Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 41 047
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро и от мен

Джорди, хубава закуска, още по-хубава, ако има кой да ти я приготви докато се излежаваш. Или пък на някой морски бряг, в късния преди обяд ....  newsm10
На къде сте запланували пътуване? Явно с затоплянето на времето всички сме се размечтали за някъде  Simple Smile

angelina, добре дошла и от мен. Тук по-принцип всички са добре дошли, дори и да нямат връзка с Турция. Някой хора просто злоупотребиха с гостоприемството.
Аз за тези пазари само бях чувала, че ги има още преди години. Учудих се, че все още съществуват и най-странното, че са ги публикували в турската преса.  Laughing

Ghosn, не се спря, бе душа. Вечно си на път  Grinning

mistik, виж как те разболяхме, само. Тц, тц...  Ама не сме свикнали да те виждаме тук, по туй време.

Бз, къде е този Starbucks   newsm78 Страхотно място са му намерили, трябва да се провери. Макар, че аз все се чудя какво толкова му харесват хората на този Starbucks, освен wareless internet, може би.  Laughing
А по т.7 да спомена само, че и по времето на Еджевит алкохолът не беше никак евтин  Wink

Desert Princess  Joy Joy

Heart Eyes

# 121
Привет девойчета!
Най-после мир, спокойствие и добро настроение  да цари тук!
Първо да кажа добре дошла на новата съфорумка!  bouquet  bouquet  bouquet
Ани, разкажи повече за това какво точно превеждаш, език и т.н.
Гхосн, къде пак на път? Ти наистина спирка нямаш! Снимките много ми харесаха, като ходите пак не забравяй да свирнеш!
Хапчице, и твоите снимки много ми харесаха! И инфото към тях е супер! Сега и аз се замислям колко малко съм видяла от България...
Джорди, много ме изкушаваш с тези `вкусни` снимки. Опитвам се да сваля 5 килца, ама нещо не се получава... Ужас!
 Hug Hug Hug на всички!

# 122
Здравейте и поздр. от Чанаккале. ама виждам че и тук май гостите не са много за предпочитане. Rolling Eyes Искам да помоля да напишете нещо за Чанаккале, за да го прочетат всички послучай годишнината но виждам че едва ли ще стане. Май сте предупреждавали Таттита и Маммита за изтриване и дори се хвалите с това. Жалко наистина.  Tired Заради тези които са все недоволни и се жалват на модераторите бяха изтрити цели теми от арабската и много от мамите бяха обидени. Tired За жалост писах при българските майки няколко пъти и само като посочвах че съм от Турция се вдигаше шум до бога. И все неприязън и простотия. Но не се изтриваха обидите. А тук защо се изтрива написаното или темата? Thinking И защо именно исках да пишете за Чаннаккале? Защото четящите тук не знаят нищо за тази част от историята ни. Преди седмица се запознах с Бг семейство което пътуваше из страната и случайно попаднало в Галиполи-Гелиболу. Бяха потресени от това което са видели. Семейството беше обикаляло из цял свят и според тях никъде другаде не бяха виждали такава райска природа и никъде не бяха чували за такава вълнуваща история. Praynig От тях научих че в цял свят е имало само 2 места където се е ляла толкова много кръв. 1 во в Нормандия и 2 ро в Чанаккале. Ако напишете нещо хубаво това ще доведе тук много туристи от БГ. Ще им хареса много. Ще научат историята ни, след което може би ще се промени и негативното отношение към нас. bowuu на което се надявам.

# 123
А бе хора ....не знам вече какво да кажа  #Crazy Shocked Confused

....първо ЛС до Дезарт (успях да го прочета posta ti Desert чрез телефона  преди да бъде изтрито  Confused Sad  #Crazy Shocked newsm78 ooooh! Whistling )...Дезарт "Мълчанието е злато!!"  Hug. Жалко  явно възпитанието не е важно за някоu хора...

Азмирах - здравей и на теб! Щ9х да кажа добре дошла, но какви са тези заключения !!Какво е тoва чудо!За Бога , бе хора, преди да пишете барем прочетет няколко теми назад! ТУК ПИШАТ МАМИ/НЕ-МАМИ/ОМЪЖЕНИ/НЕОМЪЖЕНИ ТУРКИНИ/БЪЛГАРКИ, ДЕЦАТА НА МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАС СА БЪЛГАРО-ТYРЧЕТА ИЛИ ТУРКО-БЪЛГАРЧЕТА , има ли нужда да ce коментира още ...
...какво лошо oтношеHие към Турция, какви 5 лева ...аз ли имам нужда от очила или от почивка от форума ...  Thinking

ps:ако има негативH отношение, то не e от жените пишещи в тази тема, а за гостите в темата ни ние не отговаряме ...ако някой иска нещо да нayчи има google, книги,библиотеки ...

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 17:28 от bz

# 124
Хе-хе-хе и аз успях да го прочета  Laughing Игнорирай Дезърт, игнорирай, то иначе няма управия.

azmirah, като решиш да се регистрираш и да напишеш каквото и да е за Чанаккале, стига да не е пропаганда, ние с най-голямо удоволствие ще те изслушаме  Hug И ти разбрала, недоразбрала реши да се изкажеш. От елементарно възпитание хората първо се представят, опознават домакините и след това ги плюят.   Whistling Crossing Arms Ама нередеееееее

Тук за Турция лоши неща не се пишат, а някои мнения бяха изтрити точно по тези  и сходни причини! Тук се обменя лична информация за страната, културата, живота в Турция, това което нас ни е впечатлило, харесало или не. Но без да се обиждат хора, раси, религии и т.н.

П.С. Можеш дори да получиш информация за цената на орехите, пазара в Одрин/Едирне, хотели в Истанбул, метрото до летището или ако нещо подобно ти трябва.

# 125
 smile3521
smile3533
smile3507 - започва втора серия. Аз отказвам да участвам в този сериал, щото имам "дежа вю".

Кайги, с много чуство за хумор казвам - присмял ще щърбел на хърбел, за пътуванията   bouquet Hug ама нищо - ще се оправим - аз де, ще се оправя някой ден  Whistling

Стефи, в плановете ни си - както е подерно да се казва - в шорт листа  smile3534

Дезърт и всички останали едно голямо ИГНОР на "закачките". Който иска позитивен диалог - добре дошъл е.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:14 от Ghosn

# 126

Кайги, с много чуство за хумур казвам - присмял ще щърбел на хърбел, за пътуванията   bouquet Hug ама нищо - ще се оправим - аз де, ще се оправя някой ден  Whistling

newsm62  Май така стана

Каква ти втора серия, най-малкото трета. Мен вече на смях ме избива и нямам никакво  желание да тормозя Тити с метлата отново.

# 127
  • до вятърните мелници

П.С. Можеш дори да получиш информация за цената на орехите, пазара в Одрин/Едирне, хотели в Истанбул, метрото до летището или ако нещо подобно ти трябва.

newsm62 newsm62 newsm62

Абе какво стана с оченцето на първа страница? Слагайте го по-бързо, че ни "фанаха" уроки май  Sick

Стефи, и аз се опитвах обаче не стана и сега съм се отказала, поне временно. угаждам си пък  Crossing Arms тъй и тъй съм пухкавелка поне да не съм нещастна такава nuts

Снежи, вие захранихте ли се вече? Какво ви съветват вашите доктори? Призмо, кажи и за вас, моля! Дризе, и ти, когато имаш възможност. Абе изобщо, който иска да се включи, че аз си купих една машинка за правене на бебешка храна, пък днес цял ден кажи-речи чета за педагогическото захранване и се обърках лекинко  newsm78

БЗ, не им се "връзвай" на гостите. Те май само подстрекават, че да ни гледат сеира после ooooh! Ти къде се губиш днеска?

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:17 от Джорди

# 128
Тук може би не се пишат но в други теми ги има за жалост. Тъкмо бях при австрийските мами и се оказа че има оплаквания именно от турците които живеели във Виена и то такива изказвания. Писах на една женица която търсеше рокля на дъщеря си за бала и и посочих няколко адреса в Истанбул и се започнаха едни обиди...А сега гледам че и тук не сте много гостоприемни. Казах за молбата си и веднага започнахте изказвания за разните му там сериали. ..Понеже и аз съм мама също като вас..и дори предполагам че и с най много деца Moneyно за жалост са много големи и немога вече да пиша за първия зъб или за това как вече се обръщат от ляво на дясно или от дясно на ляво. предположих че ще бъде интересно на всички ако пишем за Чанаккале. Още повече че и моят дядо е загинал там Tired но нещо не се получи. Както и да е. И за да не ви дразня повече спирам.  Sick

# 129
  • Истанбул
Здравейте и поздр. от Чанаккале.
И на теб здравей! Значи си от Чанаккале... Това предполага да си туркиня, вероятно, или най-малкото, по някакви други причини живееш там за постоянно? newsm78
"ама виждам че и тук май гостите не са много за предпочитане. Rolling Eyes"
Освен, че почваш изречение с малка буква Crazy, изведнъж решаваш, че "тук май гостите не са за предпочитане", но въпреки това (каква смелост!) продължаваш да пишеш Shocked, че и желания за изпълнения имаш:
 "искам да помоля да напишете нещо за Чанаккале"! Макар, че не сме сватбарска музика, да изпълняваме парчета по желание, хайде, да речем, че не го забелязахме! Ама, мен ме тормози нещо друго! newsm78
Едно, си от мястото на събитието, значи непосредствени впечатления имаш и можеш да ни поднесеш неповторима информация, един вид гид! Hug Второ, си туркиня (предполагам) или най-малкото, като живееща там, точно на теб се полага да ни запознаеш с града си и да ни привлечеш вниманието, за да почетем паметта на  загиналите по случай годишнината!
"но виждам че едва ли ще стане"  Хопалаааа! Хем искаш нещо, хем знаеш, че няма да стане, че ни и обясняваш защо #Crazy:
"Май сте предупреждавали Таттита и Маммита за изтриване и дори се хвалите с това. Жалко наистина". "Май"!!!!!! Ами, какво още може да се каже още!?!? Май информацията ти е "кулактан долма"? Ами, преди да пишеш, би трябвало да си подготвена, поне да знаеш къде се влючваш, с какви (страшни!) хора ще си мухатаб, трябва да знаеш и за какво ще пишеш, а не да се излагаш като сега!

Информацията за "арабските и българските мами" подминавам, явно си попаднала на грешно място Twisted Evil  
Да дойдем на  въпроса за Чанаккале: смятам, че много добре знам историята на това място, ходила съм и там, да не говорим за това, че дядо ми е бил непосредствен участник в събитията, но нашия форум не се разтуря утре (не дай боже!) и ние наникъде не сме се разбързали! Има време и за това, всичко поред!
"От тях научих че в цял свят е имало само 2 места където се е ляла толкова много кръв. 1 во в Нормандия и 2 ро в Чанаккале": хайде да го направим наистина хронологично, щом пишеш "първо"тук", после "там"! Ами обратното е: Първо на Чанаккале, после в Нормандия! Макар, че няма много значение, и двете битки са жестоко кръвопролитни!
"Ако напишете нещо хубаво това ще доведе тук много туристи от БГ. Ще им хареса много. Ще научат историята ни, след което може би ще се промени и негативното отношение към нас."  Ами много хубаво! И аз за това се боря! Ама, хайде да не те мързи и да почнеш ти!
Между впрочем, да се запознаем: живея в Турция, туркиня съм, живея в Истанбул от 20 години, обходила съм доста места, вкл. и Чанаккале, харесвам и обичам тази страна и за това съм се включила тук, за да помогна подобре да я опознаят приятелите ми от България, т.е  правя точно това, което ти, разбрала недоразбрала, ни поучаваш да правим!
Ами, щом ит ъй, и тъй си се вкючила, давай инфото, ние с удоволствие ще те прочетем!  bowuu

Приятелки, ако е станало малко остро, извинявам се, но май взе да ми призлява! Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 18:42 от mistik

# 130
# 131
Kaigi, Ghosn,Djordi - Не се хвахщам, не съм се хванала никъде като гледам  Mr. Green...,, за сега де  Whistling, ама ми писна бееееее, ма'му стара (без извинение!), все някой чул-недочул, разбрал-недоразбрал...тук сме за кеф, а не да сме пъдари...аМА то разни неща ходят сAмо по хората .... Whistling

Djordi - А днес сме във форма и всеки си беше по задачи .. Party Crazy.
Ако искаш ще ти пратя едни упражнения, ама бяха от youtube, ше тu ги send-на на ЛC, имат ефект ...по 8 минута за корем, гъ3e, крака .... И не се коси, като затича Тео,, ще тичаш и ти hahaha Mr. Green и ще ги смъкнеsh за 1 месец ...За захранването, моето зверче беше на кърма 2 години, като меjдувременно ядаше мнoooго малко нормална храна ...общо взето каквото за нас, това и за нея ...(без яйца, nuts,месо, мед - тези неща не и ги давах до 2 годишна; но сега обича яйца, не обича месо, оби4a мед и nuts; постепенно и давах плодове , като за всеки нов плод и давах една седмица да свикне и да не направи алергия. Ама тя хавана та направи алергия към смяната на климата  #Crazy ooooh!, тъй че, ако ти е писано на глава, на камък няма да е  Peace ...)..До 6 месеца беше изцяло на цоцка...след това НИКАКВи пюрета не искаше това дете Thinking...и направо започнахме със cheerios (Nо1 finger food ...казват поне за USA - http://www.msbrophyonline.com/graphic%20design/pics%20for%20ad%2 … ject/cheerios.jpg ; http://chipshape.wordpress.com/ ) ...  Hug Peace . (Ти  cметка без кръчмар ли си правиш, ало  Mr. Green Laughing, ...за разходките u3 БГ говоря  Mr. Green)

Benmary/Haksev- Записвам си бисерите, даже си ги пращам на емейла  Mr. Green...и после като порасне момAта ша и ги пратя на нейния емейл  hahaha...(на мен ни msg, ни масажи  Whistling newsm78 Mr. Green )

Sladka - страхотни снимки и разкази..още ги чета .... Peace

Kaigi - Тез звездни пари са в Бебек ; на мен ми харесва , щото аз си го свързвам с др. работи  Mr. Green, а не заради кафето, макар че и карамел макuятото не е лошо  bowuu Peace

Steffi- ти къде се буташ в групата за фитнес  hahaha- ти ако свалиш 5 кила и ше те отнема  Hug

Хайде на орехитееее ...Bi' lira, bi' lira, Bi' lira, bi' lira  :smile3534:
http://www.bayramgida.com/img/site/ceviz.jpg  bowuu  chef Mr. Green

# 132

"искам да пом
оля да напишете нещо за Чанаккале[/color]"! Макар, че не сме сватбарска музика, да изпълняваме парчета по желание,...."

Joy Mr. Green hahaha :smile3532:
Мисти - НЕ СЕ КРИЙ, признай си, че си сватбaрка  Mr. Green Laughing..хайде като сме тръгнали да си пожелаваме музика, аз искам също нешо като за душата ...да поръчвам ли  newsm78 Whistling hahaha (за пореден път цвиля като кон  hahaha Joy )

# 133
Цитат
Снежи, вие захранихте ли се вече? Какво ви съветват вашите доктори? Призмо, кажи и за вас, моля! Дризе, и ти, когато имаш възможност. Абе изобщо, който иска да се включи, че аз си купих една машинка за правене на бебешка храна, пък днес цял ден кажи-речи чета за педагогическото захранване и се обърках лекинко  newsm78

Каква е тази машинка? Стана ми интересно.
При нас нещата протекоха горе-долу като при Бз, само че сме фенове на месото, поне засега. А тия пюрета не успях да и ги дам и това е. Както и каквато и да е пасирана храна По едно време аха и да ги прояде, но не било писано Crossing Arms Колко съм си тровила нервите с туй хранене, не е истина. Но си взех поука и вече не се тормозя, да прави каквото иска.

# 134
Женоря  Mr. Green: аз открих каква е ситуацията ....ми днес било петък 13-ти , беее  ooooh! Mr. Green hahaha Joy .... освен това и женски месец, а пък може и ПМС-а да е подхванал бая хора наведнъж  hahaha...тъй че , ето по една студено вОда да се сгреем в този студ bowuu Hug Peace

http://futurederm.files.wordpress.com/2008/01/010207-cold-water.jpg

Общи условия

Активация на акаунт