Razglezeno li e deteto mi

• 2 898
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
имам 2дъщери да са ми живи и здрави но те от бебета се гивезят че чак до днес авече са на 6и4г,кажете ми как да се оправя с този проблем. Те за нищо не ме слушат правят си каквото искат

# 31
То не,че е разглезено,а така е свикнало.На сестра ми децата бяха научени да си стоят в кошарката и така тя спокойно можеше да си свърши домакинската работа.Тя пак си играеше с тях и ги гушкаше,но бебето свикне ли само на ръце,горко ти.Виждала съм много тежки случаи,в който нямаш и минута време. Hug

# 32
е, това ми се вижда малко пресилено - децата на тази възраст спят доста начесто, не виждам как майката може да няма и минута време. А и не познавам бебе, което да иска чак пък непрекъснато на ръце, дори когато е будно. На шест месеца моята "разглезена" дъщеря искаше по-скоро да е на метър от мен, да й говоря и от време на време да я гушкам и целувам, отколкото да я разнасям постоянно. Естествено обаче, че не беше съгласна да си стои в стаята и да скучае самичка.

# 33
  • в Надежда-та
Как ще е разглезено на 6м. ooooh!
Детето е малки и има нужда от теб, да те чувства близо до себе си.

# 34
За мен беше удоволствие да си гушкам бебето, по това време спеше три пъти на ден, като беше будна, обикновенно излизахме, ако сме в къщи, гушкане, игри с детето на активната гимнастика, или седеше в кошницата при мен в кухнята, готвя и и пея песнички, или си гукаме. Не съм си помисляла и за момент да я оставя сама и да си правя нещо, тя плачеше когато не бях в стаята, не от разглезване, а защото има нужда от мама.
Сега като се връщам назад, това бяха много красиви мигове, не бих ги заменила за нищо и ще гледам по същият начин и второто.
 Peace

# 35
Не мисля,че е разглезено.Просто някои деца имат нужда от повече внимание Peace

# 36
  • Пловдив
На тази възраст е изключено да се говори за разглезване  Peace

И аз мисля така просто някой деца имат нужда от повече "глезотиики".Моята дъщеря не иска да я гушкам много , спокойна е в кошарата си , но тя така иска.Взимам я играем си гукаме , пеем и като и се доспи почвая да плаче , като я оставя заспива гукайки на мечо пух , който е на стената и.Детото те учи и ти показва , както и инстинкта ти.Според мен няма правило и няма непоправима майчина грашка.За всичко си има и ще му дойде времето  Peace

# 37
На 6 месеца не мисля,че едно бебенце може да е разглезено.Просто бебчо има нужда от теб,топлината ти и присъствието ти.
Аз пък мисля че може,но това си е мое мнение.
Съдя по сина си,дядо му страшно много го глези,не умишлено но го прави.Още от както започна да стои самостоятелно и да обръща внимание на играчите той непрекъснато го закачеше.Без значение дали мрънка или не.Най- ме беше яд когато сина ми се заиграе сам и дядо му започне да го закача.Когато него няма и сме си само двамата аз си го оставях/оставям сам.Обръщам внимание само когато мрънка.Резултата-ако дядо му е в стаята сина ми ИЗОБЩО не се заиграва сам.НЕПРЕКЪСНАТО търси внимание.Когато сме си сами изобщо не разбирам че детето е в стаята.

# 38
Аз лично бях и все още съм много против това постоянно носене на ръце.Никога не съм разнасяла дъщеря ми и не съм я приспивала на ръце и затова ми е много добре сега ,а имам познати децата им са на по годинка и половина две и са само на ръце и навън и вътре и  няма отказване  ooooh!

# 39
е, това ми се вижда малко пресилено - децата на тази възраст спят доста начесто, не виждам как майката може да няма и минута време. А и не познавам бебе, което да иска чак пък непрекъснато на ръце, дори когато е будно. ............

Не е пресилено. моето малко момче беше така. Искаше винаги да е в ръцете ми. Носих го постоянно Rolling EyesСпеше в ръцете ми дори, иначе се стряскаше.  Готвих и чистех с една ръка. После започвах да  ползвам кенгуру. Не ми беше много удобно обаче.
-----------------
Преди да се роди се бях заканила да си го отглеждам предимно в кошарата. Точих се да не го взимам, там да си свиква, там да си спи.
Не се получи.Даже напротив. Беше доста по-ревлив от баткото. Вече никога не се заричам. Не знаеш какво ти се пише. Добре , че всичко отмина.

# 40
На 6 месеца не мисля,че едно бебенце може да е разглезено.Просто бебчо има нужда от теб,топлината ти и присъствието ти.
Съдя по сина си,дядо му страшно много го глези,не умишлено но го прави.Още от както започна да стои самостоятелно и да обръща внимание на играчите той непрекъснато го закачеше.Без значение дали мрънка или не.Най- ме беше яд когато сина ми се заиграе сам и дядо му започне да го закача.Когато него няма и сме си само двамата аз си го оставях/оставям сам.Обръщам внимание само когато мрънка.Резултата-ако дядо му е в стаята сина ми ИЗОБЩО не се заиграва сам.НЕПРЕКЪСНАТО търси внимание.Когато сме си сами изобщо не разбирам че детето е в стаята.
Ми търси внимание в присъствието на дядо си,защото знае,че ще го получи.Нормално е,защото му омръзва да играе сам ,а и му е по-интересно да играе с друг.
Разбирам да се каже,че по-голямо от годинка дете може да се разглези-да,защото е вече по-осъзнато.Но на 6 месеца бебе,което все
още реагира повече инстиктивно,отколкото осъзнато наистина е пресилено.Такива виждания от рода ,че не трябва да се гушка,че трябва да се остави да плаче и т.н. от едно време,аз не ги възприемам.Бебетата искат топлина ,обич и закрила.Като сте до тях се чувстват по-сигурни.Някои са по-чувствителни,затова и търсят повече майката или човека,който ги отглежда.Радвайте се на миговете,защото те не се връщат.На тази възраст спят достатъчно често,че да има време за всичко.А и можете да почвате да им отвличате влинанието с разни играчки вече.Нищо лично-това е моето виждане.

# 41
След думите на ludmilana няма какво да добавя...
Инстинктът е водещ при отглеждането на бебето. Добре е да се информираш, че това поведение е съвсем нормално за детето. Но каквото и да си говорим, няма сила на земята, която да влее разум там, където няма съчувствие. Прочетох някои постове и направо се изумих. Жалко, много жалко...

# 42
  • София, Смолян
След думите на ludmilana няма какво да добавя...
Инстинктът е водещ при отглеждането на бебето. Добре е да се информираш, че това поведение е съвсем нормално за детето. Но каквото и да си говорим, няма сила на земята, която да влее разум там, където няма съчувствие. Прочетох някои постове и направо се изумих. Жалко, много жалко...
Peace Peace PeaceТочно така. По-добре не може и да се обясни.

# 43
Ми търси внимание в присъствието на дядо си,защото знае,че ще го получи.Нормално е,защото му омръзва да играе сам ,а и му е по-интересно да играе с друг.
Разбирам да се каже,че по-голямо от годинка дете може да се разглези-да,защото е вече по-осъзнато.Но на 6 месеца бебе,което все
още реагира повече инстиктивно,отколкото осъзнато наистина е пресилено.Такива виждания от рода ,че не трябва да се гушка,че трябва да се остави да плаче и т.н. от едно време,аз не ги възприемам.Бебетата искат топлина ,обич и закрила.Като сте до тях се чувстват по-сигурни.Някои са по-чувствителни,затова и търсят повече майката или човека,който ги отглежда.Радвайте се на миговете,защото те не се връщат.На тази възраст спят достатъчно често,че да има време за всичко.А и можете да почвате да им отвличате влинанието с разни играчки вече.Нищо лично-това е моето виждане.
Е,аз не казвам че не го гушкам или че непрекъснато съм го оставяла да плаче.Но определено не съм го взимала на ръце при всяко разреваване.Той и до ден днешен като ме види да излизам от стаята и почва да реве...ами когато ми се наложи да отида до тоалетната го оставям да пореве.

# 44
абе глезене,майка ми вика оня ден-гушкай го сега ,че като порасни и няма да ти дава,и на мен ми стана едно такова гадно  Cry,и е права,аз гледам мъжа ми -той изобщо не дава на майка си да го целува или гушка,и за тва ще си го гушкам и глезя сега ,че после ще го прави някоя мадама  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт