Наборите ни големи от Гормити и Русалки са пленени! - отчет на 2002

• 29 245
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Страшни сте,момичета!Благодаря още веднъж за споделените мнения!  bouquet
Днес е Благовещение и поздравявам всички с този хyбав християнски празник!Нека домът ни се изпълва само с здраве,любов и хармония!Честит имен ден на всички именници!  bouquet

# 91
Да си кажа. Димана и Косара ходят от две години на зимни и летни лагери и се справят чудесно. Само аз много му се притеснявах и плаках. Оказа се, че като не са с мен са доста самостоятелни. Като ме видят мен се поглезват бая. Та като му се ходи на детенце да опита. Най много да се наложи да ходите да си го вземете от там.

# 92
violetblue,много се изкефих на обяснението ти за кафето,приготвено от щерка ти!Не ме учудва умението им да се справят с по-леки домакински задължения,Макси доста добре се справя,топли си мляко в МВ,прави си Нескуик сам,маже филии...За мен най-важното нещо е,че заключва входната врата и ако е сам,не отваря на непознати.Но пък има деца,които и до десетгодишни  не могат да стоят сами и да направят каквото и да било без чужда помощ.Оттам-да,бих пуснала детето на лагер,но само и единствено ако той иска!(Друг е въпроса,че нашият вманиачен татко за нищо на света няма да го пусне!!

# 93
  • Варна
Здравейте момичета,

Искам да ви споделя нещо, че се чувствам малко странно и имам нужда да си го кажа. Вики след няколко дена е рожденик. От групата в градината си избра няколко дечица, които да покани. Понеже аз рядко се засичам с майките, им приготвих и оставих покани в шкафчетата. Днес вечерта като отивам да го взимам от градина и се виждам с майката на едно от поканените деца и съответно я питам, дали са си видяли поканата, ако трябва да обесня къде се намира заведението или нещо друго, при което тя ми казва "Да видяхме я, но няма да дойдем", аз питам защо и отговорът беше "Ами имам съображения", при което аз останах така  Shocked Качвам се в групата и съответно питам госпожата дали не е станало нещо. Да не би да са се скарали или да е имало някаква разправия м/у Вики и нейния син. Да не би моя нещо да е направил и т.н. Госпожата ми отговаря, че нищо необичайно не се е случвало и че разправии м/у тях двамата са съвсем нормални и ги има м/у всички деца. Разбрах, че преди седмица някъде са се закачали двамата по време на обедния сън и нейния син е бил наказан и преместен на друго легло. Аз не съм присъствала и не мога да кажа кой е прав и кой не, но след като госпожите са наказали другото дете значи са преценили, че той е виновникът за геролтията. Мисля си, че затова е сърдита майката, ама не виждам каква е моята вина в случая. Деца са, нормално е, играе им се и т.н. Може ли родителите да се сърдят по между си за такива неща. Децата пак си играят, а ние сега ще се гледаме на чомпи. Аз всъщност няма да я гледам така, защото нямам нищо против тях и  не се чувствам ни най-малко виновна ако става въпрос точно за това. Ако е нещо друго, то аз не знам какво е. Извън ДГ те двамата не се виждат така, че няма как да е станало нещо по друго време и някъде другаде. Освен това моят син също е бил наказван когато е бил виновен така че не мисля, че може да претендира например за делене на децата от старана на госпожите. Та така това е в общи линии, оплаках ви се. Дано не съм ви досадила, ама се почувствах малко странно и определено ми стана неприятно.

П.П. Забравих да напиша, че въпросното дете е казало днес на Вики "Ние няма да дойдем на рождения ти ден, защото мама не иска." - е не го разбирам, честно. Може аз нещо да не съм в ред, ама не го разбирам.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 00:23 от lina6.3

# 94
  • София
Изобщо не се впечатлявай,има майки всякакви,лошото е че госпожите не са те уведомили,че е имало проблем м/у децата ,а такива историйки ще има и в у-ще и ти ще разбираш на някоя род.среща ако класната не реши да ви каже.Има много невъзпитани родители,които реагират много злобно към палавите деца,когато има конфронтации.Просто я игнорирай тази и си изкарайте рождения ден както трябва.Важното е да дойдат другите поканени.

# 95
lina6.3 , чета и не мога да повярвам на очите си. А аз си мислех, че само по форумите се изхвърлят някои хора, но явно и в живота са така. Тази майка рискува да остави сина си без познанства дори,ако продължава в същия дух. А ти без вина се чустваш виновна.Честно казано не знам какво да коментирам.Всеки родител знае, че това са нормални неща-децата да се сдърпат.Ако не се случваха би означавало, че детето е безкрайно отстъпчиво,примирено,безгласна буква и тн......
Надявам се да ти е минало и да се ядосваш!
Весел празник ви желая!И после да разказваш!

# 96
lina6.3 разбирам те перфектно! И бих те посъветвала да не се затормозяваш излишно с това, защото този тип ограничени хора не заслужават да си хабиш времето в мисли за тях. Аз все съм се надявала, че съм успявала да потуша неприятните си чувства към родителите и да оставя Емма да си играе с децата им. Все пак това, че на мен като личност някой ми е определено антипатичен, това не означава автоматично, че и детето ми трябва да го настройвам.
Лина, тегли й една м**** на тази майка и не й позволявай да ви разваля празника. Единствено нейното дете след това ще страда, защото няма да има споделени спомени с приятелчетата си  Peace

# 97
  • Варна
Здравейте момичета,

Благодаря ви за съпричастността.

beauty827 предполагам, че госпожите не са ме уведомили, защото той всъщност в случая е бил потърпевшия така да го кажа. С две думи не е бил той виновника за случилото се. Когато е сгафил нещо винаги ми казват, какво, с кого, как и т.н.

gerka напълно съм съгласна с теб - деца са, ще се карат , ще се сдобряват - нормално е. И моя син е удрял и е бил удрян, имал е разправии и с други деца, обаче никога родителите не сме се хващали за гушите. Просто всеки свива сърмите на своето в къщи и готово. Те на другия ден пак са риятели.

violetblue  не мисля, че става дума за антипатия м/у нас - родителите. До сега винаги сме се поздравявали, дори сме се спирали да си говорим съвсем нормално и обичайното обикновенно "Как сте, какво правите", тя съответно ме пита как е малката и ей таива неща. Не поддържаме връзка извън ДГ, но там винаги сме били в добри отношения, не сме приятели, но съвсем нормални отношения м/у познати. Не съм усещала никаква неприязън кам мен, нито пък аз изпитвам такава към нея. Досега всичко е било съвсем в рамките на нормалното. Затова съм много учудена и си мисля, че причината е във въпросната случка по време на обедния сън. Ама както и да е. Да са живи и здрави всички. Стана ми гадно това, че са казали на Вики, че няма да дойдат защото неискат, но пък той като че ли не го прие много навътре или поне не го показа.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 13:39 от lina6.3

# 98
Лина, и аз със всички родители от групата на Емма си разменях любезности и се заговаряхме, но определено имаше две-три индивидки, които откровенно ми бяха много антипатични, но всеки път като се видим и те и аз по мазни от масло и олио взети заедно...  hahaha

# 99
  • Варна
Лина, и аз със всички родители от групата на Емма си разменях любезности и се заговаряхме, но определено имаше две-три индивидки, които откровенно ми бяха много антипатични, но всеки път като се видим и те и аз по мазни от масло и олио взети заедно...  hahaha

Може и така да е, но определено не съм го усещала по никакъв начин.

# 100
Не се дертете чак толкова за такива екземпляри,това показва липса на елементарно възпитание.Чудя се тогава тази майка на какви добродетели и темподобни неща ще научи това дете!много правилно игнорираш я и толкова! #2gunfire hahaha

# 101
  • Sofia
Лина не се тревожи.  HugИ аз съм изпадала в подобни състояния. В моя случай обаче виновника беше дъщеря ми. Съответно в нас разговаряхме  с дъщеря ми не съм останала безучастна в случая( детето ми си разбра грешката и се извини на приятелката си първият ден когато я видя след случката). Но другата майка вече беше забранила на детето си да общува с моето. Естествено, че всичко се преживя доста, но в един момент другата майка доста се е задълбала в проблема. Влизала е чак в профила ми за да ме чете и то 2 години назад.  Shocked Един вид ме е разследвала що за човек съм, какво пиша и т.н. След като разбрах и това, аз окончателно взех решение, че няма какво да се разправям с родителката. Децата не си играят повече именно заради родителските разправии а не заради детските си щуротии...
Дано празника на детето ти мине добре. Децата да се забавляват въпреки липсата на някой от компанията.

# 102
Лина,желая ви весел празник!Подкрепям изцяло мненията на момичетата,за мен ще загyби само нейното дете и то заради високомерието на майка си.Но ти все пак поговори със детето си и тактично мy обясни,че понякога ще се сблъсква и с такива постъпки и хора и че с времето сам ще разбере кои са мy истинските приятели.Боли ме,че заради такива постъпки най-много страдат децата.
ivben,това с разследването направо ме #Crazy

# 103
  • Sofia

ivben,това с разследването направо ме #Crazy
И мен също. А с майката се познаваме от доста време.

# 104
Темата за самостоятелността е особено актуална и болна в момента и за мен. Мария от миналата година иска да отиде на лагер, аз отлагах до тази, ноооо пак не съм готова. Имам чувството, че ще се побъркам, ако я пусна сама. Имам доверие на г-жите и всичко, обаче ще се пръсна. Както казвате - за мен тя все още си е бебче, макар че сега като застане до бебето изведнъж виждам колко е голяма, порастнала и изобщо нищо бебешко няма...
В последните дни на бременността ми беше доста зле и докато се опитвах да стана от леглото, тя ми правеше закуска в кухнята - вади от хладилника, реже ми някакви неща, сипва мляко... И въпреки това имам чувството, че никога няма да се престраша... А знам, че не е правилно. Ако има някаква рецепта, моля споделете я. Sad

Лина, аз също нямам думи... Що за хора има не знам. Мария редовно кани на рождения си ден именно децата, за които по цяла година слушам как се карат, бутат и какво ли не... Обаче, очевидно това не е причина да не се веселят на подобни празници, както и никога не е било причина за родителите. Дано отмине "лошия вкус в устата" и на двамата и да имате един невероятен празник!

Общи условия

Активация на акаунт