Септември'09 - 11

• 17 650
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
fyrty, щом лекарката ти знаейки, че си бременна ти го е предписала значи няма от какво да се притесняваш. Довери й се.
По принцип хомеопатичните лекарства са съвместими с бременност, но на всички лекарства пише да се внимава Simple Smile

valka, предполагам, че е гадно като си се настроил за нещо и да излезе друго, ама... съдба.. На мен понеже ми е първо, наистина няма значение какво ще е.. само да е живо и здраво.
Брат ми милия и той искаше момче, ама направи 3 момичета и реши, че няма да пробва за 4-то Simple Smile

slanceto, радвам се, че всичко е наред при теб.
Що се отнася до влагалищен секрет- да, на мен още на първата консултация ми взеха кръв, урина, вл. секрет и цитонамазка. Но познавам мои приятелки, на които са им вземали по- нататък.
А за ФМ, то се прави и ранна( 11-13 седмица) и по-късна ( 18- 22). Така, че щом имаш час за ФМ, отивай Simple Smile
По отношение на килограмите, аз също съм същите килограми както преди, само дето си чувствам корема по- издут отгоре вече.
Иначе това с килограмите е строго индивидуално- недей да се стресираш от такива неща.

Аз обаче днес огладнявах много по- често от преди... и добре, че съм се заредила с плодове, та да не ям боклуци... Усещам обаче, че апетита почва да ми се увеличава и това почва малко да ме плаши, защото не искам да ям много...

# 151
Здравейте отново!

Валка, радвам се, че се появи най-после. А това, че ще си имаш още едно момиченце, хич не съжалявай, така ще си бъдат приятелки и ще си помагат. Аз например въпреки желанието на мъжа ми да имаме сега едно момченце, аз тайно се надявам на момиченце. Незнам, може би защото аз изгубих сестра си още докато бях на 3 годинки и някак винаги ми е било мъчно, че нямам някой толкова близък, с който да споделям. Но въпреки желанието ми, някак си предчувствам, че наистина този път ще е момче.

slanceto на мен ми взеха влагалищен секрет за МБ едва на третия преглед. Тогава също ме пратиха да давам кръв и урина. Така че няма проблем. Сега ще давам кръв и урина чак след месец.

Момичета, днес бях на ултразвук при моята док, тя измери всичко необходимо за утрешното БХС, а пък аз се забавлявах от постоянното въртене на бебчето. По едно време ми помаха с ръчичка и ясно преброихме петте пръстчета на едната ръчичка и на едното краче. Стана ми много мило. Обаче да ви питам, нали ми казахте, че утре като отида в Майчин дом, там ще попълня една поръчка. Да, обаче днес док ми попълни един формуляр, на който пише точно поръчка и ми каза да се извиня в Майчин дом от нейно име, че нямала поръчка за ранния БХС затова ми пише данните върху бланка за късния БХС. Та мисълта ми е дали това е формуляра, който би следвало аз да взема на място и да го попълня? Може би просто док ми е помогнала по този начин. УФ нищо не разбирам, моля изяснете ми, че утре да не се червя от срам.

# 152
slanceto, радвам се, че всичко е наред при теб.
Що се отнася до влагалищен секрет- да, на мен още на първата консултация ми взеха кръв, урина, вл. секрет и цитонамазка. Но познавам мои приятелки, на които са им вземали по- нататък.
Вече познаваш Peace На мен ми взеха влагалищен секрет в Понеделник,а утре влизам в 14г.с. Защо не се ли взима влагалищен секрет в по-късен период от бременността?

# 153
  • София; Дружбето
Мен ме хвана кръста и от там надолу ми изтръпнаха краката. Много се шашнах, такова нещо не ми се е случвало до сега. Само да не е бъбречна криза, че ще  е черешката на сладоледа Tired
Валка, какво да ти кажа, каквото такова, ама аз не знам как ще приема едно момченце Crazy толкова искам мома. Казват, че с три деца било още по-весело и децата били по-сплотени Mr. Green

# 154
  • София
kiαrrα мисля си, че ще е добре все пак да си попълниш поръчка за ранния скрининг, като цяло са почти едни и същи само гестационните седмици са различни, но  кръвните маркери, които се изследват при ранния скриниг  мисля, че са различни от тези при късния, както и см на бебо до 13 г.с са едни, а след това други...предполагам, че няма да ти приемат поръчка отнасяща се за ранен скриниг написана в/у поръчка за късен. А и там има една леля в семинарната зала, дето държи да си поговорите, тя да попълни данните и да разгледа снимката на бебо и да прецени дали всичко е ок по поръчката  за да дадеш кръв.

# 155
EmiR благодаря ти за разяснението. Значи ще отида в тази зала и ще обясня на въпросната лелка за случая ми и ако ми каже, че държи данните да са попълнени върху правилната бланка, ще си я попълня.  Peace Още веднъж благодаря.

# 156
kiara, наистина е най- добре да обясниш каква е ситуацията и те ще те посъветват дали трябва да попълваш нова бланка и тн.

maliby, аз с мойто постоянно мрънкане може да съм вдъхнала респект в докторите и да са решили веднага да ми направят всички изследвания. Освен това аз отидох на ЖК в 8-9 седмица Simple Smile
По принцип знам, че цитонамазка и влагалищен секрет се вземат в първото тримесечие, но явно всеки случай е индивидуален Simple Smile На моя приятелка, която трябва да ражда след седмица, й взеха за сефте влагалищен секрет преди месец и то, защото се оплакала, че има някакво нетипично течение. И това на ЖК в Тина Киркова. Тогава нейния доктор е установил, че била тясна и че не можела да ражда по естествен път  Shocked Ами ако не й беше взел влагалищен секрет... амаха..
Мнооооооого голям бизнес се прави с нас мамите...

# 157
  • Испания и Стара Загора
Цял ден нямах нет и докато ви прочета стана късно,
Не можахме да запишем Алекс на ДГ,защото още било рано.Трябва да отидем пак в средата на април.Само ни разкарват.
И мен от няколко дни много ме боли таза и кръста,на моменти чак не мога да се изправя. Tired
Валка,знам как се чувстваш.Аз ,когато бях бременна с Алекс,бях 1000 процента сигурна,че ще е момиче.И доктора като каза момче,направо лошо ми стана.Излезнах от болницата и ходих като ударен самолет.Но после свикнах с това и сега не съжалявам.Сега ми е все едно какво ще е,нямам претенции. Peace
Иначе усещам вече бебето,почти всеки  ден. Simple Smile
Забравих какво още щях да пиша. newsm78После ако се сетя,ще допълвам.
Лека вечер на всички Hug

# 158
Добро утро момичета Simple Smile
днеска ми е много готино, наспах се, хапвам туистър от кфс, гушкаме се с единиа котарак и след час отивам да се запиша за ЖК.

оп сетих се , исках да ви питам вие карате ли коли? и мислите ли до край да си карате?
аз лично да и доколкото четох май ще си карам и с колан до края.. само моя ме убеждава, че трябва да си спра ербега на шофьора и той като кара да се возя отзад, но с колан

# 159
Здравейте момичета,
Aquto имам една позната кара до последно кола, дори като усетила болките и сама се закарала в родилното Simple Smile

Валката, честито за пола. Аз четох тия дни във форума за "познаването" на пола. Една майка например сподели, че доктора й казал: "Ами момче ще е поне до раждането, пък после ще видим " Simple Smile. Други майки пък споделиха, както в твоя случай, първите пъти са видели докторите един пол, след два-три месеца полът се сменил на друг Simple Smile. Ние сме в трети-четвърти месец и явно има време при нас бебето да си сменя пола докрая Simple Smile Така, че това с познаването понякога е много странно, явно наистина си зависи от специалистта. А много случаи за близки знам как категорично им казват примерно момиче, родителите правят стаята розова, всичко розово и се ражда момче Simple Smile.
За това, че стават много момичетата да Ви кажа още един случай, за който четох пак тук. Една от майките тук във форума при първата бременност с близнаци ражда две момичета, сега пак е бременна с близнаци и пак й казали момичета Simple Smile. Мъжът й казал, че ще си вземе мъжко куче и ще му викал: "Сине, сине само ти ме разбираш." Така, че при нас не са толкова много момичетата ако са две, ама ако станат четири вече е сериозна работа Simple Smile

# 160
  • Габрово
Добро утро!
Вече открих доста плюсове в това да имам пак момиче, хем имаме много сладки момичешки дрешки, хем има много красиви имена за момичета. Иначе явно често пъпната връв се бърка с пишка и при нас явно така се е полчило и даже вчера пак беше между краката на бебето, но то като си ги вирна хубаво и отдолу се видя чертичката.
Иначе на 4Д е много готино да се гледа бебето, толкова реално изглежда, ама то си заслужихме тази екстра след като платихме 70 лв заради БХС-то и даже направихме и запис, но ще го свалим на флаш като се съберат 2-3 записа.

# 161
Добро утро, момичета!

Как сте днес? Някакви болежки? Надявам се, че всички сте добре!
Мен ме наболява коремът ниско долу и кръста, но се надявам да мине скоро!
На мен влагалищен секрет ми взеха в 10-та седмица, но АГ ми каза, че цитонамазка няма да ми вземе преди да навърша 3 пълни месеца.

Притеснявам се да не пропусна срока за ранния БХС. Другата седмица ми е 13-та, а аз чак тогава съм на преглед отново. Надявам се, че тогава доки ще измери бебето и ще ме прати да давам кръв. Аз ходя на частно, нали няма да има проблем?

Желая Ви много усмихнат ден!

# 162
Валка, честито ти момиченце!

Мисля, че това само може да те радва! Аз бих се радвала, ако имам момиченце, но Божа работа, само да е живо и здраво, пък каквото е!

# 163
  • където има любов
Добро утро и от нас Hug
Алекс е лепнала един вирус и от Вторник сме си вкъщи по цял ден!Вече взех да се побърквам!
Валкаи аз искам момченце,но не искам да се настроивам,нито пък да научавам какъв ще е пола преди да е почти 100% сигурно,за да не се разочаровам.
Радвам се ,че си видяла и хубавата страна на това да родиш отново момиченце,ще имаш дрешки,пък и с малката разлика ,която ще имат ,ще бъдат приятелки.

# 164
Добро утро и хубав ден на всички.

valkata78 сменям момче за момиче ако си навита Laughing Laughing Joy И при нас май второто пак ще е момче, но пък каквото дойде няма да го върнем я!
Цитонамазка след 3-ти месец се взима така, че се успокойте. А колкото до БХС не знам кой от двата дава по - точен резултат, но сигурно ще се навия и двата да ги направя. През миналата бременност не ходих, но сега на 19-ти с пълна крачка натам.

Общи условия

Активация на акаунт