ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 76 963
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 105
записвам се да следя и да смогна да изчета всичко.

# 106
Не е необходимо родителите да познават регламента в детайли, за да участват успешно в процеса на прием.
 #2gunfireДа живее комунизма

# 107
това с регистрацията в студентдки град може и да е така.. там цели дискотеки са"преместваеми обекти"
ние направихме временна регистрация точно пред ДГ, за да се спасим от критерия "отдалеченост", а иначе постоянна си имаме в София от години, и данъци и т.н.

Обаче!... ПС ще си дадат критериите 7 дни след като ги приемат.

ами ако ги приемат точно когато вече започне класирането.. нали това е традиция-всичко в последния момент
нищо няма да видим... нито да изберем... тия номера сме ги виждали много... ще сложат някой критерий "сини очи" и няма да ни приемат. сами сме си виновни... да сме гледали... гледали ама кога?

защо няма крайна дата за публикуване на критериите на ПГ?
дори една нощ време да имаме... пак ще ги прочетем

ужасии! #2gunfire.. и този проблем с боклука... имам чувството че нарочно го предизвикаха точно сега, за да замажат проблема с ДГ #Crazy

# 108
Не е необходимо родителите да познават регламента в детайли, за да участват успешно в процеса на прием.
 #2gunfireДа живее комунизма

това е нацизъм не комунизъм #Cussing out #2gunfire #2gunfire

# 109
  • София
Е добре де , тоест днес си правя адрсна регистрация и готово , така ли ? Няма ли да има все пак някакъв контрол от кога все пак е тази регистрация , защото дет се вика от утре може София да стане с 500 000 жители повече ?

Тя няма да стане с 500 хил. повече, а просто живеещите тук ще се регистрират. Надали някой се натиска за ДГ тук, ако живее във Варна, примерно.  Grinning

# 110
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мисля си, че ДГ вече трябва да са изработили собствените си критерии, защото имат 7 дневен срок да ги публикуват от днес.
Къде ще ги публикуват? В сайта на ИСОДГ ли?

# 111
  • София

Идната седмица предстои среща на всички директори на детски градини, на която ще бъдат уточнени допълнителните критерии за прием. Ще бъде уточнен списък от допълнителни критерии (които трябва да бъдат одобрени от Дирекция „Образование”), от които отделните детски градини ще изберат.

да ги подсетите за критерий спонсорство или както го наричат с меки думи - родители инвестирали в ДГ  Peace

# 112
Е добре де , тоест днес си правя адрсна регистрация и готово , така ли ? Няма ли да има все пак някакъв контрол от кога все пак е тази регистрация , защото дет се вика от утре може София да стане с 500 000 жители повече ?
ММ надявам се да е така от 30 г.живея на този адрес,а жена ми в съседния блок,просто човешко ще е да ме хване яд ако някой който е в квартала от една година се класира.
newsm10

# 113
Заболя ме главата,само докато ви чета,не ми се мисли какво ще става за в бъдеще с кандидатстването за ОДЗ и ЦДГ.Особено за такива  семейства като моето с едно дете. smile3511 smile3515 smile3514

# 114
да благодаря за корекцията Grinning, ще стане с 500 000 повече на документи / такива които имат нужда от ДГ / , щото ако всички дето живеят и не са регистрирани се регистират , ще стане с 1 000 000 повече . Но все пак , не е за това темата

# 115
Е добре де , тоест днес си правя адрсна регистрация и готово , така ли ?
Да! И точно за това трябваше да има срок на регистрацията...

# 116
  • София
Мисля си, че ДГ вече трябва да са изработили собствените си критерии, защото имат 7 дневен срок да ги публикуват от днес.
Къде ще ги публикуват? В сайта на ИСОДГ ли?
Да, както и предполагам на табло във всяка конкретна ДГ.

# 117
  • София
Значи ли това, че отпадат физическите опашки??

# 118
Според мен...не е необходимо наново кандидатстване, понеже сегашните кандидатури ще се преместят автоматично..(поне такава беше идеята), ОБАЧЕ...реда ще е съвсем друг..Децата ще се преподредят според броя точки, които имат..т.е..междувременно в системата трябва да се появи въпросник, на който всеки родител да декларира на кои от критериите отговаря..- както на общите, така на социалните, така и на тия на конкретните ПС на ДГ..
След попълване на тия въпросници, ще се точкуваме..
Примерно:
7т +10т (от критериите на ПС на ПГ)
7т +9т
7т +8т
7т +7т
7т + 6т
7т + 5т
7т + 4т
7т + 3т
7т + 2т
7т + 1т

6т + 10т
.................
След като ни подредят по този ред...ще си чакаме..При класирането се оказва, че пак всеки си има входящ номер..
Изключения има в рамките на всяка от групите, когато в нея попадат по повече деца...

Както се разбра, не е нужно да знаем много...- само, колкото обикновени прости потребители Simple Smile За целта, от СИРМА обещават да направят софтуера максимално "френдли" т.е...лесен за употреба..
..
Г-н Джонев, датата за първо класиране очаква ли се да се запази 31 май 2009г ?
Какво ще стане с децата от опашките, чийто родители не са попълнили въпросниците ?
Кога ще можем да видим свободните места във всяка ДГ ?

# 119
Да, досетих се, че вероятно е отпаднало. Ами тогава на питащата безработна мама не и остава нищо друго, освен някой да я назначи фиктивно на работа.
Боже, докъде се докарахме заради едни градини!!! #Crazy
И да дава всеки месец по 78 лв за осигуровки, а това дори да не и гарантира прием на детето... не си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт