Бял списък за гр. Пловдив

• 2 860 317
  • 13 801
  •   2
Отговори
# 12 210
Е, защо така?!
Селена си има своите недостатъци, но неонатологията е на ниво, те и специалистите са същите от ВМИ, защото са кът

# 12 211
  • под тепетата
Интересно ми е колко от ражданията в Селена са със секцио.

# 12 212
Сигурно над 95%

# 12 213
Ако това е ориентир - през 2023г брой раждания:
Селена 2718
Свети Георги 1373
Торакс 584
В статистиката има и други индикатори като процент недосносени бебета и др.
https://clinica.bg/27452-rajdaniqta-prez-2023-g-
Торакс е малка болница, с малка леглова база, за разлика от Селена и Св. Георги. Така че този брой раждания са много за малкото легла, с които разполагат.
Лично за мен Торакс е по- добрата болница от Селена, въпреки липсата на неонатология, цените им също са по - нормални. Аз получих много - добро обслужване и обгрижване и човешко отношение, и професионализъм в Торакс!
А в Селена цените им са космически, на всяка една крачка ти искат пари, за тези високи цени нямат никакво човешко отношение, персонала е надут и надменен. Използват пациента за касичка. Болницата има много легла и персонал, а тези раждания, които са посочени са малко за стаите и леглата, с които разполага Селена.
Затова аз след дълго обикаляне по гинеколози и болници избрах Торакс и д-р Кичеков и не съжалявам, защото направиха най- доброто за мен в тази болница, а д-р Кичеков си разбира много от работата! Нямам никакви забележки нито към болницата, нито към доктора.
Св. Георги не я коментирам, защото нямам опит с нея и докторите, които работят там!

# 12 214
Аз бях секцио, но са близнаци напречно разположени, не съм си и помисляла за естествено раждане

По стая се засякох с три жени при престоя, едната естествено при д-р Петрова, другите две при д-р Борислав Иванов - едната естествено, другата секцио по нейно желание ми сподели
Тези с естественото раждане  живеят на 100км  и на 50км от Пловдив, със секциото от града

# 12 215
Аз получих много - добро обслужване и обгрижване и човешко отношение, и професионализъм в Торакс!
А в Селена цените им са космически, на всяка една крачка ти искат пари, за тези високи цени нямат никакво човешко отношение, персонала е надут и надменен. Използват пациента за касичка.
Не разбирам защо се втурвате с такава страст да защитавате Торакс и да очерняте Селена.
След последния публичен случай на мъртва жена след интервенция в Торакс ще им трябва доста време да си оправят имиджа.

# 12 216
Аз получих много - добро обслужване и обгрижване и човешко отношение, и професионализъм в Торакс!
А в Селена цените им са космически, на всяка една крачка ти искат пари, за тези високи цени нямат никакво човешко отношение, персонала е надут и надменен. Използват пациента за касичка.
Не разбирам защо се втурвате с такава страст да защитавате Торакс и да очерняте Селена.
След последния публичен случай на мъртва жена след интервенция в Торакс ще им трябва доста време да си оправят имиджа.
Написала съм това, което съм видяла и в едната и другата болница!
Това е лично мое мнение, с което не ангажирам никой, защото всеки сам решава коя болница да избере!
И не очерням никой, защото една справка особено за цените на Селена, може да потвърди коментара ми! Даже забравих да спомена, че в Селена няма никаква организация, уж имаш записан час, а чакаш с часове за прегледа!

# 12 217
  • София
Е, защо така?!
Селена си има своите недостатъци, но неонатологията е на ниво, те и специалистите са същите от ВМИ, защото са кът
Колкото и да е на ниво всичко се препраща към Свети Георги било то заради специалисти или апаратура. Не, че е лъскава болница..

# 12 218
Два пъти съм раждала в Селена и видях как очевидно с напредване на годините нещата само се влошават там, повече не искам да чуя за тази прехвалена болница. Добре че ми лепнаха Ковид при раждането, който изкарах тежко, за да се върна за извънреден преглед и да видят, че имам солидно количество задържана кръв в матката. Всеки може да се досети как щеше да завърши този сценарий. Иначе е вярно, че колкото и да се бият в гърдите не само Селена, но и останалите частни болници в града истината е само една- абсолютно всички по-тежки случаи се изпращат в Св.Георги.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 14:32 от ina-mina

# 12 219
Тук се бъркате, болницата има високо ниво на неонатология, каквито в София са болница Надежда, Токуда, Шейново.....
Най - висока степен ниво доколкото знам е Майчин дом, където по спешност приемат от цялата страна, което не омаловажава специалисти и апаратура от другите болници със сертифицирана неонатология

Това беше и причината да избера Селена, имат възможност и се грижат за недоносени бебета

# 12 220
  • София
Темата не е за изброените болници и коя с коя да си ги мери Simple Smile Нека всеки сам избира къде да ражда и как най-вече.
Щефи Не знаеш точно колко е високо нивото предполагам в горе изброените болници от теб в София. Нищо не е толкова розово колкото ти изглежда.
Работила съм в Свети Георги преди доста годинки ( и там не е розово като във всяка болница), но караха доста недоносени дечица объркани по някакви причини точно в Селена.
Да, за здрави бебета може да е ок, но за недоносени няма как да се съглася.
Иначе всеки може да се бие в гърдите кое степен или ниво е болницата, но фактите са си факти.

# 12 221
Селена определено не е това, което е била преди години. Само прехваленото име й е останало. Понеже работя в болница (държавна) и съм чувала за какви ли не случаи в Селена. Много разочаровани има. Не бих отишла аз там. Моят АГ работи в Торакс , имам и близки, лежали там. Доволни са от всичко, включително и отношение от лекари, сестри и санитари дори.

# 12 222
  • Пловдив
Аз продължавам да се чудя, защо се дават луди пари, за нещо което е безплатно. Двете ми раждания са във Се.Георги. Първото нормално-не съм дала 1ст. Второто секцио, близнаци, също безплатно, въпреки че имах уговорка с лекар и той дойде заради мен от отпуск. Като чета все се чудя, защо давате грешни пари за Селената. Дъщеря на близки приятели миналата година, доста трудно се възстанови след секцио в Селена. Повече от месец вдигаше температура и ходеше на прегледи за инфекция. Моят разрез е незабележим и нямах абсолютно никакви проблеми.
Та, все се чудя... Грешни пари за проблеми...

# 12 223
  • София
Защото Свети Геори няма добра репутация от към отношение към хората. Доста груб персонал съм виждала и аз. Разбира се, това не е във всички случаи, но масово държавните болници не са така желани било заради отношение или условия.

# 12 224
  • Пловдив
И аз се чудя какво толкова има в тая Селена.Но аз им сърбах попарата заради инвитрото и затова пък още повече съм против нея.Даже имам записан час за ФМ при Апостолова и изобщо, ама изобщо не ми се ходи там.Някои и кредити теглят за да си платят раждането в Селена. 🙆‍♀️
Родих секцио в Хирургиите с избор на екип, заради мое си спокойствие.Ходих да се преглеждам при една докторка, която работи там, извън ЖК,  и се разбрахме за раждането.Даже не знаех, че ще ми е Порязов на операцията, разбрах преди да влезем в операционна.Супер бързо възстановяване, нямах никакви проблеми.Сега, живот и здраве, пак ще съм там и пак с избор на екип.Реших, че това, което е "проработило" при мен няма нужда да се сменя и да си правя експерименти.
И , че не е кой знае какво отношението, не е, но аз не съм отишла там с нагласата за някакво специално отношение или приятелска атмосфера.Но не е имало и грубости.Влизат, гледат каквото имат да гледат и излизат.Питат оплаквания нещо, температури.. Важно ми е да излезем аз и бебето живи и здрави от там.

Общи условия

Активация на акаунт