Ето пролет идва вече, пораснало е доста ЮНСКОТО човече! Тема№39

• 15 753
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Супер бърза си, mgamisheva! Благодаря ти! Simple Smile  Гъди, не пращай!!

Ами днес май съм го дала по като на уволнение в офиса и мога да реагирам бързо Simple Smile

# 136
vanny_76, изследването за гестационен диабет ни се полага по ЗК затова и докторите го препоръчват. Аз от четене за гест. диабет се бях наплашила, че съм с диабет и си направих изследването и се оказа, че кръвната ми захар в момента е по-ниска, отколкото преди да забременея, но също като теб не ям сладко и тестено, е позволявам си от време на време по нещо сладичко, хляб ям само черен и всичко се оказа, че ми е повече от идеално. Не се притеснявай предполагам, че и при теб ще е така. Не яж сладко 12 часа преди изследването, и сутринта като отиваш да ти взимат кръв не яж и не пии нищо! В общи линии това е, и ако има хора преди теб спокойно ги предреди, защото съгласно наредба на НЗОК бременните се обслужват с предимство. Аз като ходих предредих всички, но и бях доста гладна и нямаше да мога да издържа.

mgamisheva, благодаря за таблицата   bouquet И да те попитам понеже аз съм самоосигуряващо се лице, дали и за мен важи тази таблица? Странното е, че аз си бях смятала по-малка сума за майчинството, отколкото ми излиза сега като сметнах с таблицата...затова се зачудих дали важи и за такива като мен?

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 17:46 от PoLy_PoLy

# 137
Добре ами аз като през цялото време съм била болничен как да си сметна,
изобщо не разбирам newsm78

# 138
Добре ами аз като през цялото време съм била болничен как да си сметна,
изобщо не разбирам newsm78

Ами ти сега получаваш 80% от нетната ти заплата, майчинството ще ти е 90% от сумата, която получаваш в момента.

# 139
  • София
anyto, благодаря за отговора за лопедиума   Hug
Ние сега се прибираме. Бяхме на лекар и видяхме как е бебка. 3-часовото чакане си заслужаваше  Grinning
Бебка си се чувства добре, обърнала се е и сега е седалищно и затова получавам ритници ниско и съм във 00 през 30мин. Изписаха ми само повече магнезий.Лекарката ми каза, че това е хапчето на бременността.  Излязохме си много щастливи и спокойни от кабинета с таткото и си направихме чудесна раходка. Ходихме до Щъркел и там гледахме колички на Маг Ингланд, не са лоши , но май на кенгару ми харесват повече. Кой са по-качествени, знаете ли?
В понеделник съм на ЖК и ще ми мерят таза, защото майка ми е раждала секцио заради тесен таз, та да видим при мен как стоят нещата.
Може ли и аз да получа табличката  Praynig  адреса ми е murphitka@abv.bg

# 140
Благодаря за отговорите на viper и Poly. POLY а от пръста ли се взема кръвта и колко ти струваше, защото на мен не ми дадоха направление по ЗК и предполагам, че ще трябва да го платя.

# 141
От вената и напълниха една голяма епруветка, та и вена ми спукаха. В Цибалаб е 7.40 -4.70 административни такси, а самото изследване е 2.70 лв.

# 142
Хоп и аз да се разпиша Simple Smile.

Geraldine
, само не Маг Ингланд. Много ми я препоръчаха, колко била стабилна, широка /като че ли детето до първи клас е вътре / и точно една седмица я бутах и я продадох. Взех си Кенгуру и се родих. Може да не са тежки, но по-неманеврена количка май не съществува  ooooh!. Моя позната и тя я разкара след два месеца мъки.

За болничните
- прочетох цялата тема за счетоводство и казват ,ч е ако си в дълъг непрекъснат болничен преди раждане, за база се взима времето преди болничния. Не споря  Peace, просто казвам какво съм чела и то няколко пъти написано от различни хора , защото аз съм така, но чак когато изляза 45 те дена ще разбера дали е така.

# 143
Mayflower , за болничните най-добре да се попита счетоводител..на мен счетоводител ми каза, че ако съм в болнични, ще получавам 90% от сумата, която съм получавала по време на болничния, но аз се водя самоосигуряваща се, и нашия счетоводител на адвокатската колегия не е много в час по някой въпроси и вече и аз незнам къде е истината по въпроса.

# 144
  • София
Благодаря за отговорите на viper и Poly. POLY а от пръста ли се взема кръвта и колко ти струваше, защото на мен не ми дадоха направление по ЗК и предполагам, че ще трябва да го платя.
на мен ми взимаха от пръста съвсем малко количество. Не разбирам защо трябва да взимат венозна кръв, то е на принципа на апаратчетата за диабетици.  newsm78

# 145
Момичета, тази таблица при мен е нещо сбъркана. Като си вписах брутната заплата - ок. Ама като сложих и всички нетни суми, отдолу майчинството ми се нулира  newsm78   Хахахахаха  Joy   

Ох, не ми говорете за гестационен диабет, нали си бях внушила преди 2 семдици, че и аз съм болна. Всъщност още не знам дали съм или не съм. Вдругиден съм на изследвания и трябва да ми пуснат и за определяне на глюкозата в кръвта, това пак ли става с онзи разтвор и трябва ли преди това да не съм яла и пила?

P.S. Открих защо ми се получават 0 лв. майчински - ми между левчетата и стотинките в сумите съм слагала запетайка вместо точка  ooooh!   Сега картинката изглежда доста по-оптимистична. Само че не разбрах какво става с месеца, когато съм била 3 дена болнични, тогава работодателят не ми е превел пълната нетна сума, а още я чакам от НОИ? За всеки случай си написах пълна заплата, пък не съм сигурна, че правилно съм направила  Thinking

Ооо, и забравих да се "похваля", че пак си жулнах колата, а няма и месец откакто я взехме изцяло пребоядисана от сервиза. Приличаше на чисто новичка и днес, като се паркирах, я ожулих и то в абсолютно същия перваз, заради който ми падна задната броня преди 3 месеца. Този път поне бронята запазих, ама пак много ме е яд  #Cussing out

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 18:59 от Gydelichkova

# 146
Mayflower , а ако преди това не си работила?!
Взема се 90 процента от нетното възнаграждение, което си получавала през последните 12 месеца.
PoLy_PoLy и за самоосигуряващите се лице важи това изчисляване на майчинството.
Когато си бил в болнични логично да е по-малко отколкото, ако си ходил на работа. Peace
Geraldine, определено съм за Кенгуруто. На Маг Енгланда един от кусурите му е, че дръжката, когато е обърнато бебето с лице майката е само 94 см. т.е. твърде ниска е. Ако си висока над 170 см. или количката бута таткото трябва буквално да се прегърбвате. Говоря за този модел:

Изследването за гестационен диабет не се поема от ЗК.

# 147
Здравите и от мен на обед свърших с прегледа и хоп на работа и чак сега сколасвам да ви пиша...ама как се прекарах преди малко писа писах и изведнъж хоп изчезна ми поста smile3511

Вече не сме много ниско над критичното сме newsm44.....ама бебо върви една седмица назад и ми изписаха витамини Витаракс и повече и по калорична храна ....

На 11.03 ще ходя при Марков благодарение на Маверда....и се надявам да види пола че от малко дрешки взех ама все бели и зеленки а ми се иска вече в цветовата гама да се размечтая....

и Аз имам зелена салатка за вечеря майната им на нитратите то във всичко има даже във въздуха....то какво да се яде????

На мен не са ми правили такова изследване ,задължително ли е..?>????

Отивам в банята   bathче пак съм вир вода и после вечеря ....ако не заспя newsm46 пак ще ви пиша....до скоро

# 148
  • гр. София
И мен като Мейфлауър ме интересува какво се случва след като съм използвала 180 дни болнични, не ми стигат още примерно 2 седмици преди да ползвам 45-те дни преди раждане. Мислех да си взема платена отпуска за тези 2 седмици и да не ходя на ТЕЛК. Да не се прецакам сериозно с това прекъсване на болничните?  smile3511

# 149
Jenist, определено ТЕЛК, а не отпуск в твоя случай.

Общи условия

Активация на акаунт