ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 092
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 1 320
Именно, Щурчо, но нали по-рано се каза, че не можем нито да имаме социално мислене, нито да очакваме социално отношение. И се примирихме с това. Още по-лошото е /а това е потресаващо направо!/, че сигурно има хора, за които целта оправдава средствата "на всяка цена" и са склонни да изкарат дори децата си болни, инвалиди или др. по-страшни, само защото ще имат предимство... Що за хора сме тогава?!?!?!  

# 1 321
Съжалявам ако ще разочаровам някоя от вас с по-висок морал, но аз не бих отказала място в желаната градина.

точно и аз това щях да напиша, а и съм сигурна, че поне 99,9% от нас няма да откажат ......просто едва ли имаме по-добър избор..за съжаление  Naughty

# 1 322
Видяхте ли, че в сайта има ново съобщение - че системата няма да работи на 28 и 29, а не на 21 и 22, както бяха съобщили първоначално. Явно има забавяне в регламента... Защо ли? А Б.Б. правеше първа копка на нова ДГ в Световрачане или построена ли беше, не обърнах особено внимание. Ама пак ще си гласуват за него софиянци - да ни подреди и държавата, както столицата...въпреки кризите с детските заведения и боклука! Иначе би трябвало цяла София да го бойкотира за "изпълнените обещания"... Naughty Особено за построените 10 нови детски градини от миналата година насам Crossing Arms Naughty hahaha... Thinking

Това означава,че май и тази седмица няма да има яснота по въпроса.Колко ли още ще чакаме. Cry

# 1 323
  • София
himalomi, твоите разсъждения са вярни, но има едно но. На практика се получава, че за да приемат детето ти, трябва да заобиколиш системата. В случая не става въпрос просто да се уредиш на по-хубаво място, а въобще да се уредиш някъде. И това при условие, че ти реално си плащаш данъците и искаш една напълно нормална услуга. Да не говорим, че понякога си толкова притиснат от обстоятелствата, че ако не ти приемат детето може и на улицата да останеш. След като Общината не постъпва морално спрямо теб, защо ти трябва да постъпваш морално? А най-лошото е, че най-много деца уреждат именно общинарите, които би следвало да ти осигуряват градината по подразбиране, т.е. напълно безплатно.

# 1 324

Заявки за входящ номер трябва да подадат всички, които не са класирани по първо желание.

Я.Дж.

защто всички не класирани по първо желание, не става ли дума само за тези с равен брой точки по основните критерии и тези на градината чакащи за едно място т.е. 20 деца с еднакви точки кандидатстващи за например 3 места  newsm78

Защото не може да се знае на кое класиране ще попаднете в група с равен брой точки. Класирания има всяка седмица. Ако не искате да сте в края на групата с равен брой точки, по-добре да заявите вх. номер - макар и практически случаен, този вх. номер е по-добре от нула.

Я.Дж.

# 1 325
Анна, напълно съм съгласна с теб! За всичко си права, и аз негодувам, че срещу цялата си изрядност към държава и община, не получавам нищо, но моралното в случая касае хората в подобното на мен положение... От тях ще ми е неудобно...

# 1 326
  • София
Анна, напълно съм съгласна с теб! За всичко си права, и аз негодувам, че срещу цялата си изрядност към държава и община, не получавам нищо, но моралното в случая касае хората в подобното на мен положение... От тях ще ми е неудобно...
Аз именно защото съм напълно изрядна, не чувствам неудобство от никой. За което не се извинявам.

# 1 327
Г-н Джонев,
Искам да попитам...това означава ли,че трябва във всяка от градините в които сме кандидатствали АКО НЕ СМЕ ПРИЕТИ след първото класиране, в понедленика (или в деня който обявите за целта) след това първо класиране, трябва да се поупражняваме в опити да получим максимално добър входящ номер..във всички от ДГ, в които сме кандидатствали, независимо колко точки имаме и какъв е евентуалния ни шанс.....или...с един входящ номер (едно случайно число близко до нулата) ще кандидатстваме във всички ДГ ?

Питам, защото си задавам въпроса..
Ако съм кандидатствала в градина А и там се окаже, че в последния момент са се появили толкова хора преди мен,че нямам шанс...и..реша на второ класиране да кандидатствам по първо желание на друго  място....как ще става?
Преди да се тествам в бързина заявявам желание за ДГ и действам, или...?

# 1 328

Аз именно защото съм напълно изрядна, не чувствам неудобство от никой. За което не се извинявам.

Ники, и аз не чувствам неудобство от никой по същите причини.. Ама..явно съм от онова неправилно възпитано поколение ..дето е на изчезване..
За това казах,че разбирам останалите, които биха заобиколили системата..
Честно казано..мислила съм си, че и аз ще я заобиколя, ако няма друг начин..Просто..предпочитам да е по правилата...(като не става...пробваме да ги променим..Ако и тогава не става- ще ги заобикаляме) ..
За сега очаквам правилата..

# 1 329
  • София
Аз едно не мога да разбера и за директорите...може ли при толкова много детски заведения по срещите да се появяват само 10тина, вече се сблъсках  и с директори които точно в този период когато се взимат важните решения са в отпуск, или пък такива които изобщо не искат да дадат някаква информация...Не искам да набеждавам всички директори, но как може да има такова отношение ooooh!

# 1 330
Здравейте,

сигурно ли е, че ще можем да се пробваме няколко пъти за входящо номерче в един и същи ден  (ако първият път не сме достатъчно бързи), или първото което ти се падне не може да бъде променяно?

# 1 331
Аз едно не мога да разбера и за директорите...може ли при толкова много детски заведения по срещите да се появяват само 10тина, вече се сблъсках  и с директори които точно в този период когато се взимат важните решения са в отпуск, или пък такива които изобщо не искат да дадат някаква информация...Не искам да набеждавам всички директори, но как може да има такова отношение ooooh!

Виж, на работните срещи няма и как да се съберат всички директорки..Местатата физически не позволяват над 100 човека да се съберат..- просто..не знам за подобна зала..за обсъждания ..
Възможно е на различните срещи да са ходили различни директорки..
Но..винаги има и такива, които откровенно не им се занимава..
Не е лесно да застанеш пред родителите и да обясняваш,че места няма..особено пък , ако се чувстваш замесен в създаването на новия регламент..Сигурно е по-лесно да вдигаш рамене и да казваш:"Системата ги класира- аз не мога да направя нищо.."
Абе..не е лесно да си директор...на каквото и да е..дори да има места за всички..Пък..като няма...

# 1 332
Здравейте,

сигурно ли е, че ще можем да се пробваме няколко пъти за входящо номерче в един и същи ден  (ако първият път не сме достатъчно бързи), или първото което ти се падне не може да бъде променяно?

Хехехе...
Ето това вече е добър въпрос към г-н Джонев...
И зависи изцяло от него..
Би могъл благородно да ни позволи 3 опита (като в спорта) и..най-доброто време да се взима като ВРЕМЕТО...
Важното е всички родители да са доволни и удовлетворени..
Какво ще прецени той обаче, е нещо, което само той може да ни каже  Peace

# 1 333
  • София
Здравейте,

Ако не се лъжа г-н Джонев вече по назад в темата каза, че ще има само по 1 опит за всяка кандидатура и за тази цел имат идея да качат "тренингов" брояч както и филмче. Но може и да не съм разбрала де...вече и на мен ми е хаос в главата от всичко изчетено Embarassed

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 12:25 от nadezhda

# 1 334
  • София
Здравейте,

Ако не се лъжа г-н Джонев вече по назад в темата каза, че ще има само по 1 опит за всяка кандидатура и за тази цел имат идея да качат "тренингов" брояч както и филмче. Но може и да не съм разбрала де...вече и на мен ми е хаос в главата от всичко изчетено Embarassed
И аз така разбрах, по един опит за всяка градина, в която се кандидатства.

Общи условия

Активация на акаунт