Ето пролет идва вече, пораснало е доста ЮНСКОТО човече! Тема№39

• 15 753
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Гъди, готова си.

# 121
И аз да се включа за нитратите. Всъщност проблема е и в тях, в пестицидите и в другите вещества с които пръскат зеленчуците, за да са по-трайни.
На мен от години като хапна нещо по-торено или пръскано и такива пъпки ми излизат по лицето още на другия ден, че могат да ме ползват вместо лаборатория да определям кои зеленчуци са най-отровни.

Зелена салата, марули, спанак обжавам, но не съм яла по тази причина от години. Разбрах, че сега ги гледат на вода и тор само, въобще не растат във почва. И това е целогодишно. Много са полезни иначе, но ако не се торени и са гледани в градина.
И мен много ми се яде зелено и чакам бабите да почнат да продават коприва и лапад за супичка.
Другото което не ям е домати и краставици извън сезона. Всъщност избягвам въобще извънсезонни плодове и зеленчуци. Напоследък и със зелето понякога има леки обриви, но зависи от зелката, различно.

Повечето плодове в сезона са ок, но ягодите са си също отрова. То и който е опитвал ягоди от градината на баба, ще знае че тези, дето ги продават сега нямат нищо общо.

Май това което съм забелязала е - колкото е по-близо до земята зеленчука или плода, повече поема. От дърво най-малко проблеми съм имала.
Странно е, че с моркови и цвекло нямам проблеми.

Хубаво е и да се пита от къде са зеленчуците, защото четох, че в някои африкански и азиатски държави все още се ползва ДДТ. Затова и когато в кварталната бакалия ми похвалиха едни много хубави картофи от ..... май Египет беше, казах "не благодаря"

# 122
Франчи, твоето дойде. Тенкс  Heart Eyes

# 123
Mgmiisheva: Не го получих,ето нов: veli_li@abv.bg

# 124
франческа може ли да ми пратиш и на мен от теб.  bouquet bem4ica@abv.bg

# 125
БЛАГОДАРЯ Hug

# 126
  • Плевен
Ако може и на мен да го пратите, че аз съм тежък случай - влиза ми и част от предното майчинство, малко работни дни и сега много болнични. И 2 пъти смяна на работодателя. Ужас направо. Благодаря предварително!  Heart Eyes

anyaa@mail.bg

# 127
Здравейте пак от мен.
Преди малко се завърнах от преглед. Бебка е добре.
Досега си отговаряше точно на седмиците, а сега вече върви  с една седмица и 2-3 дни напред. Wink
Досега съм 11 -12 кг отгоре и доки ми каза че съм се поотпуснала с килограмите Confused, но какво да правя Sad.Всичко да е наред пък после ще свалям.
и аз искам табличката ако може Simple Smile
bubichka_76@abv.bg

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 17:15 от (X) Щастлива Бубичка

# 128
Аз сега се зачетох в списъците за нас и бебчетата - какво ни е необходимо.Смятам малко,по-малко да почна да си набавям нещата за раждането,за де не ги взимам наведнъж,защото ще ми дойде множко.Вие почнахте ли вече с набавянето на необходимите за вас неща? newsm78
Пропуснах да кажа че табличката е супер.Само че незнам аз като съм от 22 април 45 дни болничен, как да си сметна за април?

# 129
  • София
Ех, rosicp, тъкмо същото щях да пиша и аз  Laughing
До сега четох списъка за мен и се чудих къде е помпата, халата и дали не е време да ги потърся вече. А и тази нощница с копчета от къде ще я намеря  newsm78 Но тъкмо си викам "е, раааано е още, има още два месеца и половина до раждането" и ти пусна поста.

# 130
Връщам се от ЖК, бебка е добре и отново я измерват с една седмица напред, но мен ме пращат на изследването за гестационен диабет/май пращат всички бременни/ и искам да попитам мамчетата, които  ходиха - колко часа преди изследването не трябва да се яде, а дали може да се пие вода и  кръвта от вената ли се взима или от пръста? Много не ми се ще да ходя, че нали съм с анемия, а кръв се взима 3 пъти, пък и лечението явно ще е диета, а аз и без това почти не ям нито сладко, нито тестено.
Ето хубави статии за гест.диабет, ако някой се интересува:
http://gestationaldiabetes-bg.com/index.php?option=com_content&a … =11&Itemid=18
http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 17:03 от vanny_76

# 131
Лелее,шашнахте ме с тия сметки.Но и при мен ще е нещо страшно защото 6м назад ме осигуряваха на 300,а от януари на 1200(довнасям си разбира се).И трябва да се сметне средно за 12м,и тогава да се дели на дните. newsm78.Абе страшна работа.

# 132
  • София
vanny_76, ето отговорът на Петя на същия въпрос, но зададен от мен преди седмици:

"viper, на мен ми правиха такова изследване. Сутринта на гладно и жадно(но  грам вода да не си пила) ти се взима кръв. В рамките на 5 мин след това трябва да изпиеш глюкозния разтвор. на мен от предния ден ми го бяха дали и ми казаха да го разтворя от вечерта, че трудно се разтварял, но си се разтвори супер лесно. Моят съвет е, да не го разтваряш в повече от 300гр вода, защото е гадно на вкус, а трябва да го изпиеш почти наекс и цялото. Вземи си едно шишенце от минерална вода и си остави, колкото за една чаша, за да се разбие добре. След един час, в който можеш да пиеш само вода, ти се взима пак кръв на точния час и след още един пак. Само вода можеш да пиеш през това време и ако взимаш лекарства като мен и тях можеш да си изпиеш."

Само, че на мен не ми го направиха newsm78

# 133
за да не притеснявам и аз mgamisheva, ще помоля Гъди например да ми прати  табличката  Heart Eyes  Simple Smile Мерси предварително! Simple Smile Мейлът ми е katerina@sbsbroadcasting.bg

Супер бърза си, mgamisheva! Благодаря ти! Simple Smile  Гъди, не пращай!!

# 134
rosicp, viper  взема се сумата до месеца, в който излизате в болничен 45 дни преди раждането. Т.е. като излизате на 22 април се взема дохода ви до м.март включително, априлският не играе роля. За това може спокойно да си вземете болничен, няма да се отрази на майчинството ви.

за необходимите неща- аз определено започнах да се подготвям лека полека. Просто финансово няма да издържа да дам на куп тези пари + още за избор на екип, разни неща за бебето и пр. По принцип всяка болница има изискване какво да се носи при постъпване за раждане, но като цяло списъкът е горе-долу един и същ. Купих си вече нощница, която има копчета отпред за по-лесно кърмене. Взех си и гащи за еднократна употреба - http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1487...
И най-много ме е яд,че още ми бавят рокличката за изписването. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт