynig Praynig Вярвам,че всичк още е наред и на прегледа ще видите,че е пораснало Hug Hug
Хубава седмица от мен на всички!  bouquet

# 93
Аз искам да питам нещо пак за храните. Вчера хапнах малко пушено сирене, някакво холандско. Не че от малко има значение, ама да знам занапред, че ми хареса  Crazy За меките сирена знам, че е препоръчително да се избягват там заради разните бактерии ли каквото беше, а пушените спадат ли и те към тази категория, ако някой е запознат да сподели моля  Hug Вече се чудя какво да ям, че напоследък от всякакви супи и манджи ми се гади, най-вече месни и ми е най-добре като ям хлебче със сиренце или кашкавалче.
Sofy незнам точно за пушеното сирене, но знам че може да си хапваш сирене, на което пише, че е направено с  пастьоризирано мляко. Мен ме наплашиха, че българското сирене тук не е с пастьоризирано, та се бях шашнала. Е в последствие се оказа, че си е ок. И на мен сирената са ми голяма слабост.
Лек ден на всички  bouquet

# 94
  • Sofia
Добро утро и от мен,но като гледам то си е за добър ден   bouquet
Ние вчера казахме на мамитата ни и на най-близките хора  Hug Praynig Милата ми майчица така се разплака, но и същевременно не скри радостта си  Party Най-смешното нещо беше на обяд,когато излезнахме с брата на мойто слънчице Simple Smile Седим си ние и подарихме на жена му една кошница с цветя,а в това време моя вика на братчето си-"За Краси (жена му ) има цветя,но и за тебе имаме подарък" и му връчи снимка от видеозона.Брат му погледна и каза - "Ми като сме почнали..." и  извади снимчица и на техния видеозон и  се оказа,че и те ще си имат бебче 15 дни след нас  Joy  Hug  Praynig Беше много сладка цялата история и се обадиха на майка им да и кажат,а женицата не знам как не получи инфаркт  #Crazy - две бебчета живот и здраве в един месец  hahaha Praynig Praynig Praynig

А сега за сиренцето-и аз умирам за топло хлебче със сиренце и доматче и даже си купихме домашна пекарна за хляб за да имам какво да ям  Embarassed Rolling Eyes До колкото знам,не се препоръчват моцарелата и синьото сирене,защото не се пастьоризират ,както и свежото сирене,тъй като въпросните бактерии са в повечко там  newsm78
Хубав и слънчев ден на всички!   bouquet  Praynig

# 95
  • София
Sofy незнам точно за пушеното сирене, но знам че може да си хапваш сирене, на което пише, че е направено с  пастьоризирано мляко.  И на мен сирената са ми голяма слабост.
Е да де, ама като не пише и аз четох, но пише какво съдържа - заквасено краве мляко, мая и разни си други неща, които са слагали. Досега не съм попаднала на сирене, на което да си пише дали е направено от пастьоризирано мляко или не. На мен също сирената и кашкавалите са ми слабост. Обичам твърдо по-безсолно сирене и мек кашкавал, но също по-безсолен, ама много рядко попадам на такива, обикновено са доста солени. А пък сиренето като го сложиш във вода за обезсоляване после става гадно. Абе няма угодия  Confused
Сутринта примерно закусих филия с топено сирене. Вярно, че в тях има доста консерванти, ама се чудех какво друго да ям. Да се надяваме, че поне консервантите са качествени, нали уж трябва да са одобрени от ЕС, ама доколко са.

# 96
здравеите не съм влизала само от няколко дни а вие сте изписали толкова многоо:))желая лек ден на всички Hug

# 97
Повечето топени сирена на българският пазар, са с разтителна мазнина, аз лично ги отбягвам, въпреки че ги обожавам.
А сирене, хлебче, домат и маслинка, ммммм вкусотия.
Сирене ям на корем, кашкавал, рядко попадам на хубав, а с предишната ми бременност, бях изяла огромни количества, домашно, козе, непастиоризирано мляко, и се чувствах чудесно. Честно казано предпочитам домашните неща, дори непастиоризирани, отколко купешкото, в което въобще не е ясно какво има. За съжаление рядко имам възможност да си взема, нещо качественно домашно.

# 98
  • Пловдив
Ние започнахме да си квасим мляко - купуваме прясно мляко от едни хора, които гледат крави - при всички положения дори и разредено, е по-добро от това в магазина. И киселото ни мляко става с коренно различен вкус. Навили сме се да пробваме и да подсиреняваме - да видим какво ще излезе.

# 99
И аз си купувам мляко от едни съседи тук на село и си квася  Peace Млякото им е страхотно не смогват да задоволят желаещите а те са много защото всички са видяли качеството на млякото им  Wink

# 100
И аз съм решила да започна да си квася.Свекърва ми купува от познати,които имат кравеферма и идват да продават в София.Тя лично много ги хвали,познават се добре и не са имали проблем с млякото им.Но сега не ми се яде мляко и съм решила по-нататък.В градината на майка ми искам да си засея моркови,които да замразя за по-късно.Картофи и зеле си купуваме от майката на моята кумичка,която отглежда.Общо взето ще търся начини да се снабдявам с домашни продукти сега,а и после ,като се роди бебето ,и дойде време за захранване.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 12:42 от ДесиХ2

# 101
И аз намерих, в едно Софийско село, една баба, и се уговорихме от пролетта да ми дава по 10лтр седмично.Ще правя кисело мляко и кашкавал, ако смогна. За сиренето е по-туткаво, преди си купувах по една тенекия от моето село, и сега мисля така да направя.

# 102
Здравейте момичета!
Току-що се връщам от доки и видях сърчицето на моето бебче Heart Eyes Много съм щастлива.
Пожелавам лек ден на всички  Hug

# 103
И аз намерих, в едно Софийско село, една баба, и се уговорихме от пролетта да ми дава по 10лтр седмично.Ще правя кисело мляко и кашкавал, ако смогна. За сиренето е по-туткаво, преди си купувах по една тенекия от моето село, и сега мисля така да направя.
Joya,как се прави кашкавал,много сложно звучи?Сирене знам как се прави,но трябва студено мазе или изба ,няма как да стане.

Току-що се връщам от доки и видях сърчицето на моето бебче Heart Eyes Много съм щастлива.

Hug

# 104
  • София
Хриска,честито сърчице  Hug
За млякото и аз квася понякога, ама сирене и кашкавал не мога да направя. Що се касае за домашни плодове и зеленчуци, ние имаме само ябълки от плодовете, а зеленчуци бабата на моя мъж сади - домати, моркови, картофи. Кръстницата ми дава и тя моркови, домати и подправки. Та аз Валето я захраних само с домашни продукти. Надявам се и за бебето да има и пак така ще направя. Ама живи и здрави дотам да се стигне.

Общи условия

Активация на акаунт