Машина за хляб - 15 част

  • 75 808
  • 897
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 372
max-mama, Ердинч, благодаря ви за рецептите  Hug аз го бях забъркала преди да получа вашите  Rolling Eyes намерих на две места и двете бяха без олио и без захар  Shocked ама аз захар си добавих.
правих килограм и мнооооого се наду - напълни казанчето за 1,5 кг. еми ако бях сложила за хляб от 1,5 кг  Crazy
нормално ли е, от страни хляба да е с много хубав изпечен цвят, а от горе "бледолик"  Thinking

max-mama, е аз съставките ги слагам: вода, сол, захар, олио, брашно, мая. олиото го слагам след захарта, за да не си цапам лъжичката  Mr. Green ама ако изсипаното върху бъркалките олио помага да не остават в хляба и не е проблем и аз ще правя така  Peace
иначе да кажа резултата от тренировката /хляба не съм го пробвала - ако не беше за експеримент, едва ли някога щях да направя френски хляб - мирише на ръчен купешки/
та който има Мулинекс 5003 за френски хляб е следното положение:
5 мин меси, 5 почива, 12 меси, 1 час втасва, 2 мин меси, и тук втасва около час не знам точно кога почва да пече  Rolling Eyes ама то не е важно, защото вече ще си го оплел  Peace
Cvetina, в моята книжка пише така:
общо време - 3:39, Приготвяне на тестото /месене-втасване-печене/ - 2:24, готвене - 1:15, допълнително време 3:22, поддържа топло - 1:00 час
ако ми кажеш как от тук разбираш кога е последното месене, ще съм ти много благодарна, снощи бях наказана 2,5 часа в кухнята  Mr. Green
аз разбрах, че като го сложа тестото за последно втасване на козунака, трябва да заема не повече от 1/3 от тавичката, нали? че днес ще правя вече  Party
сорри, за дългия пост   bouquet
ааа, и още тещо  Crazy има ли чалъм за вадене на хляба? аз "тръскам" като  ooooh! снощния излезе бая трудно  Rolling Eyes

# 586
  • Мнения: 622
addicted™ и аз се питам същото за "бледоликия" хляб.  newsm78 Иначе хляба си го вадя без проблем, обръщам и той си изпада.  Mr. Green
А може ли някой да ми обясни като на дебил (защото от книжката нищо не разбрах) как се борави с "отложен старт"? Вчера се опитах да го направя, исках да ми замеси хляба след два часа, но обърках нещата и машината започна веднага да работи...

# 587
  • София
  • Мнения: 372
Иначе хляба си го вадя без проблем, обръщам и той си изпада.  Mr. Green
А може ли някой да ми обясни като на дебил (защото от книжката нищо не разбрах) как се борави с "отложен старт"? Вчера се опитах да го направя, исках да ми замеси хляба след два часа, но обърках нещата и машината започна веднага да работи...
ама не се маже тавичката с мазнина преди това, нали? как може при мен да е толкова трудно  Rolling Eyes
а за отложения старт не съм пробвала, ама по описанието изглежда лесно... ти с какъв модел си? какво направи?

# 588
  • Мнения: 622
Аз не мажа такивчата с нищо, директно си бухам продуктите. Моята машинка е Мулинекс 2000. Уж направих всичко според инструкциите, ама много не ми стана ясно и в упътването пише, че ако нещо не си сигурен или си сгрешил, можеш наново да го настроиш таймера като натиснеш старт бутона. Аз го натиснах и машинката взе да си меси веднага.  Mr. Green

# 589
lubopitko, и аз се обърках по същия начина с отложения старт първяия път.Така се получава защото машината отчита и времето за приготвяне на хляба в отложения старт, т.е. ако си натиснала след два часа тя тръгва веднага да меси защото смята че искаш хляба да бъде готов след толкова време.Ако искаш да започне да меси след два часа трябва да я нагласиш за 5 часа , а тя ще започне след два часа и ще прави хляб още три.Надявам се да съм обяснила разбираемо.Ще свикнеш.

# 590
  • София
  • Мнения: 4 180
lubopitko, и аз се обърках по същия начина с отложения старт първяия път.Така се получава защото машината отчита и времето за приготвяне на хляба в отложения старт, т.е. ако си натиснала след два часа тя тръгва веднага да меси защото смята че искаш хляба да бъде готов след толкова време.Ако искаш да започне да меси след два часа трябва да я нагласиш за 5 часа , а тя ще започне след два часа и ще прави хляб още три.Надявам се да съм обяснила разбираемо.Ще свикнеш.

Точно така въпрос на сметки е, в зависимост в колко часа искаш да ти е готов хляба. Най - важно тук е маята да не допира до течността, защото ще превтаса и няма да ти се получи желания резултат. Отложения старт е удобен и за закуски сутрин да настроиш и като станеш тестото да е втасало и готово да твориш.  chef

# 591
  • Мнения: 622
Благодаря за обяснението, горе- долу схванах. След още един- два провала ще се науча.  Mr. Green

# 592
  • Мнения: 438
addicted™ - в моята книжка за програма 2 с продължителност 3:39 пише :
първо месене - 0:05:00
почивка-0:05:00
второ месене - 0:12:00
първо втасване - 1:05:00
трето месене - 0:02:00
второ втасване - 0:30:00
четвърто месене - Х
трето втасване - 0:30:00
печене 1:10

и по мойте сметки след тртото месенр трябва да се извадят бъркалките и да се сплете. Таймера трябва да показва 2:10
Дано да съм ти била полезна!

# 593
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
addicted™ здравей и аз съм го закъсала с моята машинка която е като твоята, та каче не си сама Laughing. Аз когато не ми излиза лесно хляба раздвижвам бъркалките от долната страна на контейнера както е обърнат с главата на долу както се казва , леко ги завъртам на едната и после на другата страна и хляба излиза. Аз смятам, че понеже нашите машинки повече запичат отстрани хлябовете за това понякога по трудно излизат. Но това е мое мнение.

# 594
  • Мнения: 383

 bowuu инструкционна книжка на BREADMAN +   chef много рецепти   
http://www.megaheart.com/pdf/breadman_op_manual_TR2500BC.pdf



и един кухненски  newsm78 калкулатор (френски)
http://www.feminin.ch/cuisine/bread/pain_machine.htm



# 595
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря за обяснението, горе- долу схванах. След още един- два провала ще се науча.  Mr. Green


Ако искаш хляб след 10 чАса,примерно,да е готов-настройваш менюто на програмата,която искаш,примерно основната.
На дисплейчето се изписва продължителноста на програмата-3:30,с бутоните *+* и *-* настройваш до 10:00 и натискаш *Старт*.
Аз така правя.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 22:11 от max-mama

# 596
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 965
Направих двата хляба по рецептите на Макс мама.Станаха страхотни GrinningВъпроса ми е само,защо френския хляб става по-малък от обикновения?Така ли трябва да бъде newsm78

# 597
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Направих двата хляба по рецептите на Макс мама.Станаха страхотни GrinningВъпроса ми е само,защо френския хляб става по-малък от обикновения?Така ли трябва да бъде newsm78

Много се радвам.На френският хляб и продуктите не са много като количество,но не е и много малък,по-скоро среден.Поне при мен такъв се получава,може би зависи от брашното.Важното е,че е станал и най-вече да е вкусен.

# 598
  • София
  • Мнения: 372
denizaet   bouquet
много хитро! благодаря ти!

# 599
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Аз не мажа такивчата с нищо, директно си бухам продуктите. Моята машинка е Мулинекс 2000. Уж направих всичко според инструкциите, ама много не ми стана ясно и в упътването пише, че ако нещо не си сигурен или си сгрешил, можеш наново да го настроиш таймера като натиснеш старт бутона. Аз го натиснах и машинката взе да си меси веднага.  Mr. Green
Моята е същата и аз не мажа тавичката . За бледоликия хляб има функция за изпичане на коричката , за съжаление още не съм я разучила, а и мерака ми мина  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт