Пелени и гащички за многократна употреба 3

• 25 939
  • 360
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, досега разпределях и опаковах (докараха ги късно)... утре сутринта ще викна куриер.

Първи впечатления:
-Риъл Изи са страхотни на пипане и като кройка, копчетата са много добри
- на Жени "гепардчето" е супер сладко, а материята е флисе, точно като на моите досегашни къвъри, от които съм страшно доволна.
- Къвърите са отврат на пипане, все едно гума  Sick, обаче като ги поразгледах по-обстойно, материята наистина е дишаща, с микропори, които няма как да пропуснат течност, но пари - да; копчетата им не са удобни, дано поне се окажат издържливи...
- бустарите на пчеличките са без конкуренция според мен, макар и да не съм ги ползвала - меки са и като сравнявам с моите, със сигурност попиват поне толкова, което значи 12 часа без смяна.

П.П. Всички преводи са получени   bouquet

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 22:02 от Meg!

# 136
Здравейте! Писах в една друга тема, но сега виждам, че вие доста неща сте опитали и имате  много впечатления. Много се радвам и съжалявам, че не съм ви открила много по-рано. Наистина е зарибяващо с тези многократни пеленки- все ти се иска да изпробваш нови и когато се запасих с толкова много синът започна да си казва и нямаме кой знае каква възможност да си ги ползваме.
Купихме си  различни видове, за да видим кои са най-удобни. Тъй като за бамбино мио не чух добри отзиви, а www.bebe.to не ми доставиха(вече няколко месеца чакам и се обаждам) си поръчах от www.babykind.co.uk - доволна съм, цената на доставката никак не е висока и пристигат за около 5 дни. В английския e-bay могат да се купят нови от мами и на половин цена, ако се съгласят да ги пратят до България!!!
Изпробвали сме до този момент:
  http://www.babykind.co.uk/mommystouchonesizepocket.htm ,
 http://www.babykind.co.uk/naturebabes.htm
http://www.babykind.co.uk/mothereasesandys.htm,
 http://www.babykind.co.uk/totsbots.htm,
 http://www.babykind.co.uk/trainerpants.htm,
 Happy Heiny`s, Kushies Ultra i Kushies Basic, Kushies - тренировъчни гащички, Drybees - тях ми ги изпратиха. Харесват ми всички. Най-дълго издържат Kushies Ultra(струва ми се, че са като на Аня), ползвам ги за нощтно време и по 10 часа не ми протичат, направени са от 5 слоя 100% памук(този, който е до кожата на детето е подвижен  от едната страна и може да се глади - аз не съм го правила) и 2 слоя водонепромокаем слой, ако е пил много течности слагам и допълнителна подложка. Тях ги ползвам с биоразградимите хартиени подложки на бамбино мио, за да му е сухо дупето, много лесни са за използване и са AIO. Вече сме само с тях, тъй като ползваме само нощем, през деня си казва, но понякога за следобедния сън използвам Kushies Basic, motherease sandys или tots bots, защото са 100% памук и кожата може да диша, но за 1-2 напишквания само издържат, иначе се ползват с допълнителни непромокаеми гащички отгоре.  През деня,докато имахме нужда използвахме и Мommy`s Touch, Happy Heiny`s и Drybees - всички са от едни и същи материали с джобче(Мommy`s Touch са с копчета от раждането до като са нужни, а Happy Heiny`s и Drybees   са с лепенки и имат размери)където се вмъква попиващото парче, издържат около 3 часа, не са обемисти и детето си ходи свободно, съхнат много бързо, само че са 100% изкуствена материя - отвътре е полар, който държи сухо дупето и акото пада много лесно в тоалетната и почти нищо не осава върху тях, така че веднага могат да се хвърлят в   пералната. Тренировъчните гащички са много удобни,когато детето се приучава без памперс/гащички и ако сте на път - издържат около 2 напишквания( на Imse Vimse) без да протичат. Много се радвам, че открих всички тези гащички, макар и късно и ще се радвам ако мога да помогна с информация, може и да покажа ако някой от София се интересува.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 02:13 от abv5

# 137
"Aз да ти кажа така и не разбрах от какво стана обривът... "

След дълго чудене и изпробване на различните видове гащички се убедих, че обривът е от урината - ако детето е пишкало няколко пъти, колкото и да задържат влагата, дупето е по-мокро в сравнение с еднократните. Затова когато ще е по-дълго време с гащичките винаги поставям  хартиени подложки и така вече нямаме този проблем. Такива подложки си купих и за многократна употреба, но и те държат по-влажно.

# 138
abv5    bouquet благодаря за споделения опит!
Гледам, че си ползвала и Nature Babies, какво ти е мнението за тях, че чакам и от тях едни... Laughing

# 139
Меги, всички преводи ли са получени, наистина?
Аз имам известие, че моят превод е стигнал твоята сметка, така ли е?

# 140
  • София
  Аз нямам търпение да видя моите рил изи, екстра смол... Мег дали си ги видяла, мноого ли са мъничики  Simple Smile

# 141
Айла, всъщност ми се сториха идеални за новородени, не са толкова невъзможно малки и без да съм чела за какви кг стават, бих казала че от 2,5 до 5 някъде...

# 142
И аз нямам търпение да получа моите  Mr. Green  Голяма зарибявка, леле....

Добре дошла, abv5 ! За обривът - аз реших проблема с ЕБХ и докато изчезнат пъпчиците судокрем. Сега от време на време мацвам. Ама през нощта си откарва с една пелена и на сутринта никога не е зачервено. Пък пеленката е бая напишкана.  Thinking  Та затова незнам от какво беше и така. През деня гледам да не я държа дълго мокра де. Мисля, че Жени (дано не се бъркам) беше споменала, че при захранването се променя pH на урината, така че може и това да е била причината... както и да е, дано не се появява пак.
А на мен ми станаха много интересни тези totsbots, те са изцяло памук, така ли? Много сладурско изглеждат, а колко издържат?

# 143
  • София
  Мег, благодаря ти много, поуспокоих се  Simple Smile
  Иначе в сайта ги дават че са от 1.8 - 4.5Kg.
  Моите се родиха дребнички и на шест месеца бяха едва 5 кг, дори това бебче да не е толкова дребно, мисля че поне тяхната структура ще има, а именно растат нормално на височина, но на кг винаги са по-слабички, в резултат на което крачетата и задничетата са им едни мънички, няма как да ги ощипеш дори  Simple Smile
   Едната от близначките имаше проблем с по-нежна кожа и именно това беше повода на четири месеца някъде да започна с ЕБХ,то за което бях чела още като бременна, но нямах време в началото заради другото основно нещо което си бях набелязала, а именно да се справя с кърменето  Simple Smile

# 144
Aila Рил изито имат отделни копчета за кръста и за крачетата така, че може да закопчаваш на различни според детенцето.

Аз бях писала за урината.  Поне при нас проблем дойде 10тина дни след захранването и тогава бяхме още с изхвърлящите се памперси.

# 145
Здравейте   bouquet
Колко е хубаво да ви чета и усещам, че и моята зарибявка започва доста сериозно... Като гледам Рил изи и Фузи-то водят... Ако ще се прави пак заявка... пишете ме и мен  Whistling

# 146
  • София
Най-дълго издържат Kushies Ultra(струва ми се, че са като на Аня), ползвам ги за нощтно време и по 10 часа не ми протичат, направени са от 5 слоя 100% памук(този, който е до кожата на детето е подвижен  от едната страна и може да се глади - аз не съм го правила) и 2 слоя водонепромокаем слой, ако е пил много течности слагам и допълнителна подложка.
Да, същите са. Wink А и ф-мата, от която ги взех предлагат и Kushies. Отвън са като найлонови гащички, а вътре няколко слоя памук + този подвижния.

А на мен ми станаха много интересни тези totsbots, те са изцяло памук, така ли?
Мисля, че на totsbots са парчетата, които си поръчах - 5бр. памучни и 5бр. бамбукови. Май избързах с поръчката, щото се оказа, че тези новите не ми пропускат и попиват достатъчно, та ще ползвам подложките за из път или пък като е с уандъра (ама става на 2бр. ол-ин-уан гащи уандър 10 подложки  Crazy). Ама вярно е голяма зарибявка, има много и различни модели. Simple Smile Съжалявам, че преди година не минах на многократни памперси, щях да спестя доста от семейния бюджет. В самото начало не ми се занимаваше, с 2 породени деца само за това ми беше, но по-късничко като стана на 5-6 м. можеше, ама било каквото било.

# 147
Аня, а колко ти взеха за доставка, понеже виждам, че продавачът не доставя до Бг?

# 148
  • София
Поръчах ги през и-бей, 4 лири до адрес в Англия, Емпресата взе 6 лири. Иначе можеха и директно, но ни искаха 35 лири. Whistling

# 149
Благодаря, отивам да чета в темата за Емпреса.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт