Мила моя мамо, колко те обичам само!

• 22 288
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро.
Вики- благодаря ти. Но аз съм притеснена ,защото тя ми каза следното: Активния й речник е на дете до 1.1 месец. А пасивния-до 1,2 . Проблема е не,че има малко думички ,а има малко неща ,които показва ,че разбира. Например донеси нещо,къде е еди кое си, къде е баба и т.н. Много ми е притеснено. Пак се засилиха притесненията ми. Разбрах ,че психолога и логопеда са тясно свързани особено относно уменията. Честно казано мен повече ме притеснява какво,колко и дали разбира ,а не ,че не говори.
Излизаме на разходка малко .Добре ,че времето го позволява.

# 181
Привет и от нас с Коки. При нас и днес е студено и е готово всеки момент да завали и пак ще сме си в къщи.
Мидичке не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Hug

# 182
И тук ,времето е гадно.Исках да заведа ,Жоро на разходка .
мидичке HugВсичко ще е наред Hug
Viki_76,Виктор бързо да оздравява HugНацелувай го от мен Heart Eyes

# 183
  • София
Привет и от нас!  Hug
Мидичке, не се притесявай. В понеделник като отидете и преполагам че след като ви види за по-дълго време ще е по-точно мнението, а и сигурно ще ви даде някакви игри и упражнения с които да наваксате ако има какво  Hug

Ние снощи имахме малък инцидент с Лора и се наложи да посетим Пирогов. Спъна се в нищото и се оказа че си е счупила пръстчето на крака (палеца). Сега сме с гипс за около 18 дни. Тя иначе е добре и много геройски понесе всичко. Днес обаче не трябва да ходи, чак утре но трябва да и направим някаква мека подметка, за да не стъпва директно на гипса. Утре ще ходим да контролен преглед. Само се надявам да се оправи до 31ви и да махнем гипса, че нали на 1-и заминаваме за Сандански.
Това е от нас и нашите преживявания. Отивам да им стопля обяда, приятен ден.  Hug

# 184
  • София,
Здравейте и привет и от нас!  Hug
НИе бяхчме току що на консултация имаме идеални мерки -  Mr. Green - 9,00кг. и  80 см., представяте ли си ако бяха 90 см. Joy Joy, то сега сме си ходещ спагет, а пък иначе незнам. НО все пак педи се зарадва, че сме ударили най после деветте. Аз пък хич не се радвам, щото вчера я мерих в къщи - както си трябва сутрин рано на гладно, на жадно и изпишкана и беше 8,700, нали се сещате че 300 гр за един ден е невъзможно да качи та каквото и да става  Blush, ама педи така я писа, въпреки че аз исках по малкото да пише. НО тя така я измери и толкоз. НАй сетне ни сложиха и ваксината МПР Sick, и сега ще трябва още повече да се пазим, надявам се да мине всичко нормално и да нямаме проблеми. Sick Не можело да се пропуска ваксина, сега си следвала тази и после ПЕнтаксим, щото аз исках сега да и сложим пентаксима, а пък тази по нататък, ама не ставало така. Както и да е  Crossing Armsще си ги караме по ред, важното е, че най сетне стигнахме и до тази, че вече половин година я отлагаме, нали все сме болни. Уговорихме се с педи, че след Пентаксима, ще и сложим и един Превенар през м. септември. ЗАщото сега първо трябва да и се сложат редовните ваксини, а превенара преди двете годинки трябва да има два приема през два месеца, което хич не е гаранция, че ще стане, нали трябва да сме все здрави, което ми се струва малко невъзможно на мене, ама ще сех молим и надяваме. ТА септември тя ще е навършила две години и ще и сложим тогава само един прием, но наистина е хубаво и препоръчително за често боледуващите от пневмонии и бронхити дечица! Hug
Ан - Мари, добре сте вече радвам се за вас Hug
МИдичка, тая логопедка как от 15 минутен преглед реши, че МИмето не е както трябва, ама и ти защо и се връзваш, много добре знаеш, че при нашите дечица се гледа най вече коригираната възраст, а тя напълно си отговаря на нея нали, така че изобщо не се шашкай. ПО принцип всяко дете си е различно и различно приема нещата, според мен тревожно ще е ако след две годинки и половина не говори и не разбира, но сега и то от един повъхростен преглед така да те ошашкат newsm78
ВИки, милият Виктор дано се пребори, явно е някой вирус  Sickпиши пак как сте, падна ли Т Sad
Е ХЕлче това пък откъде, аман вече от проблеми, много ли плака милата и много ли я боля, дано да и мине скоро Hug Много прегръдки  Hug Hug

# 185
Ние сега се прибрахме. Бяхме за кухнята и си направихме и малка разходка.
Има гаден вятър ,но поне и слънце има. Изглежда хубавото време от вчера в Бургас е дошло тук днес Wink Sunglasses.
Благодаря ви,момичета  bouquet. Но аз си се притеснявам Sad. Другия понеделник ще видим какво ще ми каже. Обеща и да ми прати някакви неща по и-мейла до тогава да се упражняваме. Много ми е притеснено . И настроенето ми е скапано Sad Sad Sad.
Да не забравя-Дани и Хелче-ако искате кухня за Сандански-дайте да открием начин да ми пратите копие от акта за раждане. Бащата на съседката ще ни запише и ще вземе купони. Че и там се дават за седмица и трябва да се купят в петък. Така ,че ако искате за 1,2 и 3 трябва предварително да вземе купони.  Hug
Лора да се оправя бързо   Hug

# 186
Горката лорка.бързо да и минава  Hug
Жоро ,незнам какво да го правя вече.Порастна му гъзеца, а продължава да се буди нощем TiredПо-три пъти ,се буди да яде.
Знам, че не е хубаво да яде вечер, ама какво да го правя.Спуква се от рев ,та чак и муцунката му посинява .

# 187
  • София
Гери, а какво хапва преди лягане? Може да не го засища или пък си му е станало навик... newsm78

Мидичке, може по пощата да ти пратя копията или да ги сканирам и на е-маил?

# 188
Гери, а какво хапва преди лягане? Може да не го засища или пък си му е станало навик... newsm78

Навик му е  newsm78Аз ,така мисля.Вечеря готвено, с 2 филии хляб.Всичко изяжда  Simple Smile
И в 00:00 се буди с рев, гладен ooooh!

# 189
hellche много лошо това с Лори, бързо да и минава, че как да и обясниш да не ходи не знам. Hug Praynig Hug
Гери и Коки прави така, не всяка вечер, но има нощи, в които става задължително поне един път да яде и ако се опитам да го приспя без да му дам млякото плаче до скъсване.

# 190
  • София,
МИдичке, аз ако взимам манджа от кухнята мисля да е само за цялата седмица, първо незнам дали Вероника ще хареса кухнята и второ искам първо да минем прегледите и да видим какви процедури ще се правят, да не съвпаднат с времето когато трябва да сме на процедури и да не можем да отидем за храната или знам ли. А другият проблем е, че ние на пъври ще тръгнем около 10 часа, или поне така ми каза таткото, че той сутринта може да е на работа и малко по късно да дойдем, та как ще я вземем храната за първи тогава newsm78, трябва някой от вас да я вземе, става дълга и широка. Аз ще си взема акт за раждане със мен и ще видим как ще ни се случат другите неща, пък кухнята тогава ще я мисля. Тя Вероника спокойно може да изкара два три дни на пюрета, а и нали майка ми ще е с нас надявам се, тя ще ни готви Wink
ГЕри, абе не се притеснявай нека си яде детето  Blush
И ние имахме малък инцидент преди да си легне Вероника на обяд Sick, затисна си прасчетата на скрина и така пищя милата, добре че отидох да видя какво става, а тя си прищипала пръстите между двата шкафа и немърда и пищи  Sick, беше ужасно. НО после се успокои и заспа бързо, дано не се е ударила сериозно, но като се събуди ще видим дали има поражения ooooh!

# 191
  • София
Гери не знам какво да те посъветвам за да премахнете този навик, не сме имали подобен проблем и не знам как би могъл да се разреши. Единственото което ми хрумва е да се посъветваш с педиатърката дали е възможно да има някакъв проблем. Мисълта ми е, че преди 1-2 години моят мъж се събуждаше поне веднъж през нощта гладен и докато не хапне, не му минаваше корема. Оказа се (след сума ти изследваня), че има свръх производство на киселини, храната се обработва бързо и след това продължават да се отделят киселини и дразнят празния стомах. Това беше комбинирано с лека форма на гастрит и рефлукс, придобит от носене на колан. Не искам да те плаша, само ти го казвам като вероятност.
Дано да успеете да се справите с проблема и да е само навик. Аз знам какво е да ставаш по 2-3 пъти на нощ, че понякога и пвече, после на сутринта се чувтсвам като парцал.  Hug те и не си мисли че задължително му има нещо на Жорко, че то много ви се събра на вас, а и на всичките ни дечица, все по доктори ходим... вече ми писна  ooooh!

А Лора разбра че не може да ходи и сега седим на земята, на столчетата, четем книжки, играят с конструктора. Като иска нещо почва да мрънка и я местим  Joy Преди малко ги сложих да спят и се чува по едно време яко кискане, отивам тя станала права и с Дани си викат "бау" и се хилят. Аз им се карам да лягат, те ми се хилят насреща  rotfImbo Утре ще й направя подметка и ще я пусна да ходи, ако може де, че нали ще се получи разлика в нивата и сигурно ще куцука. Ще й мине бързо, малките деца бързо се възстановяват от такива травми.

Семирамида, сега прочетох за Вероника  Hug Дано не е нищо серозно.

# 192
  • София
Милото дете. По-бързо да се възстанови. Хелче, обуваш джапанки Simple Smile

# 193
Hellche,благодаря за съвета HugЩе звънна на педиатъра и ако е на работа, още сега ще заведа малкия.
После ще пиша Peace

# 194
  • София,
Милото дете. По-бързо да се възстанови. Хелче, обуваш джапанки Simple Smile

ХЕлче то едва ли ще намериш такива специални джапанки, и то за малко дете,  Laughing. Ама идеята дето да изрежеш от пъзела подметка е супер, но за да регулираш нивото, да е еднакво и на двете крачета изрежи и за двете и ги прикрепи едното за обувката или пантофката на едното краче, а на другото върху гипса. Пробвай да ги прикрепиш с ластик  Blush
Мисълта ми е, че преди 1-2 години моят мъж се събуждаше поне веднъж през нощта гладен и докато не хапне, не му минаваше корема. Оказа се (след сума ти изследваня), че има свръх производство на киселини, храната се обработва бързо и след това продължават да се отделят киселини и дразнят празния стомах. Това беше комбинирано с лека форма на гастрит и рефлукс,

ГЕрка и аз мислех точно това да те питам, на Жоро откривали ли са му рефлукс въобще, нали знаеш, че и Вероника има и то нейното състояние е подобно на това дето Хелче го обяснява при мъжа и, само че Вероника не ще да яде или поне аз не съм и давала да яде де. Тя повръщаше тези киселини и кашляше доста предимно през нощта, оказа се че при нея именно от тези киселини дето ги връща се провокират понякога и асматичните пристъпи. ТА питай за консултация с гастроентеролог  newsm78, май той ще ти свърши работа.
Алекси нали и на Коки му откриха рефлукс и то наскоро, като бяхте на преглед тук в София, а той си беше вече доста голям. Мисълта ми е, че понякога се получава рефлукса да се появи доста по късно, а не както при повечето бебета и да се израстне до годинката. Ето ние нашия още не сме го израстнали, още пием мотилиум. Прави ми впечатление, че Вероника дори да пие лекарството, като яде късно вечер и легне веднага - през нощта към два часа прокашля по няколко пъти, това е признак, че я дразнят киселини, връщат се в гърлото. Аз по принцип я храня в 9 вечерта и я слагам да спи чак в 10,30 гледам да мине повече време да е права, и да не спи, но и да е достатъчно късно та да не се събуди в 6 часа и да е гладна. ТАка издържа и си поспива до късно сутрин, а и аз заедно с нея. Wink

Общи условия

Активация на акаунт