Пелени и гащички за многократна употреба 3

• 25 947
  • 360
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 idar, и аз съм решила от самото начало да почвам с пелени и въобще да не купувам еднократни памперси. Взела съм си обаче два комплекта на Бамбиното (6бр. гащички S и 24 пелени) и отделно си поръчах още 2бр. гащи от най-малкия размер (Newborn), защото ме съмнява, че в началото S може и да са му големи на бебока.
 Бях решила да взимам и Wоnderoos, но засега се отказах, защото ги дават от 5кг. нагоре - пък след няколко месеца ще го мисля пак.
 Другото, което трябва да имаш предвид, е че парчетата попиват по-малко от подложките и според мен е по-добре да имаш повече подложки, а не обратното. Както и sabotage ти е казала
Според мен подложките ти трябва да са на брой поне колкото гащичките.
Повечето мами, които ползват пелени джоб даже съветват да имаш двойно повече подложки от гащите, защото гащичките съхнат много по-бързо.

# 166
idar , и аз мисля че 12 като за началото ще са ти малко. Ако е изцяло кърмено бебе е възможно да ака на всяко кърмене, което при нас например беше 12 пъти в началото. С бамбиното нямам лични впечатления, но Котката Марта  вече ти е обяснила. Много зависи и как ще сушиш- имаш ли сушилня, или..
Иначе универсалните не мисля че в самото началото ще  бъдат по мярка, а М също са за по-нататък.

Момичета, като ви чета, чак ме хваща яд че съм се обзавела с пелени и че скоро няма да й умалеят. То голяма зарибявка. Laughing

# 167
Така... аз не улучих пак рамрете  Sad Явно детенцето ми е от по-нестандартните, но чак пък толкова .... в момента е 74 см и 8,5 кг, изглежда по-скоро слабо бебе, но крачетат са пухкави, само дупето май е много малко. Продължаваме да караме с гащите за новородени през деня.
Новите ги закопчах на на най-вътрешните копчета и станаха на кръста, на крачетата има много хубаво допълнително уплатнение и пасват идеално, но самите гащички са за доста по-обемни пелени и седяха много широки на дупето... Засега ще ги ползвам само с нощните пелени, които са по-големи, а и допълнителната подложка добавя обем. Така вместо през ден, ще пера през 2 дни, което е добре дошло.

При следваща поръчка обаче, ще взема едни гащички от най-малкия размер с последната надежда, че ще ни станат. Харесала съм и други неща от сайта на БейбиКайнд, а лирата продължава да пада, така че като се съберат достатъчно желаещи (да надскочим 150 лири), пак мога да организирам поръчка.

# 168
Аня, и нашите пелени пристигнаха, благодаря  Hug
Да те питам, запарват ли му, че това непромокаемото покритие отвън ми е подозрително  newsm78

# 169
  • София
  Мег, да се похваля че пеленките са пристигнали вкъщи. Мама сподели че са много сладки, хареса ли са и, а аз вече нямам търпение да се прибера и да ги видя. Благодаря и много  Simple Smile

# 170
момичета, такива да си ги нямаме - само хвалби без снимка Naughty
дайте и ние да изплакнем окото Laughing

# 171
Мег, мерси много, и моите гащички пристигнаха!  smile3525

Моята мома явно е като твоят момък, тънка в кръста, ама трупа в бутчетата. На нас Пчеличката за 7-12 кг (Дари е 6,250) ни е тесничка в крачетата, а в кръста - адски широка. Ползвам я засега, ама да видим докога...

софи, аз не съм поръчвала нищо ново, само 2 броя Уондъри и на Имзе Вимзе подложките... Ама другите да снимат  Mr. Green

# 172
Мег и нашите неща пристигнаха  bouquet

Хич не се справям със снапито засега Sad Иска ми се лятото в къщи да я оставям само по пелена без гащи отгоре, дали е възможно newsm78 Затова и взех щипката, да постигна ето това, защото сега й слагам пелените като вестник сгънати. Като се науча ще снимам.

Имам ковър на Thirsties размер с, по погрешка съм го взела вместо м и ни е малък, ако някой го иска, го давам, само е пробван, цвят celery.

# 173
А нашите ще трябва да пристигнат в събота. Порйъчах си ги в един магазин. А пробвалили сте вариант в гащичките да се слагат от нашите пелени?
  предупредиха ме в магазина че целия комплект за новоредено ще ми стегне до 1.2 месец и после ще трябва да си вземам следващият размер, така че чудя дали може да ползвам по дълго време гащичките а вътре да слагам от нашите пелени?

# 174
  • София
Имам ковър на Thirsties размер с, по погрешка съм го взела вместо м и ни е малък, ако някой го иска, го давам, само е пробван, цвят celery.
  Ако обясниш набързо какво беше ковър  Embarassed Вече от месец чета темичката и все още се обърквам с нещата. Само че бих искала да платя поне половината от цената, ако реша че ми трябват и си съгласна да ми ги дадеш.
  Също така призовавам майките с по-големи бебчета, които не мислят да имат още или смятат че ще са им излишни вече умалелите такива да не се притесняват и да ги предложат за продажба. Аз лично бих се заинтересувала. Засега всъщност имам едва четири броя от рил изито, които са ол ин уан и определено ще ми трябват още  Simple Smile
  Довачера като ги видя моите мога да ги снимам и да кача снимки, ако се справя че отдавна не съм го правила. Всъщност още нямам нито една снимка на корема си....

# 175
А нашите ще трябва да пристигнат в събота. Порйъчах си ги в един магазин. А пробвалили сте вариант в гащичките да се слагат от нашите пелени?
  предупредиха ме в магазина че целия комплект за новоредено ще ми стегне до 1.2 месец и после ще трябва да си вземам следващият размер, така че чудя дали може да ползвам по дълго време гащичките а вътре да слагам от нашите пелени?

Ти на Бамбиното ли се спря?
Защото от него именно гащичките ще ти умалеят след месец и половина, а пелените още дълго ще можеш да ги ползваш.

# 176
Идар, аз нямам какво да добавя, те, момичетата всичко са ти казали... Аз към момента имам десетина пелени с петнайсетина подложки, ползвам сушилня, пера на ден и половина. Чакам още пет-шест броя и вече мисля, че ще ми стигат.

Аила, ти ще родиш докато снимаш корема Wink Все щях да ти казвам, че шапка ти свалям - с близначета и то малки чакаш и трето и намираш време и за ебх и пелени Crazy ... Браво  bouquet

# 177
Аз  в началото нямах достатъчно попиващи парчета  за гащичките с джоб и си уших от хавлиен плат, 100 % памук и попиват много добре. Използвах и хавлийки 30/30 см, сгънати на три, но от по-плътните.

# 178
И аз се записвам да следя. Още не мога да се ориентирам в толкова много информация.
Поздравления за тези, които не използват никакви еднократни пелени!  smile3501

# 179
Григчо, ми дай да се трампиме - аз имам къвъри М, но ми трябва С, а ти имаш С, но ти трябва М. Ще взема твоя и ще ти дам един М, бледо жълти са (щото момъкът е рус и много добре му стоят  Blush)
Айла, къвър са гащите, които се слагат върху памучни пелени - ти нямаш такива засега доколкото си спомням  newsm78

За "закопчалките" - много зависи колко големи са ти пелените, ако не обхващат цялото кръстче на детето, няма как да сложиш щипките. Потърси с Гугъл "how to put a prifold diaper" и ще видиш клипчета как се клагат тези закопчалки.

Общи условия

Активация на акаунт