"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 466
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, но следя почти всичко. Някои бебчета направиха вече месец, а има още толкова много да се раждат и ние сме от втората групичка.

Да са живи и здрави всички бебчета!

Последния път когато се включих имах питане, но никой директно не ми отговори, а от тук от там поразбрах, че наистина предизвиканото раждане е по-болезнено! Сега пак имам въпрос дано не ми се изсмеете. Аз съм добре, бебчо също е добре, вече няколко пъти ни правиха запис на тоновете и всичко е наред, контракции нямам, бебчо отдавна се е смъкнал надолу. Смених си лекаря на ЖК и новия иска да ми прави преглед за разкритие, а аз нещо се дърпам. Не че се страхувам, просто не искам нещо да се обърка и преждевременно да тръгна да раждам. Бебчо наистина е голям, но до термина ми има още 17 дена, цикъла ми е редовен и ми е първа бременност. Та въпроса ми е мога ли да откажа преглед за разкритие, при положение че нямам болки, контракции, бебчо е добре и се мърда постоянно.

Днес ужасно много се изнервих поради това че не искам да ме бъркат и поради факта, че си поисках картона с изследванията, защото ми се налага да пътувам и незнам къде ще настъпи момента, а не ми дадоха изследванията.
И най- важното сме решили да раждам не при този същия лекар от ЖК, който иска да ми направи прегледа, а при друг, който изобщо не е споменавал за такъв преглед и ми е казал, че имам още време до раждането.

Спокойна вечер!

# 91
melihamel кой е този лекар бе  newsm78 щом не искаш да те ровят,това си е твое желание (според мен) мен доки искаше да ме гледа за разкритие,но в крайна сметка стигнахме до решението че е по-добре да не ме бърника,каза ми че дори и да имам разкритие не може да ми каже кога ще е момента,така че най добре да си чакаме Peace

лека и от нас с бебчо Hug

# 92
Здравей melihamel незная дали ще ти дам най компетентният отговор но се чудя как може да не ти дадат картона като това е задължително в 9 месец особенно като си казала че ще пътуваш. А пък и се чудя като нямаш признаци за скорошно раждане защо да те бъркат newsm78все пак 17 дни не са малко.Аз със дъщеря ми въпреки че я преносих ме бъркаха едва когато ме приеха на 7 ден след преносването в болницата.Надявам се да съм ти помогнала.А и защо трябва някой да ти се изсмее на върпоса newsm78.

# 93
  • София
Привет и от мен! На 7ма сраница да се запиша в темата  Crazy
Честити рожби на родилите откакто не съм писала! Да са ви живи и здрави!     bouquet  bouquet  bouquet
Вероники, Поли-Уоли, Бухта, както и всички, които планово са в б-ца тези дни - стискам палци и аз!  Peace Hug
Роси, и аз се сетих за избраната от теб дата, че е утре  Hug Успех и на теб!  Heart Eyes
На мамите със признаци и без признаци също желая късмет!  Peace
Добре дошли на Вили-ст и Ред гърл вкъщи!  Hug
Слънце, кофти е това с командировката  Rolling Eyes
Аз все още "кърмя" помпата  Crazy , но и моите гърди не всеки път са напрегнати преди цедене, повечето случаи са меки и пак изкарвам по нещо.
За Алекс - днес си го видяхме пак.  Heart Eyes Д-рката каза, че е поставил рекорд там - по качване на тегло.  Crazy Но трябва да свърши клиничната пътека, за да го изпишат  Tired Така е - за тях е клинична пътека, за мен е бебенце, което още не съм гушнала нито един път...  Rolling Eyes

# 94
Аз вече стегнах багажа и утре ще чакаме тежката дума на доки за секциото, дали остава за този петък. Да си призная предпчитам да е сега. Вече съм се настроила и нямам търпение да гушна бебка  Rolling Eyes . Ще излъжа ако кажа, че не съм притеснена, но се надявам всичко да мине "по мед и масло"  Praynig .

Сега отивам да обеля едно помело, да хапнем с татито и после ще лягаме.

Бухтаfingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

От нас лека нощ и сладки сънища  Hug

# 95
И аз да се запиша в темата, че съвсем ви изгубих дирите
Не съм чела назад, затова казвам ЧЕСТИТО на всички мами които са гушнали бебетата
Добре дошли и на тези които вече са си в къщи, между тях е и savage_17, и тях днес са ги изписали
На всички които все още нямат симптоми за раждане пожелавам скоро да ги получат и още по-скоро да родят Маруся, Яница  Hug Hug Hug
Elwing пожелавам ти скоро да си гушнеш малкото слънчице
Сега да се оплача, днес бяхме на имунизация и в момента съм бясна,че никой не ме предупреди да не къпем детенцето тази вечер, добре че е форума и попаднах случайно на такава тема ... пускам това инфо, че със сигурност има и други като мен които незнаят и никой няма да ги предупреди
Сега се връщам да ви изчета ...
п.п. Да ви покажа ние как спиме с кръстосани крака  Flutter

# 96
melihamel първо въпроса ти изобщо не е глупав.
 Незнам защо изобщо изследванията са при д-ра ти архив ли си прави. Моите през цялата бременност си бяха с картона при мен. Док ги виждаше и после ми ги връща. Но дори и да са при него след като си в 9 трябва да ти ги даде.
 А за прегледа ако нежелаеш никой неможе да те накара да го правиш.
 Все пак аз говоря от моя опит с моя док който е изцяло и само за всичко естествено ако е наложащо естествено прави каквото трябва но при него нито слагат системи нито хапчета с нищо не предизвиква нищо. Това си е неговата практика но тя не е максима за всички така че....
 Просто споделих моя опит Peace

Elwing съвсем скоро бебо ще е при теб и ще се гушкате.Виж шампион от малък Hug

Incognito  успех и късмет

# 97
  • Ловеч
За Алекс - днес си го видяхме пак.  Heart Eyes Д-рката каза, че е поставил рекорд там - по качване на тегло.  Crazy Но трябва да свърши клиничната пътека, за да го изпишат  Tired Така е - за тях е клинична пътека, за мен е бебенце, което още не съм гушнала нито един път...  Rolling Eyes

За съжаление всички ние сме едни клинични пътеки.  Hug дано по-скоро да си го вземете.

Картона нямат право да го задържат, дължат ти и едно направление/ако не са ти го дали вече/. Другото: преглед за разкритие - в пълното си право е бременната да го откаже. Предизвиканото раждане е по-дълго и болезнено понеже шийката не е омекнала и узряла за родовият процес, затова мисля че и други мами ще го потвърдят, особено родилите преждевременно или поне месец преди термин.
Стинати палци за Инкогнито, Бухта, Яница, Маруся и всички чакащи със или без болки.
Вили аз откога те чакам добре завърнала се, трябва ми информация за болницата, престоя и изписването - че Христова нищо не ще да ми каже. След раждането хич няма да ми е до организации, а искам да се подготвя.
И по друго питане щях да се включа, ама забравих  newsm78

# 98
  • Варна
Много балгодаря за всички стиснати палци! Знам, че ще помогнат и утре ще мога да се похваля Simple Smile
melihamel,  преглед за разкритие ми правиха днес - много е неприятно и болезнено, включително и няколко часа след това. Още повече, че не го и очаквах. Мислех да откажа, но снощи имах силни болки и реших, че е по-добре да изтърпя, да не би пък да тръгне тази вечер и да се обърка всичко. Но ако нямах притеснения, щях да откажа, особено след като видях какво е.  Трябва да имаш това право!
А това за лъжливото разкритие и предизвикване на раждането ми звучи престъпно. Не ми се навлиза в тая тема въобще ....
Елуинг, няма начин да знам какво преживяваш, но ти пожелавам от все сърце да си гушнеш скоро детенцето!  Hug   Още малко смелост!

# 99
Здравейте, вече сме у дома, но имам въпрос:

Как се отваря шишето с глюкоза... Embarassed newsm78

# 100
благодаря ви мами за съветите,
бебето е на  биберон, че бях с Т и на антибиотик, пие колкото иска, но получи и запек от сухото мляко, тъкмо заспи и започва истеричния рев и зачервяване, давам му още и чай и мляко, но изпива глътка и пак рев... затоплям коремчето с одеяло или го гушкам към мен и масажирам коремчето, но с ядене и плач си отива 1 час, а за оригването почти винаги е ок.

# 101
А ти от коя глюкоза си купила, ако е в стъклените шишета, с нож се маха металното нещо и отдолу си е гумена тапа която много лесно се отваря, ако си взела в пластмасово шише ще ти трябва спринцовка с игла
Аз да попитам , какъв е обичая за 40-тия ден на бебето, какво се прави. Знам че се канят гости, че не трябва да има мъже и че питата трябва да се омеси от жена с живи родители и нищо друго

# 102

Аз да попитам , какъв е обичая за 40-тия ден на бебето, какво се прави. Знам че се канят гости, че не трябва да има мъже и че питата трябва да се омеси от жена с живи родители и нищо друго

Жените трябва да ядат само сладки работи и не трябва да са в цикъл...

М, сега пък спринцовка трябва да търся  ooooh!

# 103
М, сега пък спринцовка трябва да търся  ooooh!
Ти пък в тоя дъжд къде ще търсиш спринцовка, щом нямаш накарай мъжа ти да среже шишето
п.п Я разкажи малкия Иван как понесе пътя от Варна до Бургас

# 104
Запис...
Минах с голия корем покрай дъската за повиване и така го одрах на ръба й! Вече съвсем не мога да си нацелвам габаритите  smile3516   Постоянно забърсвам това-онова я с г.з, я с корем  Mr. Green 261uu
Danielkka  Hug

Хммм... Роня77 нещо се загуби или на мен така ми се струва? Може да бъркам...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт