Чухте ли за новата простотия?

• 15 205
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Каза ми, че там лекарствата се дават с рецепта, но - лекарството, което е по рецептата се покрива от здравните осигуровки - значи - имаш рецепта за аналгин, не го плащаш, нямаш - плащаш го... Зет ми също е италианец и той ми е казвал същото.
Вероятно не всички лекарства се плащат в пълна степен от здравната каса, но определено има подпомагане, което може да се получи само срещу рецепта. Примерно някои от лекарствата и кремчетата за сина ми бих могла да купя и без рецепта, но ако съм с рецепта, плащам само 50% /в Унгария/. Струва си да имаш рецепта.

Magic power, пак по аналогия с Унгария, в случай че става въпрос за предписания на ЕС, хомеопатичните лекарства би трябвало да се продават и без рецепта

# 106

А чухте ли и другата простотия фармацифтите да консултират надълго и нашироко клиентите. Rolling Eyes
Значи в чужбина има фармацефти в аптеките,които правят само това -консултират,не се занимават с продажбата.На мен ми се е случвало в много държави да поискам медикаменти и викаха човек/който не бе на касата/ да ме консултира,преди да ми продадат лекарства.Но пак е ставало въпрос за лекарства без лекарско предписание.

# 107
  • Варна
А можеше да пиеш аспирин така, че не се жалвайте толкова.

Това като майтап ли го казваш?

# 108
Току що исках да купя Аулин,но не можело без рецепта,дадоха ми Нимезил.

А ти запозната ли си достатъчно добре с Аулина - какви са му действията, страничните действия, как се отразява на организма ти?
Защото моят мъж като лекар не ми позволява да пия Аулин или само в краен случай, а повечето ми приятелки си го пият като бонбонки.

И не си мислете, че личните лекари са примрели от радост от тоя закон. Като знам какво е при моята лична лекарка - тя и сега жената едвам успява да приеме всички пациенти, едва ли много й се иска да й се удвоят пациентите. Peace

# 109
Току що исках да купя Аулин,но не можело без рецепта,дадоха ми Нимезил.

А ти запозната ли си достатъчно добре с Аулина - какви са му действията, страничните действия, как се отразява на организма ти?
Защото моят мъж като лекар не ми позволява да пия Аулин или само в краен случай, а повечето ми приятелки си го пият като бонбонки.

Моя близка наскоро щеше да си замине от спукана язва от редовен прием на Аулин.Предписала си го жената и си го гъта наистина като бонбонки.

# 110
 Е сега вече ще се появи нов бизнес-продажба на празни рецепти с печати, като ученическите медицински бележки навремето. Whistling

# 111
Подкрепям това решение, редно е да има рецепти за лекарствата.

# 112
В много страни се води подобна политика, държавата да поена част от стойността на медикаментите, насочена към справяне с заболявания от които страдат по-голям процент от жителите им, но да не забравяме че гражданите на тези страни си плащат данъците и осигуровките застраховки и тем подобни. Не може да искаш нещо като не даваш нищо

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 13:54 от bebkakrasi

# 113
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Това решение изобщо не ме притеснява. Не си купувам лекарства без рецепта, на които е указано, че се пият само по лекарско предписание. За антибиотици да не говорим, тях избягвам изобщо.
 Относно това, че фармацевтите трябва да консултират пациентите, те и сега го правят, поне в нашата квартална аптека.

# 114
Преди 15мин спокойно си купих от една аптека Спазмалгон. Така, че това за аспирин и аналгин дето само щели да продават са глупости.  Whistling

# 115
Ами те аптеките ще умрат от глад тогава, как си представяте-да си взема рецепта и да тичам с нея до кварталната аптека-много ясно, че ще си купя лекарството от най-близката до болницата и после право у дома.

# 116
Ами да ни е честито поредното умотворение на господата управляващи - сега вместо да ходим на работа, ще висим пред кабинетите на GP-тата. Чудничко! ooooh!

# 117
на 19 вече е възрастен човек, а не дете.

Няма да повярвате, но човек и за такъв възрастен човек се притеснява. И изобщо самият факг, че можеш свободно да си купиш сънотворно...

# 118
Аз направо си представям как чакат болни за преглед пред кабинета и някой, който е само за рецепта влиза без ред, до бой ще се стига да знаете. Wink

# 119
Ами да ни е честито поредното умотворение на господата управляващи - сега вместо да ходим на работа, ще висим пред кабинетите на GP-тата. Чудничко! ooooh!
На мен рядко ми се налага да купувам медикаменти,които се продават с лекарко предписание и обикновено ме преглежда лекар ако се налага,който ми дава рецепта за тях.Не виждам как ще се променят нещата чак толкова?!
Разбра се,че за хроничните болести ще има рецепти,които ще важат дъ;ъг период от време.Защо все се стравняваме с останалия свят,а когато въвеждат правилата на цитирания свят все се противим????

Общи условия

Активация на акаунт