Как да се справим с пигментните петна (акне, хиперпигментации и др.) - 2 тема

• 65 988
  • 434
  •   1
Отговори
# 360
Момичета изчетох цялата тема и имам няколко въпроса. По време на бременността ми избиха невероятни петна  Sick А сега и от слънцето сякаш нещата се задълбочиха...Все едно съм изгоряла на очила  #Crazy Даже мъж ми забеляза /той дето изобщо не обръща внимания на такива неща/ Иде ми направо да  #2gunfire. Набавих си кремчето ACHROMIN и започнах да се мажа, но вътре в опаковката нямаше никаква листовка newsm78.
Та въпросът ми е - по колко пъти на ден да го мажа и след това като излизам навън да мажа ли отгоре с друг крем с UV фактор. Имам Recharging Day на AVON - с фактор 15? И само участъците с петна ли да мажа или цялото лице? Какво количество да нанасям?
Потърсих и маслото от ший на Икаров, за да пробвам маслената баня - но където и да попитах все нямаха. Дори и от пшеничен зародиш нямаше #Cussing out. Остава пак да търся...много искам да я пробвам тази техника
Благодаря за отговорите  bouquet

# 361
Момичета изчетох цялата тема и имам няколко въпроса. По време на бременността ми избиха невероятни петна  Sick А сега и от слънцето сякаш нещата се задълбочиха...Все едно съм изгоряла на очила  #Crazy Даже мъж ми забеляза /той дето изобщо не обръща внимания на такива неща/ Иде ми направо да  #2gunfire. Набавих си кремчето ACHROMIN и започнах да се мажа, но вътре в опаковката нямаше никаква листовка newsm78.
Та въпросът ми е - по колко пъти на ден да го мажа и след това като излизам навън да мажа ли отгоре с друг крем с UV фактор. Имам Recharging Day на AVON - с фактор 15? И само участъците с петна ли да мажа или цялото лице? Какво количество да нанасям?
Потърсих и маслото от ший на Икаров, за да пробвам маслената баня - но където и да попитах все нямаха. Дори и от пшеничен зародиш нямаше #Cussing out. Остава пак да търся...много искам да я пробвам тази техника
Мисля, че избелващи кремове не трябва да се използват през пролетта и лятото. Peace
А за маслата и маслемната баня-може да използваш и други видове .аз си правя с авокадо, с маслиново, с жожоба

# 362
  • София
Aко се ползват, трябва да се комбинира с висок фактор. 15 е много малко.

# 363
Коректоряа на Амрита наистина е много добър.
Аз съм доволна и от едно друго кремче, но то е за пъпки специално, няма избелваща функция:

Матира все едно фдт си слагам. Много е добро, но малко скъпичко Rolling Eyes

# 364

Къдравелка, не е добре да мажеш сега с избелващи кремчета. Правила съм тази грешка и после страшно съжалявах, защото кожата изтънява, става по-чувствителна към слънцето и пораженията са повече. Дори да не усещаш някакво дразнене и лющене от самия продукт, той си действа. Вярно е, че има и продукти, на които изрично си пише, че не предизвикват фоточувствителност, но трябва внимателно да ги подбереш и наистина това да е отбелязано на опаковката. Лично аз се страхувам да ползвам дори и такива, когато слънцето е силно  Peace
Относно слънцезащитните - аз горещо препоръчвам да ползваш и слънцезащитна пудричка, освен кремче. Кремчетата имат този недостатък, че защитават добре кожата в продължение на не повече от 2-3 часа и ако за теб не е удобно да се мажеш редовно, в крайна сметка прилагането им до голяма степен се обезсмисля. Това също от личен опит  Peace И кремчета, и пудрички има страхотни, най-добре подбери нещо от медицинската козметика. Лично аз съм доволна от кремчетата Bioderma spot spf 50+ и Avene Emulsion spf 50+. И двете попиват добре и са подходящи за чувствителна кожа и за предпазване от свръхпигментация. Доволна бях и от Galenic, пак с най-високия фактор, но ми беше една идея по-мазничък, сега знам, че има и вариант без мазнини. Слънцезащитна пудра ползвам на Аvene, но има и на Galenic, Кlorane, пробвай някоя и виж коя те устройва най-много като цвят и текстура, важното в случая е високия spf. Фактор 15 е наистина много малко за добра защита, особено през лятото. И мажи цялото лице, щом имаш такъв тип кожа, не се знае дали слънцето няма да провокира появата на нови петна, освен че може да задълбочи тези, които са вече налице Peace 

# 365
То било сложно много с тези петна Sick....ама аз нали нищо не разбирам от козметика....да си призная .... Embarassed       Но все пак да питам още нещо - това означава ли, че цяло лято ще си ходя така "на очила" ? Имам ли шанс тези петна да се махнат от само себе си ?/тайно се надявам /
Относно крема с фактор 15 - само този имам наличен - явно ще трябва да се търси нов - с висок фактор  newsm78

Благодаря за разясненията и информацията. Ще продължавам да следя темата, че давате ценни съвети  smile3501 newsm10 smile3501 bouquet   Hug

# 366
То било сложно много с тези петна Sick....ама аз нали нищо не разбирам от козметика....да си призная .... Embarassed       Но все пак да питам още нещо - това означава ли, че цяло лято ще си ходя така "на очила" ? Имам ли шанс тези петна да се махнат от само себе си ?/тайно се надявам /
Относно крема с фактор 15 - само този имам наличен - явно ще трябва да се търси нов - с висок фактор  newsm78

Благодаря за разясненията и информацията. Ще продължавам да следя темата, че давате ценни съвети  smile3501 newsm10 smile3501 bouquet   Hug

Да, доооста е сложно при някои, за съжаление. Борих се с тях няколко години  ooooh! Лицето задължително пази от слънцето и то много, пък ако изчезнат сами - толкова по-добре. Това, доколкото знам, се случва при жени, при които петната са провокирани от някакви хормонални промени, при бременност най-често, и понякога след нормализиране на нивото на хормоните действително изчезват самички. За жалост далеч не винаги - аз съм жив пример, появиха ми се поради хормонален проблем, нещата с хормоните се оправиха бързо, а петната си стояха много дълго, въпреки всичките ми усилия да ги премахна  Peace

# 367

И аз тъкмо си купих На Биотрейд Малабел дето го хвалиха тука,че махал петна.....На него пише задължително да се ползва фактор над 30!!!Мисля че 40 е адекватен за сезона......
А мазах и Ахромин-само вечер ,че е много гъст.....сякаш има лек ефект,ама аз нямам много тъмни петна!Но и в/у него слагай фактор!!!!!И тези кремове с фактор 15 ги забрави!Те са ОК само за зимата!!!!

# 368
И като заговорих пак за МЕЛАБЕЛ........Сега мисля и него да подкарам.
Може ли някой да ми каже дали има някакви странични ефекти- МНОГО ме е страх да не почне нещо да ми се бели кожата  Embarassed
Мисля да го ползвам в/у цялото лице......Трябва ли да внимавам?Само вечер ще го слагам....мирише гадно!

Ще се радвам ако споделите впечатления!

# 369
То и аз нещо се затутках с Ахромина. Трябваше за една седмица да го измажа, но се замотах с другите кремчета. Аз от както ползвам фактор все е 50+.  Но зимата не съм знаела, че трябва Rolling Eyes Имам обаче едно кремче на Ейвън за хидратиране и много го харесвам, та то е с фактор 20. То си ми е за зимата 2в1 Mr. Green

Може ли някой да ми каже дали има някакви странични ефекти- МНОГО ме е страх да не почне нещо да ми се бели кожата  Embarassed
Мисля да го ползвам в/у цялото лице......Трябва ли да внимавам?Само вечер ще го слагам....мирише гадно!

На мен нищо ми нямаше от него, но доста хора са се оплаквали от сърбежи и белене и подобни. За това първо намажи на сгъвката на ръката за проба. Peace

# 370
Mда......пише че има някви киселини в него......Тъкмо си намазах на ръката ,ама сега и на сгъвката ще сложа за по-сигурно!

Ох,само се зарибявам с разни неща дето ги чета в този форум  ooooh!

Днес търсих и коректора на Амрита,ама нямага.......ще търся пак.Тези дни пъпките са ми дали отсрочка,ама утре не се знае......Добре ,че е вече пролет!Пролет-лято нямам никакви проблеми....ама тая зима изкупих аптеката.......

# 371
Момичета, тъкмо идвам от аптеката  smile3508 Купих си Герикапс и В комплекс, понеже теста в един сайт каза че имам недостиг на тези витамини и сега се заемам сериозно с пиенето им. (Между другото попадали ли сте на този тест, дали може да му се вярва в общи линии?)
Та в аптеката видях коректор на Амрита, но от снимките тук останах с впечатлението, че опаковката е лилава, а този в аптеката беше бял. Сега като гледам по-добре то си е бил същия коректор, и си е бял, ама аз ....както и да е, утре го взимам!

# 372

Ох, не го ползвай сега, моля те, остави за есента  Praynig Точно с Мелабел ми се задълбочиха петната, ползвах го късната пролет май, не помня точно вече, но слънцето си беше силно. Кремчето е с излющващо действие, леко ме пощипваше и кожата малко се раздразни. Мажех само вечер, в комбинация със силен слънцезащитен крем през деня. Раздразнението може би няма да се появи при всеки, аз съм с доста тънка и чувствителна кожа и е възможно заради това да съм имала неприятни усещания, а не защото кремът е прекалено агресивен, но във всеки случай според мен е един от най-неподходящите за ползване по това време. Съдържа киселини все пак... Не знам, ти си преценяваш, аз се чувствам длъжна да споделя и ако мога, да предпазя някой от същата грешка, която допуснах аз. Знам, че трудно се изтърпяват тези петна, адски са дразнещи, но да ги третираш по това време си е огромен риск. А и с каквото и да се мажеш през деня, за жалост все още не съществува крем, който да предпазва на 100% от слънчевите лъчи  Peace

# 373
И аз си взех Мелабел. И мен ме е шубе от тези киселини и първо го пробвах на ръката си. На места ме щипеше. Не беше болка за умиране, но не посмях да си намажа лицето. Намирисва доста време и сякаш оставя някакъв лек филм върху кожата. Ще го оставя за есента. Зарязвам всякакви избелвания за тогава.

# 374
Значи съм се прекарала....Аз не искам да е с излющване и тия в аптеката ми казаха ,че не било,ама то на тез овчи глави не може да се вярва....
Не знам!Намазах го на сгъвката на ръката и нищо не усетих.....Нямам много тъмни петна......Искам само леко да изравня тена  newsm78 По цял ден кибича вкъщи и не си подавам носа навън....дали да не го пробвам в дните ,в които не излизам изобщо.....Офффффффффф Crazy

Общи условия

Активация на акаунт