Синът на шефа на СДС Варна е убил жестоко с 50 удара с нож своя състудентка....

• 21 721
  • 462
  •   1
Отговори
# 300
От форума научих какво е станало в родния ми град и съм меко казано потресена.Не е вярно,че държавата няма вина за това което се случва.Ако има адекватни присъди за престъпниците положението ще бъде друго.Семейството е важно..но къде остава обществото.Писна ми вече "дечица" на депутати и партийци независимо от коя партия са да си правят каквото си искат и да знаят,че са недосегаеми.Съжалявам,че не мога нищо да направя от тук,но съм сигурна че мой те съграждани и младежите на Варна няма да оставят нещата така.Време е вече да се покаже на всички политици и псевдо бизнесмени,че в нашия град живеят и много честни и добри хора и те имат право на достойно и спокойно съществуване.

# 301
Ужас сега чета какво е ставало в Германия и направо настръхнах... Cry

# 302
... Не вярно,че държавата няма вина за това което се случва.Ако има адекватни присъди за престъпниците положението ще бъде друго...

Държавата се замислила дълбоко тези дни. Ето какво е измислила:

Престъпници ще откупуват свободата си/12 март 2009
"...Престъпниците, осъдени на до 1 година ефективен затвор, ще могат да откупуват свободата си.
Това предвижда концепцията за нов Наказателен кодекс на Министерството на правосъдието, която в момента се обсъжда...
Все още не е ясно каква ще е цената на всеки опростен ден затвор...
Предвижда се още разширяване на възможността за условно осъждане и предсрочно освобождаване от затвора. В момента, когато се налага присъда до 3 г., тя може да е условна, стига лицето да е с чисто съдебно минало. Новата идея е условна присъда да може да получи и вече осъден, ако предишното му наказание е било до година затвор...
...Концепцията облекчава освобождаването от наказателна отговорност и заменянето й с глоба. Сега това наказание се налага при хора с чисто свидетелство за съдимост. Условието е за престъплението да се предвиждат до 3 г., когато е умишлено, или до 5 г., когато е по непредпазливост. Ще отпадне и ограничението, въведено през 2006 г., процедурата да не се допуска, ако е причинена тежка телесна повреда или смърт или деецът е бил в пияно състояние. Това щяло да доведе до "по-голяма процесуална бързина и икономия"...
...Друг любопитен момент от концепцията е намаляване на давностните срокове за по-леки престъпления. В момента давността за наказателното преследване за деяния, за които НК предвижда повече от 3 г. затвор, е 10 г. За престъпления, които се наказват с повече от 1 г. затвор, давността е 5 години...
...Престъпните посегателства ще бъдат разделени на престъпления и простъпки. Предлага се извършителите на простъпки да се смятат за неосъждани...

ПП Четивото е за хора, които правилно разбират понятието "държава" и когато се говори за законодателни инициативи, закони и прилагането (а не просто спазването им), не развяват байраци с поетични надписи "Държавата - това сме ние".

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 11:40 от Холограма

# 303
Е,това сега какво е ?
Не е ли.....ужасно?!!!
Това на фона на всички престъпления просто е ....гавра с народа за мен. #Crazy

# 304
  • Linz
Държавата се замислила дълбоко тези дни. Ето какво е измислила:
...
Това е едно от най-големите безумия, които някога съм чела! Sick
Това държавата сама ли го е измислила?

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:15 от РЕНИ

# 305
Рени, то за това си има понятия и те се уточняват преди да се използват.
За да не се депресират евентуалните четци на евентуални "безумия".
И да се избегнат форумските травми.

Хиляди пъти е уточнявано в подобни теми, че когато нормален човек каже "държава", има предвид институциите, хората, които ги управляват (т.е. властимащите), разни други неодушевени неща и пр. както си е по учебниците.
Има предвид също, че и населението е част от държавата, но не то я управлява непосредствено.
А опосредствено - именно чрез избора му на управляващи.
Това, че част от властта е избираема (друга част - назначавана), не е никакво основание да се правиш, че не схващаш какво се има предвид, когато обикновени хора говорят за обикновени неща и какво имат предвид под "държава".

ПП Да сме наясно поне с теб - държавата за мен, освен природа, ресурси и пр. неща на определена територия с граници, е преди всичко институции и най-вече властта, управляващите тези институции. Барабар, разбира се с народа си, който ги избира. Но не той управлява. Т.е. аз лично като кажа "държава", акцентът ми е на управляващите и институциите, които те управляват. Така е, предполагам, и с повечето хора, говорещи за "държавата" си.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:13 от Холограма

# 306
  • Linz
Холограма, май не се разбрахме, друго имах предвид, но както и да е (не обичам да пиша дълго и изчерпателно). Аз съм съгласна с теб Peace
Нашата държава просто си е уникална Confused

# 307
...друго имах предвид...

Под това "не го е измислила сама"?

Не е, та!
Да не би новия ГПК да го измисли сама.
Сюзерени са това, не са лукови глави. Цивилизационен избор...

# 308
...Престъпниците, осъдени на до 1 година ефективен затвор, ще могат да откупуват свободата си.

Има логика в проекта, ако въобще има такъв. Затворите ще се изчистят от хилядите кокошкари. Въпроса е дали на тяхно място ще влиза който трябва.
Холограма, от къде е инфото? Не вярвам да се работи по нов НК (нито съм чувала да има проект) ...

# 309
... Холограма, от къде е инфото? Не вярвам да се работи по нов НК...

Цък на подчертаното заглавие в мнението с цитата.

# 310

Цък на подчертаното заглавие в мнението с цитата.

Laughing не съм от Чукотка, ама ...

# 311
# 312

Това е едно от най-големите безумия, които някога съм чела! Sick
Това държавата сама ли го е измислила?

Не. В Италия е до 5г. Според зависи , разбира се ( предишни присъди и т.н). Няма места в панделите, мн. скъпо излиза на данъкоплатците и т.н.

# 313
На 17.03 от 10:00 часа от Винса ще тръгне поход до Окръжния съд.
Нека всички които могат искат да дойдат и да присъстват.

# 314
...ще тръгне поход до Окръжния съд...

Не забравяйте да искате нещо конкретно и обосновано.

ПП Предполагам, че това "Винса" е във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт