Пелени и гащички за многократна употреба 3

• 25 942
  • 360
  •   1
Отговори
# 150
   "За обривът - аз реших проблема с ЕБХ и докато изчезнат пъпчиците судокрем. Сега от време на време мацвам. Ама през нощта си откарва с една пелена и на сутринта никога не е зачервено. Пък пеленката е бая напишкана.  Thinking  Та затова незнам от какво беше и така. През деня гледам да не я държа дълго мокра де. Мисля, че Жени (дано не се бъркам) беше споменала, че при захранването се променя pH на урината, така че може и това да е била причината... както и да е, дано не се появява пак.
А на мен ми станаха много интересни тези totsbots, те са изцяло памук, така ли? Много сладурско изглеждат, а колко издържат?"

При нас се получава винаги, когато е стоял по- мокър и затова реших, че е от урината, а сме големи да е от захранването. Иначе с това кремче не сме пробвали, но с други като го намажа изчезват пъпчиците и като постои по-мокър отново се появява.
Тotsbots наистина са страхотни и 100% памук, много са мекички и след като си ги ползваме, но принципно са предвидени да се ползват с гащички отгоре, за да не пропускат, аз ги ползвам, когато евентуално може да се напишка 1-2 пъти. Мисля, че няма как да се купят от  www.babykind.co.uk ,  защото има споразумение да не се изнасят извън Великобритания, аз  ги купих от e-Bay.
sophiepp,Nature Babies  отвътре  са  като  фин полар, отвън е плат, който се издърпва понякога, изтеглят се нишки ако не се внимава, но не ми харесва водонепропускащият слой- прилича  ми на гума. Предимство  са допълнителните ластичета около крачето, така че да не протича навън ако има ако - като на памперс еднократните, това при никои от другите ни гащички го няма. Хубавото е, че се ползват дълго, ние имаме размер 2 и ми се струва, че и на 3 години ще му стават, ако се налага. Част от тях дадох на една приятелка  и тя си ги харесва, суши ги в сушилнята и няма проблем. И те издържат около 3 часа с една подложка.

Исках да кача снимка от тази сутрин с Kushies, но су чудя как става newsm78.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 12:08 от abv5

# 151
Благодаря, отивам да чета в темата за Емпреса.   bouquet
По-добре недей, че ще ти стане лошо.. Някаква пълна безредица, неполучени и платени пратки, пълен хаос при взимане на пакетите, издирване из форумите дали не е в някой твоя пакет, пълна липса на информация от хората на Епреса и т.н.

# 152
А,  www.babykind.co.uk доставиха на Тotsbots и пелените, гащичките, обаче ми се видяха доста обемни (сравнявам с моите от две части). Евридика ще каже повече като ги пробва Simple Smile

Nature Babies аз поръчах 2 гащички, за да направя транзит между двата размера на моите сегашни, че уж са последоватлни размери, а разликата е потресаващо голяма. Сегашните ми са Stacinator Fleece Diaper Cover и в сравнение с тях новите ми се струват отвратителни именно заради вътрешния слой и копчетата, които трудно се разкопчават и закопчават. Ще ги пробвам тия дни, пък може и да не се окажат чак толкова лош избор.

ПП
13:20 ч. - куриерът на Инетрлогистика току-що отнесе пратките. Утре всички трябва да си ги получите; цената май е 6 лв.

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 13:25 от Meg!

# 153
"А,  www.babykind.co.uk доставиха на Тotsbots " -  newsm78. Влязох в сайта и наистина сега не го пише, а когато поръчвах есента го пишеше за 2-3 вида пелени.
 Nature Babies вече не ги ползваме, но когато нямахме голям избор не ми се струваха толкова лоши, даже си ги харесвах.  Сега като вече мога да сравня определено не са кой знае какво.

Така и не се справих с качването на снимка ,да покажа.

# 154
  • София
Благодаря, отивам да чета в темата за Емпреса.   bouquet
По-добре недей, че ще ти стане лошо.. Някаква пълна безредица, неполучени и платени пратки, пълен хаос при взимане на пакетите, издирване из форумите дали не е в някой твоя пакет, пълна липса на информация от хората на Епреса и т.н.
Мда, застъпиха им се два курса и настана голяма каша. Но за такива като мен, дето са от София, са удобни, аз отидох на следващия ден след като беше пристигнал буса, намерих си пакета, платих и си заминах доволна. Wink За другите градове обаче доста ги бавят, май има пратки, които още не са пратени по куриерите.

# 155
Мег, благодаря ти за услугата по доставката  bouquet

И на мен ми се иска да пробвам на тотсботс и памучните и бамбуковите. Някой имаше ли бамбузъла да даде отзиви Thinking Така както е тръгнало скоро  май пак ще се поръчва Crazy а и не знам дали ще ни излезе по-евтино от еднократните памперси, ми те всички модели са готини и ти се иска да ги имаш Crazy

абв5, много полезно инфо даваш  Hug

# 156
Аз утре трябва да си получа доставката с Бамбузъл Simple Smile После ще пиша как са.
Мег, голямо благодаря и от мен!   bouquet

# 157
Мег, златна си! И от мен голямо благодаря !

Така както е тръгнало скоро  май пак ще се поръчва Crazy а и не знам дали ще ни излезе по-евтино от еднократните памперси, ми те всички модели са готини и ти се иска да ги имаш Crazy

Ами така си е  Crazy

# 158
Ей много сте писали - нямам време да ви чета.
И аз ползвам памучни пелени - дано скоро се научи на гърне, тоз моя инатестия.

# 159
Добре, благодаря, спетих малко пари, мога да ги вложа в други пелени обаче  Mr. Green Вярно е голяма зарибявка! 

# 160
Здравейте  wavey Аз редовно ви чета и събирам инфо, за което благодаря  bouquet
Да попитам - горе долу колко бройки и какви пелени и гащи ще ми трябват още от самото начало? Като имате в предвид, че ще разчитам единствено на магазините в Бг. (Скарана съм с чуждите езици и не знам как да поръчвам през чужди сайтове Blush) Аз си по нахвърлях едно списъче Whistling Как ви се струва?
1. Био подложка (бамбино мио); 2. Комплект пелени за началото (12пелени+3гащи S / бамбино мио); 3. Wonderwoos джоб (универсален размер) - 2бр.; 4. Хибридни М - 2бр.; 5. Fizzi Buuz джоб М- 2бр; 6. Подложки (М/Л) - 2бр.; 7. Парчета (М/Л) - 4бр.    Общо 9бр. гащи със 6бр. парчета/подложки и 12 пелени.
Ще се радвам да коментирате blahblah

# 161
Според мен подложките ти са малко-трябва да са на брой поне колкото гащичките. Освен това Уондъра универсален размер не са много подходящи за новородено- в смисъл, че може би ще са му големи. Бамбиното не съм ползвала и не мога да коментирам.  Аз имам 11 бр. пелени с около 10бр. подложки и не ми стигат-пускам пералня почти всеки ден. Сега чакам още 5 бр., надявам се да ми стигнат.

# 162
idar, докато бебето е малко, само с бамбиното ли мислиш да караш? защото 12 пелени ще ти дойдат малко (възможно е да се изкара с тях, но ще переш НОНСТОП и ще се нервираш), а от другите пелени М размер мисля, че ще е голям за новородено бебе. Аз купих допълнителни 8, станаха ми 20 и нещата много се подобриха. Освен това гащичките на бамбиното понякога се цапат на ластиците около крачетата, когато бебето се наака, а новородените акат доста често и по-течно, примерно 8 пъти на ден (вярно, малко количество), но може да протече. Аз ги перях на ръка и изкарахме с 3 чифта гащички, но само се въртяха да съхнат на терасата. После на месец и половина започнахме с ЕБХ и тя оттогава си е акала в пелените броени пъти само, което мен ме улеснява извънредно много, че най-мразя омазано дупе  Sick

# 163
idar, според мен е много добър комплект и ще ти стигнат, като можеш и с ЕБХ да проблаш (най-лесно в началото се хваща акото, като по часовник са новородените Simple Smile)
Но с 12 пелени и аз мисля, че ще трябва да переш почти всеки ден. В началото аз имах 24 пелени и така перях през ден и не ми се случвало да остана без пелени (при сметките слагаш и времето за съхнене, което е от няколко часа до 1 денонощие в зависимост от температурата на въздуха).
В зависимост от това как ака бебето (дали на всяко хранене или предимно през деня) можеш много скоро да минеш на една пелена нощем и тогава Уондъра ще ти свърши много добра работа. Подложките и парчетата ще се окажат малко големи за първите 2-3 седмици, но после вече ще можеш да ги ползваш.
От изброените ще трябва да ползваш бамбиното докато не ви падне и заздравее пъпчето, понеж другите пелени ще дойдат над нивото на пъпчето.

# 164
От изброените ще трябва да ползваш бамбиното докато не ви падне и заздравее пъпчето, понеж другите пелени ще дойдат над нивото на пъпчето.

На Марулка и Бамбиното й идваха над нивото на пъпчето, ама не помня да сме правили нещо специално по въпроса  newsm78 (баси, как се забравя). В началото ползвахме пелените без подложките, защото нещо имаше проблем с вноса и всъщност до пъпчето й е била само памучна пелена. Нямахме проблем.

Оф, сега се сетих, че пъпчето й падна 3. ден в болницата и всъщност не знам как ще е с бебе с клампа. Сори.

Общи условия

Активация на акаунт