ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 176
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Сладкишче, не се заяждам, но при така формулиран въпрос не виждам какво друго биха могли да ти отговорят. Въпроса ти не е правилен.  Peace

# 1 351
Ами..този фактор е наречен ВРЕМЕ, а не бързи пръсти..за това и в системата нямат такава информация  Hug
Наистина при така зададен въпрос...няма как да ти отговорят ДА..

# 1 352
Май с нищо не може да ни се угоди. Дали ще е с брояч, физически опашки или входящ номер като миналата година- няма гаранция че конкретно дете ще е прието. Дори и с физическите опашки- не знаеш колко родители ще отидат по-рано от теб и дали няма само да си тровиш нервите часове наред чакайки на опашка. Всичко е въпрос на късмет. Дори и жребия. А брояча просто отстранява недостатъците на миналогодишното чакане пред компютъра. Ако някой не го е прочел или не му е ясно- обяснението на господин Джонев може да прочетете на 1-ва страница.

# 1 353

... това са живи деца... следващите 3-4 години от живота им ще се определят от ...брояч... Shocked

абсолютно! "Невероятна" идея да разиграваш бъдещето на децата с брояч или с жребий или с други подобни механизми - няма що!  Cry
Предложете от какво да се определи. Не е заяждане, а липса на места.....
Лотария е и на каква учителка ще случи, лотария е и кой ще ти проверява темата на кандидат-студентския изпит и дали сутринта или вечерта, лотария е колко кандидати ще се явят............
живота е лотария.........момчета с моя бал влезнаха във Втора английска гимназия, а на мен и за Испанската не ми стигна (това преди много години).........

Сладкишче, така са ти отговорили, защото още не е регламентирано. Това е само предложение, вариации на тема "входящ номер".

Напълно съм съгласна..
Г-н Джонев е поставен в най-неизгодна позиция ...
След цяла година работа по регламента, пак на него се пада да обере негативите..
Ние се шегуваме с рулетката, жребия и т.н..но..то е защото всички съзнаваме, че няма справедливо решение за избор на равнопоставени деца..
И..както и да го кръстим този брояч, това наистина е най-приемливия вариант за родителите..удобен, създава усещането,че нещо зависи от тях и...изобщо...доста е мислил г-н Джонев как да ни угоди..
Е...най-добрия вариант е да се открият места за всички, ама..за 5м не виждам как ще стане..а толкова останаха до началото на учебната година..
И..каквото и да са си мислили ПС на ДГ, като са казалаи ВРЕМЕ...то..за да не отидат нещата към физически опаки, явно брояча е решението..
Верно,че си е пак вид жребий, ама...всеки родител натиска копчето и...си мисли,че от него зависи..
Не го подкрепям, но и не виждам по-добро към момента от него..(освен физическите опашки, които не харесват на повечето родители)
..
Права е Ели..и физически опашки да има, пак може дошлите късно да са недоволни и да искат следващ ден да се редим наново..
Просто..сме в патова ситуация..
Има един единствен начин да си доволен в такава ситуация..Ако нямаш други фигури и..пат е най-доброто на което можеш да се надяваш..
Мисля,че родителите на едно дете са в тази ситуация..За тях такова разпределение (време/жребий) е най-изгодно..За всички останали, е по-изгодно да има повече критерии..
Май..няма какво повече да се направи..

# 1 354
аз предлагам ако ще се борят 2 деца за 50 места, вместо брояча, директорката да поеме отговорността и да избере кои да са те и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пуска мейл до останалите мотивите защо са избрани именно те.
решението неподлежи на обжалване, защото отговорност за децата носи тя и затова тя така е преценила и решила

ех ако бяха 2 деца за 50 места май нямаше да имаме проблеми никакви  Peace
съжалявам ...2 места от 50 деца

обаче аз на брояча не вярвам... някаква цифра дето не е ясно колко е реална... това да не са печалби от лотарията?.. става въпрос за социална дейност... значи има мотив:кой е по-нуждаещ се? ясно е че няма места
.. ама ако има брояч за какво е целият този нов регламент?..я, всички на въртележката... цял ден... кой, колкото изкара... бързо, лесни, ефтино..прозрачно...
..отивам за валидол...

# 1 355
  • София
аз предлагам ако ще се борят 2 деца за 50 места, вместо брояча, директорката да поеме отговорността и да избере кои да са те и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пуска мейл до останалите мотивите защо са избрани именно те.
решението неподлежи на обжалване, защото отговорност за децата носи тя и затова тя така е преценила и решила

ех ако бяха 2 деца за 50 места май нямаше да имаме проблеми никакви  Peace
съжалявам ...2 места от 50 деца

обаче аз на брояча не вярвам... някаква цифра дето не е ясно колко е реална... това да не са печалби от лотарията?.. става въпрос за социална дейност... значи има мотив:кой е по-нуждаещ се? ясно е че няма места
.. ама ако има брояч за какво е целият този нов регламент?..я, всички на въртележката... цял ден... кой, колкото изкара... бързо, лесни, ефтино..прозрачно...
..отивам за валидол...
Aбе как ще се занимава директорката с интервюиране на толкова хора, че и да определя кой е по-нуждаещ се-смешно е. Все пак си мисля, че имат и по-важна работа от това. Че чак и имейли на неприетите с обяснения.

# 1 356
  • Върху лъчите на Слънцето.
И..както и да го кръстим този брояч, това наистина е най-приемливия вариант за родителите..удобен, създава усещането,че нещо зависи от тях и...изобщо...доста е мислил г-н Джонев как да ни угоди..
Аз предлагам да го кръстим резач, защото пак ще има много деца, на които пътят към ДЗ ще е отрязан. Вярно, този брояч - резач няма вина, но в него ще е ножа. Просто изпълнителя обира пешкира...

# 1 357

..отивам за валидол...

А аз на нищо не вярвам.  Всякакви такива "жребии" и "броячи" са само начин да могат да се вкарват деца с връзки.  Съжалявам, но моето мнение е такова. 

Едно време, когато записвах каката на градина всичко зависеше от мен. Отидох навреме, подадох молба и я приеха. Това е. Просто и ясно. 
Сега се чудят какви чудесии да си изсмучат от пръстите и как да вгорчат на хората живота, за да оправдаят липсата на места в детските градини.

Мамицата му на Бат Бойко с гръмките му обещания.  Нещастник тъп, вдлъбнат!   #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 358
  • където и да е,само да не съм сама
Привет на всички ,изтормозени родители!

Следя темата от самото й начало.
Няма да ви обяснявам на мен как ще ми е най-изгодно..................

Интересува ме обаче има ли начин да се следят "мъртвите" души във всяка група и градина,защото предполагам,че никой няма да оспори това има деца ,записани само формално.
някои от тях си пазят места,а други ходят когато им скимне/т.е. когато мама и тати решат/.
В нашаат група има деца ,които зимата почти не идват,защото родителите им ги е страх от вирусите и т.н.
нямам нищо против тяхното решение,а има против факта,че се допуска такова нещо.
Реално на тяхно място биха дошли деца,които да използват много по-рационално и интензивно градината.

Стискам палци на всички при кандидатстването newsm10 newsm10

# 1 359

Интересува ме обаче има ли начин да се следят "мъртвите" души във всяка група и градина,защото предполагам,че никой няма да оспори това има деца ,записани само формално.
някои от тях си пазят места,а други ходят когато им скимне/т.е. когато мама и тати решат/.
В нашаат група има деца ,които зимата почти не идват,защото родителите им ги е страх от вирусите и т.н.
нямам нищо против тяхното решение,а има против факта,че се допуска такова нещо.
Реално на тяхно място биха дошли деца,които да използват много по-рационално и интензивно градината.

Стискам палци на всички при кандидатстването newsm10 newsm10

Има начин..
Г-н Джонев е обещал официално,че тази година всички присъствия и отсъствия ще се заявяват редовно от директорките и ще се публикуват електронно...(но няма да са достъпни за простосмъртните родители- и правилно)
Обаче...по-големия "проблем" е факта, че веднъж записано дете в ДГ...няма механизъм за неговото отписване..освен доброволно...или при навършване на възраст за училище..

# 1 360
Аз разбирам, защо от Сирма са избрали "брояча" пък и общината.

Да разгледаме хипотетичната дата 04.05.2009 - начало на регистрациите.

Какво правите всички вие?
Стоите в очакване пред компютрите и чакате да се даде "старт" за да натиснете един клавиш и да регистрирате децата си и съответно да вземете входящ номер.
Нали е ясно, че всички ще се заредите посетили тоалета, с кафе, с цигара и нервно ще дебнете часовника на компа, който поне 100 пъти сте сверили по-рано. Децата са сложени пред телевизора за да мируват, а вие се нервите и тихо и на ум псувате, системата, Сирма, ББ, селяните, марсианците, мъжа си и т.н. и се Молите да не ви се скапе нета, да не ви спре тока, да не повърне детето и т.н. за да може да натиснете бутона и да се регистрирате първи. Е всички това правите и поне половината сте достатъчно бързи и се нареждате, през милисекунда на заветната опашка.
Нали това искате?
И за да няма срив викате - да си оправи Сирма железата, софтуера, ако не са добри да купи нови и т.н.
Обаче, питам аз, какъв е смисъла общината да инвестира милиони в скъпи решения, за 10 минути (я има я няма) на година?
Нали така или иначе ще се подредите по милисекунди? Нали ще си мерите бързите реакции? Ами защо да не ги мерите на "брояч" за бързи пръсти, тип игра от 0 до 3?

Така поне ще е по-евтино за всички нас!
Напоследък много говоря с близки и познати за проблемите с градините в София. И да ви кажа честно повечето хора не смятат, че трябва се дават милиони за ... колко промила са 8 000 от 2 000 000?
Те улиците не оправят дето засягат 2 000 000 от 2 000 000, вие да се хвърлят пари в скъпи, ненужни решения за да е подредите на опашка, през милисекунда, за да разберете накрая, че местата не стигат изобщо до входящите номера.

# 1 361
Аз онзи ден случайно се заговорих с една майка за конкретно детско заведение и тя ми каза,че вече била пробвала да пусне малкия на яслата за няколко часа.Попитах я кога кандидатства,а тя ми отговори ,че в началото на март месец(аз подадох молба в началото на януари и още чакам да видя дали ще ни вземат).Е как така стана,че и успя да се класира,а тя:Ами,ние влязохме по другия начин"...няма какво друго да кажа....
P.P.Освен това си има и детегледачка Peace

# 1 362
Самоцитирам се с надежда някой да отговори

Момичета,
извинявам се ако въпросът ми е обсъждан и не съм го видяла,въпреки че ви чета.
Става въпрос за ОДЗ-тата. За въпросното ОДЗ - групите за 1градинска са с 25места. в момента в 2ра яслена има 16деца.тези 16 автоматично минават в 1ва градинска,нали? остават 9места. от тези 9 4места(ако се приеме 40%) са за социалните предимства. остават 5места за други. права ли съм?
и как подбирате ДГ,която да поставите на първо място - по близост,по условия или друго.
Около нас повечето ДГ тази година ще приемат във филиалите си първа градинска група. филиалите са в блокове,а на мен ми се искаше да си имат собствена градинка. така или иначе това е хипотетично,защото едва ли ще успея да събера точки,за да се набутам в тези 5?? места Simple Smile
и друго нещо-знаете ли дали е прието окончателно подпомагането от държавата при прием в частна ДГ, че при нас май натам ще клонят нещата. ужас.

а остана ли критерия район или само софийско жителство? понеже с майка ми сме в съседни райони и предпочитам в нейния да направя избора си,за да може да го взима тя,че няма да мога да излизам от работа по-рано.
Май стана дълго,ама ще ме извинявате Simple Smile

# 1 363

А аз на нищо не вярвам.  Всякакви такива "жребии" и "броячи" са само начин да могат да се вкарват деца с връзки.  Съжалявам, но моето мнение е такова. 

Едно време, когато записвах каката на градина всичко зависеше от мен. Отидох навреме, подадох молба и я приеха. Това е. Просто и ясно. 

И аз така отидох и подадох молба, и според мен навреме, но в един момент зарязаха списъка и започнаха да приемат по други критерии. Не толкова прости и ясни. И не ни приеха. Даже и молбата не ми намериха при последното ходене. Била в някаква друга папка. Единственото което исках да знам е до кой номер са стигнали с приемането, за да си направя сметка какви са ми шансовете. И не бих се учудила ако е прието дете с номера на нашата молба. И такива мисли ми се въртят в главата.

Аз не вярвам на субективната преценка. Независимо чия е.

# 1 364

Има начин..
Г-н Джонев е обещал официално,че тази година всички присъствия и отсъствия ще се заявяват редовно от директорките и ще се публикуват електронно...(но няма да са достъпни за простосмъртните родители- и правилно)
Обаче...по-големия "проблем" е факта, че веднъж записано дете в ДГ...няма механизъм за неговото отписване..освен доброволно...или при навършване на възраст за училище..
               Г-н Джонев има поздрави от мен!   bouquet За обещанието! Като приемете деца със СОП и заболявания /това с документи/ и като имате няколко със заболявания /без документи/  като как ще ги отпише г-н Джонев след катго първо - си имат медицински бележки /значи отсъствието не е без причинно / и второ - къде точно е регламентирано,че детето трябва да посещава ДЗ без да отсъства. Единствено има ограничения за отсъствието в ПГУ ,но и там разрешените отсъствия са достатъчно за да идва по 10 дни в месеца.
                  Тук отговорих и на Ина."Мъртви души" нещо не ми пасва когато се говори за деца!Гадно е.
                  lilisha ,а ти сигурна ли си ,че ще останат 5 места  Laughing и че изобщо ще се обявят места след като яслените групи са по 35-38 деца.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 15:19 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт