Грил-тиган...

  • 98 601
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: X
Пеп-4о,приятелка прави на плочата палачинки,каза,че стават идеално.Сипва с черпака и завърта в кръг,като по комплексите както ги правят.
Аз както писах по-горе не съм и развила потенциала до край заради щерката,че не яде ни меса,ни яйца,ни риба,единствено кюфтета и то пържени. Sad
Пилешките филенца маринова ли ги и с мед,защото на мен така ми хванаха коричка св. карета,когато ги бях мариновала с мед,зехтин и подправки,меда се карамелизира и лекинко нагарчаше,та ми се струва няма да е добра идея да го ползвам ,когато ще се пече месцето на плочата. Thinking

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 13:43 от Анонимен

# 151
  • Мнения: 9 446
аз по принцип винаги слагам по 2-3 щипки захар на месата, но точно този не слагах. Значи ще знам, да не слагам  newsm78

# 152
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 563
пеп-4o , каква точно ти е плочата?И аз съм решила да взимам , ама не знам каква  newsm78.

# 153
  • София
  • Мнения: 15 823
    До колко градуса имат вашите плочи? Моята е само до 180 и нищо не прави.

# 154
  • Мнения: X
Тайне,не й знам градусите на моята,на степени е,от 1 до 7,аз ползвам само 6 и 7. PeaceКато мощност е 2000W.

# 155
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 519
При големия ми мерак за грил- тиган, мъжът ми все ме възпира от такава покупка. Преди 4-5 години взехме плоча, не знам нито марката, нито мощността, но определено е много добра. Пека на нея меса, риби, зеленчуци, яйца, палачинки. Съвсем скоро по идея от тази тема ще направя и сирене и кашкавал. Надявам се да не ми се разтекат.

# 156
  • София
  • Мнения: 15 823
   Реших се и днес направих палачинки на плочата. Вече само така ще ги правя!

http://media.snimka.bg/6888/020030811.jpg

# 157
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
пеп- 4о , моля те кажи ми как порави сиренето и какво ползва?

# 158
  • Мнения: 9 446
Сиренето беше тих Халуми (Карловско), нарязах на филии по половин см дебели, обезсолих 30 мин. и на плочата. Ще стане с всяко домашно сирене или купено, стига това от магазина да не е много ронливо или от ония "млечни продукти" тип Дунавия (които нямат нищо общо с името)  Peace

# 159
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
Благодаря ти, ще пробвам, когато имам време. Много добре изглежда.

# 160
  • Пловдив
  • Мнения: 157
пеп-4o , каква точно ти е плочата?И аз съм решила да взимам , ама не знам каква  newsm78.
ако е по-добра от грил тиганите  да купя плоча, ще събира и повече печива от тигана.
И аз моля за марката!

# 161
  • Мнения: 9 446
Таурус Ениа 2000. с гладката плоча.
Имаше с двойна плоча, обръща се - от едната страна гладка, от другата оребрена и доста се чудих, но първо мощността е същата, второ знам от оребрения тиган, че това, което пада м/у ребрата трудно се чисти.

# 162
  • Мнения: X
Таурус Ениа 2000. с гладката плоча.
Преди някой питаше колко пуши тази плоча,снимах ,когато пека кюфтета,ето толкова пуши ,а зад плочата се вижда с какво я чистя.
 

# 163
  • София
  • Мнения: 15 823
    Зачудих се, дали мога да панирам чушки на плочата? Щом стават палачинки, дали ще стане панирана чушка?Тамън съм изпекла чушки за паниране, ще взема да пробвам с една.

# 164
  • Мнения: X
Би трябвало да стане,Тайне,и аз това съм си мислела,ама не съм пробвала.Айде направи и да докладваш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт