Ето пролет идва вече, пораснало е доста ЮНСКОТО човече! Тема№39

• 15 394
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мацки  Simple Smile

Днес бях на преглед, момата е добре, отговаря си точно на седмицата, обърната е  с главата надолу вече, казвам го защото моя Мони до последно си седеше и чак в 9 - тия месец се обърна с главичката надолу. Качила съм 3 кг. този месец - ужасно много ми се виждат  Embarassed

Мога ли да помоля и аз за табличката  Praynig vukova_1979@abv.bg

# 151
  • БЛАГОЕВГРАД
И мен ме заинтригувахте с въпроса за продължителния болничен.Ако не ни достигат 180 те дни и си вземем платен отпуск не е ли същото като че да си болничен?Даже може би ще получим по-високо възнаграждение отколкото при болничен-нали той е 80%?А пък може би греша? newsm78 Thinking

# 152
  • София
Ами значи 99% ще сме с Кенгуру-Виктория. Каквото и да гледаме пак на нея се връщаме.
Гъделичкова, изедването на глюкозата в кръвта е всъщност изследване на кръвната захар. Не трябва да си яла преди това, дори мисл, че от предната вечер преди 8ч. не трябва да си се хранила.

# 153

Изследването за гестационен диабет не се поема от ЗК.

Но за кръвна захар/глюкоза между 24-28 седмица от бременността се поема от Здравната каса /Наредба 39 за Профилактичните прегледи/.

# 154

Изследването за гестационен диабет не се поема от ЗК.

Но за кръвна захар/глюкоза между 24-28 седмица от бременността се поема от Здравната каса /Наредба 39 за Профилактичните прегледи/.

Полога се изследване на кръвната захар и през І-ви, така и през ІІ-ри и ІІІ-ти триместър.
За да се установи гестационен диабет трябват по-подробно изследване на кръвта.

А иначе Здравната каса поема следните неща:
ПРОГРАМА "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"

# 155
Леле в какви разисквания сте се втурнали този път  ooooh!. Аз вече отказвам да разбирам и от осигуровки и от изследвания.  Crossing Arms За първите разчитам на счетоводителите, за вторите на лекарите  Peace

За друго за какво да се отчета ...

витамини не пия все още, за разлика от предната бременост. Чакам прегледа в края на тази седмица или началото на другата - да уточняваме с лекарката сумати неща

Мисля от следващата седмица да скатая вече работата и да командировам малкото зверче при бабите - нещо съвсем не издържам на ритъма вече. Ама ще видим. За сега май е сигурно само за зверчето. Че парички трябват с тази дупка наречена ремонт  Confused. Това обзавеждане на апартамент - по това време - си стана като "пир по време на чума"  ooooh! Купихме го, оставихме си няколко месеца посветени на пътувания и забавления, после лека полека го почнахме и смятахме бавно и славно да го оправяме ... и излязоха двете чертички и стана тя каквато стана ....   

Абе с две думи ми се иска вече да сме се нанесли в новия апартамент, детето да се е родило живо и здраво ... и малко да си отпочинем от всичко ...

# 156
Temp, много ме разсмя с описанието си...но да знаеш, че това с двете чертички си е най-хубавото от цялата работа.
И аз като тебе няма да се балтая със счетоводна работа Simple Smile, но искам за сведение таблицата, моля  Yanaa1977@abv.bg
Ако някой ден реша да проверя нещо, но се съмнявам да имам времето Wink
Все по-трудно се намествам в легнало положение, все повече ми се спи, а многократното клякане с дечко ме поизморява, до скоро не си давах сметка, че съм бременна. Припомнях си само по това, че отново съм започнала да пробирам с какво да се храня Simple Smile
Онзи ден гледах с умиление сина ми как си играеше с едно момиченце с 10 месеца по-голямо от него и ми стана едно такова умилително...от сега си представих каква партия ще са с братлето /но може би да стане малкото на 2 годинки, живо и здраво да се роди/. И то сега се разрита, да потвърди думите ми Wink

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 22:37 от ayas

# 157
Здравейте, мога ли да помоля някой да ми прати и на мен табличката.
Благодаря предварително. Hug
shompal4e@yahoo.co.uk

# 158
Здравейте  Hug

Преди да прочета какво сте писали, бързам да ви почерпя по случай 2-рия рожден ден на моите сладки юнаци  Heart Eyes.

Почерпете се от Бобо:

А сега и от Кико:

Това ще са им и истинските торти за партито в събота  Simple Smile.
Иначе днес имахме една лека плодова торта от Лучано и двама си духната и двете свещички по три пъти. След това и с голям апетит похапнаха "тооту" (превод от Бобо - торта  Mr. Green)

Пожелавам ви след две години и малко да се радвате и вие на такъв празник   bouquet. Това важи особено за Едно момиче и Феникс (която между другото отдавна ми се загуби  Thinking)

# 159
Aya да са ти живи и здрави малките юнаци  bouquet  bouquet  bouquet

Цял ден нямах интернет, сега влезнах да ви нагледам. Утре с кафето ще ви ичета и ще се включа по-подробно. Сега отивам да лягам.

# 160
Аяс, то и аз къде се смея, къде ми иде да рева ... Не че няма къде да го прпиберем бебето, ама като сме се заинатили  Embarassed или както казва мъжа ми - някъде в божиите заповеди го пишеше "Ново бебе в нов апартамент"  Joy Пък сигурно знаеш как е - къде плочки ти се забавят с 2 месеца  Shocked къде майстора изкривил стената, къде електрото и той се чеше по главата "аджеба този кабел къде отива" - абе купон. Като ме хванат хормоните и изобщо не говоря с майсторите - че казармата дето по всяка вероятност са я карали - песен ще им се види. ВИкам си на местна почва  Whistling

Ая да са ти живи и здрави юнаците и големи мъже да пораснат   bouquet  bouquet

# 161
AYA, да са ти живи, здрави и мнооого щастливи сладурите!!! И да са горди батковци на една красива мома, след някой и друг месец   bouquet

# 162
Ая, да са ти живи и здрави юнаците,които така бързо пораснаха...! Не съм споделяла преди,но много се вълнувах в деня на раждането им.Ти беше една от първите ,които роди от априлските мами и когато прочетох поста ти преди 2 години на този ден, така си поплаках...от вълнение.Тогавва и мен ме чакаше същото след месец...Бях си пуснала песента на Чебурашка...А ето сега нашите бебета вече ще стават батковци.

# 163
Ая, да са ти живи и здрави сладурите  Hug Много хубави торти  newsm38

Варненски мами, някоя планува ли да ходи на училището на 9 месеца в МОЛ-а? Сега видях, че се организират групи за различни теми. На 12.03 например темата е за спорта по време на бременност и възстановяването след ражадане.

# 164
 newsm18 tanya_nikolo , желая много здраве и спокойствие Simple Smile) Честит рожден ден !!!    newsm18  bigdance2 Tada hbday baloni baloni

AYA  , честито! Да са ти живи и здрави и добри батковци Simple Smile)     Party Time Tada  ura

Gydelichkova , пак ли Simple Smile   ooooh!  Whistling Голяма работа си Simple Smile Много се смях като четох...  Crazy 
Ако може и на мен да ми изпратите табличката....  Flutter  sad_monik@abv.bg  , благодаря предварително  Flowers Sunflower

Вчера ходих да видят Калоян - надупил ми се е и размахва с ръце и крака... Реших да спра малко с Центрум-а , да видя дали пак ще кача 2 килограма за 2 седмици  ooooh! badscale   Embarassed Вчера докторката ми се скара... че вече съм 77 кг...стартово - 61...

А пък и нали сега започнах работа - от няколко дена ходя пеша... около 30 минути....

Тук вали и съответно има врачански вятър, но въпреки всичко ви желая един усмихнат и спокоен ден Simple Smilenewsm03

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 08:10 от Mona-balona

Общи условия

Активация на акаунт