Машина за хляб - 15 част

• 75 382
  • 897
  •   1
Отговори
# 810
...argun  , какво значи като не пише тип 500  Embarassed
...

Ами Тип 500 си е брашно за обикновен бял хляб. Ако не пише нищо, а само "Брашно екстра", както в моя случай, значи е слабо и хлебчето няма да стане както трябва. Както и да е - тази неуспешна продукция стана на пържени филийки.

# 811
, за да видя какво ще стане  Blush

какво стана?
Аз още не съм се престрашила... Но днес е денят  Flutter

Стана почти като хляб от магазина - ама то със слабо брашно... какво друго да стане  Confused За да не го изхвърлям целия, направих пържени филийки, обаче днес пак ще пробвам рецептата за бял хляб  Laughing А след това мятам рецептите за козунаците Crazy

# 812
  • София, родом- Силистра
max-mama благодаря ти, след малко отивам за продуктите, запретвам ръкави и................... Praynig , ще видиме.

# 813
  • Разград
Успех на всички днес с козунаците  chef.Не забравяйте да снимате,че да се радваме и ние Hug.

# 814
Аз моите през деня ще ги правя. Единия ще е по рецептата на Макс мамаHug

# 815
Netty, очите ми останаха в снимката ти Hug! Супер добре си се справила Peace. Да помоля за рецептата, че не ми се търси назад Simple Smile.

malina_m, случвало ми се е понякога да ми се вади трудно хляба, когато по рецепта няма мазнина. Затова най-добре слагай винаги по мъничко, но да има. Веднъж като имах затруднения, взех една дървена лъжица /става и с шпатула, но дървена/ и започнах да я натиквам между контейнера и хляба до долу, както когато вадиш сладкиш, кекс или нещо такова.

# 816
  • Разград
Полин,на 48 стр. малко по-надолу.

# 817
...
malina_m, случвало ми се е понякога да ми се вади трудно хляба, когато по рецепта няма мазнина. ....

И аз съм забелязала, че когато няма мазнина, хляба се вади много трудно. В упътването на редутската машина дажe пишеше преди всяко печене, перката да се маже с капка олио, за да се вади по-лесно.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 11:12 от argun

# 818
max-mama, Hug!

# 819
Момичета, преди малко в предаването на Гала показаха какво може да направим с останал козунак- пържен сладолед.  #Crazy Много интересно изглежда!

# 820
Момичета, преди малко в предаването на Гала показаха какво може да направим с останал козунак- пържен сладолед.  #Crazy Много интересно изглежда!

Я разкажи по-подробно, че не гледах предаването от началото.

# 821
Здравейте.  за този козунак на Макс мама.....ей този цитат  След последното премесване,което е от 10 секунди,с обилно намазнени ръце се изважда тестото(капака на машинката се затваря)     много ми е старнно как въобще ще разбера кое е последно премесване....как ще извадя тестото...нали машината си работи....у,сигурно много елементарни въпроси задавам,ама си мислех,че слагам продуктите,включвам програмата и изваждам,когато е готов хляба или в случая козунака  newsm78

# 822

Я разкажи по-подробно, че не гледах предаването от началото.

Реже се колкото се може по- тънко парче козунак, взима се топка сладолед и се слага в средата му. Сладоледа се "завива" с козунака като кюфте и се слага във фризера да стегне хубаво. Прави се панировка от брашно, мая и вода и се пържи в много мазнина. Няма да видя как точно го прави, защото излизаме на разходка.

# 823
  • Разград
Здравейте.  за този козунак на Макс мама.....ей този цитат  След последното премесване,което е от 10 секунди,с обилно намазнени ръце се изважда тестото(капака на машинката се затваря)     много ми е старнно как въобще ще разбера кое е последно премесване....как ще извадя тестото...нали машината си работи....у,сигурно много елементарни въпроси задавам,ама си мислех,че слагам продуктите,включвам програмата и изваждам,когато е готов хляба или в случая козунака  newsm78

В нижката си трябва да имаш разбивка на времето на всяка програма.Една съфорумка беше дала такава,имам я запаметена.Ти нали беше с Мулинекс с две бъркалки?
програма 2 с продължителност 3:39 пише :
първо месене - 0:05:00
почивка-0:05:00
второ месене - 0:12:00
първо втасване - 1:05:00
трето месене - 0:02:00
второ втасване - 0:30:00
четвърто месене - Х
трето втасване - 0:30:00
печене 1:10

Моята машина е друга и програмата е по-различна,но по това,което е дадено,последното премесване трябва да е,когато на дисплейчето изпише 1:40,но ти все пак трябва да се въртиш около машинката,за да не изпуснеш момента.
Това,че машината работи да не те притеснява.Отваряш капака,вземаш тестото,затваряш капака,че да не се охлади отвътре.Разделяш тестото на две,сплиташ едната половина и връщаш в машината,процесът си продължава.С вземането на тестото излиза и бъркалката,махаш я,че тя не ти трябва вече.
Другата половина пак сплиташ и я слагаш във форма за печене във фурната.
Цялото занятие отнема около 3 минути,всичко.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 10:59 от max-mama

# 824
Вчера без малко да си купя ЕТА.
Само,че като извадиха гаранцията беше 1-год. а в магазина казаха че всички са били с 2. Последната беше. Отказах се но дакато доставят други. Пак ще проверявам. Може и Аляска ,но не ми трябват две машини.
Та искам пак да питам- имаше ли някой с ЕТА и да напише нещо повече - Работи ли , има ли проблеми. Пишеше че полска.

Общи условия

Активация на акаунт