Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 433
  • 379
  •   1
Отговори
# 135
Гушанка много е хубава тортата Peace.Да е живо и здраво детенцето и по малко да боледува Hug.Жабката наистина е като истинска и каква хрисима физиономия си и докарала Peace
Ванче голям майтап - толкова торти.Добре, че не печеш блатове hahaha.
А мажката тортичка е ммммм Heart Eyes сега както ми се яде тортичкаааааааа точно сега в момента.

# 136
Гушанка,благодаря ти! Hug

# 137
Риен Агар Агар май е вид растителен желатин ( поне това каза Гугъл ) - едва ли може да замести "трагант",но сигурно ще стане по-бързо съхнещо тесто заради желатина. Сега ще ида да го видя кълвача , снощи 20 снимки на една шпатула видях  Rolling Eyes
Ванче ха сега - детски торти искаше  Mr. Green . Тази с цветенцата е много сладка , ама за мъж "китки" ?
Гушанка много хубава торта - тази жабка и аз я имам , като близначета са.
Дарилка зависи колко искаш да ти е голяма тортата и колко човека ще храниш. При първи етаж 30 см ще се получи доста голяма. Ето тази е с 25 см основа , 2ри -20см , 3ти-15 см ( но третия етаж го пресиропирах и той стана "тумбест" ). Поне 5см разлика е добре да има .
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804&pid=6033029

# 138
  • Пловдив
Гушанка, да ти е жив и здрав племенника, а ти все такива хубави тортички да му правиш.
Ванче, хубава тортичка, но някак си цветово много не ми допада. Може би с бял шоколад щеше повече да ми хареса.

Извинете ако пропускам някого, но още кашлям и не ми е много добре, а и си имах забавление.

и детайл

# 139
Дарилка зависи колко искаш да ти е голяма тортата и колко човека ще храниш. При първи етаж 30 см ще се получи доста голяма. Ето тази е с 25 см основа , 2ри -20см , 3ти-15 см ( но третия етаж го пресиропирах и той стана "тумбест" ). Поне 5см разлика е добре да има .

Благодаря Рая,
питането ми беше свързано с това, че имам основа 24 см и се чудех за 2 етаж колко трябва да е, за да има правилна пропорция.
Взех си 18 см, току - що връщам от магазина на Кадемлия и се запасих с 6 накрайника за шприц, х 3.60 лв са,  розова боя, а черна и кафява има само на гел и е много скъпа - 22 лв #Crazy. Май ще се поръчва on-line. Та сега си търся хубаво моделче за сметанова торта и се надявам до довече да мога да ви покажа нещо Crazy
Пепи, много хубава вила си измайсторила  chef

# 140
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте може ли да ме посъветвате -искам да направя торта покрита със марципан варна -знам че под чаршафа трябва да положа маслен крем-въпроса ми е -крема за тортата само между блатовете ли да го сложа а отгоре и отстрани нанасям масления крем или освен между блатовете слагам крем и отгоре и отстрани на тортата и като стегне нанасям масления крем и тогава чаршафа-не знам кой е правилния начин newsm78

# 141
  • Пловдив
betina33, крема с който ще ти е вътре тортата си го слагаш само между блатовете. Оставяш я след като сглобиш 1-2 часа в хладилник да поеме и ако има да се деформира да го направи и след това нанасяш маслен. Пак за 2 часа в хладилника и смело покривай Wink

# 142
  • София
И аз мисля, че агар-агар, бидейки желиращо вещество от растителен произход, по-скоро може да замести желатина...Гумата трагакант не е синтетика, тя е също от растителен произход, не всичко, което расте, обаче, се яде:))))

Гушанка, много мила тортичка! Идеята за 1-чката е много оригинална!

Пепи, тази торта по какъв повод е? Покривчето бисквитки ли са или ММ? Много мирно кътче си изобразила:)

betina33, отгоре и отстрани само маслен крем, не мисля, че ще може да го нанесеш върху друг крем:)

# 143
  • Пловдив

Пепи, тази торта по какъв повод е? Покривчето бисквитки ли са или ММ? Много мирно кътче си изобразила:)

Тортата е за рожден ден на майката на моя приятелка, която мечтае да си има къщичка. Къщичката е медена- облечена с фондан и слепена с карамел Wink

# 144
Гушанката - Стахотен жабок. Тази седмица ще е посветена на фигури при мен, така че жабока ще бъде изкопиран. Много ми хареса блажената му физиономия.
Пепи - Много хубава къщичка. Тия тревички тип "броколи" при мен снощи не се получиха. Едната ми цедка се скъса, че беше старичка, а другата пък ми е много ситна и не става. Cry ще си търся метална, от времето на баба. Относно цветовете на моята тортичка, бях я замислила да си бъде покрита само с преливащата "гюдерия. Но снощи като звъннах да докладвам че съм готова и мацката ми каза: "Сложи му китки, де! Повечко сложи. Нали го знаеш че обича!?!?" И аз се заиграх. Уж, само 2-3-4 храстчета щеше да има..... ама..... да оправдая плескането и мазането.... та ..... така.....  hahaha Ще видим довечера каква ще е реакцията.
Някой питаше за преливащия ефект. Две топки тесто. Едната остатък от "дупето" в телесен цвят и 2 пъти по-голяма, а другата - от 150 гр. кувертюр. Смесих чрез разтягане и усукване. Нищо особенно, на на живо е страхотно красиво и ефектно. Чак ме е яд че наплесках тревите отгоре. Ама да има какво да дъвчат гостите, те си обичат...

# 145
  • ВАРНА морето сините вълни
благодаря ви момичета за бързите отговори  bouquet

# 146
Пепи и аз си мечтая за такава къщичка Wink.
Прекрасна си я направила Peace

# 147
Едната ми цедка се скъса, че беше старичка, а другата пък ми е много ситна и не става. Cry ще си търся метална, от времето на баба.
Ванче аз днеска си купих такава цедка за 1лв. точно за тревичка.Предполагам, че ги има в повечето магазинчета за 1лв  Peace
Gushanka много сладурска жаба  Laughing
Пепи твоите тортички не мога да ги видя, а ми стана интересно от коментарите на другите мами

И ако някой се интересува къде има глюкоза и натурално царевично нишесте (защото аз нишесте никъде не успях да намеря до днес) да знаете, че има в едно магазинче за диетични храни точно до халите на Екзарх Йосиф

# 148
  • Банкя
Привет на всички невероятни майстарки.
В момента и аз творя , но нещо по банално .
Пандишпанени блатове, но печени на 3 пъти.Един след друг.
Да попитам как да успея така , че да не спадне тестото да третия.Тават ми е една
Вътре ми се иска да е някакво тирамису.
Че и покрита с какао-любимото на съпруга ми - за неговия рожден ден е- , но ще я  ядат децата.

# 149
Ванче,Пепи,Гушанка,тортите ви са преластни!!!

И да не съм съвсем без нищо,днес направих едни пастички,че имах следобедни гости

тук,тук и тук

Общи условия

Активация на акаунт