ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 225
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Ами ако от понеделник ще тръгва "новата" система мисля е е крайно време да разяснят всичко подробно, да побликуват указания и т.н. Вече си мисля че тези от Сирма и Общината може да ги съдим всички за морални щети...че те ни побъркаха за няколко дни

# 976
  • София
един въпрос _ МОЛЯ!
Какво става с тези родители които не следят тази тема и изобщо не са наясно със системата - с две думи невежи са по определението - интернет???
Децата им вън ли остават ??? newsm78

никои не знае
- така ли ?
НОРМАЛНО !

# 977
Значи да разбирам, че деца с по-задни входящи номера, но с повече точки по допълнителните критерии (респективно изневиделица появяващи се)  ще изместват тези с по-преден входящ номер, но с по-малко точки, т.е. ситацията остава същата като миналогодишната и новият регламен не променя нищо.

# 978
  • София
Значи да разбирам, че деца с по-задни входящи номера, но с повече точки по допълнителните критерии (респективно изневиделица появяващи се)  ще изместват тези с по-преден входящ номер, но с по-малко точки, т.е. ситацията остава същата като миналогодишната и новият регламен не променя нищо.

Ааааа пак не си разбрала...как да не променя нищо... като се пренаредят опашките може пък да успеят да вкарат всичките деца само че в по-разбъркан ред Mr. Green

# 979
Не няма да ги изместят, защото входящия номер ще съдържа и датата. Освен това, ако имат повече предимства от вас например 7.5, а вие сте 7.4, означава че те просто нямат шанс, защото щом вие сте на опашка, то всички с точки над вас следва вече да са класирани. Жребият е само за деца с еднакви точки след като е минало първичното (осн.критерии) и вторичното (допълн.критерии) класиране.
Дано ме разбрахте..поне аз така разбирам нещата.

# 980
А тази надпревара за вх.номера само за децата с равен брой точки и след точкуването по  критериите на ПС ли е или за всички, че нещо не мога да се ориентирам.

# 981
Г-н Джонев,
това което предлагате с милисекундите е БЕЗУМИЕ!
Моля Ви не хвърляйте в заблуда всички мамачета.
Току що накарахте всчики татаковци да не ходят в понеделник след, класирането, на работа.
.. казвам татковци, защото тази система я обърнахте на компютърен гейм клуб... и понеже мъжете сме по-склонни да щракаме бързо... докато стреляме с "шпацата", сега дай да видим кой има по-бързи пръсти.

и аз не съм съгласна стова класиране след хаоса на 04.02.2008 и класирах от МАЙНАТА СИ  (друг компютър )детето си и то чак в 15часа това очзначава наново срив и хаос в системата ако и тогава стане така значи няма да сме приети никъде което вече е направо безумие

Май пак предварително се ядосваме. Без да сме чели окончателния регламент и начин на класиране...сме готови да се плашим от срив в системата. Нали от ИСОДГ написаха, че тези евентуални вх.№ ще са само при третичното класиране за децата с равен бр.точки. Тези които са приети и дори, които не са приети, но са с по-малко точки няма да търсят от системата получаване на такъв №, съответно те в тези часове няма да са на клавиатурата и няма да има опасност от претоварване на сървъра. Поне така си мисля аз. newsm78

# 982
един въпрос _ МОЛЯ!
Какво става с тези родители които не следят тази тема и изобщо не са наясно със системата - с две думи невежи са по определението - интернет???
Децата им вън ли остават ??? newsm78

никои не знае
- така ли ?
НОРМАЛНО !

Ами явно, един от най-важните критерии за класиране е.. компютърна грамотност на родителите. Е, все пак сме 21в. Mr. Green

# 983
А тази надпревара за вх.номера само за децата с равен брой точки и след точкуването по  критериите на ПС ли е или за всички, че нещо не мога да се ориентирам.

Вх.№ са третично класиране, след първичното по осн.критерии и вторичното по допълнителни от ПС на ДГ. Така, че дано допълнителните критерии водят до по-голяма диференциация, за да има по-малко деца, обречени на тото-прием.

# 984
vili78  и аз като теб си го тълкувам, но знае ли човек... То е и по-логично, така няма да се претовари и  системата, защото не всички ще имат нужда от вх.номер.

# 985

Само за децата с равен бр.точки ще е. А не за всички
Първо ще се точкуваме явно в някаква форма. После ще има Първо класиране и евентуално ако останат места с повече кандитати от реалната бройка те помежду си ще се класират с тези номера. Така си го тълкувам аз. #Crazy

# 986
  • София
Г-н Джонев,
това което предлагате с милисекундите е БЕЗУМИЕ!
Моля Ви не хвърляйте в заблуда всички мамачета.
Току що накарахте всчики татаковци да не ходят в понеделник след, класирането, на работа.
.. казвам татковци, защото тази система я обърнахте на компютърен гейм клуб... и понеже мъжете сме по-склонни да щракаме бързо... докато стреляме с "шпацата", сега дай да видим кой има по-бързи пръсти.

и аз не съм съгласна стова класиране след хаоса на 04.02.2008 и класирах от МАЙНАТА СИ  (друг компютър )детето си и то чак в 15часа това очзначава наново срив и хаос в системата ако и тогава стане така значи няма да сме приети никъде което вече е направо безумие

Май пак предварително се ядосваме. Без да сме чели окончателния регламент и начин на класиране...сме готови да се плашим от срив в системата. Нали от ИСОДГ написаха, че тези евентуални вх.№ ще са само при третичното класиране за децата с равен бр.точки. Тези които са приети и дори, които не са приети, но са с по-малко точки няма да търсят от системата получаване на такъв №, съответно те в тези часове няма да са на клавиатурата и няма да има опасност от претоварване на сървъра. Поне така си мисля аз. newsm78

ОК, но кога ще се побликува окончателния регламент...миля че и това е от голямо значение. Не смятате ли че той трябва да е побликуван поне около седмица преди да започне записването в системата и класиранията за да имат всички реално време да се запознаят с него и ако имат някакви въпроси да имат технологичното време да си отговорят на тях.

# 987
  • София
По принцип момичета по колко точки събирате ( без СОП ) ?
ние 3 - адресна регистрация
       2 - за работещи двама родители
       1 - за 6 м. ясла
       = на 6 + 3 първо класиране =9т.
дали правилно смятам   newsm78

# 988
  • гр.София
Еей, ама за нас няма угодия!
Първо този жребий/вх.№ ще се прилага като третично класиране. Т.е след като сме били подредени по основните и след това по допълнителните критерии. За да се постигне възможно по-малко деца да са с еднакви точки би следвало да има максимален брой допълнителни критерии...но, както и г-н Джонев поясни, доста от тези критерии са уязвими, именно защото дискриминарт по определен признак.
Peace
 Според мен за някои ДГ дори това ще е вторичното класиране-ако не искат да си въвеждат техни критерии.

Г-н Джонев,има ли начин входящият номер да дава също точки с определена тежест? Т.е да не ме изпревари някой, който ще дойде след 2-3 месеца и ще отговаря на някой от критериите на Педагогическите съвети. ( Примерно,започнал е работа в квартала)

# 989
  • гр.София
nadezhda, ми чети,де  Peace
 2.1.3. Регистрирането и кандидатстването за яслени групи и първа възрастова група се осъществява по график, определен от Дирекция „Образование" и публикуван в сайта на ИСОДГ, най-малко един месец преди извършване на класирането.

Общи условия

Активация на акаунт