Машина за хляб - 15 част

  • 75 888
  • 897
  •   1
Отговори
# 330
  • София :(
  • Мнения: 215
    Ей, изпаднах в амок. Забърках козунака, разделих в две правоъгълни кексови форми - едната тефлонова, другата алуминиева, а познайте какво стана  ooooh! Втасаха еднакво, сложих да пека и... този в алуминиевата формичка буквално спихна  #Cussing out, а другия е супер. След малко като изстинат ще ги фотна да ги видите. Думи нямам просто. А колко брашно глътна тестото допълнително..., явно е овлажняло и това ми прави номера с превтасването - не успява да поеме течността.
  Ето и снимки
  от тефлновата
  от алуминиевата
  разчупени, и в двата конци нЕма
 Явно следващата събота пак ще има репетиция  newsm78

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 20:19 от mimensita

# 331
  • София
  • Мнения: 2 019
mimensita, наистина кофти се е получил козунака от алуминиевата форма. Може би е превтасал, не съм специалист, не мога да кажа точно.
След успешния хляб се престраших да се пробвам с козунак. Имах много въпроси, но за да не ви занимавам писах на Вивиан на лични, но тя сигурно още не е видяла, пък аз нямах търпение и реших да експериментирам. За мое голямо учудване се получи  страхотен козунак. С машинката обаче не можах да се справя. Замеси тестото за 5 мин., после продължи с месене 20 мин. и след това исках да върна отново месене, както правят някои от вас, но не стана. Продължава си програмата от там до където е стигнала. Наложи се да помеся малко на ръка, но резултата си заслужава. Има ли някакъв трик за връщане на програмата от начало или зависи от машината?

# 332
  • Мнения: 11 607
Има ли някакъв трик за връщане на програмата от начало или зависи от машината?

Натискаш бутона стоп и програмата спира. Натискаш старт и тя тръгва от началото......

mimensita кофти...На мен ми прилича на много брашно.....Не е трябвало да слагаш толкова много.....То е станало като хляб......

# 333
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Има ли някакъв трик за връщане на програмата от начало или зависи от машината?

Натискаш бутона стоп и програмата спира. Натискаш старт и тя тръгва от началото......

mimensita кофти...На мен ми прилича на много брашно.....Не е трябвало да слагаш толкова много.....То е станало като хляб......

При моята машинка се натиска продължително бутона старт и спира.
Аз правя козунак на програмата за френски хляб-3,32 часа.След последното премесване изваждам тестото и го оформям,печенето може и в машинката,може и във фурната.Не съм повтаряла месенето.Според мен,продължителноста на месенето в програмата напълно е достатъчно.



Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 21:17 от max-mama

# 334
  • София :(
  • Мнения: 215
  Благодаря за мненията и съветите, пак ще се пробва, миналата година станаха страхотни козунаци и тази ще се получат, след малко репетиции. На вид наистина не изглеждат добре, но на вкус явно биват, единия вече го няма. Даже и аз се прежалих да гризна един зъб, сладичък и ароматен е. Ще видим какво ще сътворя следващата седмица.

# 335
  • Мнения: 4 358

Поли това е хляба по твората рецепта която пусна - за Френски хляб.
Малко ми хлътна.Допоследно се чудих дали да сложа още малко брашънце ама този път окото ме излъга Sick.
За другия път ще знам Rolling EyesНаистина става голям Hug

# 336
  • Мнения: 9 785
Бъни, видях го първо в другата тема. Що така хлътна това диване newsm78? Дали е от брашното? А ти защо имаше съмнения, че трябва да добавиш? Явно е била на кантар работата. Което ме кара да си мисля, че е друг проблема. Аз го правих на програмата за сандвичи. Сега се чудя и като е по-топло времето, дали не оказва пак влияние? Превтасване да речем.

# 337
  • Мнения: 49
Здравейте, момичета! Аз съм много зле в месенето и затова реших да си взема машинка, но се нуждая от съвет каква да е  newsm78 Разполагам с 200 лева ( ако има по-евтинки, добре дошло, че имам и други неща да купувам), да има разбира се повечеко функции, защото ще ми се налага често да я ползвам и да е голяма, а не от тези с хлебчета до 1 кг само. Дано не ви притеснявам с въпроса си, но ми е невъзможно да изчета 15 теми..  Blush

P.S.  Има ли притежатели на MOULINEX OW-5000 ? И доволни ли сте?  newsm78

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 23:12 от ooofff

# 338
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да си покажа гевречетата.
   
Разкошотия,лошото им е,че излизат малко бройки.Следващият път-двойна доза.

# 339
  • Мнения: 1 147
max-mama, разкошни гевречета Peace (изтекоха ми лигите Mr. Green)

ooofff, аз съм с MOULINEX OW-5000 и принципно съм доволна. Казвам принципно, защото машината ми 3 пъти ходи на ремонт за един и същ проблем и докато не и смениха интегралната схема все си имах проблем (явно съм попаднала на дефектна), но след това вече си работи безотказно (надявам се и занапред така Praynig)

# 340
  • Мнения: 11 607
Макс, а рецепта за тез гевречета вкусни?

# 341
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Макс, а рецепта за тез гевречета вкусни?

Веднага(аз и преди съм я пускала).

Сусамени гевреци

200 мл прясно мляко
100 мл олио
2 чл захар
1 чл сол
30 гр прясна или 11 гр суха мая
брашно за средно твърдо тесто-около 380 гр(вие си знаете,наблюдавате тестото в началото)
Програма-месене+втасване
След като програмата приключи,тестото се изважда и се премесва с малко брашно,разделя се на 7-8 топки.
Всяка топка се разтегля на фитил,с дебелина 1 пръст,след което се прегъва на две и се усуква,двата края се притискат.
Всеки геврек се прекарва през разбито яйце(1 брой е достатъчен) и веднага се овалва в сусам(неоходимо е около 100-110 гр),нареждат се върху намаслена хартия за печене,оставят се за 15 минути да втасат на 50 градуса във фурната и след това градусите се увеличават на 180 и се изпичат гевреците.

Само да допълня,след програмата премесих тестото с 2-3 сл брашно.Тестото трябва да е по-твърдичко и жилаво.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 00:20 от max-mama

# 342
  • София
  • Мнения: 4 519

Да, доста странно. Различните брашна поемат различно количество брашно, но пък ти казваш, че си правила и добър хляб с него.

Това, което ми прави впечатление е:
1. Тестото не трябва да се маже или да полепва по стените. Трябва да се образува стегната, еластична топка.
2. Продължителността на програмата ти е 3:50 - много е дълга. Ужасно дълга. Най-дългата ми програма за 1,250 гр. хляб не е повече от 3:30 часа.
 Намери си програма с продължителност около 3:10 или 3:20 часа и пробвай там.

# 343
  • София
  • Мнения: 2 019
Има ли някакъв трик за връщане на програмата от начало или зависи от машината?

Натискаш бутона стоп и програмата спира. Натискаш старт и тя тръгва от началото......

При моята машинка се натиска продължително бутона старт и спира.
Аз правя козунак на програмата за френски хляб-3,32 часа.След последното премесване изваждам тестото и го оформям,печенето може и в машинката,може и във фурната.Не съм повтаряла месенето.Според мен,продължителноста на месенето в програмата напълно е достатъчно.

Натисках и бутона стоп, и бутона меню, нищо не се получи. Изключих от контакта, включих след 7 мин. защото прочетох, че има защита при спиране на тока да запаметява до къде е стигнала програмата, но пак не се получи, продължи си от там до където беше стигнала. Иначе ми се струва, че 20 мин. месене в машината не е достатъчно. Когато помесих на ръка още 15-ина мин. започнаха да се образуват мехурчета, а след изпичането имаше страхотни конци.

# 344
  • Мнения: 2 724
shoshi, като я включиш повторно ,трябва да зададеш програмата, за да започне отначало. Peace

Общи условия

Активация на акаунт