Пелени и гащички за многократна употреба 3

• 25 927
  • 360
  •   1
Отговори
# 105
Kато поръчвате от американски сайтове, имайте предвид, че се плаща ДДС в България по българските закони. Американското ддс, колкото и да е ниско, не е включено в цената и не се плаща.
М-да, 20% нашенско ДДС, но преди това прибавят транспортните разходи, върху сумата начисляват 10% мито и чак тогава идва ред на ДДС-то... Става дявол на магаре  ooooh! Добре че масово са корумпирани и сами прелагат среща част от сумата да ти освободят пратката и да ти я докарат на крака вкъщи. Обаче за пратки под 45 евро равностойност не го правят, така че ако има изгоден транспорт, е по-добре да се разделят поръчките до няколко на тази стойност.

# 106
Доколкото знам ДДС се начислява, ако сумата е над 100 долара-нещо такова, не съм съвсем сигурна за точната сума. Аз си получавам пратки от Америка и от Китай и не съм плащала никога ДДС, нито транспортни разходи. Надвишавала съм я с малко, пак не съм плащала и ми пристигат на поща нещата. Става въпрос за Варна.
Иначе много съм се запалила по БумДжиниус и се чудим със Софи откъде да поръчваме-само смятаме и премятаме, луда работа. Хубавото на американския сайт е, че над 75 долара е безплатна доставката.

# 107
Саботаж, не се лъжи, безплатна е доставката само в рамките на щатите. Аз си поръчвах от тях и за сметка от 100 долара платих към 35 пощенски, и си получих нещата за 5 дни без допълнителни такси и мита. Дори си взех пакета от пощата Grinning

Аз също съм хвърлила око на Swaddlebees-а, но ми се иска и едни бамбукови да пробвам. Ей, голяма зарибявка Crazy

# 108
За определени стоки над 75 долара доставката е безплатна. Нарочно попълних всички стъпки преди въвеждането на данните на кредитната карта и доставката си беше безплатна. Това за БумДжиниуса, но видях, че и за други пелени над определена сума не се плаща доставка. Ти какво си поръчам от там?
А специално за СуодълБиийс-еми супер са, много им се радвам (аз имам 1бр де, ама възнамерявам да имам повече в близко бъдеще, ако не ме изгонят от вкъщи  Grinning). Казвам го за стотен път, но са супер тънки, като памперс, и не пропускат.

# 109
  • София
Ние днес сефтосахме новичките гащи от и-бей. Отвън последния слой много прилича на найлонови гащички (предполагам приличат на тези на Бамбиното), а вътре са няколко слоя памук и не знам какво още. Доста по-обемисти стоят от уандър-а (бодито едвам го закопчах), но и доста повечко поемат. Подложката (тази разградимата) не се набръчква и размества и хваща почти цялото аки (което за мен е супер, щото това ми е досадната част да търкам с четката  Sick Mr. Green). Единствено ме притеснява, че става доста обемно м/у крачетата и дали не му пречи (все пак не е новородено). Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 23:38 от Аня♥♥

# 110
Аня♥♥ какви са тези гащички? извинявай, ако си казвала вече... подложките и мене ме кефят - много са подходящи за моя посерко Laughing

# 111
  • София
Аня♥♥ какви са тези гащички?
тези, има и по-малки: 1, 2.

# 112
Саботаж, не мен пък не ми излиза безплатна доставка Sad, но виж и това:
Цитат
NOTICE:  The manufacturer of bumGenius has revised their guidelines to prohibit the sale of all bumGenius products outside of the USA not including USA military addresses.  If you need help finding a retailer in your country please let us know!  All international orders with bumGenius products will be canceled and charged a 5% restocking fee.

А аз си взех най-обикновени пелени (prefolds), като на Бамбиното, и няколко ковъра. Нямам сушилня и смятам, че това е добър вариант за бързо съхнене. Само да дойде щипката, че я забравих като поръчвах. Направо не мога да повярвам, чe не е по-мокро, отколкото в обикновен памперс. Засеха не слагам подложки. Не харесвам тези пелени с изкуственото вътре. Ето ни едните гащи (аз малко наопаки тръгнах, първо много ми харесаха гащите и за тях взех пелени Crazy)

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 17:07 от Григчо

# 113
хм...много странно...накрая като си въвеждам адреса, ми дава да си избера доставка и има четири вариянта, като първия е безплатна, другия е 12 долара, а следващите бяха повече. не са само бумджиниус с безплатна доставка-примерно Mammy's Touch, Haute Pockets, Happy Heiny's на първо четене. На теб кога ти начислиха доставката-като си поръчва или после? Май много чуденки станаха, сигурно ще се откажа де, ама пък много ми харесват тея пусти BumGenious!

# 114
Още с поръчката избрах доставка, но се оказа че (писаха ми мейл) тази опция не била за интърнешънъл деливъри и ако искам да си доплатя. Не искам да те отказвам, просто да те предупредя. А е най-лесно да им пишеш и ще разбереш колко и дали ще вземат пари за доставка Hug

В ибей може да се намери бум-а Wink

# 115
Ясно.Благодаря много  Hug

# 116
  • sofia
бях обещала отзиви за пелените много отдавна, но чак сега мога да ги коментирам. Причината е че гащичките, които поръчах ни бяха много големи и обемни (Stacinator Fleece Diaper Covers).  След като се консултирах с Мег реших да се сдобия с други гащички - така купих бамбиното - на няколко пъти се наемах да пробвам и нещо не ни бяха удобни - докато накрая съвсем се убедих че детето не ги иска - свикнал е с Вионата (Wiona bio) памперси изглежда, а гащичките на бамбиното имат по-груби шевове пък и ние сме постоянно на ръце и може би убиват тия гащи. освен това аз съм в период дето всичко ми мирише и ръцете не можех да си ги понасям като го разповивам оставаше миризма. Та така - имах голямо желание, но няма смисъл да се мъчим повече.... Освен това бебето не може да се наспи с това непрекъснато преобуване.  Не искам да разубеждавам никого тук - просто ние сме по мързеливи и лигави - това е. Желая на всички ви успех!

# 117
  • София
Днес пък Дани се е подсекъл ужасно. Замислих се дали не е от новите пелени, но няма как да е, защото до дупето е памук. Причината е по-скоро в мен, щото не го погледнах навреме (вече беше акал и реших, че това е за днес) и му беше ужасно зачервено дупето.  ooooh! Но съм доволна от пелените, не пропускат, явно имат по-големи подложки от уондъра, но пък затова ест. съхнат доста по-бааавно.

# 118
  • sofia
Бях на курс за бременни и там ни казаха, че е за предпочитане крачетата да са раздалечени от памперса. Демонстрираха ни с два молива как ако разшириш разстоянието между тях оттолу, отгоре се стесняват - така се получавала талия, докато ако долу са събрани - ставал широк таз и не е естетично нито за момиче нито за момче. Това го пиша по повод притесненията на една майка по-горе.

# 119
Момичата, ПРИСТИГНАХА newsm44
Първо много ми се стъжни като видях пак покана от митницата, но после се обадих и ми казаха, че няма митни сборове и даже безплатно ще ми ги доставят до вкъщи утре Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Хайде сега всички, които искат да им ги пратя с куриер, да ми дадат на лични имена, адрес и телефон, и евентуално предпочитана куриерска фирма и видо доставка. Ако оставите избора не мен, ще пращам с икономична тарифа, т.е. за 2-3 дни. До петък ще си ги имате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт