Отговори
# 150
Е, в понеделник ще излезе петицията, това е само рекламата за нея - виж горе какво пише - Вземете участие. Разнесете мълвата. Изразете мнението си.  Simple Smile

# 151
и аз така разбрах първо, но  гледам хората си подписват и така...

# 152
И аз в началото мислех, че не е, но като гледам, май съм сгрешила. Мулти, ти от'де разбра, че в понеделник ще излиза друга?

# 153
И аз в началото мислех, че не е, но като гледам, май съм сгрешила. Мулти, ти от'де разбра, че в понеделник ще излиза друга?
Поне така се разбира:
Цитат
В понеделник стартирам подписка в нашата детска практика, която наброява 16 000 пациента , която гласи:

АКО ДЕТСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е ПРИОРИТЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЖЕЛАЯ ДЪРЖАВАТА ДА НИ ОСИГУРИ СЪВРЕМЕННИ, БЕЗОПАСНИ И ЕФКТИВНИ ВАКСИНИ ЗА МОЕТО ДЕТЕ.

# 154
  • Пловдив
А не е ли възможно да се обединят двете петиции?
Като се включи препоръчителността?

Иначе дали ще има смисъл?! Две петиции във връзка с ваксините по едно и също време...

# 155
Прочети тук: http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=258
Дали смяташ, че някой ще иска да допише нашето искане, или ще промени текста на петицията в удобрен за нас вид?
Съжалявам, но аз поне не виждам такъв шанс.  Confused

# 156
  • Пловдив
Дали да не се пише до този въпросният д-р МАРИО Янакиев с предложение за обединение на искаията?
Така и те имат по-голям шанс. Без друго, според мен, петицията им не е подготвена както трябва...
Всъщност, те какво искат? Осъвременяване на имунизационният календар?

multimodal, линка не се отваря..

# 157
Прочети тук: http://www.save-darina.org/statii_detail.php?id=258
Дали смяташ, че някой ще иска да допише нашето искане, или ще промени текста на петицията в удобрен за нас вид?
Съжалявам, но аз поне не виждам такъв шанс.  Confused

На мен ми дава грешка 404 и не мога да видя за какво става въпрос там
Мулти, съжалявам, че не съм активна с петицията,  Hug но се чувствам крайно некомпетентна, както и нямам време да търся информация. Силна съм по друга част - разпространението.

irchick, Коток знае български, доклкото съм информирана. Ще питам пак. Мисля, че е добра идея да се свържем с него. Той самият е жертва на ваксини. Би могъл да даде ценни насоки.

# 158
Привет! Чета ви от самото начало, ама нямах муза де се включа адекватно.
Сега го правя, защото ми "просветна" какъв е всъщност проблемът с препоръчителността за ваксиниращите родители. Четох една статия по темата от днешния (хартиен) Дневник и видях, че под задължителни хората разбират плащани от държавата, а под препоръчителни - "лекарите смятат, че е добре, ама трябва сам да си ги платиш". Можем в текста да го наплавим така, че и пълен идиот да чете, да разбере, че не е длъжен да слага ваксини, но ако реши държавата ще поеме каквато ваксина сърце му иска.
Затова и имаше толкова много гласове за включване на много нови ваксини в задължителния календар - за да бъдат безплатни....

# 159
Момичета, линкът се променя при опита ми да го копирам тук, вероятно има забрана.
Пуснете името на д-ра от http://bgpetition.com/vaksini/index.html на търсачката и ще намерите сайта му.

Meg!, всъщност на този етап ни трябва вече юрист. Текст има, предложения за редакция също - има хора (дали заявка) да се преборят с дооформянето на текста. Важното е от всички линкове, които посочихме, да се отсеят и цитират тези, които ще ни свършат работа.
Припомням - ако се намери някой да свърши юридическата работа, можем да се напънем за текста..

# 160
  • на плажа
 И аз чета, но не се чувствам подготвена в тази материя. Когато решим вече какво да се включи официално в петицията, ще се включа с помощ в езиковото оформление  Wink. Мдааа, юридическата помощ е належаща.
Мег, абсолютно вярно. Под задължителни всички разбират безплатни.

# 161
  • Пловдив
multimodal, права си...Сега прочетох, тоя д-р е абсолютно за ваксините. Сигурно няма да стане...

# 162

Мег, абсолютно вярно. Под задължителни всички разбират безплатни.

В нашия текст се иска включване на нови ваксини и нови графици (по избор) и поемане на разликата в цената (на приетите от ЗК) от държавата. Не можем да очакваме ЗК да плаща всичко, което се ползва в Европа - новите ваксини са различни и в различни комбинации. Убедена съм, че петицията на д-ра ще претърпи неуспех за пред органите. Но и ние ще загубим от излизането на 2 петиции в нета...

# 163
Наредба № 15 се базира на ЗЗ - там пише, че имунизациите са задължителни.
Затова смятам, че трябва той да се атакува. Наредбата е подзаконова, така че ще се наложи да я преработят.

# 164

Сега го правя, защото ми "просветна" какъв е всъщност проблемът с препоръчителността за ваксиниращите родители. Четох една статия по темата от днешния (хартиен) Дневник и видях, че под задължителни хората разбират плащани от държавата, а под препоръчителни - "лекарите смятат, че е добре, ама трябва сам да си ги платиш". Можем в текста да го наплавим така, че и пълен идиот да чете, да разбере, че не е длъжен да слага ваксини, но ако реши държавата ще поеме каквато ваксина сърце му иска.

Да и аз бях силно озада4ена то4но от този факт.Защо хората нямат представа кое какво озна4ава.
В тоя ред на мисли,много ще е трудно и наистина в текста трябва да се акцентира и върху това. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт