Машина за хляб - 15 част

• 75 860
  • 897
  •   1
Отговори
# 615
eli, аз днес също смятах да правя пълнозърнест хляб и в рецептата ми има семки, както и бяло брашно (приблизително 1/5, не знам защо, не съм специалистка, следвам сляпо рецептите, но ми се струва, че ще има нещо общо с бухването). Но ме озадачи количеството на водата, докато за белия хляб е 400 ml, за черния е 310 mls, това друга мерна единица е или какво newsm78 Помагайте!

# 616
  • София
MaryJane,

Едно и също е - милилитра.

# 617
Raya мерси!
Направили са го, за да объркват невежите като мен!  Mr. Green
Прерових всички езици в ръководството, само при черния хляб я има тая мерна единица навсякъде, то явно е множественото число на мл...
Машината ми е Kenwood, още се боря с ръководството. В началото имах няколко гафа и сега гледам да внимавам, преди да пускам.

# 618
  • София
С времето ще свикнеш. В общия случай 300 мл. вода (течност) са за 500 гр. брашно.

Успех.

# 619
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета, привет!  Grinning
Една питанка, ако ми разрешите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=387570.0

Мерси   bouquet

# 620
В момента в ИнтерМаркет има един модел на FAGOR za 150лв. който се различава с Moulinex 5000 (210лв.) само по капака и евентуално в програмите.
Сигурно и тях ги правят в съседни гаражи в Китай Wink

# 621
  • с/у ОколоМръсТното
В момента в ИнтерМаркет има един модел на FAGOR za 150лв. който се различава с Moulinex 5000 (210лв.) само по капака и евентуално в програмите.

Би ли дала линк, моля... 100 пъти вече го гледах сайта: http://www.intermarket.bg/ и не откривам това, за което ти говориш.

# 622
Ердинч, ти къде се кри досега, цяло съкровище си Peace!  Обаче аз понеже не съм англоговоряща, би ли бил така добър да ме ориентираш много леко, къде точно да чета и да си превеждам? Предварително ти благодаря!
Здравейте момичета,
Ердич, благодаря за линка, но аз свалих вариант на немски, а с него не се оправям. Ако имаше на англ. няма проблем.
На Мулинекса е страхотно описанието.

polin_a
Alisa

съжалявам, има ги само в три варианта, на български(в българската версия ги няма таблиците ), френски и немски.
таблиците се намират на 25та страница,  преведох ви я първата, а и останалите таблици си приличат.

до всички: ако случайно не можете да намерите ръководството в страницата на производителя, възползвайте се от долната връзка .

http://safemanuals.com/references.php

smile3525

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 20:19 от Ердинч

# 623
  • На планетата Земя
Момичета, правите ли традиционен кекс в машинката?

# 624
  • София :(
    Много съм нещастна, хлебопечката ми се развали  Cry Cry Cry и мъжО я е разпарчалосал на съставните и чаркове. Утре ще ходя да купувам части, че той е на работа, дано я поправи, че точно сега нямам пари за нова, а без нея... не ми се мисли.

# 625
Ердинчbouquet!

# 626

Би ли дала линк, моля... 100 пъти вече го гледах сайта: http://www.intermarket.bg/ и не откривам това, за което ти говориш.
Ами и аз я търсих в сайта за да дам линк, но не я намерих, а иначе я гледах в магазина на ИнтерМаркет във Varna Mall

# 627
  • София
Svilena33    bouquet най-накрая! много ти благодаря!
mimensitaspoko дано се оправи!
да дам отчет за козунака  ooooh!
max-mama   bouquet много благодаря за всички съвети! стана много вкусен, наду се супер, ама както се вижда го препекох  smile3538 и хем го гледам и си казвам трябва да е готов и още малко, още малко и ... го изпуснах  Crossing Arms ама нищо  Wink няма да се ядосвам. стана си вкусен и кифличките мммммм  Hug

искам да попитам - като определям коричката, определям цвета или твърдостта на коричката? т.е. по-хрупкав/твърд ли става или по тъмен  newsm78

# 628
  • Разград
искам да попитам - като определям коричката, определям цвета или твърдостта на коричката? т.е. по-хрупкав/твърд ли става или по тъмен  newsm78

Ами то,да ти кажа,ако е по-тъмен цвета-коричката ще е по-твърда,но не чак толкова.След изпичането като го завиеш в памучна кърпа и си омеква.
Много добре ти изглежда козунака.В машинката ли е печен?Нищо,че е препечен,важното е да е вкусен.У нас пък по-препеченото обичат,та даже и изгореличко да има.А отвътре как е,има ли конци?
Аз вече по миризмата познавам кога е изпечен.И не само,когато пека козунак,ами и други тестени неща.

# 629
  • София
да, печен е в машинката и се изпече и при мен 10-15 мин преди края на програмата. аз по миризмата познах, че се е препекъл  Joy оставаха 5 мин. и аз ще се науча  Hug
...
ходих да снимам конците. с това не се справих, ама си хапнах едно хубаво по никое време  hahaha та конци си има - екстра си е. пак ще правя като свърши този - да затвърдя  Wink и да кажа пак за кифличките - ммммм  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт