ЮНСКИ мами 2009

• 13 398
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Аз досега не съм купила абсолютно нищо Embarassed ще правя ревизия на кашоните и чак тогава. Комплект за изписване със сигурност ще взимам, креватче искам дървено малко на колелца, харесах си на Стокке, ама май няма да ме огрее 1400лв, количка си имам, друго незнам, козметика и шишета, боже забравила съм..... трябва да погледна списъците Embarassed Корито мислите ли ново да купувате, мамите с малки дица, нашто то Благо е здраво, та се чудя.
Ще помоля някои да ми каже как беше за желязото и магнезия, не трябваше да се пият заедно, но колко време да изчакам?
 lili_to  това Чико е хубаво, мойто е малко по-различно, вече го няма по сайтовете да ви го покажа, ама не е мръднало или скръцнало, а 2 години само с него сме се возили Peace
Франческа ти все пак се реши да вземеш нова количка Wink Hug

# 136
Алиен , два часа поне трябва да изчакаш след приема на магнезий преди да вземеш желязото.
Ваничка няма да купувам нова. На Кати е анатомична със стойка и ни вършеше чудесна работа до към края на първата година. След това й взехме голямо корито.
А за количката откакто я видях буквално я сънувам. Crazy

# 137
  • София
за зодиите, не се настройвайте никак, все пак всяко дете си е индивидуално. Както съм споменавала и преди и двамата с мъжа ми сме близнаи и сестра ми и зет ми също, а и дядо ми Бог да го прости. Доста сме различни помежду си, но не сме безотговорни или полигамни. За дядо ми, зет ми и мъжа ми за сега съм сигурна. Но например имах гаджета три на брой преди това и то близнаци(явно ми е писано да се обвържа с такъв), за които това не важи. Малкия ще се ражда със секцио, две седмици преди термина и ще е граничен на зодиите. На мен ми е писнало все близнаци и ми се иска да е теленце, но ако си дойде за близнаци, ще се съглася, няма да нагласям аз датата.
кенгуро, сестра ми ми беше дала и никак не ми беше удобно, много ме заболяваха раменете и кръста. И съм решила на всяка цена да си взема слинг, а и ще мога от новородено да го слагам вътре.
за покупките, през уикенда ще ходим за спални комплекти, като единия искам да е с олекотена завивка, частични обиколници и плътен балдахин от Дибо. Може и комплект за изписване да взема.
До нас свекърва ми ме заведе в един немски универсален магазин, в който има и детски дрешки. Тя е взимала на Габи много добри такива. Гледах бодита и гащеризончета от хубав памук(по-добър от булгарския, но не толкова качествен като турския) на направо смешни цени. Мисля като за вкъщи да му понакупя от там, а и той бързо ще ги израсте тези.

# 138
Mindi, това ще ти помогне ли?

Списък за новородено бебе

ДРЕШКИ И ДРУГИ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Боди – 5-6 бр. (дълъг или къс ръкав според сезона)
•   Камизолка прегърни ме (някои майки не използват – те са алтернатива на бодитата) – 5-6 бр.
•   Памперс-гащи (нужни са, когато се използват камизолки) – 5-6 бр.
•   Гащеризон-пижама – 3-4 бр.
•   Комплект жилетка и ританки – 3-4 бр.
•   Ританки – 4-5 бр.
•   Гащеризон 2-3 бр.
•   Хавлия бебе – 1-2 бр.
•   Пелени комплект (2 бархетни и 2 тензухени) – 1-2 комплекта
•   Одеало – 1 бр.
•   Тънко одеало - пелена – 1 бр.
•   Комплект чаршафи – 2 комплекта (или комплект олекотена завивка с чаршафи и един комплект чаршафи за смяна)
•   Непромокаема подложка за преповиване 1бр. (може допълнително и една преносима за в количката)
•   Протектор за матрак – 1 бр.
•   Лигавник – може и да не е нужен от самото начало; за предпочитане за новородено да бъде мек, т.е. без гума/найлон отдолу
•   Обиколник – нужен е след третия месец
•   Чувал за сън – също е необходим едва след третия месец на бебето, за това трябва да се съобрази какъв ще бъде сезонът тогава и да се избере подходяща материя
•   Чувал (торба) за в количката – порт-бебе
•   Чорапки / терлички / буйки
•   Шапка за след баня – 2-3 бр. (някои майки не използват)
•   Шапка за разходка – 1-2 бр. според сезона
•   Ръкавички срещу драскане
•   Комплект за изписване

АКСЕСОАРИ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ

•   Шишета
•   При кърмено бебе – едно голямо (250-260мл) и едно малко (120-150мл)
•   При бебе на изкуствено хранене – 2-3 големи и едно малко
(За предпочитане е шишетата и в двата случая (особено при втория) да бъдат със система срещу колики.)
•   Четка за миене на шишета и биберони
•   Резервни биберони за шишетата с различни отвори – по-удачно е да се взимат с израстването на бебето и съобразно с неговият естествен ритъм на развитие
•   Залъгалка – може да се наложи да се експериментира с различна форма, размер и материал според предпочитанието и удобството на Вашето бебе , но трябва да имате една в родилният дом, която да бъде предварително стерилизирана
•   Кутийка за съхранение на залъгалката – не е от първа необходимост (някои залъгалки си имат капачета)
•   Термобокс или термочанта за пренасяне на мляко и вода в шишета
•   Термос, за да имате винаги топла вода на разположение за млякото или чая на Вашето бебе
•   Стерилизатор
•   Нагревател
•   Стерилни компреси за пъпче
•   Термометър – вода/въздух
•   Термометър за измерване температурата на бебето - удобни са дигиталните термометри; също и термометри под формата на залъгалка
•   Аспиратор за нос
•   Анатомични клеки за уши - с тях освен ушите ще можете да почиствате и секрети от нослето на Вашето бебе
•   Ножичка/нокторезчка (според предпочитанието на майката) - ножичките трябва да са със затъпени краища, така че да не наранят бебето
•   Четка и гребен или само гребен за отстраняване на бебешка кал (крусти) - за да може гребенът добре да отстранява безболезнено крустите, той трябва да бъде с топченца на върховете
•   Лъжичка – за да давате водичка на Вашето бебе след хранене без да използвате биберон (с цел да не бъде отбито преждевременно)

КОЗМЕТИКА ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Шампоан за коса и тяло (удобни са разфасовките с дозатор) или подходящ сапун
•   Бебешко олио или масажен балсам; също може и бебешко мляко, но с него по-трудно се прави масаж на бебето
•   Крем срещу подсичане, пудра за употреба при всяка смяна на памперса (добре е да имате и интензивен крем в случай на подсичане, зачервяване или обрив)
•   Гъба за баня - първите месеци може и да не използвате

ДРУГИ
•   Музикална игра за над легло
•   Дрънкалки
•   Други музикални играчки – за предпочитане е да са с ярки цветове и нежна музика

ЗА МАЙКАТА
•   Еднократни, стерилни следродилни гащи
•   Помпа за кърма
•   Подплънки за кърма
•   Протектори за зърна (ако кърмачката реши да ползва като превенция или се окаже, че има нужда от тях)
•   Крем, пластири или компреси за разранени зърна (ако е нужно)
•   Крем за подготовка на зърната за кърмене
•   Крем срещу стрии
•   Колектори за кърма (ако са необходими)
плюс сутиен за кърмене и стягащ колан или гащи за след раждане.

Това е примерен списък, който ми го дадоха в един магазин.

# 139
И аз още нищо не съм купила Embarassed
Франческа,тази количка наистина е много хубава,
поздравлвния за чудесния вкус    bouquet

# 140
  • София
Франческа ти пак тръгна за количката, не беше ли се отказала по едно време  Grinning

# 141
Искате ли тези които сме с второ детенце да направи ме коментар по списъка, със сигурност ще  бъде полезно
ще се пробвам аз първо Embarassed

Списък за новородено бебе

ДРЕШКИ И ДРУГИ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Боди – 5-6 бр. (дълъг или къс ръкав според сезона) според мен 7-8 бодита и без камизолки
•   Камизолка прегърни ме (някои майки не използват – те са алтернатива на бодитата) – 5-6 бр.
•   Памперс-гащи (нужни са, когато се използват камизолки) – 5-6 бр.
•   Гащеризон-пижама – 3-4 бр.  летни бебета ще са, според мен тънички ританки 4-5 бр и тънки блузки с дълъг ръкав пак 4-5 бр
•   Комплект жилетка и ританки – 3-4 бр.
•   Ританки – 4-5 бр.
•   Гащеризон 2-3 бр.
•   Хавлия бебе – 1-2 бр. аз бях взела 2 сега пак така ще направя
•   Пелени комплект (2 бархетни и 2 тензухени) – 1-2 комплекта полезни са да, имах и много ги ползвах, при смяна на памперса, постилах на дивана в хола под бебето
•   Одеало – 1 бр.
•   Тънко одеало - пелена – 1 бр. май 2 тънки пелени или одеала ще ни свършат работа
•   Комплект чаршафи – 2 комплекта (или комплект олекотена завивка с чаршафи и един комплект чаршафи за смяна) 2 бях взела достатъчни ми бяха
•   Непромокаема подложка за преповиване 1бр. (може допълнително и една преносима за в количката) виж следващото
•   Протектор за матрак – 1 бр. бях взела 2 малки, можеди около 70 на 30см много удобни, слагаш под бебето и ако се намокри сменяш с другата
•   Лигавник – може и да не е нужен от самото начало; за предпочитане за новородено да бъде мек, т.е. без гума/найлон отдолу имах 4-5
•   Обиколник – нужен е след третия месец сложих си го отначалото
•   Чувал за сън – също е необходим едва след третия месец на бебето, за това трябва да се съобрази какъв ще бъде сезонът тогава и да се избере подходяща материя е това ми беше най-полезно, сложих го в чувал още на 2 месеца, до скоро си спеше с него, не се притеснявам че ще се отвие през нощта
•   Чувал (торба) за в количката – порт-бебе според мен ще е излишно, топло ще е
•   Чорапки / терлички / буйки тънки чорапки
•   Шапка за след баня – 2-3 бр. (някои майки не използват)ползвах до май месец някъде, ама тези бебета ще са летни
•   Шапка за разходка – 1-2 бр. според сезона
•   Ръкавички срещу драскане не сме ползавали
•   Комплект за изписване

АКСЕСОАРИ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ

•   Шишета
•   При кърмено бебе – едно голямо (250-260мл) и едно малко (120-150мл)
•   При бебе на изкуствено хранене – 2-3 големи и едно малко
(За предпочитане е шишетата и в двата случая (особено при втория) да бъдат със система срещу колики.)
•   Четка за миене на шишета и биберони
•   Резервни биберони за шишетата с различни отвори – по-удачно е да се взимат с израстването на бебето и съобразно с неговият естествен ритъм на развитие
•   Залъгалка – може да се наложи да се експериментира с различна форма, размер и материал според предпочитанието и удобството на Вашето бебе , но трябва да имате една в родилният дом, която да бъде предварително стерилизирана
•   Кутийка за съхранение на залъгалката – не е от първа необходимост (някои залъгалки си имат капачета)
•   Термобокс или термочанта за пренасяне на мляко и вода в шишета
•   Термос, за да имате винаги топла вода на разположение за млякото или чая на Вашето бебе
•   Стерилизатор
•   Нагревател такова не съм имала
•   Стерилни компреси за пъпче и такова
•   Термометър – вода/въздух
•   Термометър за измерване температурата на бебето - удобни са дигиталните термометри; също и термометри под формата на залъгалка
•   Аспиратор за нос имах, не съм го ползвала изобщо
•   Анатомични клеки за уши - с тях освен ушите ще можете да почиствате и секрети от нослето на Вашето бебе
•   Ножичка/нокторезчка (според предпочитанието на майката) - ножичките трябва да са със затъпени краища, така че да не наранят бебето
•   Четка и гребен или само гребен за отстраняване на бебешка кал (крусти) - за да може гребенът добре да отстранява безболезнено крустите, той трябва да бъде с топченца на върховете
•   Лъжичка – за да давате водичка на Вашето бебе след хранене без да използвате биберон (с цел да не бъде отбито преждевременно)
другите неща съм съгласна, необходими са, само за кърмените бебета, може май и едно шеши, а ако няма да му давате вода и едно не ви трябва

КОЗМЕТИКА ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Шампоан за коса и тяло (удобни са разфасовките с дозатор) или подходящ сапун
•   Бебешко олио или масажен балсам; също може и бебешко мляко, но с него по-трудно се прави масаж на бебето
•   Крем срещу подсичане, пудра за употреба при всяка смяна на памперса (добре е да имате и интензивен крем в случай на подсичане, зачервяване или обрив)
•   Гъба за баня - първите месеци може и да не използвате
тук няма какво да добавя

ДРУГИ
•   Музикална игра за над легло
•   Дрънкалки
•   Други музикални играчки – за предпочитане е да са с ярки цветове и нежна музика

ЗА МАЙКАТА
•   Еднократни, стерилни следродилни гащи
•   Помпа за кърма
•   Подплънки за кърма
•   Протектори за зърна (ако кърмачката реши да ползва като превенция или се окаже, че има нужда от тях) не бързайте да купувате може да не ви трябват
•   Крем, пластири или компреси за разранени зърна (ако е нужно)
•   Крем за подготовка на зърната за кърмене
•   Крем срещу стрии
•   Колектори за кърма (ако са необходими)
плюс сутиен за кърмене и стягащ колан или гащи за след раждане.

Това е примерен списък, който ми го дадоха в един магазин.
А и незабравяйте че всеки които идва при бебето ще носи по нещо.

# 142
 Алиен, smile3501
Това е и моето мнение по списъка.
Аз съм заложила и на панталонките, съчетани с блузка и чорапки.
И съвет от мен не купувайте от най-малкия размер. Кати имаше дрехи, които не можа да облече именно защото бях взела размер 22, до 56 см. или както и там да се зоват. Такива дрешки умаляват на едно до към края на първия месец.
А след това, понеже аз трето едва ли ще имам  Wink всички дрешки ще заминат към Продавалника. Така хем няма да се задръствам с излишни неща, хем ще съм в помощ на някоя майка. Peace

# 143
  • София
Алиен, и моето мнение по списъка е такова, отлично си се справила smile3501

# 144
Аз също още не съм купувала нищо, ще прегледам дрешките на Яна, но по нататък и тогава ще видя какво ще взема.

Шишета преди ползвах на Авент, 1 имах за вода, защото я кърмих. Сега с това инфо за бисфенола се замислих за Be Free, но тази джаджа по средата ме притенява, как се мие. Thinking

Корито ще вземем, че предното се счупи.

За списъка съм съласна. Peace

# 145
Франчи кажи моля те  гледа ли количката на живо?Защото искам да знам коша за новородено дали е с поларче отвътре.Дали ще става за топло време?Понеже тук във Варна я няма в нито един магазин / на всичките звънях/ а продават само по поръчка.

# 146
Момичета, вижте на какво попаднах:
http://www.stefi.biz/index.php?action=show_desc&product_id=68

В този сайт има и други изненадващи неща, напр. количките- но качеството не знам какво е.

А ето го и моето любимо одеало на дечко:
http://www.e-prettythings.com/eshop/index.php?categoryID=193

И аз не смогвам да ви чета, виждам пак интересни неща сте писали.
Аз ще подновя една стара тема ЗА МАЗИЛАТА, КОИТО ПОЛЗВАТЕ - КАЖЕТЕ МАЗЕН КРЕМ ЗА КОРЕМА С НЕ СИЛНА МИРИЗМА ...

Франчи, взимай я тази количка, знам, че ти беше на сърцето и да возиш втората кукла с кеф!

Съгласна съм, че второто поне "намазва" откъм консумативи /ако са запазени Wink/.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 23:11 от ayas

# 147
Днес не можах да ви смогна и на четене, и на писане Simple Smile Затова само ви казвам "здрасти банда", целувки на всички и лека вечер Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet

# 148
Мами, днес бях на обиколка по магазините за кошарки, най-много си харесах от тези на Mag England - Best Friends http://www.shtarkel.com/a3.html в тъмно синьо със зелено и тъмно синьо със светло синьо, но в София от тази марка имат само в "Штъркел" и е останала само една и то в друг цвят. Очаквали нова доставка в средата на май, но аз имам силното усещане, че няма да мога да ги дочакам. Мога ли да помоля мамите от другите градове, просто като обикалят по магазините, ако видят от тези кошарки в тези цветове, направо да вземат тел. на магазина за да ги запазя или направо да си ги поръчам. Ще съм много, много благодарна. Лошото е, че никъде в Интернет не видях да продават от тях на друго място  Sad
Иначе днес не се сдържах и направих първата покупка за бебоците, утре ще кача снимка  Grinning
Сладки сънища и топло утро ви пожелавам  Hug

# 149
Чак сега се добирам до форумчето  Crazy

Не съм чела много назад - ще пробвам да наваксам. Минавам да ви пратя по едно гуш  Hug и да кажа, че много ми липсвате. Имам доста работа тези дни (вкл и с банките  Close), но се надявам поне уикенда да се включа в някоя дискусия  Flutter.

Кате, не знам дали е същия магазин, но се сдобих с туника и жилетка  Whistling. Пазарувах от този, който е на ъгъла срещу Пощенска банка - към него ли ме беше упътила?  newsm78

Имам още 2 дни и влизам в 7ми месец - много съм развълнувана  Heart Eyes. Бебка е супер активна тези дни. Вчера особено ми разказа играта - вечерта ми стана и лошо. Отделно коремът ми расте с бесни темпове - от няколко вечери го усещам как се надува и кожата се разтяга - какво ще е 8ми и 9ти месец, не знам  ooooh!. Чакам с нетърпение 9ти месец, защото и за мен ще е ново изживяване - нали родих съвсем в началото му миналия път  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт