Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 40 989
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Привет красоти  Simple Smile
  bouquet  bouquetЧестит професионален празникна патерици на всички медици от нашата темичка !  bouquet  bouquet

Преди малко гледах архива от предаването в което участва  дризе - Часът на зрителя по БНТ... Peace
Кратичко беше ,но я поздравявам  Peace, и и желая следващото предаване в което участва тя да бъде почетният гост...  Laughing

Иначе ние като ,че ли пооздравяхме пу-пу ,да си сложа бонджука  Grinning
От 2 часа съм в нета да събирам бабини илачи ,ама като ми писна от лекарства   Close ,та вече преминавам на алтернативна медицина...мед. работниците-нямам нищо против вас  Grinning

# 181
И още нещо . За всички мами подведени от така наречената КАРЛА. Направи ни впечатление че тя не пише от БГ а от тук.  Tired Как не разбрахте за измамата? Още от първото и писмо разбрахме че лъже.  Sick Sick Sick И сте тръгнали да и се обяснявяте. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 182
Бенмари, пусни ми линк с предаването с Дризе, плс.

# 183
Честито на всички медици! Да сте живи и здрави да ни лекувате!   bouquet  bouquet  bouquet

azmira, ето ти мейла на Селамлар - trakyayap@mynet.com. Обяснявайте се на лични. Ако беше прочела една тема назад, само щеше да го видиш. И стига вече с тези конспирации! Ама че сте интригантки, нищо чудно и приятелки да се окажете.  Sick  Sick Sick

# 184
  • Истанбул
Здравейте красавици HugОще веднъж ви благодаря за поздравите  bouquetБенмари,разбира се ,че там където не помага класическата медицина идва ред на алтернативната.И аз нямам нищо против бабините илачи=щом помагат.Някои от химиотерапевтичните лекарства са на растителна основа,но както го е казал дядо Хипократ Primum non nocere-първо да не вредя PeaceА що се отнася до този грип=бая упорити са тазгодишните вируси.Само да ги пипне някой и вече е на легло.За съжаление и антибиотиците не помагат =кашлицата остава дълго време.Лека неделна вечер и се пазете  bouquet

# 185
  • Казанлък of all places
мерхаба , девойки! Днес при нас времето беше разкошно и аз чак към следобеда се сетих, че е 15-ти , а това е мартенския ден, който си бях нарочила за "мой". Цял ден се разкъсвам от желанието си да съм на вън и от това да въведа ред в тоз дом! Simple Smile Последно събрах на голямото момче чорапите и ги сложих за пране...класика!Сега готвя едно нещо , дето тук му казват "Юртраяна/Трахана" и поне в казанлъшко твърдят, че е турско. не съм гледала в готварската тема, но говори лил ви нещо името?
Упс, редактирам се, в Готварския има рецепти за Трахана...

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 18:55 от angelina.bgk

# 186
  • Истанбул
Ангелина здравей,да ! Трахана ни говори много неща HugНационална чорба тук в Турция.Приготвя се по десетки начини .Понякога е червена ,защото се слага печен пипер и домати,кисело мляко,брашно.Изсушава се на сенчесто място и се смила на прах.През зимата се сварява на чорба.Много е хранителна и вкусна,когато децата =бебетата се захранват им се дава домашна тархана=само да не е мн. солена.По нашия край = в България траханата се прави предимно с кисело мляко,затова е бяла на цвят с различни миризми.

# 187
  • Истанбул
Май и по Казанлъшко я правят така=Юрт=йогурт=кисело мляко newsm78,ние си я приготвяме на тестени питки и във фризера.Както казах в различните части на Турция тархана чорбасъ търпи модификации=даже в Кахраманмараш си я похапват под формата на джипс ooooh!

# 188
  • Казанлък of all places
Ай, много интересно! Въобще не бях свързала юрт с киселото мляко! Моята стана червена, защото рецептата ми е с червен пипер. Едно време майка купуваше готова в пликчета, а после тази правената рецепта я "гепнах " от свекърва ми . Като прочетох на Павел какво пише , каза да запрятам ръкави и да отпочвам месенето...

# 189
Какво съвпадение , другари  Mr. Green Heart Eyes, и аз днес готвих Тархана 4орбасъ(Tarhana Çorbası) .. Хайде по една жежка супа да ви сгрее в неделната вечер  Mr. Green hahaha bowuu Hug
http://www.e-sirket.com/ilanlar/10980_9827.JPG

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 20:45 от bz

# 190
Какво съвпадение , другари  Mr. Green Heart Eyes, и аз днес готвих Тархана 4орбасъ(Tarhana Çorbası) ..

Е   Simple Smile...аз пък си мислех ,че съм единствената от нашата темичка дето е готвила тархана днес  Simple Smile,но явно  сме били на една и съща честота в кухнята  Simple Smile Grinning...Поне да бяхме спретнали един компетишън-яръшма-състезание...чия чорба е най-вкусна...нищо-другият път..

Утре ще готвя грах,да се кажа предварително с пилешко  Simple Smile,Че ще ми идва май пак "драгата" гостенка... Уф...стъжнява ми се живота бе хора...Искам да съм възпитана и търпелива но не мога вече...и аз имам нерви....Този път съм намислила да ги изненадам и да отсъствам от къщи .Отивам на гости с преспиване ,вземам и детенце обаче-дано само набера достатъчно смелост  Praynig

сладка,ето...http://www.bnt.bg/bg/productions/18/edition/1586/chasyt_na_zrite … _27_fevruari_2009. Но нашето момиче е чак в края,ще се наложи да изгледаш цялото предаване,аз лично не успях да "превъртя" записа

# 191
  • Казанлък of all places

Айде, хаирлия да е! Днес се очертава една лудница на работа, та до този момент съм вкарала 2 кафета вече... Успешен ден на всички мами, бебоци , не-мами и по-големи бебоци !

# 192
Добро утро момичета Hug
azmira малееее много черен профил си създала на съфорумките ooooh! и само 2-3 от нас са със стабилен характер Whistling

Айде дайте рецепта за таз чорба, че ми се дояде сега, аааа маха  chef

# 193
Абе защо не казахте, че вчера било тархана гюню.  Wink

benmary 2, колай гелсин на теб.   Hug

Елена, за тази супа ти трябва суха тархана

azmira, надявам се да не ти държа нищо за сеанса. Обожавам водата и мечтая да скоча с парашут от дете, но все не ми се отдава.  newsm78
И ако някой е решил да се бъзика с нас, то си остава за негова сметка!

ignore2

Успешен ден на всички!

# 194
Аз съм само цвят лилав , люлък съм  ,...Защото там дирирам дирирам ... Mr. Green Party Crazy Whistling

На черешката майката - маце, гледай сега Mr. Green , аз сега тук като една от нормалните и стабилните да кажа следното
..не мога да плувам  help, а да летя единстевно се навивам само със самолет, никакви парашути и bungee jumping for moi  bowuu  smile3535 Mr. Green  Често мечтая: Дано, дано, дано, дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано". http://212.36.3.59/site_pics/122/z_1112815954_dobro.jpg  Hug Praynig Peace... Като вали дъжд, ако мога да спя, ох, спя като бебе   ylinfant ; ако не изпадам в меланхолия   Wear Umbrella  E как Da нямам ниски нива на ентусиазъм и желание за активност, като водата е то-o-o-oлкова мокра, а трафикOT по време на дъжд в Истанбул е ужасТ  Whistling

Ето пак ледено студено вода, този път, за всички нас  Mr. Green Laughing

ps: http://www.bulway.com/index.php?name=News&file=article&sid=197

Общи условия

Активация на акаунт