Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 425
  • 379
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Айде най-накрая и аз да се запиша в новата тема, исках с торта, ама нямаше кога да я направя.
Иначе и аз ходих до Кадемлия онзи ден - купих си 10 накрайника, пош и тази джаджа дето дръжи накрайнкика за поша. А и това кръглото пиронче с подносче(Ама как го обясних само) за розите от маслен крем дето се правят върху него. Много се чудя на един комплект 30лв май беше с такива "ножчета" за оформяне на листенца, и цветенца от захарното тесто...ама по-натам, че първо да направя дебюта с тези фондани, марципани... А бях решила за този уикенд да правя и аз нещо подобно на кошница с цвтя, ама за през седмицата ще остане.

Прекрасни красоти пак сте сътворили...кога ли ще мога и аз така...
 Hug

# 151
  • София
И аз да се запиша с едни цици. Crazy Не ми допадат като торти, ама такава си поискаха.Вътре е с крем брюле с парченца шоколад.

И да споделя за един крем.Онзи ден исках да направя домашна торта с някакъв нов крем и общо взето си го измислих и стана страхотна торта.Мъжа ми се уби да я хвали, никога не е харесвал чак толкова друга торта, направо се учудих. Shocked Значи беше с готови какаови блатове, а крема е подобен на Страчиателла, който някой беше публикувал преди.Съдържа 1 малка заквасена сметана, 1 малка кутийка сладкарска сметана, печени бадеми смлени на по едро, смлян в блендера кувертюр, кокосови стърготини и малко ликьор.Няма желатин защото беше доста гъст.Блатовете са напоени със сироп от кафе, какао, захар и ром.Нямам парче, че ме домързя да снимам.
Някой беше питал за натурално нишесте, аз винаги си купувам от Метро, има големи пакети царевично и пшенично.

# 152
Включвам се за да си пусна само парчето Медовик.....Парче за Бъ … 77;кс, обаче......защо на мен не ми хареса тази торта....Толкова хвалена, а аз newsm78, явно аз наистина не обичам сметанови торти........Иначе домашните я хапват, но аз Naughty......

Ще пробвам другите блатове с яйчен крем, не със сметана.......

Леле, какви хубави торти....Красота...

Да питам...Гледам,че в Кауфланд са пуснали желирани бои за яйца...Те стават ли за торти?

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 22:39 от Мама Цоцоланка

# 153
.
Някой беше питал за натурално нишесте, аз винаги си купувам от Метро, има големи пакети царевично и пшенично.

Предполагам, че цитираш мен, но не си ме разбрала правилно  Rolling Eyes написах къде съм намерила, тъй като доста време търсих без резултат. Благодаря все пак, ще ми е от полза да знам къде на друго място има. И мерси за споделената рецепта на крема, веднага я копвам  Peace
Мама Цоцоланка много апетитно парче  Wink

Надявам се да няма сърдити за следващият ми въпрос.
Знам, че много пъти е казвано, но не съм си го записала и не съм го запомнила - с какво се разреждат прахообразните боички, ако искам да оцветя тесто?Но не да оцветявам отгоре, а направо да ги бухна в тестото.

ПП: Вече ми отговориха на лична  Grinning

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 23:07 от Бобсито

# 154
ЕТО ЕДНА ТОРТИЧКА И ОТ МЕН Grinning

# 155
[Надявам се да няма сърдити за следващият ми въпрос.
Знам, че много пъти е казвано, но не съм си го записала и не съм го запомнила - с какво се разреждат прахообразните боички, ако искам да оцветя тесто?Но не да оцветявам отгоре, а направо да ги бухна в тестото.

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат.

На който му се гледат моите 3 последни торти:

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15#201-вътре е Магнетен

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15/15#195-шоколадов Трюфел

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15/15#191- "Татяна"-какаова

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 23:30 от Fior

# 156
Лелеее каква съм застреляна, 10 пъти съм чела библиотеката, ама....  Embarassed Извинявам се

# 157

ПП: Вече ми отговориха на лична  Grinning

Фиор ти е отговорила, но да допълня, че можеш да си оцветяваш фондана като разтваряш прахообразната боя в течността с която си забъркваш желатина. Става много добре, но първо имаш предвид, че цвета изсветлява, като го омесиш и че трябва да бъркаш фондан на няколко порции ( за всеки цвят ако ти трябват няколко цвята) . Но пък си спестяваш якото месене при оцветяването и не ти се променя консистенцията на тестото.

# 158
Тарлио, само аз ли не разбрах въпроса ти? Как да не спаднат? Ами при мен винаги спадат малко, не спадат до толкова, че да се залепят и не стават клисави обаче.Но аз никога не боравя с една тава, ако е двоен блат , който после режа, пека наведнъж , задължително на вентилатор при подгрята фурна на 160 градуса. Ако са три тави, пак на вентилатор . винаги вадя веднага от тавите.Отлепя се всичко лесно като е предварително опръскано с Нон Стик спрей.  Оставям на решетка да изстинат Нямам проблем досега. Незнам кой пандишпан правиш...Има разлика все пак. Виж от библиотеката пандишпана на Пепи, много е сполучлив. Аз слагам при други рецепти разни химии, гуаранова гъба, ала бала, никога не са ми се сплесквали.
Славчева, много апетитно. Какъв е крема вътре? , прилича на пудинг....
 Аз ли съм много лакома за крем, при мен все почва да излиза като див. ЩЕ си взема един правоъгълен ограничител и ще видим кон боб яде ли.  Crossing Arms

цоци, все забравям да похваля розово покритата торта. Напредваш! Сега и разреза е апетитен и симетричен. Peace

# 159
  • Vaudreuil Canada
Пандишпанени блатове, но печени на 3 пъти.Един след друг.
Да попитам как да успея така , че да не спадне тестото да третия.Тават ми е една

Пепи казва че държи тестото в хладилника докато се пекат първите блатове така че може да пробваш тази техника.

# 160
  • София
Здравейте! Как да накарам ядките да се задържат разпръснати из тестото на кекса, а не да потъват на дъното и после да загарят?
 Пробвам с различни рецепти, но все потъват, докато се изпече кекса.

# 161
  • У дома

Ето я и моята измъчена торта, от зле по зле, но за половин ден толкова. Много исках да боядисам и да направя тухли, но не си прецених времето.

Fior , красота!!! Калинките ме грабнаха веднага.

slav4eva , супер апетитно!!!

stefibgg, страхотно заглаждане! Изпипана от всякъде!

# 162
  • Vaudreuil Canada
На който му се гледат моите 3 последни торти:

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15#201-вътре е Магнетен

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15/15#195-шоколадов Трюфел

http://petrova03.multiply.com/photos/album/15/15#191- "Татяна"-какаова

И другия път без да ги дописваш към предния си пост че за малко да ги изтърва тия разнообразни красоти добре че Atalanta ги спомена та аз се усетих че това не съм го пропуснала. Супер са и трите а калинките верно са много сладки.

Atalanta според мен си свършила страшно много за толкова време - вярно че с тухлички щеше да е още по-хубаво ама не винаги е възможно във времето.

Питанка очертава се интересна възможност да посетя демо или уъркшоп на Алън Дън разликата в цената между двете е 8 пъти та ако някой е посещавал подобно нещо може ли да ме посъветва дали за двудневен уъркшоп може да се научи нещо особено повече от това което ще се види в демото (говорим за бързосхващащ елемент на два крака от женски род) и колко време обичайно продължава едно такова демо? Знаете ли дали материалите за уъркшопа се осигуряват от организаторите и влизат ли в обявената цена - не е споменато нищо ама явно ще разпитвам за подробности организаторите.

И понеже има-няма от няколко часа не съм ви занимавала с новооткритите си сайтове ето още един http://www.shavkin.com/home.html им доста инструкции и интересни неща включително великденски яйца ама не боядисани.

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 08:38 от shemet_neveroiaten

# 163
Леле, момичета! Не мога да повярвам какви красиви неща правите  Shocked
Имате моите сърдечни поздравления   Hug

# 164
  • Czech Republic
Здравейте!

Тези дни са ми доста натоварени и затова списвам чак сега - от самото началото на темата тортите са прекрасни, но ще си запазя правото да изкоментирам тези, които виждам в превюто:

Иринка, разкошни апетитни пастички! Браво! Hug

stefibgg и аз не съм по този род торти, но ти си се справила блестящо - чудни цици Mr. Green  Heart Eyes

slav4eva чудна ягодова торта! Мммм, обожавам ягоди:)   bouquet

Fior, страхотни торти! А тази с калинките е направо невероятна! Hug

Atalanta какъв приказен замък - браво! Понитата  и  пеперудите също ли са от захарно тесто? Аз пък  с изключение големината на пеперудите не бих променила нищо!  Heart Eyes Hug

И за да не влизам само така искам да кажа, че постнах в Тортената библиотека съпка по стъпка как правя пандишпанения блат. Ето за желаещите да погледнат - http://natalyna.multiply.com/photos/album/42#

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт